lördag, oktober 17, 2009

Fredagsnatt på jobbet.. igen.. ;o)

Idag har jag fått bra nyheter och dåliga nyheter. De bra nyheterna kommer från mamsen. Hon har legat o myst i sin nya säng, ska få tv:n flyttad till sitt nya rum i hemmet och har fått jättebra anpassningar på bl a toastol osv. Ibland kan dom, kommunerna! Pluspoäng för det. Mamsen var på lysande humör och pratglad. Imorgon ska vi dit o hälsa på, konstigt nog har jag saknat att få åka till sjukhuset för att hälsa på henne varje kväll, men SJÄLVKLART är jag superglad att mamsen mår gott o har det bra hemma.

Det dåliga är att lilla Murklan har blivit sjuk. Murklan har blivit inlagd på djursjukhuset och vi håller tummar, tassar o tår för hennes tillfrisknande. Veterinären trodde att hon drabbats av samma förkylning som hennes kattkompisar Eddie, Donnie o Delfinia/Kitty haft. För säkerhets skull fick hon stanna kvar med lite dropp o medikamenter o förhoppningen är att lilla raringen ska få komma hem frisk o glad.

Ikväll har jag tittat på lite av Idol innan det var dags att åka till jobbet igen. Torsdagsnatten som jag jobbade var en mardröm med kräks och larm natten igenom, och jag hoppas verkligen att denna natt blir lugn o trivsam!

Jag kan inte hjälpa det, men jag drabbas av extrema moderskänslor när jag ser tonårskillen Nicklas och hans lite halvt tafatta moves. Han är ju bara så lik sonen i sitt rörelseschema!!! Pluttisarna! Tove gillar jag, hon är bra, och har nåt "visst". Mariette har nåt som jag inte gillar, tycker hon låter väldans ansträngd när hon sjunger, men hon verkar vara en trevlig prick. Rabi klarar jag inte av, den sortens sång hör i mitt tycke hemma hos eunucker, men vad vet jag, det kanske han är? ;o) Inte min stil, men killen är säkert duktig för de som gillar den genren och han är ju sin egen sort i Idol i a f.. Calle är mer min stil, och jag tycker att han är blygt rar! Håller dock med om att han är lite mer Ozzy Osbourne än Michael Jackson.. ;o) Reza är fantastiskt duktig sångerska och showtjej! Helt otroligt duktig! Men jag tycker hon är lite tråkig... Likaså Erika.. Hon är jätteduktig på att sjunga men.. tråkig.. Erik är den nye Kevin Borg, duktig, men helt o hållet... tråkig han också... Man har liksom redan sett dem hundra gånger tidigare i Måns Zelmerlövar o Dannysar o Kevin Borg osv osv osv.. Totalt intetsägande för mig. Bara allmänt duktiga o ... tråkiga. Eddie är väl lite mindre tråkig, men ingen favvis han heller.. På nåt vis så gillar jag mer ett Idol med lite olika sorters sångstilar typ. Camilla var jättegullig o rar, men också.. tråkig.. Förutsägbar. Men man måste ju ändå säga att de är fantastiska allihopa! Tänk att stå där framför så många människor plus få sin dröm i uppfyllelse samtidigt som alla tittare kan krossa den bara genom att rösta för eller emot.. Läskigt.. Nåja, det är ju självvalt. Det var min recension av Idol.

Annars inget nytt att förtälja. Har varit rätt orolig idag för liten Murkla, annars har jag bara sovit, vinkat iväg Äldsta, som skulle åka båt i helgen med konfirmandgruppen hon är ledare för. Sonen har kompis hemma för att sitta brevid o spela WoW.. Suck, så tråkiga killar! Totalt inne i sin datavärld och helt asociala! Knäppisar, helt enkelt.. Trotsiga tonåringen har skött sig bra ett par dagar och fick frisedel från sitt utegångs och dataförbud.. Skönt, tyckte hon, och vi också för den delen.. ;o) Måtte hon nu låta bli sin systers kläder o prylar! Wilmisen har varit på disco, följde med klasskompis hem till henne o var där först, sedan vidare till discot. Hon hade haft roligt, och slocknade i tv-soffan efter att ha sagt att "Nicklas är söt. Han ser ut som Sacke!" :oD

I natt går det en film med Mel Gibson, annars är det bara bombade Victoria Silverstedt-program.. Suck.. Jag orkar verkligen inte med fler skönhetsfixerade o opererade korkskallar i tv! Ärligt talat, jag blir faktiskt mörkrädd när man tänker på hur blåsta de är!! Så jag ska läsa min bok och ha ettan på natten lång. Ettan, tvåan o fyran är kanalerna på jobbet just nu.. Och det brukar vara ok på vardagsnätterna, men helgerna tar Victoria Silverstedt över.. Suck..

