lördag, juli 15, 2006

Tuttar, hasselnötter, pruttar och Tjenare Kungen!

Hej hopp!

Idag har jag jobbat (som vanligt), handlat lördagsgodis till Wilma o de andra två tjejerna (sonen är fortfarande i Halmstad, men hans arm är lyckligtvis bättre och han har det gott!), läst lite i min nästan löjligt romantiska bok (jag skäms inte längre för att jag gillar att läsa mindre "korrekta" böcker, jag njuter av att göra det ibland istället! ;-)), druckit lite rödvin och tagit det allmänt lugnt! Har gjort en massa fysiska aktiviteter på jobbet idag och det både räcker o blir över för hela helgen... Jag har också tagit hem myrdosor för att få död på de evinnerliga myrorna, men nu har jag nästan ångest, för de små myrorna lapar i sig allt giftet och går hem till sina stackar och dödar sina barn och vänner! USCH! Så nu har jag lite dåligt samvete för det, men efter att ha bott i en myrstack sedan i våras så känns det ändå ok, om ni förstår min ambivalenta syn på saken?!? Förlåt myror, men ni får faktiskt bo nån annastans, nu har jag krigat mot er i evighet och ni bara VÄGRAR flytta på er.... Så då får ni helt enkelt dö, men förlåt mig för det...

Ikväll har vi tittat på "Tjenare kungen" och det var kul! Jag brukar gilla Ulf Malmros filmer o serier, och jag är glad att det var en härlig film, den mår man bra av att se och få en liten nostalgitripp! ;-) När vi hade tittat på filmen skulle jag lyfta upp Bruce och döm om min förvåning när man hörde ett litet "pfffffft" från honom. Han pruttade!! Och det luktade! Min stackars sambo har fått en del klagomål för att han sprider odör runt sig och han har ilsket bedyrat sin oskuld, men nu vet vi alltså vem som är "den hemlige pruttaren" i hushållet! Hmmm... Nåja, det händer inte så ofta, men lite kompiskt var det, för det var så uppenbart och Herr Viggesson försökte ändå låtsas som ingenting, trots att man nästan behövde gasmask när näsan närmade sig hans bakre regioner...

En glad nyhet (hoppas jag, om jag inte är grundlurad! :-/) är att jag nu är (nästan) helt bombsäker på Dompans dräktighet! Jag känner att det finns nåt där (och jag ber till Gud att det inte är nåt annat som typ fettknölar eller hemska svulster...) och jag tror att hon kommer att få små bebisar runt den 21 augusti.. Fasingen också, jag som hade hoppats att de skulle komma till min semester, men tji fick jag... Så det får lite mer semester, undras just vad de säger om det på jobbet... :-O Nåja, de brukar vara gulliga, så det löser sig säkert! Huvudsaken är att Dompan får en bra dreäktighet och att ungarna föds välskapta! Sen skulle det ju inte göra nåt om hon fick ett par honor också... Skulle nog bli lite ledsen om det bara blev hanar, för att inte tala om Herr Viggessons besvikelse... ;-)) Då går hans framtida avelskarriär åt h-ete, rent ut sagt! ;-)
Nu ska jag sova, för Imorgon Stundar Bröllop Med Stort Baluns! Kan ju inte gärna komma hålögd och eländig då... ;-)
Tack o godnatt och glöm inte att kika in på S*Trollgummans UNDERBARA bebisar på www.trollgummans.com... Jag är kär i allihopa!!

torsdag, juli 13, 2006

Sömnig och GLAD!!

Hurra hurra!! Jag har fått en skiva!! Danko Jones skiva närmare bestämt, av min sambo! Gulledej! FANTASTISK skiva, jag bara älskar den!

Annars intet nytt, bara trött och har jobbat med en av mina absoluta favvisar (vilket innebär mycket jobb, men KÄRLEK! Han är UNDERBAR, men hans handikapp är lite krävande! Dock en gulddag med honom!!) och ÄNTLIGEN har Wilmisens kompis kommit hem från sin semester i Stockholm! De umgicks och skönt att kompisen är lika styrig som Wilmisen!

