torsdag, november 27, 2008

Torsdag alleredan..


Jaha å så var det dags för nästa katt att löpa igenom pillren.. Denna gång är det Sharin som varit snuskig av sig, och hon har inte bara haft Ushki efter sig (men de hålls separerade utom när matte är hemma med lupp för ögonen o har koll på dem) utan även av två 5½ månad gamla blivande snuskisar! Suck! Cobran o Cutie är väl troligtvis inte könsmogna, men de har fått dela boning med Ushki och så har det varit ett evinnerligt flyttande på katter fram o tillbaka i hushållet.. Jävla piller! I ett svagt ögonblick funderade jag på att kastrera alla två flickor och istället fokusera mig på kastrater o utställning, men vid närmare eftertanke får jag väl leva med att ge Sharin o Candy piller oftare. Är det månne för att Ushki luktar mer hane som de löper igenom? Nåja, nu blir det piller var femte, sjätte dag istället så får vi fortsätta hålla koll o se om det snart lugnar ner sig. Misstänker att våren blir en prövning för oss alla..

Har jobbat en massa med klubbtidningen och man ser nu ljuset i tunneln... "Bara" en bunt sidor kvar att redigera, men det mesta andra är gjort. Å så har skrivarfärgen tagit slut IGEN.. Det går åt när man har små patroner och skriver ut massor.. Och inte kan jag skylla på barnen heller, för de skriver aldrig ut någon nästan, där mailar man numera in skriftliga uppgifter till lärarna.. Så det är allt tidningsjobb o alla foldrar o skit som tar all färg antar jag.. Suck..

Mamsi har varit inlagd idag för biopsi på knölarna. Märkligt nog hade en knöl krympt, och eftersom den ligger så nära kroppspulsådern så kan man inte ta prov på den.. M a o så blir det fortsättningsvis månatliga knölkontroller. Usch, det känns inget bra!

Imorgon är det möte med nya chefen. Sen ska jag handla patroner till skrivaren, för utskrifter är av allra högsta nödvändighet nu när jag ska göra klart tidningen. Sen blir det hem o städa inför helgen..

Tack för komplimang till Cutie, Virvlan! Han ÄR en fining, jag tycker hemskt mycket om honom, men jag är såklart vådligt partisk. Just nu är han dessutom synnerligen lång o skranglig, men han ser ut att få en enormt fin kropp! Cobran har gosat i soffan under kvällens tv-tittande. Han spinner som en maskin! Gosing! Sharin har mest åmat o kråmat sig, Candy har sovit mest hela dagen, Blossa har varit ivägen konstant som vanligt och Dompan sover på köksbordet. Brucen har också slöat mest hela dagen och Ushki har flirtat med först Sharin o sen Dompan! Ska ner o servera lite BARF, det brukar uppskattas! Och igår fick kissarna vildsvinskött!! Snacka om lyxkissar! Jag gjorde en gryta på vildsvinskött som jag hade marinerat i vitlök o andra kryddor och den var jättegod! Wilma åt t o m två portioner!

Idag har jag lagat lunch o bjudit Marie Bazooka på, och den var lyckad. Hade köttfärsrester från pirogbaket i förrgår och sen blandade jag i mer lök o frästa hela champinjoner o gjorde en paj av det hela. Mumsigt! Jag har blivit mer sugen på att laga mat på sistone och jag har hittat tillbaka till min baklust! Jag har bakat russinfrallor till ungarna (russinfrallor tar jag själv inte i min mule, hatar russinbröd!!!), piroger, rulltårta, bullar, chokladbollar och rågbullar bara på två veckor! Plus att jag ofta bakar frallor på jobbet till frukosten.. Höstenergi antar jag, i kombination med mer fri tid eftersom man har bytt tjänst o numera dels jobbar mindre o dels har arbetstider som passar bättre.. Å så slipper man ju umgås.. Jag riktigt känner hur energin (som tidigare tagits i form av full rulle i åtta timmar dagligen o sen lika full rulle hemma) har återvänt! Heureka!

Men nu blir det sänggående, imorgon ska jag upp tidigt o skyffla iväg alla barn o man innan jag ska göra mig iordning för medarbetarsamtal med chefen..

Dagens bästa är att jag har hunnit med en hel del.
Dagens sämsta är att jag inte har hunnit med allt det jag hade föresatt mig att göra, men jag är o förblir ju en tidsoptimist! ;o)

Kramar till er alla o hej då!

onsdag, november 26, 2008

Jag, mig själv och alla andra...