Ha det gott o trevlig helg!

fredag, oktober 16, 2009

Länk...

.. och ett konstaterande att sjukvården i Sverige är helt jävvla osannolik...

http://www.metrobloggen.se/diagnoshjarntumor

Håller tummarna för att denna starka kvinna får den hjälp hon behöver, och uppmanar mina bloggläsare att läsa hennes blogg!

Dagens citat kommer från Horatius, en romersk poet som levde 65 f Kr-8 f Kr..

"Fånga dagen, lita ej på morgondagen"

Ha en trevlig helg o ta hand om er!

Kramar!

torsdag, oktober 15, 2009

Extrajobb!


Got this picture of lovely Cuore La Peyre*ES, isn't she lovley? Thank you, Anne, I really enjoy your (and Lorenas!) pictures of the grandchildren!


Höstlöven ovan häckar i vår gräsplätt på framsidan! VACKRA färger! Jag älskar hösten! Det blåser jättemycket i Kalmar, fast igår var det nog ännu värre, men jag gillar sånt väder! Och alla fina färger på hösten! Jag blir på bra humör samt lite mer effektiv hösttid än sommartid. Sommaren är fin, och jag tycker det är härligt att bo i ett land med omväxlande väderlekar, men hösten är och förblir min favoritårstid!

Mamma är hemma! Hennes lunga höll för tömningen, annars var läkarna rädda för att den skulle säcka ihop, men icke! Så igår susade hon hem, och det tyckte hon var skönt! Hon fick löfte om en riktig höj o sänkbar säng, men man gav besked om att det kunde dröja ett tag... Lite synd, tyckte vi, för sovrummen ligger på övervåningen i mamsens hus, så hon skulle behöva en bra säng nere istället för att sova på soffan, som hon annars har gjort... Men döm om allas förvåning, för idag anlände sängen!! Nu kan hon med fjärrkontroll höja o sänka den, höja överdelen, höja benen osv! Kanonbra! I eftermiddag skulle det komma folk o kolla vad mer i bostadsanpassningsväg mamsen o hennes man behöver! Helt fantastiskt, vilken service, all eloge till de ansvariga! Det är så här man VILL att det ska funka, och det är underbart att det verkligen gör det! Lilla fostersyster var där och pysslade om mamsen, nu får hon och bröderna sköta det, eftersom de bor nära. Det är skönt att vi kan hjälpas åt att finnas där för mamma! När hon ligger på sjukhuset kan jag åka dit dagligen, det är ju inte så långt för mig, och när hon är hemma är det nära till mina brorsor o syrra! Men till helgen ska vi dit o hälsa på.

Annars inget nytt på fronten mer än att jag fortsätter med mitt städ o plock! Det tar tid att tvätta igenom alla vantar, mössor o jackor som legat i förrådet på förvarning, så tvättmaskin o torktumlare går varma. I natt och imorgon natt ska jag jobba extra! Inga problem, jag är så mycket ledig ändå, och pengarna klirrar gott när de anländer.

Ha det gott allesammans, ta hand om er och era nära o kära o kramar i massor!

tisdag, oktober 13, 2009

Tisdag och städning på schemat!


Coco Bängan får pryda bloggen, med pussmun och allt! Finaste tjejan, men ojojoj vilket bustroll! Hon ligger dock i lä jämfört med huliganen, som numera Cobran lystrar till...

Igår var mamsen på finfint humör när jag kom dit på besök. Stannade ett tag, sedan kom mannen o Wilmisen också. Vi promenerade till Pressbyrån, mamsen i "rullen" (rullstolen) och jag körde. Fixade lite med kvällshygienen och pratade en del. Mysigt!

