måndag, juni 25, 2007

Di sma barna...


En bild säger mer än tusen ord... Mannen som gillar mat och sömn bäst av alla barna, och som mer än gärna sitter o myser i famnen..

Salamander, skönheten som piper mest och är fegast.. Men ack så söt o rar han är, den fine lille mannen!

Demonius mopsar sig mot brorsan! Liten är tuff!

Charmknuttan nr 1! Jobbar hårt på att charma hela familjen med sitt bus och sina upptåg. Vet om att hon är söt, jojomensan!

Börjar se världen utanför, vill gärna dit, men ack så svårt det är att klättra för liten Delfinia Baktung.. ;o)

Energiknippet Demonius ser och lär, snart är det hans tur att klänga.. Han går sina stadiga tio varv i bolådan med jämna mellanrum, så energin brister inte, men kanske motivationen?!

Att vara ren o fin har Demonius lärt sig av mamma att man ska vara.. Ivrigt putsande o tvättande...

Se på mig! Är jag inte söt?!

Gandalf rules...


Ursäkta de urusla bilderna på kattbarna igår, varken mannen eller jag hade egentligen tid med att fota de små, och eftersom vi hade ont om tid så krånglade de mer än vanligt, precis som alltid när lagen om alltings jävvlighet styr...
När jag kom hem idag höll jag på att garva ihjäl mig åt Gandalf.. Han är ju inte sann, så matfrisk som han är, inte konstigt att "lillen" skriker livet ur sig när Jätte-Gandalf, kattungarnas skräck sätter igång... Det hela börjar med att han inser att de andra minsann ligger o äter när han råkar ha somnat till en liten stund..

Full attack underifrån för att sno tutten från lill-brorsan Demonius... Men Demonius vill inte släppa.. Så då blir det råstyrka som gäller..

Demonius blir relativt lätt bortmanövrerad till slut..

Å Gandalf buffar o knuffar o stökar o bökar för att få bort brorsan totalt..

Till slut gör Demonius en undanmanöver o väljer tutten underst, för vem vill fajtas med Tjock-Gandalf??

söndag, juni 24, 2007

Å så var midsommar över för det här året...


Jag har inte skrivit i bloggen på ett tag, men det har varit en energisk vecka för min del.. Det hela började med att jag köpte en kökssoffa och fyra stolar.. Givetvis behövde de lite målarfärg och omklädning, så helgen har jag ägnat åt att måla tillsammans med ungarna.. Resultatet blev ok, och imorgon bär det iväg för att investera i tyg till soffa o stolar..

Vi har också varit på stort släktkalas nere i Rörsäng (utanför Kristianopel) hos moster Mia och onkel Hasse. Jättetrevligt!! Massa kusiner och vi åt gott, drack gott, spelade brännboll, gick tipspromenad och hade allmänt supertrevligt. Moster Mia och onkel Hasse håller på att bygga hus i Thailand, så det var sista midsommarfirandet i Rörsäng... En helt underbar midsommarafton trots regnskurar, men vad gjorde det? Vi hade megatältet allan att sitta i, så vi hade det förträffligt bra ändå.

Idag har vi varit hemma hos Edward o Donnie på visit, två kanontrevliga o stiliga unga herrar som har det förträffligt bra hos Marie med familj! Nästa helg ska grabbarna på utställning, och det blir spännande!! Edward är en diva likt sin mor och även Donnie har drag av mamma Dompan, helst när han stjäl brödpåsar o demolerar, för det var ju en favoritsysselsättning även för Dompan när hon var yngre.. De är också lika sin pappa Maximus, måste faktiskt erkänna att det är en otroligt lyckad kull med mix av både far o mor hos alla barna.. Härligt! Tack Marie o Claes för fika och en trevlig pratstund!

Kattungarna är helgoa! De har nu flyttat till köket i sin lekhage och det trivs de förträffligt med! Alla är charmiga till max, man kan inte låta bli att bara sitta o titta på dem. Idag har t o m Loppan vågat sig in i lekhagen o tvättat de små! Bruce är dörolig, han ligger o tittar på dem, sen tar han sin stora labb och knuffar till dem så de står på öronen.. Man nästan ser att han garvar åt dem! Dompan är reservmamma, hon är djupt bekymrad över att de små vägrar dia henne och lägger sig gärna på Candy när de små diar.. Men nu blir det sängen, för jag är aptrött efter en arbetssam, men trevlig midsommarhelg!
Kramar!