lördag, oktober 28, 2006

bilder...

Jag är grymt trött o måste gå till sängs, det har varit en låååång dag.. Jättefin utställningshall med MASSOR av dekorationer i Halloweentema!
Grattis till alla NOM!
Å så på begäran en bild på mig själv, alias lipsillen.. fniss..
Tack för grattisar!!! Nattinatti!

ex 1, biv o nom...



Nu ska vi ut o fira, och vi kan verkligen fira! Bruce Ex 1, Biv-j och nom, Vigge cert o Biv o Nom, Yatzy cert o NOM!!! Hurra! Terrysarna blev med cert o biv om jag inte minns fel, men annars är det inte många resultat som fastnat.. Återkommer med mer bilder o info senare under kvällen (natten.. fniss) TACK för tumhållningar o allt! KRAM!!! )å gissa vem som lipade ögonen ur sig när Bruce Viggesson blev ex 1 av 4??? O då kan ni föreställa er hur jag lipade när han blev BIV. o Nom var bara så hetl otroligt att allt smink till sist försvann, tvättbjörnen Holgersson hade gjort entré på WW... Fniss...)

fredag, oktober 27, 2006

Fredag o Maastrich är helt ok!!

Yepp, vaknade i Maastrich vid halv åtta o det var ju nice. Mannen sov med öppen mule och var halvdöd så jag hoppade ut o tog en rök.. återkom till rummet och duschade.. Sedan var mannen också vaken och vi travade ner för en ok frulle med bacon, äggröra och diverse bröd med pålägg och äggröra och fruktsallad.... MYCKET trivsamt!
Travade runt på marknad o insåg att tyg var apbilligt, så lite tyg o presenter inhandlades.. Mycket trevligt... Marknader är alltid kul! Käkade lunch med Kattis, Mats, Helena & Maggie, samt Glömstaskogare o Miss Mikkusare och det var mysigt! Det som bekymrade mig var att jag beställde toast med ananas och fick JORDGUBBSSÅS över hela jävla tallriken... På sallad, på toast och typ överallt... Inte så very nice...
Lite mer travande på stan o sen hem till hotellet för att kolla Bruce o trimning av honom.. Badade hans fetsvans också å sedan lite ölande Maries o Davids rum... Åt middag ute med Glömstaskogarna och sedan hem till hotellet för surfande o koll på vem som åkte ur Idol, LINDA??? Helt oväntat för vår del..

Tjattrade en del med bartendern på hotellet o sedan sängen.. Nattinatti

torsdag, oktober 26, 2006

Maastrich!!!

Halloj gott folk, här kommer en liten hälsning från älgkalv med sällskap på världsturnén.. fniss... Skämt åsido så har resan gått över förväntan, Bruce har ropat efter tyska glädjekatter vid ett fåtal tillfällen o Yatzy & Bazooka har varit lika goa som vanligt, så nemas problemas att företa en sån här resa med våra kissar.. Marie har varit kartläsare o skött det med den äran, David har kört med viss avlösning från Stefan och jag.. Ja.. Jag har sovit.. Vaknade första gången o trodde jag var i Malmö, men till sist kopplade jag att vi faktiskt redan befann oss i Danmark... Höll mig vaken på färjan över till Puttgarten och sedan slocknade jag igen.. Har vaknat på pauserna, men de har inte varit så många så i eftermiddags rullade vi in i Maastrich o efter visst letande så hittade vi till slut vårt hotell. Mysigt o gammaldags, men jag tror mitt rum är en fd garderob.. fniss... Efter lite uppackning så lokaliserade vi Kattis, Mats o Helena och de hade snurrat lite, men hittade till hotellet med lite hjälp från oss. Satt en stund på Marie & Davids rum, sedan gick vi ut i stan o käkade lite. Smaskigt och verkar var en trevlig stad. De höll på att bygga upp marknadsstånden inför morgondagens marknad, så imorgon blir det lååååång (och förhoppningsvis god!) hotellfrukost innan vi ger oss ut på marknad o i affärer. Ska bli sååå trevligt! Småkatterna hemma mår bra, och likaså barn o mams! Känns gott att veta att man har så förstklassig hjälp hemmavid..

