lördag, juni 02, 2007

Blommelina Sötlök!



Först ut och alldeles särskilt försigkommen o intelligent.. Precis som tjejer brukar vara... ;o) Födelsevikt 100g.

En liten creme...



...bland hermelinerna! ;o) Födelsevikt 109g.

Tjockesmocke..



..go o glad o totalt Kalle bakom.. Födelsevikt 131g..

Lill-Vale...



...alias PipLarsson.. Herre minje, vilken stämma han har.. ;o) Födelsevikt 93g.

Nu är dom här & uppdaterat lite SW-resultat!




Det blev 3 hanar, en creme, en blåmönstrad (men fasicken vet om det inte är lite vitt på honom också...)& en blåmönstrad med vitt (bläs som pappa!) samt en liten blåmönstrad hona med vitt.. Om jag nu har sett rätt.. Är trött men glad, dock lite ledsen, för det blev en liten yttepytte blå tjej med mycket vitt som vägde bara 70 gram som inte ville andas när hon kom ut.. :o(
De andra ser ut att må bra och nu ska jag ner o pyssla om mamma Candy o se så att det inte kommer fler...
Kramar!

Ps Bruce är ju på SW o har två konkurrenter... Suck... Så nåt cert blir det inte för hans del, men Bazooka går ensam i sin klass o tjejrna i klass 11 grp 8 är 5 stycken. Bruce domare är Hanna Jensen, och han är inte hennes tekopp om man säger så.. Grp 8-katterna har Yan Roca-Folch.. Ds

Uppdatering kl. 12.54:

Shanta, den lilla snörpan, lyckades bli Ex 1 (av 5) och BIV på SW!! Yiiiiihaaa! & Bazooka tog sitt cert, Yihaaaaa!! Återstår bara Bruce-mannen.. Malins Bambi blev Champion, grattis!!! Är jätteglad att vara hemma med mina små, även om det hade varit skoj att fira med de andra på SW. Jag har istället ägnat mig åt att med jämna mellanrum servera fröken Candy gourmetmat (som jag fick ge i bolådan eftersom de små skrek, och då vill INTE mamma Candy varken äta eller dricka utom i bolådan..) samt modersmjölksersättning. Alla verkar må bra, fast Lill-Vale är en riktig skrikhals! Så fort han kommer ifrån tuttarna så skriker han i högan sky!

Uppdaterat 13.24

Bruce Viggesson blev Ex 2, för en av hans från början två konkurrenter var absad, och som mannen sa "Bruce hade inte en suck!".. Näe, det visste jag ju innan.. Han skötte sig ypperligt i a f, och domaren tyckte han var lovande.. Haha.. tror jag inte på, för hon gillar inte honom o har aldrig gjort.. fniss.. Men det var snällt sagt! Hans svagheter i form av runda öron och djupliggande ögon lär kvarstå, om vi säger så.. Kattis Drake hade gjort sitt yttersta o preparerat Bruce fantastiskt bra, och fick beröm för det! Fast Hannah tyckte inte att hans päls var nåt vidare.. Näe, jag vet.. han har sin sommarpäls och den vackra pälsen sitter under magen.. ;o) Hur var det jag uttryckte mig häromdagen? Nåt mjukt Svintoliknande till päls.. ;o) Nåja, jag är glad o stolt för att Bruce-mannen som vanligt visade sitt ypperliga temperament och gratulerar IC S*Utblickens Fryke till vinsten! Jag älskar min Bruce precis som han är! :o)

fredag, juni 01, 2007

Väntan... öppningsskedet kan vara låååångt...

Candy har haft regelbundna värkar sedan i eftermiddags.. Jag vet att jag är helnojjig och att jag kan pejla katterna direkt om det händer något, nackdelen med det är att väntan nästan blir olidlig.. Öppningsskedet kan vara långt... Väldigt långt.. Det vet man ju själv efter 4 ungar.. suck.. Än så länge inget nytt mer än att hon har värkar och att bebisarna troligtvis kommer ut... Nångång... Så nu ska jag ner på soffan o vila en stund, har en känsla av att natten kommer att bli lååååång...

