lördag, mars 17, 2007

Lördagskväll..

Idag har jag gått o småirriterat mig lite på en del korkat kattfolk.. Främst ryktesspridningar.. Sånt gillar inte jag.. Så ett hett tips till alla som drar förhastade slutsatser angående sjukdomar, defekter mm kanske borde tänka sig för både en o annan gång innan man snackar en massa och framförallt så borde man faktagranska.. För lösa rykten är inget att hänga i julgranen precis.. Jag måste erkänna att jag är nog rätt dum egentligen som går ut med det som mina katter drabbas av och att man "lägger korten på bordet" och är ärlig.. Det finns sååååååå många som inte är det och de rider ofta på ryktesspridningar om andra.. Suck... Nåja, alla har väl sitt sätt att hantera det hela.. Men ibland önskar jag att människor inte vore så snara att döma katter och utpeka just EN individ till syndabock. Men jag antar att det handlar om låg intelligens kombinerat med dålig faktagranskning som ligger bakom en del rykten, så jag försöker att inte bry mig, men man blir förbannat arg när man inser att människor är rent ut sagt korkade och försöker överföra sin dumhet till andra.. suck... Kan inte vara lätt att försöka använda en hjärna som går på halvfart, då är det kanske lättare att snacka skit om andra för att själv framstå i bättre dager.. Näe, fy bubblan, sådana människor får mig att må illa... Det som också är lite skrattretande är att folk som snackar om andra katters fel o brister ofta själva har en massa spöken i garderoben.. Fick mail från Draken med lite bilder på Bruce o Shanta, tusen tack! Bilderna är från Malmö-utställningen! I morgon ska vi ner till Marie Bazooka för att kolla kattbebbarna! Du milde vilka söta små fetknoppar som vi lär få se! Återkommer med bilder då.. Jag ska packa lite inför Finlandsresan och damernas semester.. Våra damer Blossa, Loppan & Dompan ska på liten semesterweekend till Oxhagen (område här i Kalmar för er utsocknes) nästa helg när vi åker till Finland o Candy på återparning i Stockholm. Svärfar o svärmor ska vara katt- och Wilmavakt, så det blir ett spännande äventyr! En annan viktig sak som händer i morgon är att Mandel ska till Tyskland och vi hoppas så att han kommer hem som Champinjon!! Tumhållning!

Just nu läser jag en kolossalt bra bok, Blodsarv av Denise Mina. Fantastisk deckarförfattarinna, det måste jag tillstå! Lysande böcker som fångar intresset från första till sista meningen! Detta är den fjärde av hennes böcker som jag läser och den har varit efterlängtad! Därför sitter jag inte så mkt vid datorn de här dagarna.. Beirut har fått en duvning av mannen idag, själv har jag mest lagat mat (hemmagjord kebab, det är mumsigt!) och slöat. Tur att mannen varit effektiv.. Får väl ta ett ryck imorgon..

Näe, nu blir det sängen.. Nattinatti! Och kom i håg att ge fan i att kasta strykjärn i igloos.. ;o)

måndag, mars 12, 2007

Nu ger jag snart upp!

Idag har jag varit hemma med sjuk Wilma o sjuk Sacke.. Feber.. Imorgon kan de dock gå i skola o på dagis, thank God!!! Jag är så trött på att gå hemma o städa, plocka, laga mat o sånt trams.. suck.. Men man får vara glad för att våren äntligen verkar vara här i a f!! Varmt o skönt o på framsidan blommar vita o lila krokusar o på baksidan är det snödroppar.. Bestämde mig för att gå en lov o se vad katterna ägnade sig åt strax innan jag började blogga.. Bruce häckade på Majas rum, han tillbringar ju deltid där eftersom han o mamma inte får umgås.. Så det är ett evigt pusslande mellan olika rum osv.. Suck.. Nåja, det är som det är och katterna verkar inte bry sig nämnvärt som väl är i alla fall. Det är mer vi människor som tycker det är jobbigt.
Blossa låg i sin vanliga stil.. Visst ser hon kul ut? Världens goaste o raraste katt!
Candy och strykbrädan (som nu är ganska full av diverse stryktvätt o annat löst som ungarna alltid lyckas lägga i från sig överallt) har ett förhållande.. Hon kan gnälla när strykbrädan är bortplockad, men det händer sällan som väl är..
Loppan på katthyllan i badrummet.. När torktumlaren är på så är det sååååå mysigt att ligga däruppe o mysa tycker Loppan!
Dompan vaktar gärna dator o skrivare uppe i datahörnan.. Inte fullt så lätt att få plats brevid henne.. Men hon flyttar sig inte gärna, så då får man sitta på kanten om man ska kolla mail o dator...
Å så Herr Bruce.. Fniss.. I en rosabäddad säng med hästar.. Visst ser ni att han ääääääälskar att bli fotad? Han har fått sina gourmetgold-burkar idag.. så han är mätt o belåten.. Nu värker skallen, måtte inte jag bli sjuk, så nu kallar Ektorp.. nattinatti!

söndag, mars 11, 2007

Söndagstankar med kroppkakor i magen o kolapaj i kylen...


