fredag, augusti 27, 2010

Gamla käringar o bra musik..

Idag har varit en hektisk dag i turbofart på jobbet. Sen hem o vidare till veterinären för vaccinationer, hem o mannen blev upphämtad (han ska på konsert) och precis då besämde sig Äldsta o Sonen för att gå på bio, vilket innebar hysterisk aktivitet i hallen av inkommande katter, utgående män hämtade av andra män o två tonåringar lätt hysteriska av tidsbrist. När alla hade gått tog jag en kopp kaffe o bara var jag i en kort stund. Jesus, så allt kör ihop sig ibland!!!

Ikväll har jag ägnat mig åt ågren. Tydligen så har storlöpande Sharin varit ute samtidigt som grabbarna. Vi åkte hemifrån vid åttatiden på morgonen o när TT kom hem vid tvåtiden så var alla katterna ihop, trots att grabbarna varit instängda på morgonen. Skitbajs. Bara att hoppas att de inte parat annars blir det en favorit i repris... SUCK! SUCK! OCH DUBBELSUCK! (barna i den kullen blev kanon men vi hade liksom planerat annorlunda den här gången...)

Ikväll har jag således ägnat mig åt att ta det lugnt och betrakta mina stavar NOGA! Man måste ju liksom undersöka saker o ting innan man använder dem, eller hur? Sen har jag haft lite ågren över att mannen är på en konsert som jag gärna skulle varit på, men jag orkar inte åka på sånt. Jag är för gammal, för fet o för lat. That's it.

Så istället har jag lyssnat på Johnny Cash, som är en ypperlig man att skriva låtar o göra musik och lipat en skvätt över mamsen. Jag saknar henne jättemycket. Allt har kommit i ett helt annat läge sen hon dog o jag saknar SAKNAR henne! JÄTTEMYCKET! Har massor att berätta för henne och massor att prata om och det är förbannat trist att hon inte finns här... Mamsen, I love you and miss you! Den här låten är för dig!


Ha en trevlig helg o ha det så bra ni bara kan! Kramar!

torsdag, augusti 26, 2010

Tråkiga inköp..

En del inköp är bara så fruktansvärt tråkiga. Jag kan ärligt säga att köpa bh eller jeans är nära nog bland det värsta världsliga ting jag vet att göra, ja vanliga klädinköp är inte heller så sabla roliga direkt, men man överlever.. Alltså brukar jag försöka att dra ut på det så länge jag kan.. Dvs till den dagen när man inser att ens sista bh har börjat skava och/eller börjat tappa ur bågarna och ingen återvändo finns. Bara att masa sig iväg till någon affär som har massa behåar och prova igenom sortimentet. Jag brukar kika på storleken på den jag haft senast, men tro mig, mått stämmer inte. Vad som tidigare passat utmärkt blir helt plötsligt helt oformligt o konstigt. KAN förvisso ha att göra med att gamla behåar töjs och blir "större", men när man provar två nästan exakt likadana nya behåar i exakt samma storlek och den ena sitter så hårt att man får andnöd o den andra glappar, ja, då undrar jag fanimej om inte tillverkarna har olika mått bara för att jävlas. Alltså innebär detta att jag måste ta med mig ungefär 15 olika behåar in i provhytten. Suck. Eftersom jag köper ett gäng på samma gång och det brukar dröja några år mellan inköpen så lär jag aldrig mig var jag ska handla o var jag handlat senast. Eller förresten, senast jag utsatte mig för plågan var faktiskt på Ullared, just för att de hade massor och det var sabla billigt.

Nåja, nu stod man inför faktumet att antingen få punkterad lunga av en bygel som var på väg ut, eller att använda behån utan byglar, som gör att tuttisarna hoppar runt som oregerliga små geleklumpar o än är ovanför tuttkassen än i.. M a o, dags för behåinköp! Ullared ligger lite långt bort för en torsdagskvällsutflykt, så jag började i en butik på Modehuset istället.. INGET som passade, bara skit.. Provade o provade o provade o tvingade mannen o TT att springa skytteltrafik med de olika storlekarna.. Nope. Inget passade. Vidare till nästa affär alltså, nedtryckt i skosulorna över att inget passar, och inte minst av den fruktansvärda belysningen i kombination med att det är speglar fanimej ÖVERALLT! Skittråkigt! Jag ger mig den på att speglarna är som i lustiga huset o gör dig fet o kort, men sen, när du provar det dyraste som finns i butiken ändrar speglarna skepnad och gör dig mager o vacker.. Det finns dock en gräns även för magiska speglar upptäckte jag.. ;o)

