tisdag, oktober 30, 2007

Mycket att göra nu..

Det är inte lätt att skriva blogg med en Herr Viggesson stationerad framför skärmen och en galen Ushki längs fötterna, men jag ska göra ett försök... Ushki är ett troll! Jag vet inte vilken linje i hans stamtavla som är galen, men någon är det i a f, eller så har han helt sonika damp.. Idag när jag bakade goda kakor till Skogkattmästerskapet i helgen så låg herr Ushki nästan i kaksmeten i sin iver att vara med i händelsernas centrum (ät kakorna med andakt, de innehåller minst ett uns spansk norsk skogkatt...*asgarv*). När jag en stund senare skulle klippa till lite tyg (Ushki ska såklart ha ett eget burskynke!) så låg han ömsom över måttbandet o ömsom över tyget och gärna med de små tänderna i saxen.. Allt som tidigare har gått snabbt o enkelt tar helt enkelt dubbelt så lång tid med Ushkis hjälp.. Han lyckades också med bedriften att springa längs mina ben så att jag snubblade, med ett glas proviva i handen.. Givetvis var det proviva över hela köksgolvet, och det var tydligen en hit att springa i enligt Ushki.. Suck.. Nåja, hellre proviva på golvet än en ihjältrampad spanjor! Tur att han också är en riktig raring, och förmodligen behövs hans gener för att väcka liv i Kalle Bakom-linjerna som finns bakom Candy o Bruce. ;o) Synd att Bruce o Ushki är killar bägge två, för de två ihop, vad i herrans namn skulle det bli? En normal katt kanske? Nåja, Ushkis energi och fantasirikedom i kombination med hans enorma intelligens lär bli spännande att följa i avkommor.. Vad kan det månne bli temperamentsmässigt? Kattungar som ska kravla ur bolådan vid en timmes ålder?.. Eller nåt.. Nåja, vi får väl se.. Får väl skaffa mig ett sånt där verktygsbälte och lägga en kattunge i varje hälla i så fall så att de får gå samma dagliga promenader som herr Edward Scissorhands krävde när han var knappt en vecka gammal..

Skogkattmästerskap i Mölndal i helgen, raskt byte av katter eftersom lilla Delfinia/Kitty drabbats av nån allergichock. Troligtvis är hon överkänslig mot tonfisk, med hypoallergent foder mår hon prima och svullnaden i morrhårskuddarna har gått ner, tack o lov. Delfinia/Kitty får alltså stanna hemma och vi får ta med en annan katt istället. Ushki ska träna på sin första utställning, det ska bli jättekul att se hur den lille mannen reagerar! Han som älskar uppståndelse och gärna visar upp sig med bravur lär väl bli alldeles till sig i trasorna... ;o) De flesta av mina förberedelser är gjorda, och imorgon ska jag bara fixa lite med Ushkis burskynke och bada katt.. Om jag inte sparar det till torsdag, vi får se..

På jobbet är det också full snurr, möten till höger o vänster och full upp mest hela tiden..

Kattbebisarna hos Fairyhearts växer o frodas o är alldeles underbart söta!! Jag har ju två favvisar, och det känns jättesvårt att välja, för de är alla så mysiga o goa! Jag måste ju försöka tänka praktiskt också, men för en känslomänniska som mig är det inte alldeles enkelt.. Hjärtat får nog sista ordet i den här matchen också, så vi får väl se..

Men nu blir det sängen och natt för frk Holgersson! Den galne lille spanjoren lär ligga som en liten plåsterlapp hos husse som vanligt, det är fördelen med hans energi tidigare på kvällen, att han sover om nätterna! Hallelujah!