lördag, december 26, 2009

Julhelg snart över..

För min del är helgen över eftersom jag jobbar i natt, och fyra nätter i rad dessutom. Nåja, det ska nog gå bra, jag har haft lite störd dygnsrytm ett tag nu.. Igår var jag supertrött när vi kom hem på eftermiddagen, så redan klockan 22 stöp mannen o jag i säng. Sen vaknade jag klockan fyra på morgonen, klarvaken! Bara att stiga upp, efter att ha legat o vänt o vridit sig för att försöka somna om i en halvtimme... Det blir nog en tupplur i eftermiddag utan tvekan... ;o)

Julafton var supermysig! Vi hade knytkalas och alla bidrog med massa godsaker, så vi blev mycket mätta o belåtna. Mamsens närvaro saknades, men bortsett från några små gråtattacker så klarade vi av att minnas allt det fina som varit utan alltför mycket saknad o sorg. Julklappsleken var också en uppskattad nymodighet, och vi hade jätteroligt tillsammans. Skönt att ha en familj som man trivs med, det är verkligen en stor gåva! Vi håller i hop i vått o torrt och försöker ha det så bra vi bara kan. Låt oss hoppas att nästa år bjuder på mer glädje än sorg för oss alla. Lillbrorsans flickvän väntar barn i februari-mars, det ser jag fram emot mycket! Sen hoppas jag att vi alla får vara friska och må bra. Resten ger sig nog..

Här hemma har vi haft full rulle. Några av katterna har skapat ett ligistgäng som gör sitt bästa för att störa nattsömn och ro.. Knäppisarna! Ledaren är Cobran, tätt ackompanjerad av Sharin och CocoBängan.. Tacksammaste retobjektet är allas vår häxan surtant Loppan, men även Dompan kan få sina slängar av retsamhet. Häromdagen fick även Bruce utstå ett elakt anfall från Cobran, men då fick t o m husse nog, och tog spolingen i upptuktelse! Linn förbarmar sig över Loppan och bjuder henne lugn o ro från ligisterna i sitt rum, helt exklusivt enbart för Loppan. Cutie är totalt oberörd av galningarnas framfarter, liksom Candy. Skönt! Ushki är fortfarande separerad från de andra ett par veckor till, han är nykastrerad, men fortfarande hanig. Förhoppningsvis kommer det att lugna ner sig framåt februari..

Men nu ska jag krypa ner i sängen o vila lite, kanske kan jag sova några timmar?

Ha det gott, idag ska jag till IKEA och sen till svärföräldrarna på middag.

torsdag, december 24, 2009

Julafton 2009

Julafton idag! God Jul alla bloggläsare!

Jag vaknade tidigt i morse, inte så konstigt med en galen vit jävel som råmar i trappan! Grrrr... Cobrans kulor hänger vääääldigt löst i mina ögon. Eftersom vi inte kan lämna eländet hemma, råmandes som en idiot, så får han o Cutie följa med ner till landet.. Risken finns annars att han råmar oavbrutet och hur trevlig blir då julafton för grannarna?? Så inte nog med att julklappar, julmat o annat ska med, nu ska vi dessutom släpa med två galna kattpojkar också... Men å andra sidan, vem har någonsin påstått att livet som kattuppfödare ska vara enkelt? ;o)

Resten av familjen, förutom liten nyvaken Wilmis, sover. Och tankarna går osökt till mamma idag. Julafton brukade vara en av hennes högtider, enormt präglad av att hon älskade att köpa presenter plus att laga mat till oss alla. Julafton skulle vara trivsam med god mat och gott umgänge, och det har den varit i alla år. Det blir nog så i år också, fast vi kommer att sakna lilla mamsen.. Jättemycket! På något vis blir det nog ändå en god jul, mamma blir ett fint minne som vi ska göra vårt allra bästa för att minnas med glädje och lycka, och inte enbart med sorg och saknad! Och jag längtar efter att få umgås med mina brorsor o deras sambos o barn. Två av brorsorna firar dock på annat håll, som vanligt, men det brukar vara så, så vi är vana vid det. Huvudsaken är att alla mår bra, har det bra och att vi har det trevligt tillsammans.

Julklappsbestyren igår gick utmärkt, trots farhågorna innan! Allt vi ville inhandla fixades och det var inte särskilt mycket köer eller folk! Skönt! Dock missade jag att köpa godis till kidsen, men det blir en snabb vända till Citygross, som har humana öppettider för butiksfolket i dag, 8-14. Annars är jag nöjd med att Maxi o Coop håller stängt både i dag o imorgon! Skönt för folk som jobbar där och bra att man återgår till "det gamla" i form av att bara fåtalet butiker är öppna på röda dagar.

Nu ska jag plocka lite i ständigt belamrade Beirut, sen blir det ihoppackning av saker och avfärd mot landet! Ha en riktigt god jul och en härlig dag, allesammans.

onsdag, december 23, 2009

Julklappsbestyr!