Katterna vi har med oss ska putsas o fiffas till också under morgondagen, för de ska åtminstone se fräscha o fina ut när de befinner sig på WW! Pälsförlusten kan man ju inte göra så mkt åt, inte heller utvecklingsfasen, men det som kan göras ska göras i a f. Ska in o pussa på pappa Vigge också imorgon!

Ha det gott, imorgon kommer förhoppningsvis lite mer utförlig rapport.. O kanske ngn bild, men nu är jag trött o får dessutom sitta i hotelltrappan för att kunna nå nätet, så det är liiiiite omständligt.. Fniss.. Nattinatti!

onsdag, oktober 25, 2006

Avresedag - och lugnet har äntligen infunnit sig!

I går trodde jag knappt resan skulle bli av! Liten Donnie var lite håglös och helt plötsligt så kräktes han!! För att strax efter springa på toan där det rann ur honom.. Jag blev såklart jätteorolig, för även om jag har hört och även varit med om att kattungar blivit magsjuka så är det ju inte direkt läge att någon blir det nu, när man ska åka iväg! Han somnade i sängen brevid mig, men min natt blev orolig! På morgonen var jag halvdöd, men Donnie verkade pigg och jag kokte lite fisk så där på morgonkvisten för att se om det kunde trugas ner.. Jodå, det kunde det! Sedan lekte han med vippan och busade och vid en kontrolla v bajslådorna så såg det ut som vanligt, dvs små korvar o inget lösbajs någonstans.. Liiite för tidigt att pusta ut, men lilla mamsen skulle komma hem hit klockan 12, så jag förvarnade henne om att hon var tvungen att kolla Donnie. Telefonrapporten förtäljde att liten Donnie varit pigg som en liten äffsing och busat o stojat. Phui! Blev dock inte helt lugn förrän jag själv kommit hem o kunde konstatera att han såg oförskämt pigg o fräsch ut! Fisk finns i frysen för kattbarnvakterna att koka, för även om jag själv inte är hemma så kommer ju huset att vara bemannat hela tiden utom på fredagsnatten..

Idag har jag tagit ut euro, fixat mer kattmat, köpt schampoo o balsam samt en ny vippa till herr Viggesson o lite annat smått o gott. Kom hem tidigt till lilla mamsen, jag har väl berättat att mina jobbarkompisar är jättegulliga o alltid ställer upp till 100%??! Mamsen hade strykit o grejat och jag ilade iväg till affären o köpte det sista som skulle inhandlas. Mannen o jag packade sedan väskorna och jag tror att jag har kommit på allt från kamera till Drontal och bärbar dator... Godis har jag köpt i massor o sen ska jag göra matsäck och koka kaffe o titta på Bonde söker fru o Top Model, sen ska jag duscha, så nu går jag!! JAg kommer att försöka uppdatera bloggen med bilder o text under helgen så gott jag hinner! KRAM till er alla & Tusen tack för alla lyckönskningar o snälla ord!!

tisdag, oktober 24, 2006

Hjääääälp, jag hinner inte med!!!!