Hemma blev inte mycket gjort, jag hade vänt på dygnet och var trött som en gnu på dagen i går. Men det var bara att masa sig upp o fixa o dona undan det värsta. Gjorde det enkelt för mig och stekte hamburgare till kidsens kvällsmat.. De hade fått mellanmål tidigare också, men jag orkade helt enkelt inte ställa mig med en stor middag att laga eftersom klockan var över 20 när vi kom hem från mamsen. En del arbete framför datorn blev det också.

Idag blir det städning, och strykning. Tråkigt. Men nödvändigt. Mannen har en massa sidoprojekt i form av datorer som lämnats in privat, så han ägnar kvällstiden åt sånt pyssel. Ska upp till mamsen en sväng också. Vinterkläderna står i säckar i vardagsrummet, de ska plockas upp o vädras. Det är kallt ute nu! Iskallt! Vi gillar ju att ha det svalt inomhus eftersom somrarna i vårt trähus är så hiskeligt kvava o varma, men igår fick jag t o m be mannen att stänga till fönstret lite.. Funderar på om jag ska köpa mig ett nytt täcke, som är tjockare? Mannen fick nytt täcke tidigare i år, men jag är sniken mot mig själv ibland och avstod. Det ångrar jag nu.. För mitt täcke är kallt. När jag jobbat natt och kryper ner i sängen så drar jag först mitt eget täcke, sen mannens över mig. Annars fryser jag. Ny pyjamas måste jag också inhandla, det får nog bli en i flanell..

Måste också fundera på hur vi ska göra med våra handdukar. Vi skaffade en ny torktumlare för ett tag sedan. Den var högre än den gamla och då fick vi skruva ner det fula lilla skåpet vi haft över torktumlaren tidigare. Där förvarade vi handdukar. Just nu förvaras handdukarna på äkta Beirutvis i två korgar mitt ute i vardagsrummet, som är vår avstjälpningsplats för allsköns saker som inte har en plats. Mannen har lovat städa ut en av sina tre garderober där han förvarar datajox. Det vore bra! Nya hyllor och korgar till garderoberna i Majas o Wilmas rum behövs också. Hemmet är en ständig källa till utgifter. Men jag är glad att skriva att vår investering i bostaden ändå verkar bra hittills. HÄR finns en grannlägenhet till salu, den har ett rum mindre än vår.. Annars är det samma stuk. Fast jag måste ifrågasätta mäklarens fotosinne.. Suck.. Inte direkt bra bilder.. Men vem är jag att klaga.. Jag är ju inte så vass heller.. Fast jag tycker nog att lite bättre kunde det varit.. ;o) Å andra sidan lämpar sig Beirut definitivt inte för uppvisande, men jag har bestämt mig för att få klart inomhus fram till jul! Då ska det vara upporganiserat och färdigt med förråd under trappan osv. Hoppas jag.. Vi får se vad tiden räcker till. Man får ju inte glömma sina husdjur latmaskarna också, de måste få sin tid.. :oP

Naowe, nu blir det städning! Ha en bra dag, här nere i Kalmar blåser det iskalla vindar men solen skiner och höstfärgerna är underbara!!
Ta hand om er och kramar!

måndag, oktober 12, 2009

Lovely pics from Portugal!


I had some pics from Anne of Minnie with her beautiful daughter! I am so proud that Minnie's and lovely Picatoste's kittens have developed so nicely and to be able to follow them on pics and stories is wonderful! Thank you very much, Anne!

And also a lovely pic of Cobalto, with his breeder Heather Anne. Cobalto became BIS both days on a show in Portugal, with all the votes from the judges! Cobalto looks a lot like a better copy of his granddad Bruce, but I must admit that Pica has given Cobalto a lot too! ;o) So I look forward to follow this beautiful young boy's development, I think the combination between Minnie and Pica was great! Cobalto acted like a real gentleman on the judges tables, and loved their attention! We wish the best of luck to Cobalto and his siblings in the future!

Sömnsvårigheter!

...kanske inte så konstigt med tanke på att jag jobbat i tre nätter...? Nåja, jag vet inte om jag berättat om min moster? Min moster hade inga barn, men tre syskonbarn, alla av olika mödrar födda, men alla mödrar var systrar till moster. Jag var ett av dessa syskonbarn.

