lördag, november 10, 2007

IDP-utställning i Smedby.


Idag var det tidig uppgång, för kosan styrdes mot IDP-utställning i Smedby. Gandalf, Salamander och Bruce skulle med och vi blev hämtade av Petra o Peter (som har Gandalf o Salamander) klockan 7 på morgonen.. Allt gick bra, och vi kunde konstatera att alla tre killarna såsmåningom skulle tävla mot varandra i BIG (Bäst I Grupp), men att de var ensamma i sina klasser.

Först ut var Gandalf, som skötte sig strålande! Gandalf är en välmående kille med benstomme som en vuxen stor katt, och med ett stort ego.. Han är gärna den som styr o ställer, så viss oro kändes inför hans utställningsdebut.. Jag fick skämmas för min oro, för SJÄLVKLART skötte sig Gandalf strålande och han fick jättefin bedömning av den italienske domaren Massimo Picardello. Nästa katt ut var Bruce, som fick sitt IDP-CAC utan problem och omdömet "BEAUTIFUL temperament!!" av domaren! Härligt Brucen! Att han kelade o gosade som en liten kattunge med domaren trots att han ju är en superfertil hane kanske kan ha med det att göra... ;o) Salamander var tredje ut, och han fick också en ex 1:a. Sedan var det dags för Salamander och Gandalf att tävla mot varandra om vem som var bäst av de två. Idag tyckte domaren att Gandalf var bäst med sin enorma benstomme och sin päls! Det ni! Brorsan Salamander var också en synnerligen lovande katt enligt domaren, och han tyckte det var synd att han var tvungen att välja bara en av dem... Bruce och ytterligare två katter blev senare slagna av "lille" Gandalf i BIG:en, och Gandalf blev även NOM. Jättekul!! När det blev dags för BIR (Bäst I Ras) stod det främst mellan Gandalf och en vuxen välmeriterad hane, och hanen tog hem den segern! Både Petra och jag jublade dock när domarens slutord i den striden var att Gandalf skulle bli bättre än den vuxne hanen i slutändan, det värmde gott att höra, men att han för dagen fick däng! :o)

Marie och Louise som har Edward, Donnie och Kitty/Delfinia kom förbi och kikade en stund, jättetrevligt att träffas som vanligt!

I panelen blev Gandalf slagen av en snygg maine coon-hane, men han knep en av de tre rösterna i a f, och det kändes jättekul!

Tusen tack för en trevlig dag, Peter & Petra, jag är jättetacksam för att ni tar så väl hand om småpojkarna och de är så goa o mysiga! Tänk vilka underbara kattungeköpare vi har, jättestort tack för det, alla ni!

Ha en fortsatt trevlig helg!

kramar från Malin

fredag, november 09, 2007

Skämmes på er svenska folket!

Jag säger bara skäms på er!
Christoffer Hiding är den bäste IDOL som nånsin kunde kommit, men tyvärr insåg inte Svenska folket det... Suck.. Inte för att vara taskig, men HUR kan man välja ngn annan före denna IDOL???? Nåja, finns det ngn cd-skiva jag kommer att köpa så är det Christoffer Hidings! Trots att han o jag inte ens har samma musiksmak!

Annars är allt gott i familjen Vildhjärta, imorgon väntar IDP-utställning!

Ha det gott allesammans! (utom ni som inte röstade på Chrisoffer Hiding!!!)

torsdag, november 08, 2007

Tv och planeringsdag..