Vi har också tittat på film ikväll, "Flight Plan". Ok, men inte så mkt mer.. Spänande till o från dock..

Har ikväll insett att ett av mina favvisintressen, dvs musiken, har verkligen fått stå tillbaka de senaste åren.. Jag hänger inte med alls!!! Jag brukar följa mina favvisar och dessutom lite mer än men på senare år har jag med fasa insett att jag hajar nada!! Jag hänger inte med alls! Är det det som menas med att bli gammal?! Med fasa letar jag i alla turnélistor och söker konserter med t ex Danko Jones, men de har redan varit i Sverige.. :-(( Bara att inse att tiden bara rusar o man blir hastigt äldre..

Kramisar på er alla, må vi glömma Italiens påhopp mot hjälten Zidane! ;-)

tisdag, juli 11, 2006

Svalka!

Idag har det äntligen varit lite svalare, men regnet har inte kommit.. Jag LÄNGTAR efter regn nu! Visst är det härligt med sol o värme och jag har ett toppenjobb där man kan vara på stranden på arbetstid men nu börjar det bli lite väl mycket... Man orkar knappt andas! Beirut är som en bastu, helst övervåningen, vilket gör att man inte gärna sätter sig vid datorn nu. Varje dag när jag kommer hem från jobbet tar Wilma o jag en tur till stranden där vi fångar en massa småfisk. Vi tittar när de simmar runt i sin hink och sedan släpper vi ut dem igen. Oftast går vi till handikappsbadet, det tar ungefär fem minuter även med en fyraårings steg, och det är kanon att vara där! På vägen dit brukar jag underhållas av Wilma o hennes kompisar som berättar om alla "vajrar" och troll och lejon som finns i skogen ("vajr= varg). Men de små fyraåringarna är minsann INTE rädda för lejon o vajrar eller annat, däremot en liten ynklig daggmask eller en fluga kan få paniken att utbryta i leden.. :-D En och en halv vecka kvar till semester. En av ungarna är i Halmstad (med stukad arm, det fixade han fint innan han skulle åka, stackarn!) med sin kompis o hans familj, en annan är hos farmor och bara äldsta och yngsta ungarna är hemma... Det är lugnt och jag hinner nästan hålla ordning i Beirut, helst eftersom det är de värsta sakspridarna som är iväg.. Så nu är det städat o någorlunda ok på golv o ytor jämfört med i vanliga fall.. Jag hann t o m baka en kolapaj ikväll och sitta en stund vid tv:n o slappa..Det är inte klokt vilken skillnad det blir! Men jag saknar mina sakspridare ändå, och det är TOMT när inte alla finns hemma... HUR ska det gå när de ska vara hos sin pappa en hel vecka och både Stefan och jag har semester?? Vi kommer ju knappt att veta vad vi ska göra! Men man kan ju alltid storstäda eller nåt...

På söndag ska plastbrorsan gifta sig, hallelujah.. Stort baluns och jag hoppas på god mat! ;-) Ska se om jag hinner lägga ut sista delen på Polenresan i veckan, just nu ORKAR jag inte tänka... Jag vågar knappt hoppas, men Dompan ser mer o mer dräktig ut för var dag som går.. Men jag vågar inte tänka tanken fullt ut än... Möjligtvis när det sprattlar i magen på henne... ;-)
Nattinatti, nu ska jag sova.

söndag, juli 09, 2006

Skit-Italien!

Ärligt talat, Italien kör sitt vanliga psykspel, för de är usla på boll jämfört med Frankrike (Vive La France!!!)! Tycker detta VM är TRIST!!! FEL lag vann! Nu ska jag gå o lägga mig (i värmen, den är HEMSK!) och återkommer när jag har smält denna förlust... J Ä V L A I T A L I E N ! ! ! ! Skit på er!!!!