lördag, maj 30, 2009

Fredagsnatt med film!

Inatt är det gamla godingar på tv, så jag städar, putsar o fejar mellan filmerna. Först ut var en kik på "Berg flyttar in" tillsammans med två av omsorgstagarna som bor här. Sen nattning, avplockning och fixa fika, o därefter satte jag mig för att kolla på "Höstlegender".. Den är så sorgligt vacker tycker jag! Lite senare börjar "Den siste mohikanen", och den tänkte jag också försöka se.. Det är lugnt på jobbet, och inte så mycket att göra.. Så tv:n är bra sällskap!

Idag har vi varit på möte o pratat med nye högstadierektorn för trotsiga tonåringen. Kändes bra. Hoppas att känslan består och att de gör vad som möjligtvis kan göras. Egentligen är det ju inga större problem vi talar om, det handlar om bemötande, att skapa intresse och att stötta och inte ta saker för givna. Ungen har helt enkelt inget arbetsminne, och därtill svårt att planera o organisera. Däremot är hon smartare än många, snabbtänkt och oerhört rolig och inspirerande. Så länge man inte är morsa såklart, då får man ta det värsta, men det kan jag bjuda på eftersom det liksom hör till tonåren. De andra två har ju varit väldans enkla hittills, så jag ska inte klaga! Men jag är fundersam ändå om det kommer att funka.. Kraven som ställs på barn och ungdomar med liknande problematik är oftast enormt höga, man förstår ofta inte bristerna.. Det har vi ju många exempel på med sonen.. Tyvärr, måste jag säga. Jag ska i a f försöka vara hoppfull och göra mitt allra yttersta för att de två mellanungarna ska få en lättare tid i skolan framöver. Jag hoppas att det ska funka.. Innerligt!

Mannen är iväg på någon punkkonsert, o jag jobbar, så det är tur att sonen har kompisar hemma på rollspel! Han passar en sovande Wilma med den äran (hoppas jag i a f! ;o)). Snäll kille! Själv ska jag ta en tur till Paniken o Lillvit imorgon bitti och titta till dem eftersom deras matte är iväg t o m kvällen. Ska bli jättekul att se grabbarna igen. Jag bara måste ringa Jeffan och Kossans ägare o se om jag kan få hälsa på framöver. Det är bara det att tiden går så fort!!

På måndag är det GSD IVtest för gammeltanterna Dompan o Candy. Och precis innan midsommar är det HCM-tester för grabbarna. Måtte allt vara ok...

Nu har jag inte tid att sitta här längre... Måste jobba lite..

Ha det gott allesammans, kramar och TREVLIG HELG!

tisdag, maj 26, 2009

Sömnig o seg som en gammal get...

Influensan var snabbt över, redan på måndagseftermiddagen o kvällen kände jag mig betydligt piggare! Sömnrutinerna är dock inte vad de borde vara eftersom jag låg så pass däckad under hela söndagen o sov massor... Fem nätters jobb förra veckan gör ju också sitt till, så jag känner mig inte trött förrän runt 3-halv 4 på nätterna nu. Nåja, jag ska ju jobba tre nätter till med start imorgon, så det gör väl inte så mycket. Maja o Linn däckade också, feber o hängiga, så Maja har varit hemma från skolan idag. Imorgon får hon dock trava iväg, för ikväll finns ingen feber. Jag har fortfarande ont lite här o var i kroppen efter influensan, men det är helt ok! Så länge jag inte har feber o huvudvärk så är allt ok..

Mitt ivrigaste sällskap om nätterna har varit Cutie, herre minje så go han är den kissen! Ligger raklång över mitt bröst o min mage o bara spinner o spinner. En riktig mammagris!! Rabiesvaccineringen gick superbt, ingen som brydde sig ö h t, utan de skötte sig lika lugnt o städat som vanligt. Cutie har vi ju varit lite halvnojjiga över eftersom han hade en dramatisk chipmärkning senast.. Han har så tjockt skinn (som mamma Dompan) att man får ta i för kung o fosterland för att få i den tjocka chipmärkningssprutan ö h t.. Blodet flöt kan man säga... Och han var allt annat än nöjd. Men han rörde inte en fena, stod bara helt stilla o fann sig i behandlingen utan problem. Godingen!!

Inte mycket nytt att förtälja har jag heller.. Idag har jag gjort kalops med nypotatis till middag, och Stefan kom hem med fina rabarber från en jobbarkompis, så imorgon blir det väl rabarberkaka och kräm. Jag älskar rabarber!!

Mamsen mådde bra enligt sina värden och ska redan nästa vecka få en rejäl påfyllning av sin dos med bromsmedel, så det är bra! Metastaserna har krympt, o hon känner sig hyfsat pigg. Hennes kämparanda och livslust gör verkligen sitt till! Hon lipar en skvätt, men sen är hon positiv o glad för det mesta. Lilla mamsen, hon är så stark o duktig!