Sen kommer man till faktumet att Äldsta och TT och mannen står utanför o väntar, alltså blir man aningens stressad. Till slut hängde TT o Äldsta på varsin stol i varsin provhytt o mannen satt i min hytt o sa att allt passade o var jättefint, trots att jag själv såg att det såg alldeles förfärligt ut... Två behåar hamnade till slut på "kanske"-kroken.. Och eftersom butiken vid det laget hade fem minuter kvar till stängningsdags var det bara att kalkylera risker o kostnader för punkterad lunga aka nedklubbad av sin egen tutte kontra inköpsprisen. De två behåarna fick följa med hem, så nu inser jag med fasa att antingen köper jag dubletter eller tripletter av dem o kan skjuta upp nästa behåomgång ett ganska bra tag, ELLER så behåller jag bara de här två och måste därmed tidigarelägga nästa provning. Pest eller kolera, vilket ska man välja?! Tänk så jobbigt livet kan vara i bland?!

Nu är jag helt UTMATTAD, och trots att jag äntligen fått mina fina nya gåstavar (inser ni att de kostade 49:50kr!! Det var så billigt att inte ens den snåla o fattiga smålänningen som är jag kunde låta bli att köpa dem) så återstår en del bryderier. Kan man slå ihjäl joggare som befinner sig på samma motionsslinga som jag med stavarna av misstag? Kan man snubbla på dem så att man bryter benen? Vilket håll ska de små gummiplupparna vara åt, och ska de överhuvudtaget vara på eller ska man ta bort dem när man "stavar"? Och till det sista stora frågetecknet; åt vilket jävla håll ska handtagen vara åt? När jag hittat svaren på följande frågor ska jag ge mig ut i motionsslingan med mina reastavar o jävlars vad jag ska gå! Men.. Jag tänker inte gå ner i vikt, för då måste jag återigen prova behåar, och det orkar jag faktiskt inte med. Så jag får ta det varsamt...

Nattinatti!

onsdag, augusti 25, 2010

Torktumlare med konstruktionsfel..

Som ni kanske minns, trogna läsare, så inhandlade vi en torktumlare för ett tag sedan, eftersom den gamla fullkomligt kapsejsat. Eftersom mannen o jag har våra ljusa stunder ibland så valde vi en dyr torktumlare, som drar förvånansvärt lite i ström. Så pass lite att vi faktiskt minskat våra elkostnader med flera hundra kronor i kvartalet! M a o kan ni ju gissa hur sabla energislukande den förra var, den som vår fd hyresvärd monterade in på den tiden när vår bostad var hyresrätt. När vi flyttade in hade vi nämligen en tvättmaskin och en torktumlare inne i vårt badrum (hurra för en fyrabarnsfamilj med massa katter som älskar att spy på tygsaker av alla de slag, och som tidigare varit förpassade till en tvättstuga), som efter ett tag pajade. Kanske hade att göra med att vi dagligen kör två maskiner tvätt, bor trångt utan "hängmöjligheter" för tvätten och därmed använder torktumlaren flitigt?! Således fick vi en ny, alldeles gratis, för så går det till i hyresrätter. Dessvärre valde man billigaste o uslaste skiten som drog ström så in i bängen, vilket vi såklart fått betala.. Suck.. Så till den nya torktumlaren, som mannen o jag åkte till favvisaffären (mannens alltså) Mediamarkt och inhandlade. DYR, dyr torktumlare, men eftersom vi tjänat in massa pengar på den så ska vi inte gnälla, den är oerhört effektiv och energisnål, plus att kläderna blir betydligt slätare o finare i den nya tumlaren. Sen gick tvättmaskinen sönder o således åkte vi återigen till favvisaffären o inhandlade en tvättmaskin av samma energisnåla märke. Dyr DYR tvättmaskin, men återigen en energisnål, effektiv maskin med massa finesser. Och än en gång sjönk elräkningen rejält! Gutt! :o)

