lördag, augusti 19, 2006

Nix pix..

..ännu inget nytt på fronten. Dompis är lite kleggig "därbak", men bara inuti.. Ser ut som det sitter en stor snorkråka där.. Men det är nog bara slemproppen som har gått, mannen klagade över att han trampade i nåt märkligt inne på toaletten idag. Mycket vilande under sängen, har det varit för Dompis, och innan idag hade hon några konstiga saker för sig i form av att hon hade hicka och sedan nästan kräktes. Under kvällen har aktiviteten varit låg i magen.. Inte mycket kickande o boxande med andra ord.. Så bebbarna kommer nog på torsdag.. Jävla skit... Nåja, sist valde hon att föda på en söndag, FÖRHOPPNINGSVIS gör hon det nu igen... Fast det vore bättre med lördag.. ;-) Jag har lekt med henne idag och hon har varit på hugget rejält.. "Hartassen" är numera ett minne blott... Magen har sjunkit jättemycket bara idag, men ännu inga värkar. Sist hon fick barn tog det inte lång stund från att vi märkte att något var på g tills hon födde ut ungarna.. Så jag tror att hon är lite halvlömsk med att visa att hon ska föda.. Vilket gör att jag måste hålla henne under riktig uppsikt och notera allt. Candy däremot kommer ju alltid och sätter sig vid mig och skriker så fort den minsta lilla förvärk kommer, så hon berättar flera timmar innan de kommer.. Jag har sovit en stund på eftermiddagen idag, så att jag orkar vara uppe om hon skulle börja klämma, men just nu betvivlar jag det..

Ungarna har tävlat i triathlon på gården idag, jätteduktiga alla fyra! Wilma i lilla klassen, Maja i mellanklassen och Linn o Sacke i stora klassen. Alla skötte sig ypperligt, kämpade jätteduktigt, och Wilma hann t o m plocka lite bär på cykelturen.. Fniss.. Inte mycket till tävlingskänsla hos den lilla damen, hon hade bara jättekul. Härligt! Själv deltog jag i brännbollen (våra gårdar vann!!) och fotbollen (faktiskt enda mamman och förutom att jag sköt bollen i nyllet på en liten kille i femårsåldern så skötte jag mig enligt mannen bra. Vi vuxna spelade mot barnen och vann med 4-2) Så nu har jag ont i magmusklerna, tar hårt på en otränad morsa att utföra dylika fysiska aktiviteter.. Cykling o promenader orkar jag i all evinnerlighet, men allt annat.. Pust! Stefan, jag o Wilma är hemma o inne ikväll eftersom jag vill ha koll på Dompan, men de tre stora har ätit middag ute i garagelängorna med grannarna på gårdarna. Det tyckte de var kul och mysigt. Själv ska jag snart gå ner och kolla på "Into the west", sista delen... Å så ta en kik på Dompis, men här kommer det nog aldrig några bebbar.. SNYFT!!!

Lördag - bebisarna lysssser med sin frånvaro...


Godmorgon!

På bebisfronten är det lugnt, men jag börjar bli lite orolig för att gå o lägga mig om nätterna nu.. TÄNK om hon klämmer ut dem alldeles ensam och jag inte får vara med!!! Hjälp!!
Dompan rör sig så lite som möjligt, men igår råkade jag lämna städskåpet öppet... (för er som inte vet så har Dompan idéer om att därinne finns en "råtta på tråd" som hon tidigare försökt döda flera ggr.. Vad Dompan inte vet är att jag har slängt den..) Den lilla vippan som påminner om en hartass hamnade raskt i Dompans mun och morrandet tilltog.. Skitsvårt att ta bort den, men så började jag busa lite med henne och oj så hon lekte! Buskatten... Bruce Viggesson tror att han kan smyga förbi mig när Dompan äter babycat, så han ser helrökt ut när han slår sina lovar runt skålen. Han går under smeknamnet "Avundssjukan" just nu! Blossa har smeknamnet "Spykråkan", Loppis har smeknamnet Loppis och Candy kallas "Knubbis".. Just nu alltså... Katternas smeknamn har en tendens att bytas ut med jämna mellanrum och är dagsfärska..