Min moster brukade ägna sin tid åt att jobba som undersköterska på olika sjukhus uppåt i landet, men hon höll alltid kontakten med oss i sin familj, och alldeles särskilt med mig och mina två kusiner. Efter många år flyttade hon ner till mamsens grannby och det var så härligt att ha henne nära! När min son var liten blev moster sjuk. Hon var gudmor till honom på hans dop, men därefter blev hon sämre o sämre och vid jul blev hon inlagd på sjukhus med svår lunginflammation och diagnos cancer. Hennes cancerform var av en alldeles särskild sort, påminde om leukemi, men dessvärre obotlig. Sjukhuset bedömde att behandling inte var möjlig att sätta in, moster var alldeles för dålig... Vi grinade, sörjde och trodde hon skulle dö snart. Men icke!

Några månader senare fick moster behandling, efter ett mycket mirakelmässigt tillfrisknande, en alldeles ny sort som var för utvärdering, och vars biverkningar inte var utredda. Moster hade inga problem med denna, alternativet var ju döden, eftersom ingen annan behandling fanns att tillgå. Moster hade sen flera år av såväl sjukdomsbiverkningar som glädje. Hon var utomlands på semester, umgicks med släkt o vänner och hade ett mycket rikt liv. Dessvärre dog alla andra i forskningsstudien hon ingick i alltför snart, och sist av alla var det mosters tur.. Hon låg inlagd sista månaderna av sitt liv, och vi var där så mycket vi bara kunde. Då hade hon fått många många fler månader och år än man först kunnat tro! Jag var där när moster dog, höll hennes hand och fanns där. Hon somnade in, och allt var väldigt stillsamt och fint. Mamsen var också där. Alla dessa minnen från mosters bortgång ploppar upp mest hela tiden just nu, kanske inte så konstigt? Jag är inte rädd för döden, men jag skjuter gärna upp den ett tag till... Både för mig o mamsen... Konstigt nog skräms jag inte av död, snarare av avskedet inför döden. Jag är ändå glad att vi har möjlighet att ta avsked av mamsen och visa att vi verkligen älskar henne. Det är bra. Samtidigt hoppas jag fortfarande på mirakel och att hon ska bli frisk mirakulöst och kunna flytta hem o vara sitt vanliga jag igen! Även om jag innerst inne vet att det är en omöjlig fantasi kan jag ändå hoppas på det...

"Ja tack

En varm hand.
Ett varmt bo.
En varm kofta
att trä på de isiga tankarna.
En varm kropp
att trä på kroppen.
En varm själ
att trä på själen.
Ett varmt liv
att trä på det isande livet."

Sonja Åkesson

Trött söndag!

Antingen är man pigg o glad o vaken, eller är man seg, sömnig och nästintill i dvala. I dag har jag varit alternativ två, dvs seg, sömnig o dvalig. Kanske normalt efter tre nätters vaket jobb? Vaknade vid 15, trött.. Ringde son som var på LAN och mamsen. Mamsen var hemma på permis, skönt! Sonen hade det bra och allt väl där. Döttrarna tre mådde också bra, liksom mannen, även om han var trött. Bestämde med mamsen att vi skulle åka upp till sjukhuset efter 19, eftersom vi skulle hämta LANande sonen vid 19.

Åkte till Öland o inhandlade kroppkakor för middag, smaskens! Tyvärr fanns inga vegetariska, så vi åkte en vända runt stan o inhandlade thaimat till Äldsta istället.

Sen åkte vi till mamsen, var där några timmar o sen hem igen o plockade o styrde. Imorgon ska vi kolla på film, jag o Äldsta, och har bokat in oss på tvn kl. 20. Så det så!

Hade missat att skicka in anmälningar till KM, men gjorde det ikväll. Man missar liksom väsentliga saker p g a allt annat som sker i livet, ibland känns det som att jag lever i en såpbubbla! Nåja, jag har väl alltid varit lite lätt världsfrånvänd, så det är kanske inte så konstigt att det blir extra av det just nu när man är så inne i fokus på mamsen?