Men i förrförra veckan började torktumlaren blippa o pipa och ville inte längre vara behjälplig med att torka tvätten. Inget kul alls. Ringde servicen på maskinen, och de muttlade o mumlade o var dösvåra att få tag i. "Konstruktionsfel", "välkänt problem" var vad mannen lyckades utröna av de han fått prata med i telefonen. NÄR han har fått tag i dem.. SÅ typiskt vår familj. När vi lägger dyra pengar på Mycket Viktiga Saker och försöker handla vettigt och långsiktigt så är det väl självklart att det är ett konstruktionsfel på eländet!?! Idag ska servicegubben komma, och ni kan ju själva föreställa er hur sabla jobbigt vi har haft det med en död torktumlare och få torkmöjligheter? Tvätten blir enormt mycket jobbigare att sköta och vi har varit tvungna att ila i väg till mattvättstugan i tid o otid. Skitjobbigt! Idag har jag därför hemmadag på förmiddagen för att vänta in en styck servicegubbe som ska byta ut nån mackapär i vår tumlare och sen ska den förhoppningsvis tumla igen. Fan tro't! Sen lär det väl dyka upp nåt på tvättmaskinen också, det är bara att vänta in... Nåja, fördelen är att vi inte behöver betala nåt (men det vet jag inte om jag vågar lita på än) men nackdelen är att om de hade gjort grejorna rejäla från första början så hade vi sluppig allt extrajobb.

I morse åkte mannen till Böda för övernattning med jobbet. Böda. Nu? Med tanke på stormvädret, regnet och kylan så är det knappast idealplatsen just nu, men det var väl kanske billigt, vad vet jag? Själv får jag aldrig åka på såna happenings med mitt jobb, så lite avis är jag i a f.

Sharin har löpt genom pillren och Coco löper inte. Skitkatter! Aldrig gör de som man vill. Nu är det Alcatraz här hemma igen, som mannen brukar säga, med låsta dörrar överallt och omflyttning av katter till höger o vänster. Har hittat en fining som partner till Sharin och nu skiter jag i den däringa CocoBängan o parar Sharin vid nästa löp istället. Givetvis lär väl Bängan börja löpa då, så vi lär få två kullar samtidigt enligt lagen om alltings jävlighet... Nåja, det ordnar sig. Bruce leker hingst trots att han är kastrerad, så han får husera med pojkarna när tjejerna är ute. Knaskatt!

Nu ska jag ner o dammsuga i hallen så inte servicegubben får ett frispel när han kommer in. Sen bär det iväg till jobbet.

Ha det gott allesammans o ta hand om er! Kramar!

tisdag, augusti 24, 2010

Skolstart och fullt upp as usual!

Idag har kidsen äntligen börjat skolan igen. Skönt att komma in i rutiner, samtidigt som man då bara längtar efter semester, man är fanimej aldrig nöjd. Sonen skulle åka buss första dagen till sin nya gymnasieskola, plus att de bokat in övernattning o äventyrsbana i Kolboda för kvällen. Kul, men lite stressande för sonen, som inte känner någon som ska börja hans skola.. Nåja, what doesn't kill you makes you stronger! Vi inhandlade grillspett, dricka o chips och hoppades på det bästa. Han kom iväg i tid och hade lite ågren. Alla gånger tidigare har han börjat på samma skola som storasyrran gått på ett år innan. M a o har han alltid haft henne att luta sig emot tills han blivit varm i kläderna. Men inte nu! Nu börjar det nya livet.. ;o) Annan gymnasieskola än syrran o helt nytt folk. Pratade med honom ikväll, allt hade gått bra o han var nöjd om än vansinnigt trött. Det kostar på att stiga upp "tidigt" på morgonen... ;o)

TT började åttan, o hade en bra dag. Härligt. Lite depp eftersom hennes andra ponny flyttade idag, och nu får hon vara hjälpryttare åt en annan häst istället. That's life. Önskar att jag hade varit rik o kunnat ge henne en ponny, men tyvärr är så inte fallet.. :o( Äldsta träffade sina kompisar på andra året i sitt gymnasium, och var nöjd med dagen, härligt! Lillsnigel började tvåan och var också nöjd med dagen, helt ljuvligt!

Själv jobbar jag. Och jobbar. Och jobbar. Och jobbar. Jobbar hela dagarna, sticker en halvtimma tidigare för att åka hem o fortsätta jobba. Det är mycket nu. FRUKTANSVÄRT mycket! Nästan så att man håller på att gå åt...

I helgen hade vi besök av lillebroren o sötaste sambon samt gullungen! SÅ mysigt! Vi spelade lite Wii, fikade o pratade. Härligt! Mina brorsor o plastsyster måste vara the best ever! *hjärta*

Nu ska jag städa kattlådor sen blir det nog snart sängen. Har hunnit med ungefär hälften av vad jag hade tänkt göra idag.. Så det är ett rätt bra betyg! :o)

Kramar o ha det gott!