lördag, februari 10, 2007

På utflykt.. igen...

Idag har vi varit på utflykt, och den här gången, Lilly, är det rätt! I förmiddags tog Stefan o jag bilen upp till Stockholm med Candy för date. Hon började yla i torsdags morse och eftersom hon är en synneligen märklig katt i sitt löpbeteende, dvs att man inte alltid märker om hon löper på riktigt så är det kvalificerade gissningar som gäller.. De två förra parningarna har vi gissat helt rätt och vi hoppas o ber att så är fallet även denna gång.. Färden upp till Stockholm gick bra, en liten kräka blev det dock i kattburen och några löprop, men annars höll vi oss lugna alla tre.. ;-) Arne hade gett oss en kanonbra beskrivning av vägen så vi lyckades hitta rätt utan problem. Snygge fästmannen var precis så vacker som jag minns honom från när han var kattunge, och en stadig bit är han med sina 7 kg.. Hoppas bara att Candy blir lika kär i honom som Stefan och jag blev.. Vilken Blomma! Han är alldeles ljuvlig och med ett sagolikt temperament! Tusen tack till Anna o Arne för att ni ställer upp med pojkvän och husrum till vår pärla!

Candy var måttligt förtjust i tanken på en pojkvän, hon spatserade runt i sitt "kärleksnäste" och väste åt herr Blomma att han minsann inte fick ta sig några friheter utan att uppvakta henne ordentligt.. Stackars Blomma såg mest snopen ut.. ;-) Nåja, det var en lång resa för oss alla och känner jag Candy rätt lär hon visa upp en annan sida under natten och morgondagen... Bara hon nu inte kommer ur löp!!! Håll tummarna för att våra planer går i lås och att kattan blir dräktig! I bildserien ser ni hur Blomman försöker uppvakta en sur madam som ligger under sängen o trycker..

Efter en trevlig fika o pratstund med Anna o Arne och deras andra vackra katter så begav vi oss så hem igen. Lyssnade på melodifestivalen i bilen, inga större hitar, och de bägge finallåtarna var ganska självklara i mina öron.. Så mycket mer har vi inte haft för oss idag. Imorgon väntar hustitt, det ska bli spännande! Sedan ska vi hem till mamsen o käka middag. Lär nog bli en händelserik helg m a o.. Nåja, ha det så bra allihopa & glöm inte hålla tummarna för att Candy ska finna kärleken... ;-) Kram o nattinatti!

torsdag, februari 08, 2007

Sur dag...


Har haft en underbar dag o kväll... NOT! En unge vill pierca sig i läppen och kommer att dööööööö om hon inte får göra det... Det får hon inte.. Hon argumenterar helt otroligt bra, undrar just varifrån hon har fått den förmågan.... ;-) Dagen på jobbet har varit piss o det lär inte bli bättre imorgon... Bruce Viggesson i egen hög person ser ni på en bild, liksom damkvartetten, som helst ligger på hyllorna som en gång var tänkta till att vara handdukshyllor.. Det är de inte... De är katthyllor... Herr Viggesson är numera en sparris, en lååååång, hög sparris under utveckling.. fniss.. Han är såå söt och gosig! Annars inget nytt på fronten mer än att jag ska ner o bädda Ektorp BUMS, för nu är jag trött och jag kommer förmodligen som Alison i Medium att ha samma konversation ang piercing flera ggr om.. Pust.. Men jag kommer inte att ge mig... ;-) Nattinatti!
Ps. Konsten i hur man INTE håller en katt.. Utlärt av en assistent.. *asgarv* Lägg alldeles särskilt märke till den sura minen hos Bruce, liksom hans tjocka falukorvsframben.. Han ser helt enkelt inte klok ut på bild! Det liksom kryper i hela kroppen på honom när vi tar fram kameran, jag tror han är precis som Häxan, dvs vill helst inte vara med på bild.. *fniss* Ds

onsdag, februari 07, 2007

Snö - i MÄNGDER!!

Vojne vojne, här snöar det verkligen... Igår kväll började det och jag ägnade en bra stund ikväll åt att skotta vår lilla uppfart, men i morse var den ändå helt igensnöad.. Ut o skottade igen och i kväll är uppfarten dessutom skottad av mannen en gång och den lär definitivt behöva skottas imorgon bitti också.. Hmmmm. Klar nackdel med att ha hus.. Fast... man kan ju köpa snöslunga... ;-) Snöslunga känns dock något överambitiöst när man har en uppfart som är typ 7 meter... fniss... Kunde således inte cykla imorse, så det fick bli en mysig biltur med man o barn, vilket resulterade i att jag var lite sen till jobbet.. Sacke o jag fick dessutom putta ut bilen från carporten och ut från hela parkeringen.. På jobbet var det full snurr.. Inte lätt att förstå att om man själv bombar alla andra med snöbollar så får man tillbaka.. Så en hel del sura miner och gnäll har avlöst vartannat, men allt som allt en ok dag ändå. Fick skjuts med en jobbarkompis till Konsum uppe vid vår väg, och då slapp jag gå hela vägen hem eftersom mannen skulle jobba sent. Handlade lite o efter en snöig promenad så kom jag hem. Tur att man har gulliga jobbarkompisar som kan ge lift en bra bit på vägen..!

