fredag, november 12, 2010

Kattungebesökare och fredagsmys!


Några nya bilder på bebbarna finns här: http://www.facebook.com/pages/Kalmar-Sweden/SVildhjartas/154738057894927#!/album.php?aid=30900&id=154738057894927

Ikväll har vi haft besök av ett trevligt par som är sugna på en kattkille, tusen tack för besöket, det känns jättebra! :o)

Annars rullar allt på i "hundranittio"... Idag har jag varit på medarbetarsamtal, chefen och jag hade ungefär samma åsikter om mina alla fördelar o få nackdelar.. ;o)))) Det var ju skönt! :oD

Ikväll har också min lillsyrra varit på besök en sväng, vi hade inte så mkt tid att prata, men jag hoppas hon snart kommer o hälsar på igen! Å så ska hon snart ha en liten bebis, det ska bli skoj! :o)

Har egentligen inget att skriva, är ganska tom i huvudet för tillfället, så jag ville bara plita ner ett fåtal rader för att bloggen inte bara skulle innehålla bildlänken.. ;o)

Ha en trevlig helg, kramar o hej!

tisdag, november 09, 2010

Ska vi verkligen ha en kull till, eller inte?!Den stora frågan just nu är: Är CocoBäng dräktig eller inte? Hon uppvisar annorlunda beteende, tuttisarna har gått från -a till liten b-kupa (för katter) och är rosaröda. Men jag tvekar fortfarande. Den katten är lurig, det vill jag verkligen lova! På alla sätt o vis. Gårdagskvällen tillbringade hon i en Citygross-påse.. Under övervakning, kan tilläggas, eftersom vi vet hur farliga påsar av alla de slag kan vara för katter. Cobran t ex äter gärna plast, plastsnören o annat spännande. En o annan pinne har slunkit ner i hans svalg också, till husses stora förfäran.. Cobran är en sk "allätare" precis som sin mor och CocoBängan. Så här i efterhand är jag glad att det var Cutie som "fick till det" med CocoBäng (om hon nu ÄR dräktig, vilket jag tror o hoppas!!) för ni inser ju själva att kattungarna mellan Cobran o Bängan skulle bli allt annat än lugna och förmodligen äta ALLT, PLUS riva halva husen.. Men nu ska jag inte skrämma bort framtida kattungeköpare! ;o) Faktum är att även om vi har prioriterat bort levande växter i fönstren numera, av ren o skär bekvämlighet, vi hinner dels inte vattna, och dels äter Loppan krukväxter på löpande band, spyr, och äter ännu mera krukväxter.. Tror att hon egentligen tänkt sig ett liv som vegetarian, men det är ju lite svårt som katt.. Allra helst när man är våldsamt petig med mat, dock är ALLA krukväxter ätliga enligt Loppan.. Kanske dock inte så nyttiga... Ändå kan vi ha både möbler, prylar och barn utan att de skadas av alla våra katter. I promise! Ni är välkomna att hälsa på om ni inte tror oss.. :o)

Nåväl, mannen har hävdat hela tiden att CocoBängan inte är dräktig, jag har hävdat att hon ÄR dräktig, så återigen en liten tävling mellan oss. Cobran har haft chansen med Bängan två gånger, Cutie två gånger varav den senaste gången.. Alltså ytterligare en tävling mellan mig o mannen, vem blir pappa till Bängans första kull?! ;o) Vi är tävlingsmänniskor mellan varandra, men inte så mycket annars.. Nu är det dock så att även mannen börjar tro mig, när jag visar Bängans tjockmage, och illrosa små tuttisar. Så jag vågar nästan nästan nästan hoppas på bebisar, o hoppas bara nu att allt går bra. Vi har väntat läääänge på det här, i stort sett sedan vi första gången insåg att det skulle bli en kull mellan Solskinn o Quiddie (Cocos föräldrar) och att vi faktiskt fick lov till en tjej, o dessutom fick vi den vi absolut mest ville ha. Sedan har det varit en låååång väg till att verkligen få Coco dräktig. Vi oroades av att hon fick "pussmun", och trodde på sjukdom. Det visade sig vara hormonreaktion på löp.. Och har försvunnit, men återkommit EN gång under denna löptid i väntan på parning (då hade det hållit sig borta i över 1 år!). Helt säker kan man ju såklart aldrig vara, men vi mörkar inget, utan är helt o fullt ärliga med allt som har drabbat våra katter. Dock kan jag tillägga att fördelarna med att ta en provkull på Bängan klart överväger. Dels stamtavlemässigt, o dels hälsomässigt ur de andra aspekterna. Friskt hjärta, underbart temperament och fantastiska tekniska kvaliteter plus bra storlek!


Å pappa katt har också ett utmärkt temperament. Helt fantastiskt, framförallt när man ser många andra hanar. Cutie är just nu HYPERfertil. Han råmar o ropar, men håller sig ändå i hyfsad vikt o kondition. Försökte sitt allra bästa i helgen med att charma ALLA flickor och sprayade för första gången sitt burskynke (dock luktade det inte, så vi märkte inget förrän vi packade ihop.. ;o)). Men lika lätthanterlig o go som vanligt! Mammas myskille nr 1!

Men återigen, utvärdering av avelsdjur är av högsta prioritet för oss. Därför funderar vi o tänker en hel del innan det blir parning. Bara för att vi köper in en katt till avel betyder inte att vi automatiskt använder den just för att vi har köpt den till avel. Nejnejnej, det handlar om att utvärdera sina avelsdjur kritiskt, granska inte bara utseendet utan även hälsan och temperamentet. Sen får man hitta en matchande parningspartner, och det är inte alltid det lättaste, för dessa två ska ju dessutom "få till det".. Resan med CocoBängan som mor o Cutie eller Cobran som far har inte varit helt enkel, men jag hoppas innerligt att den i slutändan är värd alla tankemödor och funderingar, för jag känner verkligen att jag tror på denna kombinationen på alla plan. Enda svåra kommer att bli att skiljas från någon av kattungarna.. Precis som vanligt..

Bebisarna vi har nu är ju egentligen ett litet "missöde" i avelsarbetet, men våra kära katter tycker inte alltid som vi.. Kullen ser väldigt lovande ut, och eftersom deras helsyskon från en tidigare kull mår gott o inte har några som helst problem vad vi vet så känns det lugnt. Kattungarna är helt ljuvliga. Helt underbara. Och alla är mysiga o personliga på sitt alldeles egna vis. Jag är jättestolt över Sharin och Cutie och deras bebisar! Och säkerligen blir de lika goa o mysiga som sina helsyskon från en tidigare kull.


Men nu måste jag gå till sängs, är jättetrött! Har jobbat hela dagen, sen hem o städa av, tvätta lite och vidare iväg på tonårskurs. Hem igen, och lite lätt uppspeedad av kaffet från kursen, så då blev det lite surfande (med Cutie som "magväska") och nu sova..

Nattinatti världen, imorgon är det en sorgens dag, för då är det exakt ett år sedan min älskade lilla mamma dog. Saknaden är jättestor, men jag är glad att jag haft förmånen att ha en underbar mamma! Vila i frid lilla mamsen, det är tomt utan dig!