lördag, februari 20, 2010

Hjärtscanningsdag

Idag har vi varit på Kalmar djursjukhus eftersom Torkel Falk skulle hjärtscanna Ushki och Sharin. Om det skulle vara glapp så kunde jag testa ytterligare en katt, så därför fick även CocoBängan följa med. Det glädjer mig att alla tre testades utan anmärkning! Ushkis son Ninon och Vira Blåtira (barnbarn till Dompan) testades också utan anmärkning. sköööönt!

Själv var jag ansvarig för att hålla katterna på bordet och det gick fint. Ett par katter var lite springiga och fick sederande medel för att coola ner sig, och OJ så lugna de blev.. Helt väck!

Nu ska jag ringa lite telefonsamtal, o vänta på att fejsboken ska komma igång igen.. Ikväll ska jag ta det jättelugnt, och imorgon är det årsmöte i kattklubben.

Ha det gott allesammans!

fredag, februari 19, 2010

En alldeles snöfylld fredag i Beirut!


Här är länken till de nya kattungebilderna: http://picasaweb.google.com/malincholger/TarantinoKullen6Veckor

Idag var jag uppe tidigt, och som vanligt var morgonen full av turbulens. Lillsnigel hade snott Äldstas vantar o glömt hänga på tork, så de var blöta. Bad idea.. TT ockuperade badrummet alldeles för länge så att resten av familjen blev sura.. Sonen var lika godmodig som vanligt och Lillsnigel var just sådär snigligt slö som bara hon kan vara morgontid. Inga kläder som passade, allt var det fel på och allt tog en EVINNERLIG tid.. Men nu har de åkt, och jag sitter alldeles själv framför datorn med en kopp kaffe och bara myser! Katterna har fått fredagsmys redan nu i form av god blötmat, och vår gäst (som inte var särskilt förtjust i just den blötmaten) har fått en annan sorts mumsemat. Alla katter nöjda, förutom Häxan Surtant aka Loppan, som tjurar för att Sharin trotsigt har tagit hennes plats på datahyllan. Taskigt, Sharin! Och hon gör det enbart för att retas, det syns!

Lilla Häxan surtant häckar istället nere i det allmänt sunkiga köket, herre Gud, allt fylls o blir stökigt på EN dag!! HUR kan det komma sig?

I går morse plockade jag rent på köksbordet. Visst syns det på bilden nedan? Eller kanske inte? Allt fylls på och sen ska "någon" plocka undan.. Så ni ser vad jag ska ägna dagen åt!?!

Coco Bängan har en alldeles fantastisk pälskvalitet. Igår roade jag mig med att fundera på vilka egenskaper jag skulle vilja klona i hop i en enda katt, fasicken vad den katten skulle bli perfekt då!!
Om vi tar Coco Bängans pälskvalitet, Cobrans underull och tofsar, Cuties öron, Bruce's kropp, Cobrans profillinje, Murklans haka, temperament med en blandning av Coco, Bruce och Cutie, Dompans snöskor, Candys stomme o grovlek (som i o f sig finns hos Brucan), Blossas vänlighet, Loppans smidighet, Bazookas ögonform (nu är ju inte han min, men en avkomma till Dompan!), Dompans storlek, en stor del av Ushkis stamtavla och bakar ihop i en enda katt.. Då jädrars alltså.. Mest synd av allt är att jag inte kan para Cutie o Cobran med varandra, för det skulle bli nice, om man bortser från stamtavlan.. Nåja, det är väl det som är det roliga och stimulerande med kattavel antar jag? Att klura och tänka och försöka få ihop saker samtidigt som man ändå vill ha en hyfsad stamtavla.. Som inte precis alla andra jobbar med.. Just nu råder det kris på hankattsfronten för vår del, jag har hittat EN hankatt som kan matcha Sharin med dels de egenskaper jag söker och dels inte kombinerats med samma linjer om o om igen och dels en massa annat. EN.. Å sen säger man att avelsbasen på Norsk skogkatt är bred.. Nja, men samma katter återkommer ju om o om igen och många uppfödare idag jobbar med exakt samma linjer o parar med lika linjer o sen då? Ibland önskar jag att man slapp tänka och bara kunde titta med egna ögon, para utseende med utseende och strunta i vad som ligger bakom... Å andra sidan skulle det vara alldeles för enkelt då.. ;o)


Diskbänken kallar på mig, som ni ser på bilden ovan.. Coco Bängan är vig, hon smäller inte ner nåt i första taget!

