torsdag, april 01, 2010

Glad Påsk, och håll i hatten för i natt far vi!!


Jag är oftast inte så bra på det där spontana, gulliga.. Jag tror att det är därför jag uppskattar en del saker väldigt mycket! :o) I dag har varit en hektisk dag på jobbet. Jag började tidigt, och sen har det varit full rulle hela dagen lång. Och då snackar vi verkligen full rulle!! Turbotempo! När jag hade badat med en arbetstagare insåg jag att jag glömt min dagcreme hemma. Bad idea. Min jobbarkompis påstår att det är min nära nog stundande förtiårsdag som gör sig påmind i hyn, själv vill jag påstå att jag alltid haft problem med torra partier i nyllet.. Susade hem i hundranittio och skulle hämta dagcremen. Hittade då ett blompaket vid ytterdörren!! Vadan detta?! Mannen? Never in a lifetime.. ;o) Blommor är inte hans stuk alls, och skulle jag få blommor så är det för att han i sin tur har fått det av ngn dam som han hjälpt med datorn.. ;o) Öppnade blompappren och fick upp ovanstående bukett! JÄTTEFIN, tusen tack Bibbi o Inger (Bibbi är Cuties fästmö som bodde här ett tag för att få ha en hot date med Cutie!), så gulligt och omtänksamt!! Sen fick jag ett platt påskägg av min allra goaste jobbarkompis Emmis slemmis, tack vännen! Fyllt med antistresspiller o goda små chokladmumsisar! Så jag har för ovanlighetens skull fått påskmys i oväntad form! :o)


Bängan häckar i tvättmaskin eller torktumlare om vi lämnar öppet.. Sen gillar hon att dra ut gummipackningarna. Inget bra alls, den där katten är för smart för sitt eget bästa!

Fortsatte dagen på jobbet med att mumsa smörgåstårta, det var värt varenda hekto jag gick upp av det! :oD På eftermiddagen hade jag Mr Turbo, och skrattade så jag tjöt, för det är en väldigt intensiv, men fantastiskt underbar snubbe! När han hade åkt hem städade vi av bygget o sen skulle jag cykla hem. Motvind. Hela jävla vägen. Nåja, förhoppningsvis brände jag några smörgåstårtekalorier då! ;o)

Blossa-gumman föredrar att ligga PÅ torktumlaren, oj så varmt o gott det är där!

När jag kom hem så var det halvt världskrig mellan TT, Lillsnigel o mannen.. Cheezez, inte direkt vad jag behövde, utarbetad o trött.. Nåja, det stillade sig, och Lillsnigel spökade ut sig till påskkärring för att vandra runt o tigga godis. Hon gick till en granne o sen till oss.. Sen vågade hon inte utan sällskap. Äldsta, som kommit hem, förbarmade sig, och travade runt en stund tills Lillsnigel fått nog.

Mannen susade iväg för att tvätta bilen, sonen är på odefinierat ställe, förmodligen hos en av sina polare. Och själv såsar jag framför datorn. Ska snart stänga av.. Är trött, sliten, har ont som fan i nacken och hoppas på en mycket lugn o stillsam påskhelg. Idag tänker jag inte göra fler knop alls, så nu är det torsdagsmys som gäller!

Glad påsk o ha det gott!

onsdag, mars 31, 2010

Holy diver?!

..vet inte annars vad man ska säga när man hittar nedanstående i badkaret..? ;o)


Idag har jag gjort smörgåstårtor på jobbet, och dem ska vi äta imorgon. Hiiiimla mkt bantarmat om man får säga det själv. Midjemåttet lär bli betydligt större i morgon eftermiddag m a o, men va fasen.. Man kan ju inte "hålla igen" jämt.. Just nu känner jag ändå att jag äter regelbundet dagtid och tack vare det så räcker det med en middag hemma vid 17-18-tiden, sen är jag mätt o belåten kvällen igenom. Grejjt! Plus att jag har fått mer energi, eller så beror energin på bärdrycken som nån lustigkurre i hälsokostaffären lurade på mig.. Den drycken tvingar jag dessutom Sonen och TT att inmundiga dagligen, till deras förfäran. Nån gång ska jag fota deras minspel när de dricker bärdrycken. Gjord på Acaciabär eller hur man nu stavar det. Mycket Nyttig Och Full Av Antioxidanter Samt Omega 3. Så TT och Sonen får dricka den istället för att knapra kapslar med fiskleverolja.. De påstår att bärdrycken smakar ännu vidrigare än fiskleverolja, men si det håller jag INTE med om! Jag tycker den smakar gott! :o)

Hittills har jag tömt alla kattlådor (ingen som vill ha kattklumpar som gödsel i trädgården?! Nej, jag trodde väl inte det..) tvättat lite mattor i mattvättstugan, åkt en sväng till Citygross eftersom vi hade glömt en del igår.. INTE en ovanlig händelse i familjen Virrhjärnors liv, om man säger så... ;o) TUR att vi inte bor mitt ute på vischan, då hade vi varit en mycket strandsatt familj. Nåväl, köttbullar o prinskorv till påskbordet på lördag har inhandlats. Sen ska jag göra en sallad och en potatisgratäng till veggo-Äldsta, så har jag gjort det jag ska. Känner att jag verkligen inte orkar göra egna köttbullar.. Så det blir små delikatessköttbullar!