Idag firade vi Linns 14:e födelsedag! Herrejisses, så fort tiden går!! Jag minns när hon var en liten skrutt som grinade mest hela tiden.. Å nu är hon 14 år! Grattis Linn!
Slutspel i hockey, kan ni gissa vilket lag mannen håller på?? Stackars Wilma, född Brynäsare vare sig hon vill eller inte...


Wilmisen har haft feber sedan igår... Inte så skoj, just nu har hon däckat i Ektorp och känns kanonvarm.. Suck.. Ska de här virusarna aldrig ta slut?? Vi åkte ner till mamsen för kroppkakor idag, det är minsann gott det! Mamsen med man o brorsan med flickvän mådde prima.
Har ikväll gjort en kolapaj, för Linn ville hellre ha det än tårta. Smaskens dag med andra ord. Marie Bazooka har gjort Danmark idag, och rapporterade att Bazooka pälslös än en gång blev Ex 2 efter Europa's Undulat Draeber.. Men en kanonbedömning hade Bazooka fått och det blir till att vänta på den där pälsen som hans hormonstinna kropp aldrig vill låta växa... Känner igen detsamma hos hans halvbror Bruce.. ;o) Yatzy fick sitt cert och blev nominerad, det var skoj, grattis Yatzy!


Annars händer det inte mycket.. The Ark vann ju melodifestivalen och det var ju inte direkt oväntat. Jag tycker de är bra, men låten var väl sisådär. Bruce Viggeson, som hellre sjunger serenader än äter, har äntligen hittat sin favvisrätt.. Gourmet gold mousse med tonfisk, utrört med lite varmt vatten så den inte är kylskåpskall.. detta ska helst serveras på ett litet fat på köksbordet och då kan herr Viggesson tänka sig att äta.. Jag fuskar genom att blanda i lite vitaminer också.. Nåja, bortskämd blir han, men det har han alltid varit, den katten.. Ända sedan han var liten knatte o blev tvångsmatad för att överleva har mat varit av mindre betydelse, och nu, när hans hormoner svallar o sångerna liksom tar över hans liv så är maten fullkomligt ointressant.. förutom då gourmet gold med tonfisksmak... Det går ner i liten kräsen mage..


Candy är med största sannolikhet sugen på ytterligare en date med vackre Vale! Hur gärna jag än vill så blir inte hennes tuttar större o rödare.. :o( Nåja, första gången en parning har misslyckats för våra damer, så jag ska inte klaga.. Det är sådant man får räkna med, men väntan o längtan efter småkissar är svår.. Har bestämt att Brucen ska ha en paus efter Finland och då får vi väl försöka odla fram lite päls på honom... Regaine ska vara bra har jag hört.. Han är precis som sin mamma, hennes päls kom seeeeeeeeeeeeent, tror hon var närmare 3 år innan hon fick riktig krage, men jädrars vilken god kvalisort hon har! Så det gör inte något att man får vänta, men lite trist är det ändå.. Dompis fjompis är kanonsur för att Brucen får specialmat o även om hon får samma så tror hon att hans är mycket godare och surar för att hon inte får äta ur samma fat eller köra bort honom.. Det brukar sägas att paddor är sura, men i vår familj är det Dompan (som har kodnamnet "den svarta djävulen") som står för paddhumöret härhemma just nu.. Om jag ska vara ärlig så tror jag att det är hennes pillerätande som gör henne sur.. Tur att hon är så älsklig mot oss människor i a f... Blossa har fått rejäla genomkamningar i helgen, till sin förtvivlan.. Blossa älskar allt o alla, men inte att bli kammad i de bakre regionerna.. Ofta döljer sig diverse otrevligheter där i form av tovor, torkade små bajskorvar och annat smått o gott.. Och att klippa bort små tovor o kammas i knickersen är inget som står högt i kurs hos Blossa, tyvärr.. Loppan har också blivit kammad, men hon är ur päls för ovanlighetens skull, så där var det ganska enkelt.. Mannen gav Bruce en duvning med mirakelkammen också i förhoppningen om att hans päls ska växa ut tills vi åker till Finland.. jojo.. Dream on, mannen... Men visst, jag kan väl låta honom försöka kamma Bruce för att stimulera pälsväxten, eller vad tror ni? ;o)
Ska sätta mig ner o kolla igenom vilka av katterna som ska ta vaccin i år och när jag ska planera in Brucens rabiesspruta.. Sedan måste jag göra en liten omorganisation i utställningsplanerna eftersom Candy troligtvis inte lär få bebisar i april-maj som önskat... Gud vet när de kommer, OM de kommer.. Hmm... Nåja, Vale ska hon få försöka med en gång till och om inte det tar så kanske hon får vänta ett tag till.. Om jag inte hittar någon annan lämplig kandidat.. Suck.. Vi planerar o katterna styr, så är det bara..
Ha det gott, o kram!