Ha en trevlig dag, själv ska jag städa, baka, skotta snö, handla, hämta en snubbe på jobbet som ska vara här ikväll på myskväll, hämta Lillsnigel med kompis på skolan, och sen väntar myyyyyyyyyys! Imorgon är det HCM-tester av Sharin och Ushki!

Kramar!

torsdag, februari 18, 2010

Torsdagslugnet!

Alfahonorna Candy & Dompan i S*Vildhjärtas katteri har tagit plats i soffan..

Nu har jag varvat ner efter helgen och börjat koncentrera mig mer på OS, det är skönt! Igår kväll blev det inte så mycket mer än besök hos våra fina foderkattungar (bilder kommer senare under dagen) som hunnit bli 6 veckor. En massa turer till tvättstugan blev det också, och mannen o jag har resignerat och ska åka o köpa ny tvättmaskin. Det är absolut nödvändigt, och att lägga ut några tusen på att byta trumma o laga nuvarande känns onödigt eftersom det är en billig o energidyr variant. Alltså blir det förhoppningsvis en ny tvättmaskin under kvällen! Jag behöver också investera i nya kattlådemattor (små dörrmattor som endast kostar några kronor på IKEA) så att sanden inte sprids över hela huset samt ett tidningsställ som hänger på väggen. Efter strilpellarnas bravader vågar jag inte ha något liggande på köksbord o hyllor.. Man får verkligen kattanpassa sitt hem när man har fertila hankatter, det vill jag lova!

Cobra Starship är en kille som verkligen har sin egen stil.. Allra helst ligger han i trappan, där han är mest i vägen, och otaliga är de gånger som man nästan slagit ihjäl sig för att man snubblar på honom. Att springa precis framför fötterna på husse o matte är också poppis.. Knaskatten! Igår sjöng han vackra sånger för oss alla, men natten har varit hyfsat lugnt. Än så länge inga klagomål från våra oerhört rara och tålmodiga grannar. *Peppar,peppar!*
Idag fortsätter tvättandet och vikning av tvätt, samt allmän avstädning. Jag ska också packa väskan till nästa helg när det bär av till Nyköping för utställning. Ska bli jätteskoj!

Bruce Viggesson, the One And Only! Sover med tungan utanför på husses datastol, myskillen!

Näe, nu väntar fotoredigerande och allmänt städ o pyssel. Ha det gott o ta hand om er.

Och för er som är nyfikna presenterar jag här nedan en bild på Årets Skogkattmästare 2010 med sina goa ägare Lasse & Gunilla! Stort grattis till Terrie Viking, förmodligen den mest vinstrikaste skogkatten någonsin! En mycket värdig skogkattvinnare alltså! Grattis! Förmodligen en av världens snällaste o goaste kissar i världen!

måndag, februari 15, 2010

Skogkattmästerskapet 2010

FOTO: Malena Sténson
Stort grattis i efterskott till vår foderkull som fyllde fem år i lördags!! Och allra finaste Bazooka får vara omslagspojke till kullen!

I helgen har vi varit mycket upptagna. Vi har varit i Stockholm för Skogkattslingans stora evenemang, och skördat fina framgångar med våra mått mätt. Men vi VET ju redan att alla våra katter o avkommor är FINAST och BÄST i hela världen oavsett hur det går på utställningarna, eller hur?! ;o) Det tror jag nog att alla uppfödare o kattägare tycker om sina katter, åtminstone hoppas jag det.

Vi har haft jättekul, och träffat många goda vänner och fina katter! Vi har också jobbat enormt mycket, en utställning tar mycket tid o arbete inte minst i form av förberedelser innan. Nåväl, bilen packades full i torsdags eftermiddag o sen bar det iväg till Upplands Väsby med fyra katter och en styck lillsnigel! :o) En lillsnigel som f ö skötte sig utmärkt hela helgen och det var vi väldigt tacksamma för! På lördagen var det En Mycket Trött Lillsnigel som helt plötsligt inte stod att finna! VAR var hon? Hmmm.. Hon hade visst somnat i fiket.. ;o)


På lördagen var det kärt återseende av finaste Gnistra Gyllenstrå! Gnistra hade utvecklats jättefint och var i fin kondition. Tyvärr fick hon också stentufft motstånd, men hon skötte sig med den äran! Första utställningen och Gnistra var så snäll o duktig och fin! Ex 4 blev resultatet, men i mitt hjärta är hon ändå nr 1! :o) Vi träffade Gnistras rara ägare och de var jättegoa som vanligt, tusen tack för att ni tog med er Gnistra så att vi fick träffa henne igen!
FOTO: Malena Sténson