Mannen o Bruce o Maja kom iväg till sist.. Visserligen fick Maja springa in en extra gång för att de hade glömt lite prylar, men men, iväg kom de.. Och tur är väl det.. Nu ska man bara ha ångest över att mannen ska komma ihåg allt med visitkort, burskynken o sist men inte minst prepareringen. Brucen har troligtvis nada att hämta på SW, men han ska vara så fin han kan i a f.. Draken har lovat göra en insats vid behov, tack!! Kom på att jag har glömt att betala Draken för den förträffliga maten från "den lokala indiern".. Inte så bra.. Jag betalar igen, om inte förr så på Kalmars utställning.. Visserligen har vi ingen lokal indier, men hårdvaluta i form av pengar kanske duger gott? ;o)

Annars inget nytt förutom att Bruce GIVETVIS försökte sätta på sin morsa när hon var inne i värsta flåset innan han gav sig av.. Den mannen liksom.. Jaja, hormoner o män.. Såna är dom..

Tack o hej, leverpastej!

Fredag - dag 65..

Idag är det dag 65 enligt första parningsdagen, vilket var onsdagen den 28 mars. Candy har idag gjort en utflykt till övervåningen, första gången på 3-4 veckor som hon överhuvudtaget går i trappan.. Kanske försöker sätta igång förlossningen själv? Annars känns magen hård som en spärrbalong, men just nu är väntan väldigt seg.. Imorgon tror Marie o Stefan att de kommer, och jag är böjd att hålla med.. Två bolådor är bäddade, en med tak o en utan.. få se vilken hon väljer.. Nåt måste man ju ha att göra, så det skulle inte vara förvånande om det snart står bolådor i varje hörn här hemma... ;o)

Ska snart klippa klor på Brucen o kamma.. Han är fin efter badet, men ack så mjuk i pälsen.. Nåja, hans mammas päls kom sent och blev excellent i kvalisort, så man kan ju fortfarande leva på hoppet... Tänk om han går ensam på SW och får cert! Eller ännu hellre, att han har konkurrens o ändå får cert! DÅ blir jag glad! Håller faktiskt en extra tumme för Malin Mindfields Bambi.. Hoppas så att hon går bra, det skulle ju vara sååå skoj..

Nähä, nu måste jag ner o kolla om Candy bytt läge.. Kramisar o glöm inte hålla tummarna för att allt ska gå bra.. ;o)

torsdag, maj 31, 2007

Ledig i flera daaaaaaaaaagar!!!


Nu är Bruce Viggesson badad, fönad o kammad och jag kan berätta att det inte ligger på hans tio-i-topp över roliga sysselsättningar.. Men "A man's gotta do what a man's gotta do..." Så han är snäll o god som vanligt och finner sig i våra konstiga påfund. Men gillar det gör han inte.. Inte ett pip, inte ett försök att rivas eller bitas, möjligtvis ett halvhjärtat försök att komma undan, annars tar han det som en riktig idol o tiger o lider.. Misstänker skarp att han inte lär ligga i våra sängar i natt... Han är hel o ren nu i alla fall, kan väl inte han hjälpa att hans bästa päls sitter... under magen.. Suck.. Sååå fin päls under magen o uppe på ryggen några korta stubbiga strån av svinto som mjuknat.. Suck.. Jaja, man kan inte få allt här i världen, men jag har fått Bruce och jag älskar honom PRECIS som han är.. Fast det hade inte skadat med lika fin päls på ryggen som på magen o lite örontofsar.. ;o)

Mamsell tjocksmock växer o frodas, men det går inte i många knop det hon företar sig.. Hon äter, sover o äter o sover o däremellan går hon på lådan.. Blir nog inga bebbar ikväll eller natt heller.. Å jag som är sååå sugen.. Nåja, allt är förberett nu, jag har packat allt och köpt hem allt o vågen är på plats och jag har nog aldrig i hela mitt liv varit så här förberedd.. Så jag får väl gå här till midsommar o vänta.. fniss..

Nu ska jag ner o städa lite, pälstussar i hela köket.. Ha det gott allesammans och Lycka till alla ni som ska till SW. Ett extra lycka till ger jag Shanta, Bixie & Bazooka å så håller jag allt jag har i helgen!
KRAM!

onsdag, maj 30, 2007

Bebislängtan..

Nu börjar jag känna mig lite lugn, för nu kan Candy få föda när hon vill.. Helst tidigast på fredag, men nu är hon enligt mina beräkningar på dag 62.. På lördag ska hon föda om hon följer sina tidigare gånger... Spännande.. Jättespännande! Jag är så nyfiken på allt och samtidigt orolig och lite nervös. Man vill ju att allt ska gå bra.. Hon är fortsatt tjock och nu går hon aldrig upp på övervåningen, hon orkar nog inte med trappan. Håller sig nere i vardagsrummet o ligger på mattan utanför bolådan.. Sover mest, och äter..