Idag har jag återfunnit en gammal favvis-serie, nämligen "Livet runt 30".. Jag följde serien så slaviskt man kunde på den tiden den gick, alldeles utan video och med usel tv, så när jag (faktiskt redan i går, men då såg jag bara de sista två minutrarna ungefär..) upptäckte att den går på kanal 9 så bokade jag tv:n varje kväll vid 18.. ;o) Inget Bolibompa härhemma direkt.. ;o)

Har idag ilat iväg på planeringsdag med jobbet, fast bara den korta stund som mannen kunde vara hemma, eftersom Wilmisen varit hemma idag också. Nu verkar det ha vänt igen, så ungen verkar pigg o glad. Vid hemkomst ägnade jag mig åt att försöka skura kyl och frysskåpsdörr rena från fingeravtryck, dvs mission impossible.. Nåja, lite snyggare än vanligt blev de dock..

Den tilltänkta spekulanten på kattungarna ringde idag o hoppade av, hon hade hittat en annan kattunge av annan färg. Så skönt att hon ringde o berättade det, en del spekulanter har tydligen ringt o bokat tider hos en del uppfödare för att sedan inte dyka upp ö h t.. Sånt är trist! Själv ska jag försöka våldgästa Marie o David i helgen ngn gång, bara för att få snusa på de små grisarna och gulla med dem. De är ju såååå söta!!! Supersöta! Har fortfarande inte en susning om vem man ska välja, men det klarnar i sinom tid.. ;o) Inte säkert att man ens behöver välja, alla kanske blir kvar!! :oO

Nope, nu blir det vikning av tvättberget och avstädning av bottenvåningen.

Vinkevink o ha det gott allesammans!

onsdag, november 07, 2007

Onsdags-arg!

Jaha, redan igår kväll gick min tilltänkta lugna hemmakväll om intet, eftersom Wilmisen strax innan sängdags började klaga på ont i ljumsken och benen.. Växtvärk? Hon fick en panodil, och har sovit lite oroligt inatt, men ändå sovit i a f. Upp tidigt i morse och konstatera att hon hade ännu mera ont i ljumsken.. Hmm.. Varm var hon också, så det blev till att stanna hemma med vård av barn igen.. Suck.. Egentligen skulle vi ha ett viktigt möte på jobbet idag, men eftersom mannen befinner sig på annan ort så var det ganska kört att gå på det. Bara att stanna hemma o vara glad. Ungen har tillbringat dagen i soffan, kollandes på tvprogram.. Själv har jag bakat frallor, supergoda, och tvättat o städat lite.. Samtidigt som jag irriterar mig en hel del.. På vad?

Mest av allt irriterar jag mig faktiskt på mitt jobb. Jag har tystnadsplikt såklart, och kan inte berätta vad jag mest irriterar mig på, och tidigare hade jag skrivit en lååång litania här om hur tråkiga situationer som kan uppstå i mitt arbete, men jag har tagit bort det nu! Jag tänker nämligen fokusera på nåt roligt istället, för att uppmuntra mig själv, och därför lägger jag härmed in två bilder på de små sockergryn som jag just nu har mest lust till... Nämligen Dita & Sharin Foo! Visst är de söta och alldeles bedårande! Förhoppningsvis hinner jag ner o träffa de små sötisarna någon dag innan söndag, för då får de också besök från annat håll.. En spekulant som vill komma o kika.. Spännande! Hoppas hon tycker de är lika underbara som vi gör!

Ha en trevlig kväll allesammans, själv ska jag snart åka o hälsa på Salamander o Gandalf! :o)


tisdag, november 06, 2007

Tisdag, och en massa inbokat!


Jag är kär i alla kattungarna på ett eller annat vis, hur fasingen tror man i sin vildaste fantasi att man ska kunna välja?? Suck...
Idag har jag jobbat, och mannen åkte till Växjö på IT-kurs.. Hämtade Wilma på dagis, hem o plockade o grejade, sen badade jag.. Jätteskönt med bad i kalla höstvintervädret! Bakade en kaka, och ikväll ska barnen och jag mysa med fika! Sen när Wilma har somnat så ska jag ha tvn avstängd o läsa, kidsen får sitta uppe o titta på Doktor House minsann...