Gnistras syster Murkla Mys var också med, men tävlade på WCF:s utställning i sidohallen. Murklan hade två konkurrenter men vann förstaplatsen och blev Ex 1. Sen blev hon BIV.. O därefter NOM! När Murklan flera timmar senare blev BIS junior hona så var vi mycket stolta! Även Murkla skötte sig fint även om hon gärna hade besökt samtliga utställares axlar för att få sitta där! :o)Herr Cutie var helt ur pälskondition men fick ändå cert bägge dagarna! I BIVen var han chanslös mot de äldre och välpälsade herrar han mötte, men vi var lika glada ändå! Cutie kände nog på sig att det var en helg när han inte hade en chans, han vägrade visa upp sig och ville helst ligga i buren o spana på brudar. Det fick han! :o) Vad han inte fick, men som han gjorde ändå, var att strila på hotellrummet. Herr Cutie ägnade sig åt att spraya en vägg lite så där för att visa att han är man i katthushållet, till min stora förfäran! Griskatt!!!! Nåja, vi hade rengöringsmedel o sprayer med oss.. Som väl var!!

FOTO: Malena Sténson

På lördagen fick Cobran certet, men blev slagen av en lite äldre herre som hade bättre pälskvalitet och öron. Cobran förvånade oss alla genom att verkligen visa upp sig och strålade fint! Dagen till ära blev han Champion!
Foto: Jane Ehn

På söndagen fick han också sitt cert och vann dessutom BIV:en! Sen ville domaren se honom för NOM också, fast senare. Vi kollade lite snabbt vad han hade för motstånd, och såg till vår förskräckelse att han skulle gå upp mot fine SC S*Wildwoods Conjak!! Ridå, liksom! Conjak är en 8 kg tung, fullpälsad hane på drygt tre år.. Tjena mittbena... ;o) Nåväl, vi är vana vid att förlora och att förlora mot en fin katt stör mig inte ett dugg. Vi bestämde oss i a f för att Cobran skulle få fortsätta stråla genom att vara välpresenterad, så han blev kammad o putsad efter konstens alla regler!
FOTO: Malena Sténson

Sen gick vi då upp, babypälsade Cobra Starship, 1 år och 7 månader gammal i ena ringhörnan med välmeriterade och fullpälsade motståndaren Conjak, drygt 3 år i den andra. "Matchen" kunde börja! Själv stod jag och njöt av att domaren faktiskt lät det bli lite show, och hon berättade om bägge katternas positiva sidor och att hon hade ett mycket svårt val framför sig. Jojo, säkert, tänkte jag! ;o) Hon pladdrade på och jag lyssnade med ett halvt öra, och sög tacksamt i mig alla snälla ord om Cobris. Sen visade hon upp Cobran och sa att han blev NOM! Jag höll ärligt talat på att svimma, sekunderna efter så storbölade jag! Det var en riktig stjärnsmäll! Lite roligt är ju också att jag tycker att Conjak är så himla fin att jag tog för givet att han skulle vinna. Cobran är åxå jättefin, men han har liksom inte uppnått samma ålder o har inte samma pondus som Conjak. Men visst, det står i domarmanualen att de ska ta hänsyn till katternas ålder och utveckling osv. Men näe, det var ändå en högst oväntad skalp för herr Cobra Starship, det må jag lova! Jag tror t o m att en liten tår syntes i mannens öga efter detta ståhej! Tusen tack för allas gratulationer!
Foto: Jane Ehn

Det var också jätteroligt att grabbarna Grus pappa Xeke fick sina cert bägge dagarna o blev BIS avelshane. Härligt också med Bazooka o Bixies NOMar bägge dagarna, grattis. Grattis till alla andras fina resultat o cert o s v också!
Goaste Coco Bängan var med på WCF:s utställning, och hon var lika orädd o pigg som vanligt! Coco Bängan fick sitt cert och blev senare uppkallad för nom, mot 10 andra honor. Döm om min förvåning när Coco Bängan aka Barbamamma (litet huvud med fet kropp-syndromet på Coco just nu, men det blir bättre o bättre!) klådde alla och blev NOM!! HÄRLIGT! Jag var jättenöjd med mina WCF-resultat och finfina bedömningar, men även för de fina bedömningarna på de andra.
FOTO: Malena Sténson
Nu ska jag jobba lite, ha det gott allesammans och tack för en trevlig helg!