Själv ska jag gå ner o vika tvätt, stryka lite och sen ska jag sätta mig framför tv:n o kolla på Hell's kitchen.. Jag tycker det är lite roligt även om jag inte gillar Gordon Ramsays gapande o skrikande på allt o alla.. På fredag är det stormöte med skola o psykolog bland andra för trotsiga tonåringens fortsatta skoltid o start på högstadiet. Jag hoppas äntligen på att skolan ska göra något vettigt, men jag måste ändå säga att mina förväntningar är på noll.. Nåja, så länge ungen klarar sig hyfsat och de inte knäcker henne så får man antagligen vara nöjd, men med tanke på det bemötande som sonen får och ständigt har fått så ber jag innerligt att trotsingen ska få trevliga mentorer som i a f har lite medmänsklighet.. Vi får se.. Jag har varit med i så många vändor nu så jag känner hur orken o hoppet börjar tryta. Så många samtal, så många diskussioner och så många löften man har fått genom åren. Sällan har de uppfyllts i mer än en eller ett par veckor.. Så jag antar att jag känner mig rätt blåst. Skolan idag är ganska hård, hade den varit annorlunda så hade kanske barn med viss problematik klarat sig bättre. Men vi lever ju i ett elitsamhälle där alla ska vara i stort sett akademiker, så jag antar att jag helt enkelt lever i fel tid. Jag kan inte ens påstå att jag gillar samhället idag, allt är så fruktansvärt koncentrerat på pengar o status att jag nästan mår illa. Det är få som bryr sig om hur människor mår innerst inne, det handlar mest om saker o prylar o att köpa o tjäna mycket pengar tycker jag. Nåja, alla har vi väl en liten egoist inom oss, men idag tycker jag att det är så sorgligt att många människor inte ens klarar av att leva meningsfulla liv eftersom de inte passar in i samhället. Idag ska man vara effektiv, högpresterande och akademisk, och man ska göra smarta och välavvägda val som gör att man hela tiden får mer o mer, samtidigt som andra får mindre o mindre. Visst är det tragiskt? Jag måste säga att många tankar väcktes av att läsa Lemmy Kilmisters bok.. Han är en enkel människa med ett brinnande intresse för musik. Sen har vi alla artister som redan i sin linda är divor och med ett brinnande intresse för att bli känd.. Jag är och förblir nog en arbetarsjäl, vare sig jag vill eller inte.. Livet består av mycket mer än status och prylar, synd bara att så få inser det..

Nope, nu blir det tvättvikardags.. Det finns en hel del att göra, som vanligt.. Suck..

Ha det gott allesammans, tag hand om er o era nära o kära och kramar!

söndag, maj 24, 2009

Influensa...


Jag har jobbat två nätter, sovit bra och mannen har tagit hand om hushållet som en äkta husman. Inatt klockan tolv så fick jag en fruktansvärd huvudvärk och ont i hela kroppen. Nös massor av gånger och varje gång kändes det som man stack in hundra knivar i nacken o axeln. Jag har haft lite nackkänning o axelont i ett tag nu, men i natt så smällde det till rejält. Proppade i mig en ipren, men det hjälpte knappt. Kände mig synnerligen ynklig där jag satt på jobbet o mådde pyton. Nåja, skam den som ger sig, jag bet i hop och vakade klart, och som väl var hade jag redan utfört mina nattsysslor tidigt på natten, innan jag kände mig hängig. Cykelturen hem klockan 7.30 kändes som ett maraton. Kom hem, slängde mig i sängen o mådde fruktansvärt dåligt. Så har hela dagen varit, jag har mest gått i koma och längtat efter nästa tidpunkt då jag kan ta Ipren. En till två timmar efter Iprenintagandet har jag mått hyfsat, men värken i kroppen släpper inte trots tabletterna. Nåja, jag hoppas det går över snart, jag har verkligen inte tid att vara sjuk!Annars inte mycket nytt på fronten, Coco har bytt namn till Coco Terrorist eller L'enfant terrible.. Hon är överallt o busar o hittar på hyss, det är tur att hon samtidigt är så go o snäll att man bara avgudar henne! Pluttan! Sharin är tjock om magen, det finns ju definitivt bebisar därinne. Frågan är hur många o hur de ser ut, jag hoppas det är en bra kombination och att kattungarna blir lika mysiga o goa som sina föräldrar.

Nu blir det lite slappande. Jag har köpt fyra pocket, och redan läst ut två av dem. De var bra! Började på den tredje och insåg att jag kände igen det mesta. Givetvis har jag köpt en dublett! Suck... Sånt är livet när man är lätt förvirrad och dessutom läser alldeles för mycket. Den fjärde är Lemmys (Motörhead) självbiografi, så den tänkte jag börja på när influensan släppt. Just nu orkar jag inte ens läsa... Då jävvlar är man sjuk! Nåja, hoppas på bättring under natten.

Ha det gott allesammans, ta hand om er o era nära och kramar till er alla!