torsdag, maj 27, 2010

Cobrabebisar o lite annat!

S*Djurbolagets Thymus

CH S*Vildhjärtas Cobra Starship har bebisar tillsammans med sin tjej Honey för beskådan på http://picasaweb.google.com/malincholger/CobraStarshipHoneyBebisarna4Veckor# Stamtavla
Både Cobran o Honey är testade mot HCM utan anmärkning.


S*Djurbolagets SaturejaS*Djurbolagets MelissaS*Djurbolagets HyssypusS*Djurbolagets Borago

Annars är det full fart såväl på jobb som hemma.. Dessutom har jag dragit på mig Lillsnigelns förkylning, så jag går mest o snörvlar o har ont i hals o svalg.. Nåja, det går förhoppningsvis över snart.. Nu väntar strax sängen.. Godnatt o sov gott!

tisdag, maj 25, 2010

Sommarväder eller inte?

Det är märkligt väder. En del åsksmällar o regn, o ena sekunden är det högsommarvärme för att i nästa bli svinkallt.. Nåja, det är väl sånt som kallas vår antar jag.. ;o) Kidsen har badat i helgen, eller rättare sagt alla utom krukan Sonen, som hellre väntar ett tag till med första doppet. Lillsnigel lyckades dra på sig en rejäl förkylning, och i söndags kväll somnade hon redan klockan 19, för att sedan vakna nästa morgon med hög feber, kraxandes som en liten kråka. Äldsta blev också febrig, så hon o Lillsnigel och jag fick stanna hemma från förpliktelserna i form av jobb o skola igår. Dagen ägnade jag åt att plocka o pyssla här hemma mellan serveringarna av honungste och glass till kidsen.. Lillsnigel har lärt sig att spela "skitgubbe", så det blev en del kortspelande också.

I helgen plockade vi ut Cutie o Cobran i sele, och det uppskattades av grabbarna! Cobran vandrade runt, precis lika mycket spring i benen som vanligt, men Cutie låg mest o solade magen. Det gav resultat i form av att jag senare fick plocka två fästingar på latoxen Cutie, men Cobran var väl för snabb för att de skulle få fäste, de små äckliga krypen.. Nåja, det var raskt avhjälpt, nu får man bara kolla så att inte Sluggo aka Cutie får ngn reaktion på fästingbetten..

Annars mår katterna väl, Cobran kör sina vanliga "nu leker vi alla retas med alla"-lekar och får gärna igång såväl CocoBäng som Sharin, resten av kattfamiljen är väl måttligt roade, måste erkännas. Bägge killarna sköter sig perfekt utan att strila, bara lite vrål o yl från Cobran då o då (givetvis helst när vi precis ska sova...), Cutie verkar ha stabiliserat sitt hankattsbeteende och är väldigt cool. Snart börjar utställningssäsongen nalkas, det ska bli roligt att åka iväg igen.

TT har äntligen börjat rida igen! Nu sköter hon om en ponny i ett stall en bit härifrån och det är bra! Hon behöver hästarna, och framför allt nu inför sommaren. Jätteroligt! Visserligen blir det en hel del jourer helgtid med att släppa in o ut hästarna, fodra, mm men det får väl gå.. Huvudsaken är att TT mår bra.

Äldsta har mycket i skolan, men på torsdag morgon åker hon på "semester", till Siestafestivalen i Hässleholm. Spännande, men också lite skrämmande.. De åker i ett sällskap med glada tjejer och jag har strängt förmanat om att man måste hålla ihop.. Så jag hoppas innerligt att allt går bra! Tänk, så fort tiden ändå går! :oO

På jobbet är det full fart på alla håll o kanter, det är mycké nu, som man brukar säga. VÄLDIGT mycket... Känner att energin tas i anspråk rejält, och att pussla ihop heltid dagjobb med fyra ungar, katter o liv är inte alltid det enklaste. Men det går.. Och även om det är fruktansvärt mycket på jobbet just nu så har jag goa arbetskamrater och det är guld värt!

Nähä, nu kan jag inte sitta här o såsa längre. Lillsnigel ska ha glass serverat, och själv ska jag vika tvätt.

Ha det gott allesammans och ta hand om er!

Kramar!