Bebisarna sparkar fortfarande som små odjur, så jag tippar att förlossningen sker på torsdag i nästa vecka.... Lär bli fattig i så fall, för jag måste ju hålla mig hemma från jobbet.. :-/ Nåja, de kommer när de kommer, de lär ju knappast stanna därinne för alltid... Hoppas jag inte... ;-)

fredag, augusti 18, 2006

Om nån undrar...

...så har Dompan sovit mest hela dagen och nu har hon förflyttat sig till vardagsrummet.. Inga tecken som tyder på stundande förlossning.. Hmmm.. Undras just om hon kan vara skendräktig? Fosterrörelserna kanske bara är gaser i magen..?

Nu är jag trött på det här.. Skittråkigt att vänta.. KLÄM, DOMPAN, KLÄÄÄÄÄÄÄÄÄM!!!

Fredag - o inga bebisssssssar..


Fru Domino Törnbladh sussar sött... Ingenting i hela världen tycks bekymra denna dam, och hon har definitivt inte fått några bebisar ännu, till min stora besvikelse... Inatt går det bra, Dompan! Matte är hemma och har gott om tid... *funderar* ska nog gå o vila middag i eftermiddag..
Åkte in till stan med Linn eftersom hon skulle klippa sig. Hon blev jättefin, trots att frisören uppenbarligen var blind.. Linn hade med sig en bild på frisyren hon skulle ha och det färdiga resultatet var definitivt inte ens i närheten av bilden.. Märkligt det där med frisörer.. Trots allt så blev hon i a f fin, men hon är ju himla söt ungen, så hon klär i allt faktiskt!

Hör av mig närä det kommer nåt nytt att förtälja.. Funderar på att planera att göra något för då kan jag ge mig ... på att katten ska föda... Och imorgon på dagen ska Wilma, Sacke, Maja o Linn delta i vårt områdes Triathlon för barn och det är dessutom IDP-utställning, men med min vanliga tur lär ju katten föda precis då! Nåja, kanske kan vara rätt bra, men jag vill ju väldigt gärna se barnen tävla! Jag får väl stå i fönstret i så fall, men finns det någon dag då det passar minst med kattförlossning så är det i morgon på dagen.. Bara så ni vet.. ;-))

torsdag, augusti 17, 2006

Jaha..

..så var de äntligen här, bebisarna! En blåsmoke o vit hona med mycket vitt, en svartsmoke hona och en svartsmoke o vit hona och en blåsmoke hane med lite vitt och en svartsmoke o vit hane.. HAHA, NOT!! Inte en bebis i sikte och jag tror att de aldrig kommer ut! Önskedrömmer om att Dompan ska föda när som helst, men det enda kattuslingen gör är att förflytta sig från mig, precis som om hon inser att jag långt därinne någonstans klandrar henne för att hon inte föder dem NU! Hallå, jag är ju ledig och har tid och jag läääääääängtar!! Ger mig den på att de inte ploppar ut förrän på torsdag i nästa vecka eller nåt... Mina söta arbetskamrater har gett mig möjlighet till V.A.K nästa vecka om det behövs, hur söta är de på en skala?! Supersöta! (V.A.K = Vård Av Katt).

Jaja, här går jag, tänk inte på mig, tänk inte på mig.. Skulle inte förvåna mig om hon klämmer ut dem i lönndom i natt.. JAG VILL ATT BEBISARNA SKA KOMMA UT NUUUUUU!!!! Otålig? Jag? Skulle tro det!!

Torssssdag - var é dom???


Jobbat hela dagen och hem till misären.. Fniss.. Tvättkorgen är ÖVERFULL, så ikväll blir det tvätt, biltur till Borgholm för att hämta den äldsta och matlagning samt den obligatoriska disken.. Hrmpf.. Jääääääääättekul... Å inga bebisar... Visst, de bör ju stanna inne till imorgon egentligen men det gör ju inget om de kommer ikväll.. Eller imorgon.. Attans så jobbigt det är att vänta för en otålig människa!