Jaha, så var man stressad igeeeeeeen! Vilken knäppgök man är! Igår hann jag faktiskt mer än väntat, både diskat, lagat pulversoppa, tvättat, tvingat de tre stora kidsen att vika tvätten (tack älsklingarna!), sytt klart frontgardinerna till burskynkena, suttit vid datorn, tonat håret (så hispig som man är så glömde jag blöta håret innan, så jag väntade mig att de slitna stråna skulle falla, men de sitter kvar.. peppar, peppar...), pälsat av armhålor o allmänt stirrat runt o grejat.. KAttungarna har varit så mysiga, gosat o kelat o varit uppe i sängen när jag skulle sova igårkväll att man bara döööör av kärlek till dem! HÄRLIG kull! Mannen var på fotboll o kom hem sent, då han kom på att han var tvungen att lägga ut den nya hemsidan eftersom den gamla inte funkade med fler bilder.. han satt visst uppe till tre... Och då funkade inte webservern eller vad det nu heter, så han fick upp i morse o fixa o dona.. jaja, har man inte tillräckligt att göra så får man väl skaffa sig.. Imorgon ska han iväg o spela innebandy innan vi åker till Holland.. jojo... :-/
Idag ilade jag iväg till jobbet och hade en rätt mysig dag. På em var det föreläsning av Kjell Modigh om AD/HD och kriminalitet, ett ämne som jag skulle kunna diskutera tills jag bli blå, men Kjell o jag var på samma spår och detta är väl inte direkt forumet för neuropsykiatriska handikapp (eller hjärnspöken som Eva Kärfve väljer att kalla det... Märklig människa det där... Och stendum i mina ögon!) annars hade jag kunnat orera länge o väl om alla som felbedöms o klassas som psykopater när de egentligen bara behöver hjälp.. Dock verkar skola o samhälle vara mest inne på Kärfves ideologi och det är ju snarare tragiskt än nyttigt.. :-/

Efter föreläsningen var det en rask promenad till mannens jobb för samåkning till Wilmas dagis, där man firar FN-dagen med kakor o bakverk från de olika länderna som representeras på dagis. Jättemysigt! WIlma var jätteglad att vi kunde komma båda två och efter det goda fikat var det hem för bad av otroligt skitig unge... Bäst man badar o tvättar håret, ty annars kommer "Snuskas"... "Snuskas" är en otäck figur som kan lukta sig till smutsiga barn som vägrar tvätta sig eller borsta tänderna och han bor i en skitig koja ute i skogen.. Med lika skitiga barn som kojkompisar... Gissa om det är betydligt mer poppis att bada sedan "Snuskas" har kommit in i bilden?!

Nähä, gott folk, nu blir det ner o tumla o vika tvätt o packa och allt annat, sedan ska älgkalven badas.. Ser inte fram emot det dramat, sist var han allt annat än nöjd och bet husse i handen..
Godnatt o hej!

måndag, oktober 23, 2006

Måndag - stress, stress och ändå slöar man...


Vaknade i morse i tid o jagade upp tjejerna som skulle duscha. Sonen drönade ordentligt, men till slut kom även han upp. Smärre världskrig bröt ut, för Wilma hade ingen "morgonbanan"... Gap o tjut o gnäll och jag blir så trött.. Är det inte bananer så är det "Kristina-kex".. Ungen får ju för fasingen frukost på dagis! Ändå MÅSTE man äta frukost hemma innan.. Bestående av banan eller digestivekex.. Märkligt! Nåja, idag var jag bara 15 minuter försenad till jobbet... TYPISKT måndagar... Hade en rätt härlig dag på jobbet, stadsbesök och god mat och trevliga arbetskamrater, kan man ha det bättre? En av dem hade köpt hem jättefina kattunnlar från ÖB till mig (hon skulle dit och eftersom det ligger en bit från stan så bad jag henne köpa två tunnlar till mig så att jag o Marie Bazooka kunde få varsin!)! Tack! En bra jobbdag m a o! Dessvärre hade jag ingen cykel hem.. Så jag fick lifta med en jobbarkompis, som snällt skjutsade hem mig, gulligt! Mannen fick Wilma-lotten och det är faktiskt väldigt kul att hämta Wilmisen på dagis. Inte bara för att hon säger "Hej då blodpudding!" till sin bäste kompis när hon går hem, utan för att man får ett mottagande som om man vore Beatles på 60-talet eller nåt... Huvaligen! Hon GALLSKRIKER "Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhh!!" och kommer springande så fort de små benen förmår springa, så jag har bara att sätta mig på huk och sträcka ut armarna mot henne! HÄRLIGT! Jag hann dammsuga av i lägenheten, tömma kattlådorna och jaga på tjejerna att de skulle äta något eftersom bägge skulle till stallet. Sonen hade varit hemma o vänt, för väskan stod i hallen, men han var ute någonstans.. Hmmm.. den mannens små lovar börjar oroa mig lite smått, han har ju som sagt en tendens att ALLTID råka i trubbel, vad det än må vara... Sen kom mannen o WIlma och då skulle jag börja fota småkatterna, med ivrig hjälp (eller snarare stjälp!) från Wilma! Kattbebbarna ÄLSKADE tunneln, helt fantastiskt att den bara kostade 39kr!!

