torsdag, november 16, 2006

Torsdag o hängig..

Idag är jag seg.. Det började redan igår eftermiddag på jobbet, kände mig tung o ont i huvudet o nös oavbrutet.. Men jag har liksom inte tiiiid att vara sjuk!!! MEn idag har det bara fortsatt, konstant huvudvärk o inte ens behandlingsbadet kändes mysigt, även fast huvudvärken lättade några minuter efter badet.. Nåja, förhoppningsvis går det över.. Wilma är snuvig o täppt o hostig, och eftersom hon fortfarande kryper upp till mig (på min mage!!) varje natt så kanske det inte är så konstigt om hon har smittat mig med sina bacellusker.. Smitthärden WIlma... Fniss.. Hennes födelsedag firades i går med baluns, hon var överlycklig över att få presenter och eftersom hon är tacksam för allt så är det ju extra kul att skämma bort henne lite.. Igår kom mamsen förbi med ett dockhus i present till Wilma och det var högt uppskattat! Annars var det mest typiska tjejgrejor som Bratz-pyjamas, prinsesskrona (som Dompan jagar eftersom den har päls på sig!! Undrar hur länge den får ha det måntro?!) Maja var i stallet på kvällen och Linn passade Wilma medans Stefan o jag åkte till Djursjukhuset för att vaccinera de små kattbarna! Stefan var sen hem, så jag ställde in buren i bilen å så susade vi iväg. Det tar ungefär 10 minuter att åka till Djursjukhuset och när vi hade åkt en bit så började det lukta... Skit... Kom fram till Djursjukhuset med tre kattungar i uppror, alla fyra var inkletade med bajs, och Donnie, Shanta o Edward var DJUPT upprörda över sin smutsighet.. Corpse Bride däremot låg längst bak i buren o sov.. Mitt i alla odör o sörja.. Djursjukhuset är rätt vana vid oss, för Dompan spyr ju alltid i buren, så det var bara att lite fånigt le o säga att det tyvärr är bajskatter den här gången... Kräks-kattens barn.. Fniss... Donnie var nog den skyldige, men tack o lov så var det inte helt rinnande konsistens.. Han var dock MYCKET upprörd över att behöva skita på sig, så han gallskrek o efter lite rentorkning fick han sitta i mattes knä istället för i buren, och då var allt bra. Jag tror dock inte det var åksjuka, mer att vi fick stå o vänta på ständigt stressade mannen så att lillen blev nödig... Grrrr.... Sprutorna gick bra och alla skötte sig ypperligt, inga svårigheter denna gången alls. Ingen som ens pep... Duktiga kissebebisar!
Började med att bada Corpse Bride, jisses vilka röstresurser den damen har! Ungarna hojtade: "Mamma, Dompan har börjat löpa!! Hon vrålar!" Nixpix, det var inga löpvrål, det var lilla Corpse Bride som var måttligt road av att behöva bada! Men det gick bra och efter badet tog mannen över, för han är suverän på att torka katter! ;-) Sedan var det Donnies tur och han var SÅÅÅ förbannad! Han högg i vattenkranen och pep som en liten gris, men ren o fin blev han! Edward var mest rädd, usch o fy så läbbigt att bli blöt, men även han var relativt lättbadad. Ett litet hugg i armen fick jag, men det var mitt eget fel, jag släppte taget o han försökte dra sig upp från kranen mot mig o råkade försöka dra sig upp med tänderna... Sötpojken! Han är mitt hjärta nära, det måste erkännas.. Man det är de ju alla fyra, fast på olika vis.. Edward är dock min "bebis" sedan han var sjuk, man är så rädd om honom och han är mysig att pyssla om... Shanta visade att hon inte alls var nöjd med badet, men om det var så man var tvungen att göra så fick man väl finna sig i det... Efteråt fönade vi Shanta lite och det var inga problem, de andra lät vi vara eftersom badet i sig inte var så poppis, och de hade ju redan varit med om en hel del den här dagen..
Ägnade resten av kvällen åt att baka till jobbet, en arbetstagare fyllde år idag, och eftersom köket på filialen inte är ngn hit så valde jag att baka hemma istället. Tittade en stund på tv och dessutom inhandlade jag en julklapp till katterna! Visst är den fin! Hela 595kr med frakt kostade den, helt klart värd priset! Kissarna kommer att ÄLSKA den!
Nu ska jag ner o diska o tvätta, sedan ska jag inta liggläge på soffan med min bok... Mannen jobbar över ikväll, så han dyker upp riktigt sent.. Stackarn! Tack o hej för mej & kram!

tisdag, november 14, 2006

Tisdags-stress..

