fredag, juni 02, 2006

Sjuka barn!


Idag har jag även tioåringen Maja hemma, för hon har feber och känner sig hängig... Själv känner jag mig piggare, men jag har fortfarande ont i nacken som bara den. Inte bra, helst inte med tanke på att jag i helgen ska bära katter och med min vanliga tur lär det väl bli jättekatter... ;-) Bara att försöka ta det lugnt idag och försöka låta nacken vila inför helgen.. Inga starka tabletter har jag heller kvar, och tur är väl det egentligen, för jag blir ju rätt lummig av dem och det är ju inget vidare. Jag kunde efter lite tankeverksamhet i går konstatera att jag inte har tagit de starka tabletterna på nästan ett år! Tji fick farbror doktorn som trodde att jag skulle behöva dem jämt! Tur att man har en underbar sambo som sköter nästan all dammsugning och grovstädning hemma! Och märkligt nog så blir inte nacken sämre av att jag går assistent ibland på utställningar. Tror jag inte... Fast det har ju varit betydligt fler utställningar än jag brukar åka på nu en period, så det kanske är det som har gjort att nacken är knas igen nu? Jag vet inte, men nu blir det ju bara denna helgen o så nästa helg med kattutställning, sedan tar vi en lååååååååång semester från allt sånt arbete. Det har nästan varit lite väl mycket nu, jag känner att vi behöver en paus och bara mysa i familjen ett tag.

Idag blev det ett foto på Wilma igen, med sin älskade ballong som föreställer Svampbob Fyrkant.. Mormor, morfar o barnen var på Gullabo marknad för ett tag sedan och mormor erbjöd Wilma en ballong. Hon höll nästan på att svimma när Wilma ratade alla rosa och puttinuttiga ballonger o istället valde den mindre söta Svampbob... ;-) Han börjar dock tappa luft nu och pinnen man håller i är tejpad ett antal gånger.. Men han är ändå älskad av Wilma! När jag ser bilden tänker jag återigen att vi MÅSTE måla om i hallen! Men frågan är när....?

Igår och i förrgår var det ju världens uppståndelse över fildelarna som hade haffats och sajten Pirate Bay lades ner. Jag måste säga att jag blir faktiskt lite upprörd över det! HUR kan man prioritera att jaga fildelare och avvara 50 poliser för att haffa dessa? Helt absurdt med tanke på hur många människor som blir mördade och misshandlade varje dag! Varför är det alltid pengar som styr före människors väl och ve? Jag har precis läst ut boken Asyl av Liza Marklund och då får man verkligen en inblick i hur dåligt vårt svenska rättssystem fungerar när det gäller kvinnovåld, men då avvaras inte 50 poliser för att förhindra det. Istället jagar man fildelare... Allt för att folk som redan tjänar mycket pengar ska tjäna ännu mera! Själv laddar jag aldrig film eller musik, jag använder datorn till att surfa på kattsidor och annat intressant, men när man ser hur mycket en cd-skiva kostar och ser alla pengar som läggs ner på att marknadsföra artister så blir man ju nästan mörkrädd.. Vore det inte billigare o enklare att sänka priserna på skivor och filmer så skulle ju folk förmodligen inte bemöda sig med att försöka ladda? Men då skulle väl bolagen få hjärtsnörp av rädsla för att förlora några kronor... Jag tycker i alla fall att det är LÖJLIGT! En sak är väl att komma åt dem som säljer piratkopior istället för att jaga dem som laddar för "eget bruk" men jag antar att det är svårare? Nåja, jag hoppas verkligen att de uppgifter som tyder på att Sveriges justitieminister går i USAs film- och musikindustris ledband är falska... Annars vore det ju alldeles förskräckligt! Lite roligt är det att läsa om dessa "Arga Unga Hackares" svar på det hela, nämligen att hacka Antipiratbyråns sajt... Ryktena i tidningen säger även att de nu startar upp Pirate Bay igen... Jag kan inte låta bli att tycka att de är lite roliga!