Jag har helt enkelt hur mycket som helst att göra och igår slocknade jag strax efter klockan 22.. Jättetrött.. Bara för att vakna vid halv fyra på natten och gå upp o kolla till Candy. Jag brukar vara orolig sista veckan och inte sova ordentligt och det sätter sina spår.. Kom hem idag, trött som en gnu och det första Wilma gör är att hälla ut hela paketen med oboy på golvet..Suck.. Pulver överallt... Ikväll ska jag påbörja packningen inför SW, så att mannen o Maja får med sig allt och gud vet vart jag har lagt allt.. Är expert på att hitta "bra" ställen att lägga saker på för att jag ska veta var de finns, men minnet är katastrofalt.. Så nu hittar jag inte det jag skulle ha haft.. Suck.. Imorgon jobbar jag för att sedan vara ledig t o m onsdag i nästa vecka, yihaa! Det behöver jag! Så man hinner plocka undan o städa undan allt som ligger på hög o bara väntar.

Inser att jag nog skulle behöva en planerare o organiserare.. Samt semester i en månad för att bara städa och strukturera upp i garderober o annat.. Men mat måste lagas, o disk diskas o ungar torkas o badas o det tar aldrig slut. Tur att man har snälla o hjälpsamma familjemedlemmar, mannen tvättar o städar han också, och de tre stora är hejare på att plocka in disk och passa lillasyster samt vika tvätt. Barnarbete? ;o)

Ha det gott allesammans, nu väntar tvätt o strykning, sen blir det "Men in Trees".. Kramisar!

måndag, maj 28, 2007

Nu börjar väntan...



Candy är tjock... Hon är närmare bestämt KOLOSSAL! En jättetjock katt helt enkelt och nu kan jag svära på att hon faktiskt ÄR tjockare än hon var med Bruce o hans syskon i magen.. Att väga henne är inte att tänka på, jag törs inte lyfta henne.. Frågan är om jag orkar... Ett par dagar kvar att vänta, kanske t o m en vecka? Vi får se, det blir som det blir.. Bolådan är bäddad o snart ska jag ner o skura, Majas rum får jag ta imorgon.. Jag ska nämligen bada o dammsuga o tvätta o packa väskan inför SW, mm mm mm.. Funderar ärligt talat på att ta ledigt på torsdag också, jag har så förfärligt mycket att göra nu!

Har inte tid att sväva ut och blogga på riktigt, utan ikväll får ni nöja er med bilden på Candy o dessa få rader..

Ha det gott o håll tummarna för Candy o hennes barn! Kramar!

söndag, maj 27, 2007

Illröd virrpanna hemma igen...

Jaha, så var man hemma igen, utvilad samtidigt som man är aptrött och med en illande röd färg på överdelen av kroppen o nyllet.. Suck.. Att man aldrig lär sig att solen tar lite mer än min fisiga hy tål.... En kanonhelg har vi haft i den stora staden Stockholm och det gick (tro't eller ej!) hyfsat bra att hitta.. Visserligen ville jag väl ta tunnelbana till Skogås, men si det var bara att byta till pendeltåg.. Jaja, lite missöden får man ta! Men jag kanske skulle ta det från början?

Åkte buss upp till Stockholm med 15 glada pensionärer och typ 6 tonåringar.. Bussen stannade för lunch i Ringarum och 14.40 var vi så ääääääntligen framme i huvudstaden! Carro skulle komma lite senare, så jag sonderade terrängen lite genom att ta en kopp kaffe och kolla vart vårt pendeltåg till Älvsjö skulle gå ifrån, eftersom det var där vi skulle möta upp Kattis.. Trodde vi ja...