Usch! Idag blir ingen bra dag, jag känner verkligen det i lilltån! Vaknade alldeles för tidigt för att Cobran sjöng julsånger i trappan.. Där det ekar som mest.. Vågar inte ens tänka på hur grannarna känner för hans sångresurser... :o/ Sen fixade jag lite bankgrejor, och fick se att CD-on har dragit ytterligare pengar?? Jag beställde i fredags, för att sakerna skulle hinna komma till jul, och betalade glad i hågen allt med kortet. Sen fick jag meddelande om att de dyra sakerna inte skulle komma.. Dvs jag hade betalat drygt 1200kr för något som inte skulle komma.. Men pengarna skulle betalas tillbaka "inom några dagar".. I går och i förrgår drog de pengar för de billigare sakerna.. Som jag redan hade betalat i o m den dyra räkningen... Som jag inte fått tillbaka pengarna för.. M a o så har jag betalat de billiga sakerna två gånger och inte sett röken av återbetalning för de dyra sakerna som inte kommer.. Suck, dubbelsuck och trippelsuck! Vilka generaldårar de måste vara!! Nåja, sånt är livet.. Men om inte mina pengar kommer under dagen så kommer jag att bli Mycket Arg!Så det var ingen bra start på denna dagen.. Cobrajäveln borde strypas, och CD-on likaså!

Å snart ska jag ut o trängas i julhandeln.. Phui.. Det blir INTE skoj! Men man får väl bita ihop och stå ut.. Jag vet delvis vad jag ska ha, men en del blir lite svårare.. Nåja, det löser sig nog. Å nu sjunger Cobra igen.. Idiotkatt! Han är helt blåst! MIN katt sjunger minsann inga sånger, han är snäll, lugn och timid! ;o)

Ha en riktigt bra dag!

tisdag, december 22, 2009

Dan före dag före dopparedan!

Operation städning pågår i Beirut. TT har tömt ut hela sin garderob i väntan på sortering.. Den väntan pågår och rummet ser ut som tre Beirut under tiden.. Tålamod krävs.. Snön ligger kvar och jag är nöjd med det! Igår var det bouppteckning efter mamma, sånt där är lite läskigt tycker jag.. Känns som man är o rotar i sånt man inte egentligen inte har med att göra. Man är dock tvungen.. Nu är den över i a f, och det är bra. Åkte ner till Brömsebro, där jag är uppvuxen, för att hälsa på pappa Benny o hans sambo. Mysigt! Synd att vi inte träffas så ofta, men det blir ju så ibland. Det är alltid så mycket som pockar på ens tid. Fick julklapp, alldeles för mycket!!! Jag trodde inte det var så mycket som det var, men tusen miljoners tack! Det blir en ny brödrost, en ny hushållsassistent och en ny makt till tv-spelet. Med "makt" menar jag kontroll.. ;o) Jättetack! :o)

Janssons frestelse utan lök är klar till brorsan o mamsens man (som fegar för lök! Knasbollarna), potatisgratäng som veggoalternativ till Janssons till kidsen är klar, kroppkakorna är klara och kvar återstår att tillaga skinkan samt en "vanlig" Janssons frestelse med lök. Ikväll ska jag se om jag inte lyckas övertyga mannen att vi ska susa förbi IKEA o inhandla en ny byrå till alla hans pryttlar i vardagsrummet. Den vi har nu är stooooor och fuuuuul och alldeles kaputt i lådorna p g a idogt användande. Vi får se vad han säger... ;o) Sen ska vi susa förbi Citygross o inhandla skinka o lite annat pyssel. Jag är så nöjd att läsa i tidningarna att såväl Maxi som Coop håller stängt hela julafton och juldagen! Tänk så skönt för de anställda! Känns som en återgång till "förr" när de röda dagarna i almanackan var just röda och folk hade tid för vila o ro. Samhället stannade liksom i några dagar. Det är bra, tror jag, annars rullar allt så fort så fort mest hela tiden.

Imorgon ska jag o kidsen in till stan o handla julklappar.. Phui.. DET kommer att bli snärjigt och fullt av folk.. BLÄ.. Men man får skylla sig själv, det har varit mycket utgifter och mycket de senaste månaderna, och imorgon är det löning. Så vi får bita ihop och trängas i julhandeln. Nåja, om jag fixar den sista maten o sista städet så har vi ju tid imorgon. Ingen stress, tack, det avstår jag gärna.. ;o)

Jag har fått lite fina julkort, som gjort mig mycket glad. (Näe, mina egna är INTE postade än.. Imorgon kanske..? Julen varar ända till påska ju! ;o)) Visst vet jag att omtanke o värme finns omkring oss i alla tider, men ibland, när man har haft det tungt o eländigt känns det som att ljuset i tunneln har dött ut och allt bara är grått. Då känns det extra mysigt att få en liten hälsning eller telefonsamtal! Och igår blev jag lite tårögd, när jag fick en personlig julhälsning med en fin önskan om ett bättre 2010! Tack, Lotta! Det värmde jättemycket! Och JISSES, jag kände knappt igen dig på bilderna!! Det händer grejer... BRA JOBBAT!!! Skitsnygga bilder! Jag har också fått den stora äran att bli ny ägare av Hester/Ester (en lång historia finns att förtälja runt Ester/Hester, men den orkar jag inte dra just nu!). Just nu är det en Ester, för ballarna har trillat av! Ester muntrade upp vårt liv rejält, och Wilma har kanat runt på Ester varenda dag! Tack, Helena! Du är en idol!!! Helena är den fantastiska julbocksmakerskan, www.millenniums.se
foto Helena Kivimäki

Nu ska jag fortsätta i Beirut, måtte Gudarna vara mig nådig och ge mig tålamod att stå ut med att tjata vidare på att de tre stora ska städa sina domäner (rum) och att den lilla håller sig stillsam och inte drar ut alltför mycket prylar igen.. Så kanske det blir lite julfint o städat i Beirut som varar över julen i a f..

Ha det gott allesammans och tack för alla som finns och bryr sig! Kramar!