I eftermiddag bär det iväg till Örebro, jag strök all stryktvätt igår och utställningsväskan är packad (utan Loppan i, hon brukar annars försöka få följa med genom att gömma sig i väskan...). Nu har jag bara lite småplock att packa sedan ska jag plocka ur diskmaskinen och laga lunch. Resten av tiden ska jag vila nacken.. Nakenkatten "Bruce Utan Tofsar" har legat hela morgonen hos mig o gosat som ett troll! OCh nu sitter han här o tittar ut genom fönstret på alla småfåglar som flyger runt utanför! Sötmissen!

Ha det gott i helgen så återkommer jag med resultat och bilder (hoppas jag, jag brukar ju glömma fota på utställningar...) i nästa vecka..

torsdag, juni 01, 2006

Hängig!Idag har jag varit hemma från jobbet, för jag har drabbats av samma influensa som sambon har haft, dvs ont i hela kroppen (och främst då nacken som väl är min svagaste punkt..), ont i huvudet och halsen samt känt mig som sju svåra år.. Wilma var snörvlig o snuvig, så hon fick också stanna hemma. Jag började morgonen med att se till att de tre stora kom upp (Linn snabbt uppe som vanligt, Sacke o Maja riktiga drönare..) o fick frukost i magen innan skolan. Det är en kul fenomen, för själv har jag aldrig ätit frukost och eftersom vi får frukost på jobbet klockan 9 varje morgon så klarar sig magen hyfsat bra ändå, men barnen är riktiga frukostmänniskor. Tur att man kan ge sina ungar bättre vanor än man själv har! ;-) Jag slängde också in en maskin tvätt i tvättmaskinen och fyllde tumlaren med det som hade tvättats igår. Vår tvättmaskin används flitigt! Sedan satte jag mig på altanen med första delen av morgontidningen, en kopp kaffe och en cigg. När de stora hade travat iväg till skolan tittade Wilma o jag på tv en stund och jag hann också med en liten stund framför datorn innan jag blev helt färdig och fick gå till sängs. Jag sov i flera timmar och när jag vaknade hade jag feber och frös nåt förfärligt. Det är trist att vara sjuk!! Jag har inte tid med det!

Wilma har annars roat sig under dagen genom att leka tiger med Bruce... Hmmm... Han har blivit nerbäddad i en kattlåda (som jag vanligtvis har på utställningar och har tagit fram eftersom jag ska ha med den imorgon på Örebroresan) och sedan har han blivit översållad med hennes smådjur... Och katten han bara sover.. Märkligt det där med hankatter, jag har aldrig fattat vitsen med att ha hanar innan, för jag vill ju ha kattbebisar, men efter den här katten förstår jag till fullo skillnaden i mysfaktor! Dompan är ju visserligen gosekatten nr 1, ska ligga varje kväll på mitt bröst o sova, och Loppan har ju sina ryck av oerhörd kärvänlighet, men i allmänhet är de inte lika toleranta och coola som Bruce är (åtminstone inte de honor vi har och har haft även om de är underbara!). (Om min sambo såg detta som jag nu har skrivit skulle han genast dra en snabb slutsats och säga att det är likadant med kvinnor o män.. ;-))) HAHA, det är inte alls samma sak! Eller?!)

Imorgon bär det iväg till Örebro! Hoppas hoppas hoppas jag inte blir mer hängig under helgen, men jag ska ladda väskan med alvedon! Och jag känner mig på bättringsvägen.. Har bara lite ont i huvudet nu.. Vi har ju också förmånen att få bo hos Raggarbjörn och hans ägare och jag längtar efter att få träffa både dem o Ragge! Så snälla o rara som upplåter sitt hem till oss galna kattmänniskor, jag blir riktigt rörd över deras vänlighet o gästfrihet! Tur att det finns sådana människor! Jag har ikväll modulerat om receptet på kolapaj och gjort den för att Marie och jag ska ha nåt gott att fika på på vägen upp till Örebro. Mumsigt värre! Hoppas vi hittar nån fin plats där vi kan fika!