Råkade ut för en rätt läbbig grej på affären.. Mannen stod i långa kön (fler än vi som tänkt tanken att ha ALLT hemhandlat innan påsk just i dag, så att man kan slappa några dagar med kyl o frys fulla..) och jag strosade runt o kikade ibland frysdiskarna. Nu är det så att jag har en slags radar, vi kan kalla den mitt autistiska radarsystem.. Jag gillar inte närkontakt, eller när folk är för närgångna liksom, och det gäller då såna som jag inte känner. Alltså känner min aura av direkt om någon är lite FÖR nära i min smak och jag backar oftast då ett steg. Radarsystemet skrek med "red alert" precis när jag spanade in priserna på olika glassorter.. Precis bakom mig strök en man i övre medelåldern och av aningens skumt utseende.. Alldeles för nära. Jag blängde till, och kände i fickan, där jag har plånboken. Då vek han undan med blicken o näranog sprang ifrån mig med bortvänt huvud? Ficktjuv?! Skulle tro det. Hade han snott min plånbok kan jag berätta att han hade snott för sista gången i sitt liv, för då hade jag faktiskt tagit en glassbox o dängt i huvudet på fanskapet!!! Ibland är det tur att man har autistisk radar för närkontakt, eller hur!?!


Kycklingspett i ugnen, tomater till mig och pommes till kidsen blir kvällsmaten. Mannen har visst susat iväg igen.. Tror minsann att familjen Virrhjärna hade glömt köpa tvättmedel och byta kolsyrepatron till bubbelmaskinen.. ;o)Nu blir det plock med tvätten, och imorgon tänker jag åka till jobbet Mycket Tidigt för att färdigställa smörgåstårtorna. Sen ska jag bada med en arbetstagare, gutt, och därefter väntar lunch och eftermiddagsmys.

Ha det gott allesammans och ta hand om er och era nära o kära!

tisdag, mars 30, 2010

Dagjobb och fullt ös..


Just nu rullar allt i livet på full fart, jag hinner knappt komma hem till Beirut förrän något ska göras eller styras med. Dagarna på jobbet är lika hektiska, och fulla med arbete. Ibland får jag liksom stanna upp o tänka "andas, Malin, andas!". Jag försöker också äta hyfsat nyttigt o regelbundet, något som jag slarvat enormt med under mitt nattjobb. Kvällsmaten består ofta av olika sallader, vilket är nyttigt o bra o ger många antioxidanter.

Saknaden efter mamsen kommer oftare nu. Ibland drömmer jag jättekonstiga drömmar om att hon kommit tillbaka och att hon undrar varför vi har gjort oss av med alla hennes saker o kläder. Jätteläskigt. Att sedan nattsömnen blir störd av allas vår lilla häxa surtant aka vrålapan Loppan, som gärna jagas av retstickorna i form av de andra katterna nätterna igenom är inte direkt något som gör en piggare.. ;o) Ibland kommer diverse avgrundsvrål från Cobran också, cheeeeezes! Han växer enormt, och blir bara större o större.. Fattar inte att han inte har samma genetiska stuk som brorsan Cutie. Cutie kallar lite på flickor då o då, men vänder istället sin stress mer inåt och står just nu helt stilla i kroppsutveckling o är helt pälslös. Pluttisen. Den vite djävulen, som är Cobrans andranamn, frodas däremot i högönsklig välmåga! ;o)

Candy hade en släng av "något" och har antingen aborterat foster eller haft någon livmoderinflammation. Hon har haft antibiotika i tio dagar men mått alldeles förträffligt hela tiden ändå! Märklig katt! Ingen feber, ingenting, bara flytningar i form av blod i flera dagar. Nu är de borta och hon verkar fit for fight igen. Ska försöka hinna iväg o kolla hennes livmoder med ultraljud, men eftersom hon är pigg o glad o verkar frisk står det inte högst upp på prioriteringslistan just nu...

Kattbarna växer och deras flytt börjar närma sig med stormsteg. De är fantatiskt goa alla fyra och vår foderfamilj gör verkligen ett kanonjobb med ungarna! Finfina bebisar!! :o)

Lillsnigel har investerat i ett par alldeles förträffligt fina Hello Kitty gummistövlar. Problemet är bara att vi inte har sett dem de senaste dagarna.. Kan det möjligen vara så att de finns på fritids eller i skolan? Förmodligen. Lillsnigel får jobba på om hon ens ska komma i närheten av storebrors bortslarvningskonto.. Där handlade det om flera vinterjackor per termin, gympaskor, skor (!!) och alla vantar o mössor som han har slarvat bort kan jag inte ens räkna.. ;o) Nåväl, han har börjat arta sig nu, vid snart 16 års ålder.. Förra terminen försvann bara en endaste liten gympapåse! MYCKET imponerande om man betänker de tidigare årens bortslarvningar..

Nu blir det tidig säng, är helt slut i huvudet! Imorgon väntar en fullspäckad dag på jobbet o en fullspäckad kväll hemma. Som vanligt.

Ha det gott allesammans o ta hand om er! Kramar!