Har också funderat på S*Vildhjärtas fortsatta framtid. Ska vi lägga ner eller fortsätta, med tanke på senaste tidens motgångar? Tja.. Vi är väl envisa som grävlingar eller nåt, vi ger inte upp.. Så vi garderar oss och lägger intresse på flertalet framtida parningskombinationer med förhoppning om att vi kan sätta en eller två honor på foder. Så vi ser an på framtiden med tillförsikt, om även en solkad o nedtonad sådan.. ;)

Ha det gott alla, tag hand om er o era nära o kära o kramar!

söndag, oktober 11, 2009

Irritation på petitesser!

I natt är jobbnatt 3, och sedan väntar ledighet i 10 nätter!! Det ni! Jag har ett möte inplanerat på onsdag, men annars är det inte mkt jobb. Jag har visserligen jobbveckor som är massiva, med fem nätters jobb av sju, men ändå.. Det känns som minisemester!

Mamsen blev dålig av cytostatikan idag, och fick tillbringa en hel del tid på toa.. Positivt är att hon i a f slipper vara förstoppad! Annars var hon ganska ok när jag var uppe i kväll. Vi hade köpt henne en ny poncho, en i grå fleece, samt små söta "tossor" i typ täckjackstyg fodrade med fleece. De var mörklila och jättefina, fodrade i limegrönt tyg med små rosa kvinnosymboler på, och inköpet sponsrar kampen mot bröstcancer! Passade bra, även om mamsens ena fot är lite halvsvullen. Poncho har vi köpt även tidigare, då en svart, för de är jättebra att bara "kränga på" och gör att mamsen får lite mer självständighet. T o m dåliga dagar kan hon kränga på sig ponchon själv när hon ska åka ut. Tossorna behöver hon hjälp att ta på, men hon kan ta av dem själv, och det är bra! Sedan är det bra när man går på cellgifter att ha ombyte av ponchos, för det kan hända att hon behöver kräkas omgående, och då kan det hamna på ponchon. Nu kan hon bara byta, och det är bra! Vi hade också lite manikyr, jag hade lånat nytt fräscht nagellack från äldsta och tvättade rent mamsens naglar från det gamla, flagiga nagellacket. Sedan valde hon den färg som jag trodde, lite brunrosa, och ratade den mörkt lila och den rosa, som jag också tagit med. Bra val, det blev skitsnyggt!! Tycker att det är viktigt att hon får känna sig fin, sånt har alltid varit viktigt för mamsen. Själv är jag nog mest ett sunktroll, bekymrar mig alltför sällan över mitt yttre.. ;o) Kollade en kort stund på den bedrövliga fotbollsmatchen mellan Sverige o Danmark som pågick i dagrummet, men sedan rullade vi in på mamsens rum igen. Jag cyklade därifrån strax innan nio, för att hinna i tid till jobbet. Förhoppningsvis kan mamsen åka hem på några timmars permis imorgon, vi får se. Hon lider ingen nöd på sjukhuset, de tar väl hand om henne och pysslar om henne fint!

Annars har jag sovit idag, därefter en tur med sonen till Netto, eftersom han skulle vidare på LAN med kompisarna. Köpte lite mat o snacks han kunde ta med sig, för de har varit hos samma kompis flera ggr i rad nu, och det känns inte snällt att hans stackars mamma ska behöva stå för käk osv till ynglingarna. Wilmisen o mannen var också med, och vi passade på att skicka tillbaka digitalboxen som inte funkade. Lagade köttfärssås o spagetti till oss, och quornfilé med ostsås och spagetti till äldsta. Annars hann jag inte med så mycket mera hemma. Känns skönt att gå på ledighet nu, hoppas hinna med lite nytta också, det ser verkligen ut som Beirut hemma just nu.. Brrr... Men det får vänta, imorgon ska jag upp till mamsen en stund på kvällen och dessförinnan sova gott i många timmar, o så ska jag ta det lugnt. Lite helg måste man väl ändå få ha trots att man jobbar?!

Ha det gott och tack, Annette, för "Stänkarmannens" filosofi! Jag tror faktiskt den stämmer! Åtminstone hoppas jag det!

Ett superstort grattis också idag till fina Chausette, Cocos syrra, som fick cert, BIV och NOM på utställning! JÄTTEROLIGT! :o)

Kramar!