Carros tåg kom planenligt in en timme senare och vi låste in väskorna på stationen och travade ut på stan. Lagerhaus är ett nödvändigt stopp för mig varje gång jag är i Stockholm och jag hittade lite småsaker som ju såklart var absolut nödvändiga att köpa.. Sen kom vi på den briljanta idén att vi skulle gå o ta en öl.. Givetvis skulle vi då gå till Gamla stan.. Å så gjorde vi! Kan tillägga att det inte var min ursprungsidé det där med ölen.. ;o) Tog en öl, kollade på klockan och GAH!!! Springa genom stan, in på Systemet och väl där fick vi sms från Kattis som otåligt stod o väntade vid Älvsjö. Ringde upp henne och bestämde att vi skulle åka direkt till Skogås istället, eftersom vi skulle käka indiskt hos Rosmarie "från den lokala indiern".. Oki, aldrig smakat sånt, så indiern fick väl bestämma då då vad jag skulle äta. Indiern gjorde för övrig ett LYSANDE val, kanongott! Carro o jag kom ut från Systemet o gick mot tunnelbanan, för jag hade bestämt för mig att man åkte förbi Skogås när man åkte nån annanstans med t-bana. Jag hade fel. Åter till pendeltågen och där hamnade vi äntligen rätt. Efter en nära-döden-upplevelse i form av att släpa på väskor o kassar till Rosmaries så var vi ÄNTLIGEN framme! Stora famnen från Rosmarie & Kattis väntade och gulle-Doris hade växt o blivit så stor o fin! Söt-Doris. Mest impad blev jag av hennes fantastiska pälskvalitet, helt underbar!! Käkade mat, skrattade o pratade och fikade på underbar paj med valnötskolafyllning.. Mums!

Efter lite samvaro i Skogås var vi så tvungna att åka vidare till Kattis hem ute i skogen! Varje gång jag åker bil upp för den där backen som leder till Casa Olsson-Strahl så får jag hjärtflimmer.. Vågar inte ens tänka på hur den ser ut vintertid!! Nåja, Carro o jag fick en alldeles egen stuga med liten dubbelsäng, det ni! ;o) Mufflade i oss lite öl, pratade och såsmåningom kom vi i säng till ljudet av en polishelikopter som snurrade över oss mest hela tiden.. Lite läskigt kan man säga och än läskigare blev det när Kattis o Mats trodde att det kanske var nån fånge från Hall som hade rymt! :oO Skitskraja små sydbrudar kröp in i gäststugan o darrade sig till sömns, och i vanlig ordning så sov jag som en stock, det var nog värre för Carro som knappt sov en blund..

Upp vid 8 och fick en god frukost o kaffe samt prat, innan det bar iväg till Skogås, där vi hämtade upp Helena & Rosmarie. Vidare ut till Gällöfsta där vi skulle tillbringa hela dagen i Skogkattslingans regi. JÄTTEMYSIGT och trevligt! Vi diskuterade mycket, skrattade mycket och kom fram till en massa bra saker, jättekul! Lite synd att inte Ulrica Restless kunde vara med, henne saknade vi! Men det kommer förhoppningsvis fler Kick-offer?! ;o) Vi fick kanongod mat o en eller annan öl slank ner som avslutning, utom för Kajan den Rätta, som hällde bubbelvinet över axeln.. ;o) Hem till Kattis o Mats där vi fick lära oss (eller åtminstone Carro, jag är fortfarande på inlärningsstadiet!) spela fuskgitarr, vilket var kul att göra men om möjligt ännu roligare att se på när andra gjorde.. *fniss* Jag var hopplöst usel, men det var inte helt oväntat eftersom koordinationsförmåga definitivt inte är min starka sida.. Carro däremot rockade fett! Superduktig, kanske en blivande rockstar? Eller en ny luftgitarrshjälte månne? ;o) Klockan 3 på natten kom vi i säng.... Så roligt var det att leka gitarrhjälte!
Idag har vi varit grymt slöa o uppassade på av Kattis o Mats, som skämde bort oss rejält. En liten promenad ner till sjön Ådran, annars har vi mest suttit o myst o druckit saft. Jättehärligt! Köpte lite av Kattis roliga kattleksaker (och precis som jag trodde lade Blossa beslag på Myntamattan direkt när jag kom hem och där ligger hon nog än...). Käkade grillmat innan vi åkte och kom fram typ 8 minuter innan tåget skulle gå.. Men vi hann och tog en kopp kaffe i bistron innan Carro gick in i sin tågvagn o vilade och jag detsamma i min.. Kom hem kvart över åtta på kvällen o hämtades upp av mannen o nu ska jag ta min röda lekamen o krypa i säng.

Tusen tack till Mats & Kattis för deras enorma gästfrihet och sällskap! You rock!! ;o) Också till Rosmarie o alla inblandade på Skogkattslingans kickoff, jättetrevligt! En megakram till Carro för fantastiskt kul sällskap!