söndag, oktober 03, 2010

Best in Show, herregud!!!


Tja, förväntningarna var väl inte särskilt höga inför vår resa till Norrköping. Uppåt landet har vi stenhård konkurrens för Cobran, och Cutie har ALLTID stenhård konkurrens, så vi håller oss till små eller inga förväntningar. Våra killar är fina grabbar, men liksom alla så har de sina brister och vi är väl inte direkt bortskämda med stora framgångar. En hel del "skalper" har det blivit under åren, men samtidigt är det så himla svårt att vinna o bli den där Bäst In Show-katten.. Det är många andra fina katter och även om Cutie har knipit BIS två gånger innan så hade jag nog slagit mig till ro och insett att han nog saknar den där lilla sista piffen för att bli BIS igen. Men en match ska man alltid bjuda på, så killarna badades efter konstens alla regler och mannen o jag packade in oss, grabbarna o Lillsnigel i bilen i fredags eftermiddag för att åka till Norrköping. Nu är det ju så att jag är mer än måttligt förvirrad och glömsk ibland. Om nu någon möjligen hade missat det?! När vi kom fram till vandrarhemmet vi skulle bo på så insåg jag med förfäran att vi inte hade mat med till pälskillarna!!! Den hade jag glömt.. Liksom matskålar... Som väl är så fanns pentry där vi lånade en skål till vatten, och på Statoil fanns Sheba, även om mannen oroade sig grymt för att pälskillarna skulle bli dåliga i magen av det.. ;o) För övrigt klarade vi oss utan missöden och sov som stockar hela natten lång trots nattklubbsstim och vidriga tickande övergångsställen precis utanför fönstren.. På morgonen checkade vi in på utställningen och fann till vår förvåning att bägge killarna gick ensamma i sina klasser! HURRA, för cert håller de ju för bägge två! Samtidigt ÄR det lite roligt att ha konkurrens, men om man lyckas få ett cert på två dagar är det ju inte helt fel heller.. ;o))) Konkurrens skulle det istället bli på söndagen, men en dag i taget tack!

Cobran fick sitt cert och en finfin bedömning. Liiite önskningar om större öron och bättre pälskvalitet, men det är ju bara att hålla med.. ;o) Sen blev han dessutom BIV totalt, grattis till mannen o Cobran! Cutie fick också en finfin bedömning, cert och blev bästa grupp 4 hane och eftersom hans domare bara hade NFO grp 4 i kategori II så blev han även NOM! Jättekul! :o) Lilla fina Bellizza, Cutie o Bibbis dotter, blev Ex 1 och BIV samt NOM, det smällde finfint! Grattis, Inger! Söta Brio och läckra Bonita var också med men fick se sig slagna. Vad gör väl det, de är fina tjejer ändå! Goa Korven fick också han en nominering, och det var väldigt roligt! Grattis Jane o Bert!

Sen började alla paneler och kategori II skulle upp sist. Jag blev ombedd att ta en huskatt och trodde det skulle bli paus mellan huskatterna o kategori II, så jag hade inte plockat upp Cutie i hans bur... Döm om min förvåning när allt rasslade till och helt plötsligt skulle hanarna upp på borden med sina assistenter! HJÄLP! Sprang bort till buren, kastade upp Cutie o slängde nästan honom på Fifi, som genast fick bära upp honom på bordet.

Själv fick jag spraya mig lite, och ta ut hanen som jag skulle bära, en sibir som var väldigt läcker. Han fick en röst av en domare. Sen röstade en annan domare på en annan katt. Cutie skötte sig fint hos sin assistent Fifi varje gång jag sneglade åt hans håll och jag måste erkänna att jag faktiskt hoppades på NÅN röst.. Ett par av domarna tittade faktiskt på honom en del! Mycket vill ha mer och hoppet är ju som bekant det sista som överger människan.. ;o) Cutie visade faktiskt upp sig riktigt fint, men jag hade såklart glömt hans nummer och hade inte en aning om vilken av katterna som fick de andra domarnas röster.. Fattade inte varför Fifi lyfte upp Cutie i luften.. Förrän en kort sekund senare, när poletten liksom trillade ner.. Cutie hade fått de andra domarnas röster..!! Cutie blev BEST IN SHOW HANE!!! Tårarna strömmade nerför kinderna och hjärtat bultade så att jag nästan dog.. Herreminje!! Lyckades nog överlämna sibiren till ägaren, tog Cutie, kom på att jag nog måste fixa så att Sonny kunde bära honan som jag egentligen skulle bära upp till panelen för min domare.. GUD! Bäst in show. BEST in SHOW!! MIN katt! Cutie!!! Helt obeskrivligt!

