fredag, augusti 31, 2007

Snuva, feber o allmän hängighet..

Igår slog snuvan till.. ONT i halsen, ONT i huvudet o allmän värk i hela kroppen o hängig... Inte skoj! Har i vanlig ordning inte tid att vara sjuk.. :o/ Nåja, jag tvättade några maskiner tvätt o lagade middag igår, det var väl vad jag gjorde.. Serverade febrig Wilma glass också.. Mannen fick äran att vika all tvätt och det tog sin lilla tid, tråkigaste jobbet på jorden efter att stryka tror jag..

Delfinia känns lite tunn, tyckte jag igår, hon väger nog inte mer än 1200gram eller nåt mot grabbarnas matchvikter som får hushållsvågen att stå på error.. Demonius fetknoppen väger runt 2,4 kg 12½ vecka gammal o de andra grabbarna i nästan samma liga.. Delfinia då? Jodå, hon kan vägas på hushållsvågen och hon väger 1650gram... Inte så lätt som jag först tyckte, men hon är lååång, höööög och slank, så man misstror hennes tyngd. Nåja, lite extra fett skulle inte skada, så nu får hon extramat.. Blir en bortskämd liten dam! ;o)

I morse, på morgontoa-besöket, så inser jag att toarullen är borta! Trodde det fanns en helt ny, som jag plockat fram igår, men icke... Hojtade lite på ungarna, som alltsomoftast snor toapappret till diverse saker, men de hävdade sin oskuld! Demonius med moder Candy hade däremot the time of their lives med att massakrera stackars toarullen i småbitar ute i vardagsrummet.. suck...

Annars inget nytt, ha en trevlig helg allesammans, får se om jag orkar blogga i helgen..
kram!

onsdag, augusti 29, 2007

Kossornas tid...

Ja, det måste vara kossornas tid nu... Sådana råmanden som vi hör i det här hushållet såväl dag- som nattetid så kan det väl knappast vara nåt annat? Hann liksom inte få in Dompan på piller i tid, det brukar ta ett par veckor, så hon löper o löper o löper.. I morse vågade jag inte titta åt grannarnas håll ö h t, för det ÄR väldigt lyhört här.. ;o) Tror att om VI är missbelåtna med Dompans råm så måste de vara rent ut sagt urförbannade... ;o) Så jag blundar när jag går ut ur huset... ;o)

Annars intet nytt för dagen, Wilmisen har haft kompis hemma, sonen likaså.. Kollat på Top Model, jättenice, även om jag tycker att bruden som åkte ut var betydligt mer trevlig att titta på o höra på än vissa andra märkliga i samlingen... :o/

Ha en trivsam kväll o för er som vill se en "high-fashion"-frilla på en kattunge rekommenderar jag ett besök på www.langangens.se... Skrattade åt den lilla miniPussen så att jag höll på att gå åt! SÅ söt och VILKEN frilla!!!

Nattinatti!

tisdag, augusti 28, 2007

Bloggen i ide.... ;o)


Höst i luften och höst i sinnet, vilket innebär att jag är synnerligen effektiv numera. Ikväll bakar jag frallor, igeeeen, det är strykande åtgång på dem... Receptet är mycket enkelt, man tager vad man haver och blandar i det med jäst, honung och rårivna morötter... ;o) Skämt åsido så gör jag alltid bröd så, det beror på vad som finns i skafferiet! Men rårivna morötter har jag hittills inte haft i innan, dock efter ett tips från Aftonbladet så kom jag på att det var en brilljant idé! Ungarna äter bullarna som små hästar!
Dagens morotsfrallor:
Idag har jag rivit 5 rätt stora morötter.
Sen blandade jag 1 dl olja med 2,5 dl filmjölk och 7,5 dl vatten och värmde till fingerljummet.
Smulade 2 pkt jäst.
Hällde i lite ljummet degspad i jästen o rörde runt, sen tillsatte jag 4 msk honung och 4 tsk salt o därefter resten av degspadet.
Hällde i morötterna, 5 dl fiberhavregryn (Gott Liv från Ica), ca 1,5 liter rågsikt och resten vetemjöl.
Låt degen jäsa typ 45 minuter. Baka ut till ca 40 frallor. Låt jäsa en halvtimme eller nåt.. Pensla med ägg o strö ev. solroskärnor över (fast det skippar jag denna gången, ungarna åt, men var inte överförtjusta i solrosfröna..) o grädda i 225 grader varm ugn tills de ser klara ut. Smaskens!

Annars har jag suttit i telefonmöte i går kväll, jobbat, nästan mördat Dompan, som löper genom pillren och råmar så att man nästan avlider o städat o skött allt vanligt. Tvättberget har kommit åter, för nu är det rensat under alla ungarnas sängar... ;o) Demonius har blivit bokad av en rar familj och ska bli Oskarshamnskille, det kommer att passa honom ypperligt!

Nu ska jag ner o fixa lite kvällsmat, för nu kom mannen hem!
kramisar till er alla!