Jag har nog gjort det mesta jag borde ha gjort både inför denna helgen, utom packat.. Och burskynkena har jag inte heller strykt... Hmmm... Med andra ord har jag en massa att göra.. Jag har nog egentligen inte gjort nånting när jag tänker efter... :-/ Och jag har ännu inte tagit tag i min stryktvätt, men tvättkorgen är tom nu i alla fall. Så nu bär det ner för att stryka eftersom jag har blivit informerad om att det saknas jeans i garderoben... ;-) Bäst att ta tag i det då. ;-) Vem vill att ens barn ska gå jeanslösa till skolan? )Kanske sopmamman som skickar minstingen till dagis med kattpiss-hjälm på huvudet? :-D Skojar bara.. ;-))

onsdag, maj 31, 2006

Ännu en dag i trötthetens tecken..


Idag har jag varit hiskeligt trött o håglös... Inte orkat ta tag i nåt, förutom de "vanliga sysslorna" som laga mat, dammsuga och tvätta... Förhoppningsvis tar jag tag i mig själv och den enorma stryktvätt som bara ligger o väntar... Pust... Sambon är sjuk, så förkyld och febrig att han inte orkar ta sig ur sängen, stackarn!! TUR att Bruce finns o håller honom sällskap. Wilma har somnat framför tv:n två dagar i rad nu, jättetidigt, så hon kanske också börjar bli lite hängig? Hoppas, hoppas, hoppas de är friska till helgen så att jag kan åka till Örebro!! Men det tror jag att de blir.

Blossa har varit som en hysterisk toka här hemma i eftermiddag! Hon har jagat en stackars fluga med en frenesi som man nästan aldrig ser hos henne annars! Stackars fluga! Bruce har mest softat hos husse i sängen, Candy o Loppa har också mestadels sovit o varit loja och Dompan har gjort idoga inbrottsförsök i städgarderoben, för hon VET att det finns en mus på tråd därinne!! Hon är ju fullkomligt galen i pälsmöss, den katten! Och livsfarlig när man leker med en sådan där leksak som består av en plastpinne med en mus hängande i fisketråd i änden. Jag har köpt en sådan leksak en gång tidigare och då var hon fullständigt skogstokig, morrade med musen i munnen o var fullständigt galen, så nu gör jag inte om det. Men Bruce vann ju en sådan "mus på tråd" när han medverkade på "Djursjukhusets dag". Ja, det är ju en historia för sig; Bruce o Dompan lånades ut för att medverka i detta happening och representera Norsk skogkatt, och det var mer än 400 personer o tittade på den lilla minikattutstälningen som hade anordnats dagen till ära. Alla fick rösta på sin favoritmisse och Bruce vann!! Trots stenhård konkurrens av bl a en vit perser, vackra orientaler, snygga européer och lite andra katter! Själv missade jag ju hela balunsen för jag var i Ulricehamn med Marie o Bazooka på utställning, men min stackars sambo (som avskyr offentliga sammanhang...) tvingades ta emot alla fina priser och blev dessutom intervjuad av speakern... Hehehehe, det var han INTE nöjd med... ;-)))