Packade ihop allt, tillbaka till vandrarhemmet och fortfarande helt skakig. Kunde inte sluta säga till mannen: "Fattar du, Stefan! Cutie blev BIS! BIS!!" Han var nog rätt trött på mitt tjat, så efter en stadstur samt en god indisk måltid så somnade han på sängen tillsammans med Lillsnigel. Själv låg jag vaken länge och funderade på hur fantastiskt det var att min katt blivit bäst in show! :o)

På söndagen väntade så tuffare konkurrens. Cutie hade en kille emot sig i sin klass, och den killen mindes jag lite från i vintras, då jag tyckte att han var jättefin! Nåja, det blir som det blir, och Cutie blev ju i a f BIS igår, tänkte jag, så ärligt talat så hoppades jag ju på att vinna klassen o få certet, men det var inte världens undergång om han skulle bli tvåa heller. Cobran i sin tur, hade fine Ray Davies som konkurrent, och där är det kört för Cobrans del. Ray är mer komplett och har mer saker på plats än Cobran just nu. När Cobran är i full päls kanske han kan ge en tuffare match, men än så länge är det bara att acceptera att Ray förtjänar certet och that's it. Domaren gav Cobran en knallfin bedömning och tyckte det var synd att de här två fina katterna gick mot varandra, men gac såklart certet till Ray Davies. Jätteglad för Iréne och Bert-Åkes skull, grattis! Det stoppade inte där för Ray, han blev rättmätigt nog även BIV och NOM! GRATTIS! :o)

Cuties konkurrent är nästan ett år äldre än honom, och stor som ett hus! Men jag kände att jag nog tycker att Cutie kommit längre i utvecklingen av typen, så jag måste erkänna att jag hoppades på certet. Men man vet aldrig... Som åskådare känner man ju inte på konkurrenterna och det kan ibland ge ett felaktigt intryck. Domaren gav konkurrenten en fin bedömning och sen var det dags för Cutie. Han fick en superfin bedömning. Han fick certet, yihaaaaa!!! I nomineringen hade han två fina skogiskillar emot sig, dock var inte någon av dem i full kondition än och ungefär året yngre än Cutie bägge två. Domaren pratade fint om de här två killarna, sen vände hon sig mot Cutie. Han fick så mycket lovord att mina tårar började rinna. Som väl var så bar Carina (domarens assistent) honom, och jag var så STOLT över min pojk! Han visade upp sig fint och domaren sa att han hade stulit hennes hjärta, och att han var så vacker att hon fick gåshud på armarna av att se honom!! Hallelujah moment! Cutie blev nominerad till panelen och skulle än en dag få fajtas mot de andra snygga hanarna! YIHAAAAAAA!

Jag måste erkänna att tankarna snurrade rätt kraftigt i huvudet.. Jag hoppades såklart att Cutie skulle få någon eller några röster i panelen, men BIS en dag till, näe, det kändes omöjligt! Allra helst eftersom två av de domarna som röstat på honom dagen innan inte hade dömt hans kategori o därmed inte skulle rösta alls.. Så jag bestämde mig för att det nog var någon annans katts tur idag, och var ändå så stolt och lycklig över att Cuties domare öst så mycket lovord över honom! Men det blev faktiskt da capo. Cutie blev BIS idag också, och det var fanimej helt sabla otroligt roligt! Min pojk! Min bebis! Mitt hjärta! Jag bestämde mig för honom när han bara var några dagar gammal, och redan när han föddes var jag kär! Men jag skulle ju haft en silverhona. Fast.. Det fanns ju bara sju hanar att välja på.. Och Dompan var ju kastrerad och kan inte få fler kullar.. Så det blev ju så att silverhonan blev till en bruntabby o vit hane OCH en svart vit van-hane! ;o) Tänk så det kan bli...! Men jag har aldrig ångrat mig. Inte ens när herr Cutie kom hem, tjurade för att han inte fick ha date med löp-Coco och därför pissade på bokhyllan till mannens förfäran.. ;o) Inte ens då ångrade jag att jag har behållit honom, för han är verkligen MIN katt! I alla lägen.. Och jag är så stolt och lycklig över min pojk i alla lägen, till o med när han blivit ex 2, ex 3 och ex 4. Han är i mina ögon alltid vackrast, finast och underbarast och kanske jag därför blir extra kritisk och tror att ingen annan kan se just det fina jag ser i honom. I helgen gjorde domarna det, och han blev Bäst! På pappret åxå, inte bara i mitt hjärta. Miljoners grattis, älskade Cutie, det här var verkligen helt fantastiskt! Men snälla Cutie, sluta pissa på bokhyllan, för även om det bara är två droppar så får mannen panikångest över att hans älskade cdskivor ska lukta kattpiss... ;o)

Massor av tack för alla grattis, det värmer! Cutie o jag tackar o bockar så ödmjukast!

Nu blir det ett varmt bad, sen väntar sängen! Nattinatti och kramar!