onsdag, september 08, 2010

Ny rytm..

Ja, kan man inte träna så kan man ju ägna sig åt att skapa nya rutiner och en ny rytm eftersom man inte ens är i närheten av att hänga med i den gamla rytmen o de gamla rutinerna.. Jag är sjuk. Ont i halsen som bara den, lite hostig, och värst av allt är att all tillstymmelse till kondition är PUTS väck! Fördelen är att jag inte äter så särskilt mycket, mest flytande föda i form av soppa o dricka, men nackdelen är att kroppen tror att man har sprungit ett maratonlopp bara för att man lyft sig från soffan/sängen och gått ett fåtal meter. Att gå uppför trappan känns som att bestiga Mount Everest. Suck. Inget skoj, men jag ska inte klaga, för det finns de som har det värre. Mycket värre! Å andra sidan så är det inte helt fel att ligga i soffan och be om hjälp... Mannen får tömma kattlådorna, plocka av och fixa mat till kidsen. Jag o Äldsta ligger i varsin soffhörna o kvider efter dricka och service...

Rutinerna för dagen ser ut som så att jag stiger upp, sätter på datorn, ber mannen fixa frulle till Lillsnigel, lägger mig på soffan med en kopp kaffe o slötittar på tv. Sen, när kaffet är slut, överlägger jag en stund med mig själv om jag orkar resa mig o ta lite vatten. Ibland orkar jag, ibland får jag vila en halvtimme innan jag ens kan göra en ansats till att resa mig. Kollar datorn. Därefter orkar jag plocka undan det värsta efter de andras avfärd, och blir ju givetvis hysteriskt matt av detta, alltså åter till soffläget. Brukar somna till en stund på soffan efter detta högst energikrävande plockande.. Stiger upp, gör soppa till mig o Äldsta. Äter soppa. Somnar en stund till på soffan. Stiger upp, tar emot Lillsnigel, som kommit hem från skolan. Ger henne micromat i form av nudelkopp eller Billypizza.. Stackars barn! Går upp i sängen o somnar en stund. Sen kommer mannen hem. Tvingar honom att tömma kattlådorna. Går ner o lägger mig på soffan. Mannen får fixa käk till kidsen (mer nudlar o mer pizza.. Näe, inte hela tiden, jag lovar!). Kollar datorn. Lägger mig en stund till på soffan, sen datorn igen. Därefter är det dags att krypa till sängs..

Å nu ska jag lägga mig en stund i soffan o slötitta på tv. Sen sängen. Godnatt o kramar!

tisdag, september 07, 2010

Virus i huset...

Äldsta har varit hängig ett tag. Så pass hängig att hon t o m stannat hemma från skolan, och det hör inte till vanligheterna. Igår åkte vi iväg o tog ett batteri prover på henne och troligtvis har hon körtelfeber, o med tanke på att jag själv insjuknade igår med extremt halsont och helt slut i hela kroppen så lär väl jag också ha drabbats nu. Suck. Man mår som en gris helt enkelt... Lillsnigel har också haft ont i halsen i dagarna två, men nu är hon bra igen, skönt! Det sägs ju att ungar fortare kommer över virus av det här slaget, tack o lov.

I helgen var vi i Eskilstuna. Cutie blev Ex 2 för första gången på väääldigt länge, men jag ska inte klaga, han blev slagen av en stilig kille som senare lyckades bli Best in show. "Lille" Aldo från vår foderkull i vintras var också med och blev ex 1. Han har växt upp till en stor o rejäl kille med hög mysfaktor, en riktig gullunge! Fyra andra gullungar var Cuties andra barn från S*Aborgatos, Bellina, Belizza, Bonita och Brio. Hur goa o fina som helst!! Lilla Bellinas öron har ju varit ett hett samtalsämne i kattvärlden, men jag måste säga att de ser lite annorlunda ut, dock tror jag inte att det är något allvarligt alls. Känns som att de pekar åt varsitt håll, men de är extremt stora också, så vi får helt enkelt följa Bellinas utveckling och öron vidare o se vad som händer framöver. Hon mår prima och det är huvudsaken! Sen vill jag också säga att om någon vill prata om Bellinas öron eller sända skvaller så gör man det lämpligast genom att lyfta luren o ringa, eller genom att maila. Att skriva hemliga meddelanden i min gästbok funkar inget vidare, för jag kollar den väldigt sällan och anser att allt som man inte kan stå för utan måste skicka anonymt tyder på att man är en svag o feg individ som inte vågar stå för det man tycker. Skitpratare göre sig ej besvär, tack! Sen får man tycka o tro vad man vill, men personligen gillar jag inte skvallerbyttor som inte vågar stå för sina åsikter....

Nu ska jag fortsätta att kurera mig med soppa (eftersom min hals vägrar släppa igenom annat än flytande föda) och glädjas åt att jag nog fått en ofrivillig bantningskur tack vare körtelfebern! Man är helt enkelt inte hungrig och kan inte mula i sig annat än det mest nödvändiga. Inget ont som inte för något gott med sig.

Kramar!