Vädret har varit hysteriskt växlande här idag, jag skulle ut på cykeltur med en av mina arbetstagare och när vi gav oss av på tandemcykeln var det solsken. Två minuter senare VRÄKTE regnet ner! Gissa om vi blev fullständigt dyngsura?! Så har det varit hela dagen, störtregn varvat med strålande sol... Märkligt... Men mitt humör har varit detsamma, fast med mindre toppar och mer dalar... Anledningen till att jag känner mig lite modfälld o håglös är att en väldigt nära släkting fick besked om att hon har cancer häromdagen och det känns jättehemskt... Jag har en viss aning om hur jobbig behandlingen är att gå igenom, eftersom en annan närstående dog för några år sedan (efter fem års kamp mot en obotlig sort av cancer)... :-( Nu finns det dock hopp om bot (tack o lov!), och det känns som en liten tröst mitt i allt elände.. Men man känner sig så maktlös, man kan liksom inte göra någonting för att hjälpa eller lindra... :-( På så sätt är det tur att jag har mitt kattintresse och alla mina barn, min sambo och mitt jobb o allt annat som fortlöper och håller mig "på banan". Och det känns också skönt att skriva av sig en del, både kul och sånt här tråkigt, för jag har alltid haft lättare för att skriva än för att prata om tråkiga saker.. nåja, i grund och botten är jag en positiv människa och jag tror verkligen att min nära släkting klarar av att besegra den här sjukdomen!! Hon är urstark och jag ska göra allt som står i min makt för att peppa och pusha och hjälpa när allt känns svårt! I sådana här lägen inser man livets värde och hur glad man ska vara över alla små ting som man annars inte uppskattar som man borde! Som t ex att sitta med Wilma vid köksbordet och för ett par minuter strunta i all stryktvätt, disk och dammsugning som borde göras, bara för att spela djurmemory med henne. Att se hennes lycka över ett par i zebror gör mig lycklig!

tisdag, maj 30, 2006

Idag är jag trött på allt......nästan... En massa på jobbet som jag borde göra, men jag har också en massa möten på skolan, ungarna ska sluta skolan snart o diverse annat PLUS att jag ju så ambitiöst anmält mig till utställningar i massor... Pust... En hel del på den "privata" fronten med andra ord och regnet har öst ner till o från och allt känns just nu mest pestigt...:-(

En av alla de "pissiga" saker som har hänt idag är att jag fick ett kryptiskt meddelande på Wilmas dagishylla: "Cykelhjälmen ligger i pannrummet"... Hmmm... Jag travade in i pannrummet på dagis o hittar hjälmen i en påse... Hmmmm..... Jag frågar en dagisfröken varför och hon säger med lite smått generad min att den luktade kattkiss och att en av fröknarna kände av sin allergi! Hade jag kunnat försvinna där o då hade jag varit lycklig! Hela huvudet kokade av min rodnad och jag skämdes enormt! Stressade mamman som ilar iväg till dagis med cykel o unge och cykelhjälmen full av kattkiss! STACKARS BARN!!!! Och min nästa tanke var att nu har Bruce redan börjat strila... :-((( Jag tog den nerkissade o illaluktande cykelhjälmen med mig hem och bad en stilla bön att stackars dagisfröken inte skulle bli riktigt dålig och undrade vad i hela friden jag skulle ta mig till om Bruce redan har börjat strila. Tankarna snurrade fort, det vill jag lova! Hem och runt i lägenheten med idoga sniffningar och doftsökningar, nästan som en blodhund... Inte luktade det kattkiss nånstans! Till slut kom jag på att Wilma i förrgår glömde sin hjälm ute på täppan och troligtvis har en utekatt kissat i den! (hoppas det i a f)... Men hur i herrans namn jag kunde trycka på en nerkissad, hankatts-stinkande cykelhjälm på ungens huvud i morse, det fattar jag fortfarande inte... Får skylla på min fruktansvärda morgontrötthet... :-/


Mitt i allt detta tråk så ligger det ett brev i postlådan, till "Bruce the boss".... Hmmmm... först undrar man ju vad i hela friden det är, men när jag öppnar det så skrattar jag så att tårarna trillar!!! Bruce har fått tofsar!!! Jag har ju klagat o tjurat (även om jag älskar Bruce som han är) eftersom det råder viss örontofs-hysteri (inte minst hos mig... ;-)) så ser Bruce öron ut ännu mer som rundöron och lite tofsar skulle få honom perfekt! (i mina ögon alltså! ;-)) Och här kommer det tofsar och ett brev som ju fick mig på alldeles ypperligt humör! TACK söte Viking, du är en underbar kille och dina ägare är helt outstanding underbara!! You made my day! :-D

Ikväll har jag haft en hastig visit hos vår fd foderkatt Jaffa Blå, som bor hos Gertrud o Elin. Jaffa Blå är...maffig...om magen.... Hon ska ställas för första gången på ett år nästa helg här i Kalmar och jag ska dit o bada henne nästa tisdag... Puh! Lite smal öronbas och lite runda ögon, men annars är Jaffa en fin kastrattjej. Dock styr hon sin familj med järntass (förlåt Gertrud, men det gör hon!;-)) och vi får väl se hur hon uppför sig på utställningen...