Är jag dum, stendum eller helt påkörd? Här har jag legat på golvet som ett monster o pratat med de små i Dompans mage, men hallå!! Dom är ju DÖVA!! Grattis, Holgerssonskan, du har vunnit en färgradio...

Bruce o resten av gänget håller sig i skinnet, inatt vaknade jag inte en enda gång av Bruceretsamheter! HELT fantastiskt! Blossa är RIKTIGT trött på den mannen nu!

Tänkte påbörja uppfödning av "Norsk knubbsäl", för det är ungefär så som Candy ser ut nuförtiden.. Hujedamej.. Det ser nästan ut som hon ska föda också, men det hoppas jag då rakt INTE, för då blir det inget bra! Ni kan ju gissa två gånger vem fadern skulle vara i så fall... Nåja, hon mufflar i sig sina piller på exakt rätt dag och jag har inte sett något rullande eller utspottade piller, så det är nog bara lite kraftig magbenstomme... Fniss..

I går var Marie Bazooka här och Dompan fick en råtta!!! En jättefin IKEA-råtta som är så söta att jag nästan älskar den!! Dompis var väl måttligt intresserad, men det kanske kommer.. Bruce brukar ju komma ner från övervåningen med ett o annat kramdjur i mulen och det ser väldigt kul ut... I går kom han med min fina fina polska vippa och hade nästan demolerat den! Kattskrället!
Nu ska jag jobba på med mitt hushåll, håll tummarna att det snart kommer bebisar! Annars kanske jag dööööööööör av otålighet!! ;-)

onsdag, augusti 16, 2006

Onsssssssssssssssdag - å fortfarande inga bebisar...


Yihaa! Gick att plantera bilder i bloggen direkt, annars brukar det behövas lite meck o så får man ta en bild i taget, men nu rasslade det på! Inga bebisar än.. De lever fortfarande loppan inne i Dompis mage och jag har bestämt att det passar ypperligt om hon levererar dem på fredag kväll.. Hon är tjock som ett hus, men har inte gått upp mer.. :-/ Märkligt..
Jobbat, diskat, pratat i telefon med Stjärnskogaren (som tror det blir 7 ungar..Bevare oss väl!) och haft kort visit av Marie Bazooka.. Det smids planer inför framtiden kan man säga... Spännande! Tjock-Bruce har lekt säl på golvet och har dessutom blivit utburen på altanen av Wilma, att han står ut den missen... Hon bara grabbar tag i honom o halva hans kropp släpar nästan i marken, sedan går hon.. Å där hänger han... Totalt obekymrad och bryr sig inte ett jota... Inte för att vara taskig mot min älskling Bruce, men har han verkligen alla hästar hemma som utstår denna behandling utan protester?? Det är frågan..
Så har jag lagat mat o pratat i telefon med äldstingen som är i Borgholm med sin kompis hos dennas mormor. Wilma har fått "en getingsticka" idag, så det ser ut som om det håller på att växa ut ett horn.. Inte en dag för tidigt att den ungen får horn om ni frågar mig, troligtvis ett arv från fadern.. Hehehe... Som för övrigt är o spelar fotboll och sedan återvände han till jobbet o kom aaaaaaaldrig hem... Å här sitter jag utan cigg och håller på att börja röka garderobsblomblad eller nåt.. Nåja, det som inte dödar en för en starkare..
annars intet nytt förutom att jag känner mig som en generaldåre när jag ligger på golvet o pratar med bebisarna i Dompans mage... Ser förmodligen ut som en också.. Jag har verkligen funderat på hur man kan bli så kattifierad som jag har blivit.. Pengar omräknas i antal kattsandspåsar (mot när man var ung o räknade hur antalet öl, eller som småbarnsmamma när man omvandlade allt i blöjpaket..), semestrar o ledigheter läggs så de passar in på kattförlossningar o utställningshelger. Mannen föreslås en semesterresa till Polen så att vi kanske kan få utländska cert på Bruce och jag lägger mer pengar på texturizerspray, kattvippor o burskynken än på min egen frilla och kläder... De grå börjar liksom ta överhand och jag är verkligen i behov av en klippning.. Ja, man är nog totalt skadad i hjärnan.. T U R att vi är så många som är det! ;-))))
Nu väntar snart sängen o imorgon jobbar jag o på fredag är jag ledig o snart, snart, SNART får Dompan ungar!!! Ska nog glida runt på lite babysafari ikväll igen, jag har snart koll på samtliga skogkattungar i hela Sverige tror jag.. Ja, några i Danmark också för den delen... Fniss....