Sen var det ju allt detta funderande.... Efter ett möte med vår förvaltare så är jag mer övertygad om att priset för vår lägenhet är för högt o bostadsrätt till det priset vill jag inte ha... Men hus.. Jättekul att bo i hus, men jäklars vad jobb... O jag som aldrig har tid med nåt.. Kanske t o m lyckas minska tiden vid datorn om man skaffar hus.. Mäklaren skulle ringa när han har bokat tid för hustitten, vi har ju bara sett huset utvändigt.. Tror att mycket faller på plats när man ser det..

Ikväll blir det tidig sänggång, för imorgon är det upp med tuppen... fniss.... Ska ha behandlingsbad på jobbet i morgon, jättemysigt! Så om en liten stund bäddas Eketorp upp, o tänk om man köper hus, då kanske man får ett eget sovrum igen..? Eketorp är fantastisk som soffa, men som säng måste erkännas att den har sina brister.. Tyvärr... O det är sabla jobbigt att bädda upp o bädda ner o packa in o packa ut alla sängkläder.. Men fördelen av att Wilma har ett eget rum överväger ändå!
Herr Viggesson tror att han är mannen i mitt liv, bokstavligt talat och frågan är om han tror att han är mannen i mannens liv också.. Mannens rygg är ständigt finputsad o tvättad av Herr Viggesson, likaså min nuna... Han tvättar o jamar o myser o kelar och är såååååå kär i både husse o matte... Likaså Dompis o Loppis, de kelar o gosar o är alldeles till sig.. Anar de månne att vi funderar på hus o därmed kattgård?? Så att de fjäskar liksom?? Hmmm... katter ÄR smarta..

Nähäj, nu blir det en stunds hobbysurf.. Ha det gott allesammans..
kramisar från Snömonstret ;-)

söndag, februari 04, 2007

Grym ångest....Visst är han fiiiiiin, Mr Fotogenique Bruce Viggesson..? *asgarv* Finns få katter som är så missnöjda så fort kameran tas fram som han... Så här vill Brucen ligga när husse sitter vid datorn.. Han är en riktig datanörd, Herr Viggesson... Vägde honom idag, den magre mannen, han väger bara 4,7kg nu.. Men han har inte gått ner mer i a f, så det är ju skönt. Loppan väger 3,6kg, Blossa 4kg, Dompan 4,6kg och Candy.. väger jag inte, för hon är fet! Hon ligger nog runt 5kg nu i a f, för nu har hon fått lite restriktioner runt maten och dessutom är laserpekaren flitigt använd för att få henne att röra på fläsket.. ;-) Synd att inte laserpekaren funkar på mig, jag hade gärna gått ner lite i vikt.. fniss...

Ångesten växer, varför är livet fullt av så många beslut?? Jag vet inte vad jag vill med vår boendefråga.. På tisdag ska vi ringa mäklaren o boka tid för att kika på huset. På torsdag är sista dagen att lämna in om vi är intresserade av att köpa vår lägenhet.. Ångest! Å ena sidan vill jag bo på landet, å andra sidan inte.. Nåja, har man otur så kanske man bestämmer sig för huset å så kommer någon annan o köper det.. Hmm... Fast å andra sidan slipper man välja då.. ;-)

Annars är allt lugnt, förutom min ångest då.. Jag har röjt aningen i Beirut, men eftersom tankarna hela tiden ilar iväg mot hustankarna så är det fortfarande en del att plocka med.. Stryktvätten MÅSTE jag ta, så det får bli att stryka framför tv:n idag.. "We were soldiers" med Mel Gibson visas på 3:an, den har jag inte sett.. Kanske kan skingra tankarna något.. Jag vill ju kolla på huset NU! Ungarna är fortsatt positiva, de kom hem från sin pappa för en stund sedan, och de vill jättegärna kolla på huset..

Ska sy lite i veckan hade jag tänkt, Shantas "perserskynke" till buren (Johan på S*Offsides kommentar om burskynket, "det ser ju nästan ut som ett perserskynke" med allt lullull...) ska "förstoras" så att Marie kan ha Shanta i dubbelbur med söta Pixie. Sen har jag en del att sammanfatta om ekorrsvansar, och eftersom min mesta info är på engelska så går det ... trögt.... Wilmisen ska till tandläkaren, vi ska på bomöte med fastighetsägaren om bostadsrättsombildningens ev vara eller icke vara och sen tror jag att det bara är "det vanliga" den här veckan, dvs fullt schema.. Hmmm.... Ska nu ner till stryktvätten.. Och tänka vidare på hus, lägenheter mm... Jag kommer nog att drömma mardrömmar om att allt blir pannkaka... :-O

Ha det bra o tack för pushande o snälla ord i kommentarerna! KRAM!