Nu ska jag gå o slänga alla barn i säng, för det tar ju sån evinnerlig tid varje kväll att få alla att göra det de ska, dvs sova... Och det är definitivt inte roligt att försöka väcka dem morgonen efter...
Ha det gott!

måndag, maj 29, 2006

Tiden går...


...och ÄNTLIGEN är alla assistenter klara till vår utställning nästa helg!!! Visserligen har jag ett litet frågetecken kvar på en ny assistent, men jag har redan back-up på henne ändå, så det GÖR inget!! Hallelujah, man blir nästan euforisk över hur snälla o hjälpsamma folk är! Nu har jag bara lite småpyssel kvar o tack o lov så har Marie lite koll på mig, annars lär jag fara som ett torrt skinn nästa fredag (jag har nämligen en tendens att skjuta upp saker o ting mest hela tiden... ;-))..
Idag har jag o de tre äldsta ättlingarna varit på frisörskolan här i stan o klippt oss! För mig var det två år sedan sist och de andra klippte sig sista veckan i februari senast.. Visserligen klippte vi inte så mycket, men de slitna topparna är nu borta i a f. När vi kom hem skulle Maja till ridskolan, så Stefan o hon ilade iväg och jag pratade i telefon med en tjej som ska gå assistent på vår utställning nästa helg. Wilma var ute på gården med sin kompis och de stora ägnade sig åt sitt. Så jag tyckte det var skönt att få gå ut på altanen o sätta mig med kaffekoppen o en cigg samtidigt som jag pratade i telefonen... Dum idé... Jag vänder mig om, tittar in och ser att ytterdörren står på vid gavel!!! Och ser också Wilmas ryggtavla försvinna i 190... Jag slängde på luren o kastade mig genom lägenheten o ut igen genom ytterdörren lagom för att få tag i stackars Blossas svans.. Candy o Loppa stod i hallen o glodde förvånat på mig.. Dompan!! Var är Dompan!! Dompan som snart ska iväg på parning och som ska löpa vilken dag som helst! Jag rusar ut på gården i strumlästen o kallar andäktigt på henne! "-Dompan!! Koooooooom lilla gumman!!" Vem möter jag då om inte Wilma med BRUCE i famnen!! Honom hade jag för ovanlighetens skull inte en tanke på! Jodå, Wilma var duktig, glömde stänga ytterdörren, släppte ut Bruce o Dompan och gick sedan för att hämta dem återigen utan att stänga ytterdörren!!! Hmmmm... Men man måste ju ändå säga att det var strongt av en 3 ½-åring att fånga in en femmånaders kattkille alldeles själv! "-Dompan är därute mamma, i buskarna, jag ska visa!" säger ungen och vänder helt om med Bruce fortfarande i famnen. Jag följer efter och hittar Dompan i buskarna, precis som ungen säger. Det tar två sekunder och en liten promenad över grannens nysådda gräsmatta (förlåt!!) sedan har jag Dompan i famnen och Wilma o jag tar våra katter o går in...
Ikväll har jag gjort slingor i Linns hår, herrejisses så rolig ungen såg ut med alla slingor utstickandes ur hättan och det var förfärligt så tråkigt det var att sitta med den där lilla virknålen o dra ut hårtestar... Puh! Måtte det bli bra, för jag tänker INTE göra om det i brådrasket!
I helgen åker jag till Örebro på Nerks kattutställning och det ska bli JÄTTEROLIGT! Visserligen lär väl Bruce få däng i sin klass, men det ska bli så kul att gå assistent åt två trevliga o proffsiga domare som Hannah Jensen och Raymond Saetre! Och jag håller tummarna STENHÅRT för att Bazooka ska få sitt cert så att Marie o jag kan åka till Polen i sommar. Herre jisses, man är knappt hemma nuförtiden! Stackars mannen som får vara ensam hemma med Wilmisen i helgen (de tre stora ska till sin pappa).. Inte för att han lär sakna mig, men Bruce!! HUR ska husse klara sig utan älskling?! Marie o jag ska till Raggarbjörn och hans trevliga ägare och det ska bli superduperskoj att få träffa Ragge igen! En massa roliga o trevliga människor ska man också få träffa, ingen nämd o ingen glömd, och jag hoppas att vi får god mat o fika!
Ha det gott!