I helgen sydde jag burskynkena klara, nu har jag bara mitt lilla projekt med sidogardiner fram att slutföra, men förhoppningsvis hinner jag det under kvällen. Jag fick JÄTTEFINT halloweentyg med pumpor, häxhattar o svarta katter på av Marie i födelsedagspresent o sedan köpte jag svart tyg på IKEA för 25kr/m till tak.. Blir nog hiskeligt snyggt tror jag! Sidogardinerna fram blir en liten surprice!! ;-) Få se om jag lyckas fota buren när vi väl har klätt den nere i Holland... Pulversoppa med smörgås var kvällsmat i kväll och imorgon blir det ytterligare en soppa, men en annan sort.. Lättast så! Jag har inte tid att engagera mig mer i matlagningen.. På onsdag skulle mamsen komma o laga fläsk med potatis o sås, mums!!! Nu ska jag bara fixa alla lappar till de olika barnvakterna, både de som ska vakta kattbarn o människobarn.. Hmmm... Och sedan ska jag packa alla tusen väskor o tona håret, fasingen, jag borde VERKLIGEN klippa mig, men det hinner jag nog dessvärre inte med. Raka ben o armhålor borde nog också göras... Å plocka de allmänt buskiga ögonbrynen samt färga dem.. Hehehe, man hinner aldrig dolla upp sig i vanliga fall, men nu jädrars! ;-)))) Nåja, jag gör väl det jag hinner, lär inte avlida om jag har buskiga ögonbryn o lite päls i armhålorna, det har man levt med stundtals innan också ju.. fniss... Men det skulle vara kul att någon gång hinna med att pynta sig själv också... Mannen är iväg med tjejerna och sen skulle han på fotboll så han får packa imorgon, för på onsdag skulle han iväg o spela innebandy precis innan vi åker.. Hmmm... Alla dessa väskor som ska packas gör mig nervsvag! En till Wilmas helg hos farmor o farfar, en var till de tre stora som ska tillbringa helgen hos pappa i Malmö, en till mig, en till Bruce o sedan ska jag handla också, för eftersom jag inte hade ngn cykel idag kunde jag inte göra det efter jobbet... O imorgon hinner jag inte, för då ska jag hämta Wilma och är dessförinnan iväg på föreläsning fram till klockan 16.. "AD/HD & Kriminalitet" heter föreläsningen, huvaligen! Den är inne i stan, så efter den måste jag cykla i ilfart hem o hämta Wilmisen o sedan har jag lite tvätt att styra med.. Pust! Gissa vem som lär sova hela vägen ner till Maastrich??? ;-)
I helgen har jag inte orkat blogga, i lördags var vi på IKEA o köpte tyg o sedan kom en kompis hem till mig för att kolla på film o dricka vin.. Haha, jag orkade knappt med ett glas, sen höll jag på att somna... Filmen var urusel dessvärre.. I går hade jag storstädning för att sedan sy burkynkena och sen är det ju allt annat pyssel! Sonen o mellandottern skulle på disco i fredags, å då skulle man sminka (dottern) och i lördags var det äldsta dottern som skulle på discobowling och eftersom hon hade varit inne i stan o köpt svart hårfärg var det ju dödens viktigt att det hanns med INNAN bowlingen.. Pust... Nåja, allt har hunnits med och trots lite små farhågor så blev ungen snygg i svart hår faktiskt!
Nåja, bäst att man får ändan ur vagnen o går ner o viker tvätt o stryker lite.. Ska stoppa trött Wilma i säng också.. Syns imorgon, o förhoppningsvis på onsdag, sedan bär det iväg mot Holland! Yihaaaaaaaaaa!