tisdag, augusti 15, 2006

Tissssssssssssssdag..


I går kväll fick jag nästan hjärtsnörp! Dompan, som alltid är en social katt, främst på kvällarna när det är sovdags, och dessutom ett kolossalt matvrak var igår kväll helt "off" och ville inte äta. När hon sedan gick på kattoan och klämde o klämde utan att det kom något så blev jag riktigt orolig!!! I magen kvillrade det av bebisrörelser och Dompelina var allmänt seg o trött, men ville inte ligga stilla på samma plats överhuvudtaget.. När hon sedan gick på toa och var lös i magen så trodde jag att vi definitivt skulle få en kattförlossning under natten! Men efter vak till klockan 2 så insåg jag att det förmodligen bara är trångt i magen och att hon nog inte skulle föda under natten, så jag fick äntligen gå o lägga mig. Vaknade ett par gånger och gick upp o kollade efter Dompis, som sov sött och lugnt, innan väckarklockan vrålade igång klockan halv sju.. Hrpmf.. Jag som precis hade somnat...Upp o iväg till filialen. Allt lugnt på jobbet idag, och ungarna har haft stenkoll på Dompan hela dagen. Jag har fått ledigt på fredag för att följa med Linn på stan o fixa det sista inför första skoldagen i högstadiet (jisses vad åren går!!!!) samt vara moraliskt stöd när hon klipper sig.. Kort.. Spännande! Maja är kattvakt då, så Dompan är inte själv hemma alls, det är ju skönt att kunna ha det så utan att ta ledigt!

För er som undrar så kan jag berätta att Bruce Viggesson äter James Wellbeloved vuxenfoder och vitaminer. Han får också lite lite babycat (ungefär en tesked, mer behöver han inte...) och en gång om dagen serveras han o de andra ca ett par matskedar tonfisk eller annat mjukfoder.. Jag försöker inte skryta med hur tung han är eller så, men jag är ju helt förbluffad över hur tung han faktiskt är! Visst, både mor o far har fina storlekar o bra med massa och så, men jag kan inte fatta att han är en sådan koloss! Bara att hoppas att resten hänger med också.. ;-))) Men tofsarna lyser med sin frånvaro.. :-(

När jag kom hem från jobbet idag så kollade jag mailen, o surfade runt i några minuter. Sedan laddade jag tvättmaskin o torktumlare, dammsög, diskade (vakna diskmaskinen, jag tror jag älskar dig, fasen vad jobbigt det är att diska för hand!!!) och plockade undan allt bråte som hade samlats i kök, vardagsrum o hall under dagen. En tömning av kattlådorna, ingen lös i magen o allt såg normalt ut om nån undrar. Kelade en stund med Dompis o kände de små rumla runt därinne. Ja, de får gärna stanna inne tills åtminstone på fredag kväll... Upp till datorn o tjatade samtidigt på sonen att han skulle plocka in sina rentvättade kläder i sin garderob, att döttrarna skulle städa sina rum och att sonen skulle fixa ihop sina träningskläder till kvällens fotbollsträning. Sedan ska jag kamma Loppan o Blossa och välja ut en ny bok att läsa. Marian Keyes bok plus en till är redan utlästa och jag har en liten hög med nya böcker som väntar på att bli lästa.. Myyyyys! Ska nog ringa Marie Bazooka o tjata lite också, det är nästan en daglig vana.. Fniss..