söndag, maj 28, 2006

Det är ju riktigt roligt att blogga...
Nu har vi fikat, för Marie (Bazookas matte) kom förbi o hämtade kattmat som vi hade köpt hem. Jag hade kvar en liten bit av den FANTASTISKT goda kolapajen som de brukar servera på Elfsborgskattens utställningar... Mumsigt värre...! Givetvis skulle Bruce Viggesson vara med på ett hörn också, han är som en liten gosmaskin den katten.
När jag var på Elfsborgskatten köpte jag ett yttepyttelitet tält som jag tyckte Bruce och kommande kattbebisar kan leka i. Det var bara det att Bruce avskydde det... Han ska ligga utfläkt i skinnsoffan eller i husses knä.. Tältet? Jodå, kastratmadammen Blossa gilalr det, hon trycker in sig i detta minitält och myyyyyyyyyser! Hon är ju för söt den katten! Idag har alla katterna fått klippta klor och vi har även klippt två små tovor i Blossas "rumppäls"... Hon har inte någon vidare kvalitet på sin päls, men det gör inget! Jag hade nog varit mer irriterad om man skulle ställt henne, men det är bara att inse att Blossa är vacker för oss, inte enligt skogkatternas rasstandard... Roligt är dock att nästan alla som inte är "kattmänniskor" alltid fastnar för Blossa och tycker att hon är vår vackraste katt! Och hon är ju vacker också, vår Blossa, fast på sitt alldeles egna sätt! Snällare och goare katt får man leta efter!

Kan inte hålla mig från att berätta att Bruce-mannen älskar Wilma och Wilma älskar honom! Raggarbjörn, från vår foderkull, var en stor favorit hos Wilma och vi trodde väl aldrig att vi skulle få en "egen" Raggarbjörn, men det fick vi!! Fast han heter Bruce! Så nu är det Bruce som ligger med WIlma i fåtöljen o tittar på Svampbob Fyrkant... ;-) Visst är de söta ihop?!

Yihaaa...*gör vågen* Vi har en blogg!!! Jag har länge klurat på hur man ska göra med ev. dagbok eller liknande på vår hemsida, men efter lite funderande beslutade jag mig för att skapa en blogg istället... Det är ju så att jag är totalt oduglig på att fixa med vår hemsida... Stefan sköter ALLT, och med tanke på hur lite tid vi ständigt har så blir det inte så ofta vi båda hinner sitta med uppdateringarna.. Dvs jag dikterar och han utför det... Och mina smutsiga små fingrar får inte gå in o pilla på hans kod... ;-)Eller så är det jag som inte fattar hur man gör och inte orkar lära mig... ;-)
Nåja, här är den då äntligen! Och jag tror att det kommer att bli jätteskoj att "blogga".. Ska lägga in lite vardagliga bilder på katterna mm.. Wilma ägnade gårdagen åt att bädda ner Bruce. Han är helt otrolig den katten, han gillar Wilma och bryr sig inte ett jota om vad hon gör med honom, så länge det inte gör ont... Och vi HAR uppsikt över dem, men igår bäddade Wilma ner honom med sin pyjamas.. Och där låg han, katten... Världens bästa Bruce!
Nu ska jag ner o äta mat, so long...