På lördag ska jag o Bruce åka på utställning med Petra o hennes killar Salamander o Gandalf på IDP-utställning! Det ska bli skoj, och jag ser fram emot det. I morgon blir det således bad för grabbarna grus, undrar just hur de ska ta det.. Förra gången gick det bra här hemma, men nu..? Nåja, det ska nog inte vara några problem, men Gandalf lär inte gilla det...

Annars inget nytt på fronten, bara fullt ös medvetslös med allt man ska, borde och måste göra.. Fast det mesta är kul, önskar dock att jag hade bättre minne och mer ostörd nattsömn.. Wilmisen envisas med att ligga hos mig om nätterna när hon vaknar, och Dompan likaså.. Det blir trångt, kan jag säga! Jag är den som har minst plats, självklart... ;o)

Nu ska jag tvätta håret på Wilma, sen ska jag gå ner o inta soffan efter att ha plockat fram lite fika.. Nattinatti!

söndag, november 04, 2007

Skogkattmästerskapet överstökat!



Så var man hemkommen från Mölndal och årets skogkattmästerskap. En trevlig och lyckad tillställning i mina ögon, massor av vackra katter och en värdig skogkattmästare för året korades, plus trevligt umgänge med glada o trevliga människor, bättre kan man väl knappast ha det? Ushki och Bruce vann sina klasser, men sen blev det inget mer trots att Bruce gjorde ett bejublat deltagande i sidoklassen "Häftigaste tofsar"! Hmmm, den klassen borde Bruce ju ha vunnit solklart, men givetvis kom den där Terrie Viking och snodde den segern.. ;o) Vaddå doping?? Stod ingenstans i sidoklassreglerna att man inte får dopa katterna!!! Sådetså! *fniss* Tusen tack till alla som var med o gjorde denna helg så fantastiskt rolig, det är nog inte sista gången jag åker på skogkattmästerskapet i a f... ;o) Bilder kommer förhoppningsvis snart på Skogkattslingans hemsida, för i vanlig ordning tog jag nästan inga kort.. Förhoppningsvis får jag ett kort på Herr Viggesson efter att han hade förlorat sidoklassen från Marie & David... ;o)

Bruce och Ushki trivdes på hotellet, liksom vi människor, grabbarna gosade och mös hela tiden och jag var som vanligt djupt imponerad av hur cool herr Viggesson ständigt är! Han tog allt ståhej med ro och hade en verkligt lugnande inverkan på energiknippet Ushki. Uski imponerade också, han skötte sig galant på sin första show trots alla människor, ljud och dofter som tillhör. Han visade upp sig med bravur och visade sitt härliga temperament för alla, gosekillen! Bruce fick många lovord även han, och det tackar och bockar vi för, han är en synnerligen härlig kattpojke som utvecklas enormt fint! Sötgubben!

Några andra sötlökar har vi också hälsat på innan vi åkte till Mölndal, och det var Bruce & Shantas förstfödda.. GUD, så söta de är nu!! Enorma öron som vippar över, och små personligheter är de verkligen allesammans! En som redan har en grym look är "tjock-Hulda", den lilla blå mönstrade (silver?) tjejen med vitt. Hon har redan utvecklats till en mycket bestämd ung dam med tjock mage! Mitt val är ännu inte gjort, snarare känns det ännu svårare, men urvalet har sjunkit till de två som jag gillar mest, nämligen nr 1 och 4.. Som tidigare alltså.. Nåja, vi får se, vi har gott om tid att bestämma oss...

Nu ska jag ner o packa upp och sedan ta ett långt skönt bad, kidsen har haft det bra hemma i helgen med sin farmor Bibi, liksom Wilma (som var hos sin farmor o farfar) och det var fyra glada ungar som mötte upp oss. Härligt!

tack o hej, leverpastej!

Ps. Marie Bazooka skickade en tofsbild på Herr Viggesson, erkänn att hans tofsar ÄR häftigare än den där Vikingens..?! *fniss* Ds