Ha det så gott allihopa, vi höres o synes! ;-)

Åh förresten, nu glömde jag ju skriva att vi hälsade på barnbarnen (Bazookas) i söndags, och bilderna i dagens blogg kommer från det besöket. Jag som aldrig gillat perser fick ett enormt sug att plocka med mig en liten 6veckors blåtabby eller kolsvart perserbebbe hem!!! HELT otroligt söta o fina! JAg bara älskade dem! Skogisbarna var ju såklart jättefina också, som ni kan se på bilderna! Om ni undrar var dessa söta perserbebisar finns för beskådande så är det på http://hem.passagen.se/simzonites/
Tack till Lotta o Johan för att vi fick komma o kika på sötlökarna!!!

måndag, augusti 14, 2006

Första arbetsdagen efter semstern avklarad!

Jaha, så var semestern slut! Känns faktiskt ganska skönt, för även om jag gillar att baka och hemmets lugna vrå så blev det lite väl mycket av hushållsarbte och utfodring den sista veckan.. Hmmm... Varför kan man inte vara mer husmorsaktig? Visst, jag bakar en del och kan laga hyfsat god mat, men hur roligt är det på en skala när det alltid är någon som inte gillar ditten o någon som inte gillar datten och av ett från början berg med ingredienser återstår i slutändan salt, vitpeppar, tacokrydda och köttfärs? Inte jag i alla fall. Min mamma är en fantastisk husmor som lagar god och näringsriktig mat, men den bilden kommer nog inte mina barn att få av mig.. Tyvärr.. Jag blir nog mer liknad vid en elak kock som lurar i dem lök så att de smakar varje tugga med försiktighet, nästan som om man hade stoppat gift i maten.. Apropå gift, mat och annat så kan jag berätta att lilla mamsen mår hyfsat efter första cellgiftsbehandlingen, och det känns fantastiskt bra!

I helgen var det då utställning och jag led nästan av att vara hemma.. Sista lediga helgen innan arbetet börjar, avkommor i både Varberg och Arboga och jag var ärligt nästan lite deprimerad när jag gick här hemma med mobilen i väntan på sms.. Nåja, snacka om lyxproblem va? Jag ska ju i alla fall ställa Brucen mot nyblivna BIS:en Mandel i september och det känns ju upplyftande.. eller kanske inte... *fniss* Bruce är ju finast i världen för mig, precis som säkert Mandel är finast för Häxan, så vi får väl njuta av varandras sällskap och ha kul i Höör istället för att jaga 1:aplatser! Min Bruce är i alla fall bäst i världen! Kanske tjockast också? Han har redan gått upp 100 gram till och väger nu 4,8kg... Om det inte var för att jag kontrollvägde de andra katterna och deras vikter stämmer så hade jag trott att det var fel på vågen! Det händer mycket med lille mannen nu, han börjar länga i huvudet mer o mer också, så vi får väl se vad det blir av honom till slut... Dessvärre verkar hans konkurrenter ha precis lika fina storlekar och de är ju också jättefina, så det är bara att färga honom kolsvart o tävla i grupp 1 istället... *fniss*
Igelkottarna äter mig ur huset! De mumsar för fullt och i mängder o nu tror jag att det är 4 olika som är här o äter i olika omgångar! Herrejisses, kanske skulle bli igelkottsuppfödare istället?

Annars har jag intet nytt att förtälja mer än att jag fortfarande längtar mig blå efter Dompans bebisar och att jag är trött som en gnu. Så härmed avrundar jag dagens blogg med ett stort grattis till alla som vann och till alla som hade roligt på utställningarna i helgen! Jag bara önskar att jag hade varit där! Men jag hade det trots allt ganska mysigt hemma också med man o barn o katter o igelkottar! Å tur är väl det! Kram!