Jobbat några nätter och däremellan har jag hunnit med att vara med på Calmare Kattklubbs KM (endast Cobran av våra katter fick delta p g a sin sprattlighet, han behöver träning, de andra hade hemmamys..) o sedan var det lite till jobb. Å så allt annat praktiskt som matlagning, städning, tvätt, läxor o sånt där som man liksom måste göra i tid o otid. Datatiden har varit minimal p g a allt annat i livet som upptar tiden, och jag känner att jag ska verkligen prioritera nästa år. Det är mycket som väntar nästa år, Linn börjar gymnasiet, Sacke börjar nian, Maja börjar sjuan och Wilma börjar första klass. Plus att mamsen kanske i värsta fall får starta ny behandling för sina knölar, helt beroende på vad det är för slags knölar.. Jag har bestämt mig för att verkligen ta en dag i taget och att försöka tänka positivt, men det är stundom ganska svårt. Man kan liksom inte låta bli att låta oron bli en följeslagare och även om jag har en förmåga att verkligen koppla bort allt annat när jag behöver det så är det precis som om det ändå ligger kvar i kroppen, fast jag inte tänker på det.. Märkligt fenomen.. Nåja, inte mycket man kan göra mer än att hoppas.

Helgens klubbmästerskap var roligt, och extra roligt var det ju att få träffa Demonius med sin son S*Syrenbackens Reside Madox. Madox spöade sprattlig Cobra och lyckades bli Best of the best bland ungdjuren, men i Best of the Best total så blev han tvåa, efter persertjejen Simzonite's Electra. Grattis Lotta (och Johan!), det var jätteroligt att Electra vann!! Men tillbaka till Madox o Demonius.. Madox var stor, och lång och jättefin. Jag gillar honom! Han ser ut att ha fått en fin kompott av såväl mor som far och Demonius kan verkligen vara stolt över sin son! Demonius är en ung kastrathane, och under utveckling, men han börjar bli synnerligen vacker. Han kommer att bli en enormt fin kille som helt färdig, det känns som att Vale & Candy var en bra kombination som gav inte bara trevliga utan även vackra ungar. Cobran däremot var inte så mycket att vara stolt över, han var som en riktig "Lille Skutt", jag vet inte riktigt vad som har hänt. Han är jättevacker o flashig, men vill inte visa upp sig och inte vara med över huvudtaget på utställning. Lagen om alltings jävlighet m a o. Inte så att han är elak eller fräsig, han tycker bara det är läskigt och drabbas av "tusen ben-syndromet" o sprattlar som en mask på metkroken. Nåja, i sinom tid lär väl även han vänja sig. Han blev publikens favorit och hängde nöjt på axeln på Maja, men det här med att sträckas vill han inte vara med om. Kan inte säga annat än att jag egentligen förstår honom, samtidigt som det känns lite surt att han inte är lika cool som sin brorsa. Cutie hänger o hänger o hänger, han är en pärla på att visa upp sig! Men så är han ju min katt också... *stolt*

Grabbarna fortsätter följa sin fina utvecklingskurva och de gör mig riktigt stolt! Jag är jättenöjd med dem bägge, trots att de har vissa i mina ögon smärre fel så håller de ihop bra, och jag tycker fortsatt att de är lovande. Det känns bra inför framtiden. Förhoppningsvis hinner vi uppdatera vår sorgligt eftersläpande hemsida inom den närmsta framtiden, och det finns mycket nytt att glädjas åt. Ushki har ju träffat såväl Delfinia som Shantaram, och det verkar faktiskt som att han har lyckats para bägge med resultat.. Det är fortfarande tidigt och visst, de kan vara skendräktiga, men bägge har ändrat form och beteende, så med lite tur så får vi tillökning både i familjen Vildhjärta och Fairyheart runt nyår. Ushki själv är en fortsatt dröm som hane, han sköter sig ypperligt, är lika go o snäll som vanligt och pinkar endast i lådan och är allmänt skötsam och trevlig. Härlig kille! Visst har han sina utseendemässiga brister, men han är trots det mer än vad jag hade önskat när vi fattade beslutet att köpa honom. Framför allt så är jag OERHÖRT nöjd med hans temperament, det har blivit om möjligen än mer värt för mig att använda trevliga katter med bra temperament i mitt avelsarbete. Det har alltid varit viktigt, men jag känner verkligen att det är av högsta prioritet, tillsammans med god hälsa.


Alla andra katterna mår gott o har det bra, och jag tror att samtliga uppskattar att matte är mer hemma dagtid nu. Det ska gosas o kelas o mysas mest hela tiden, bara Candy som i vanlig ordning håller sig på sin kant. Hon är jättego, men definitivt inte någon knäkatt. Nåja, de andra åtta är knäkatter så det räcker o blir över och varje natt är det skytteltrafik i sängarna med kelgrisar som vill ha kärlek! Sötisarna!

Nu ska jag snart åka till tandläkaren med Wilma, sen blir det möte på jobbet o därefter ska jag fortsätta utrensningen av förrådet.. *phui!* Tänk vilken ekorre jag är! Samlar allt som går att samla, helt otroligt.. Men nu ska det bort!

Dagens bästa är att alla mår gott än så länge!
Dagens sämsta är att jag är lite seg o trött.

Ha det gott allesammans!