Usch, idag är jag halvt utsliten känns det som.. Helt färdig o några nya bilder på bebbarna hanns helt enkelt inte med.. Att "några" hade "lånat" kameran o fotat en massa galna bilder på en massa kompisar så att hela minnet var helt fullt kanske har en del i historien också.. Grrr... Hysteriskt är väl namnet på denna kväll och jag är ganska trött just nu.. Ska gå i säng om några minuter.. Imorgon fyller Wilmisen 4 år, och jag har svept in hennes presenter klart.. Ska bli jättekul att se ungens min imorgon när vi kommer in o sjunger för henne! Kan inte fatta att det är fyra hela år sedan hon kom ut! Det var en pärs vill jag lova.. Inget jag har lust att göra om i brådrasket precis, men helt klart mer än värt det, för ut kom världens finaste unge nr 4. Alla fyra är ju världens finaste!
Imorgon är det slit o släp igen och sedan föräldramöte på kvällen! Typiskt! Få se om jag hinner dit, Wilmisens födelsedag känns faktiskt viktigare.. Kattungar o katter mår bra! Sjövilda som vanligt på kvällarna!
Nähä, nu blir det sängen som gäller.. Nattinatti allahopa, bara.... 2,5 veckor kvar till Ädelkattens utställning, eller räknar jag fel igen?! ;-)))

måndag, november 13, 2006

Måndagsmys..

Idag har jag haft en mysdag på jobbet, jättetrevligt! Lagom till att jag skulle cykla hem så började det regna... Hämtade Wilmisen på dagis, där florerar magsjuka... BLÄ! Bara att räkna dagarna man får vara pigg då... Usch, jag HATAR verkligen magsjuka! Men det finns väl knappast någon som gillar det, eller? ;-) Kom hem o hojtade på tjejerna som skulle till stallet att de var tvungna att käka lite o plockade undan lite.. Ganska onödigt, för när stallpåsarna kommer in så ser det för J-ligt ut.. Kokade lite kycklingfilé till kattungarna och bakade en kladdkaka, för Marie Bazooka ska hit o fira Wilmas 4 årsdag ikväll (hon fyller på onsdag, men då har vi föräldramöte mm mm så då är det en massa som ska hinnas med..). Tjejerna o Stefan åkte till stallet o Wilma o jag sitter just nu vid varsin dator, hon med Björnes magasin, där man kan göra potatisfigurer och jag med min blogg.. Sonen befinner sig hos sin kompis. Så just nu är det så lugnt så lugnt i hushållet att man nästan är chockad... Jag har lite jobb som ska göras dock, så det är ju bara att bita ihop o fixa det.. Känner att tiden liksom aldrig räcker till...

Katterna mår prima, o ungarna ökar stadigt i vikt. CB är tjockast! Stoppar ju i sig allt hon kommer åt.. Igår hade de rajtantajtan med våra persienner o jag vet inte hur många gånger mannen steg upp o plockade ner de små vilddjuren från fönstret! De gillar helst att hålla igång runt 23-tiden, med andra ord precis när man är som mest sömnig o vill sova... Sedan håller de på i TIMMAR! Åtminstone känns det så! Bruce Viggesson trivs numera mycket bra i sitt privata lilla rum om nätterna, så honom hör man inte.. Jätteskönt! Men de fyra små ligisterna har lyckats trissa upp både Blossa o Loppan varje natt, och eftersom Blossa är det klumpigaste jag någonsin sett så kan ni ju föreställa er ljudvolymen nattetid i hushållet.. Grannen hälsade dock glatt i morse, stackarn! Tur att de är superrara och jag hoppas att de inte störs alltför mycket av odjuren..

Nähä, nu ska jag ner o tömma kattlådorna igen och laga mat.. Tack o hej från mej!

söndag, november 12, 2006

Mys-söndag..

Idag har det varit riktigt slött o lugnt. Sov läääänge o sedan var det bara att plocka i ordning o åka ner till morsans för att äta middag med brorsorna. Jättemysigt att träffa Coffes lilla vovve Amie, en liten labradorvalp! SÅ söt! Maten var kanongod å så var vi hemma hos andra brorsan o spanade in hans nya hus. Jättefint hus! En jättemysig, slapp söndag när inte många knop har gjorts.. Lilla mamsen är pigg, har bara en cellgiftsbehandling kvar! Sedan blir det strålning, men hon är pigg o vid gott mod, så det känns skönt!
Lite rapporter från Doris o Rosmarie som varit med på SK:s utställning på Fryshuset i helgen! I går blev Doris Ex5 av 7 med domare Charles Spijker, idag tog hon sitt första cert (trots två konkurrenter) hos domare Geir Edwardsen. Grattis Doris o Rosmarie! Vi är stolta o glada för er skull! Lite avis att man inte är där, men nu är det inte många veckor kvar till Ädelkattens utställning. Jag lär vara homla nervös över hur många konkurrenter Bruce får! Lilla Shanta vet jag ju redan att hon får det tufft, men det spelar inte så stor roll, hon ska mest med för att träna o lära sig hur utställningar går till. Bruce är ju som bekant kär i henne o hon i Bruce.. De äter tillsammans, sover tillsammans o han tvättar henne o myser i hennes sällskap. De är SÅ söta! Nähä, nu ska jag ringa lite o sedan blir det ett långt varmt bad o så ska jag se om det blir nåt skoj på tv.. Nästa vecka är fullspäckad med utvecklingssamtal o föräldramöten mm mm och jag håller på att bli tossig av allt.. En liten tripp till Ullared ska vi försöka trycka in innan jul, bra ställe att handla julklappar på.. Mamsen o svärmor ska också åka med, så det längtar jag också efter... Tack o hej för mej!