tisdag, juli 25, 2006

Tisdag

Idag har varit en ganska trevlig dag, som väl är. Jag behövde en trevlig dag med roliga saker att göra. Lite oro har det varit, för mamsens resultat på operationen var ett litet bakslag. Det var lite värre än vi trodde och hennes cellgiftsbehandling kommer att starta så fort som möjligt! Positivt är att man har fått bort alla cancerknölar, negativt är att de var dubbelt så många som vi först trodde.. :-( Jag är orolig, men samtidigt måste man ta en dag i taget och leva här o nu. Jag orkar inte sitta o fundera på vad som eventuellt kommer att hända osv, utan tar en dag i taget. Men ibland sörjer man i alla fall. Livet är orättvist, så är det bara.

Idag har jag, mannen och Wilmisen varit på Kupan (Röda Korsets second hand med massa prylar!) och Förmedlingscentralen (begagnade saker i massor). Jag älskar att gå runt o bara kika på saker! Helt UNDERBART rogivande! När jag blir gammal (eller snararee OM jag blir gammal!) ska jag bli en än värre hamster som samlar på mig en massa renoveringsobjekt och pyssla om dem med färg och omklädslar. Sånt är JÄTTEKUL! Tiden när jag jobbade som möbelrenoverare var helkul, synd bara att man inte riktigt hade fysiken för det (med nackproblemen..) annars hade jag gladeligen pluggat o skaffat ett jobb inom den sektorn! Att göra fynd är också skitkul, men idag tog jag det lugnt och shoppade ingenting. Sparade mig lite inför eftermiddagen på IKEA... ;-) Sedan bar det iväg till IKEA! Heureka, så trevligt! MASSOR av spännande saker och eftersom det ligger i stan numera så kände jag inget behov av att "tokshoppa" utan kunde bara glatt plocka åt mig nya mattallrikar och nya glas och hyllplan mm som jag skulle ha. En liten besvikelse var att så mycket var slutsålt.. Inga råttor till Dompan! Däremot en fisk innehållande kattmynta, vilket fick Blossa att fullståndigt gå i taket och dregla och härja med den till Bruce förvåning. Han stod bara o glodde på henne! Hon beter sig som värsta löpkattan och blir nästintill knäpp av kattmynta, snacka om knark för katt! Men efter ett tag lugnade hon ner sig, som väl var.

Vi har också införhandlat färg och kvällen har ägnats åt målning av hyllplan o konsoller. Äntligen en plats åt alla pocketböcker (som jag som den hamster jag är inte kan slänga eller ge bort, för ibland vill jag läsa om dem...)!

En ganska trevlig dag trots allt. Imorgon bär det ner till landet och urskogen till lilla mamsen för att träffa min fostersyster och hennes sambo samt min kusin och moster. Ska bli jättetrevligt. Om det blir fint väder åker vi nog till Öland o badar.. HA det så gott! Kramisar!

måndag, juli 24, 2006

Dompan-musjägaren!

Det är gött med semester, men ändå full rulle... Hehehe, som väntat, med andra ord! Stefan har tillbringat sin första semesterdag på...jobbet... Hmmm... Nåja, a man's gotta do what a man's gotta do.. Eller nåt.. Själv har jag frostat av frysen, eller snarare snöskåpet, hujedamej så insnöat det var.. Sen har jag städat ur kylen och umgåtts med Wilmeluttan, som har lekt hela dagen med sina kompisar och dessutom lyckats med bedriften att skrubba knäet. Igen! Därför var hon tvungen att hoppa på ett ben överallt, och det var väl inte det lättaste, så efter en stund glömdes det bort o ungen gick som vanligt igen. Hon är helt makalös, den ungen! De tre stora ringde och berättade att de var i Göteborg och skulle ge sig av med båten till Danmark! Hoppas de får en härlig semester!
Annars har jag filosoferat lite, tänkt på kattavel, utställningar och allt annat runt katterna. Lite vart man är på väg avelsmässigt och vad man strävar efter och sånt.. Helt klart är att jag prioriterar hälsa och temperament i första hand. Och därför har jag fattat ett beslut inför den närmaste tiden.. Det blir inga utställningar, jag väntar på Dompans barn och de ska få växa upp i så lugn miljö som möjligt och dessutom vågar jag inte dra hem smittor, så Bruce Viggesson får finna sig i att ha paus. Och jag också. Det satt riktigt långt inne att fatta det beslutet, men jag vill ju att pengarna o framförallt tiden ska räcka till annat också. Dessutom ska ju min lilla mamma genomgå en låååååång behandling i höst och vinter för sin cancer, och jag känner att jag vill hålla mig hemma så mycket som möjligt då.. Jag vill inte planera in för mycket, utan vill hålla mig på hemmaplan så mycket som möjligt! Candy ska ju förhoppningsvis i väg på parning i höst/vinter, och jag tycker också att med alla människor o allt spring som ingår i den här familjen så måste jag prioritera vad som är viktigt! Att stressa iväg med en av katterna (Bruce The Boss) på utställningar o sedan kanske dra hem smittor mm plus all stress som katterna utsätts för är inte rätt. Åtminstone inte när man redan har stim o stoj i form av fyra ungar.. Vi har ju heller inte någon större möjlighet att dela av så att man kan hålla utställningskatterna i "karantän", så det får helt enkelt bli en utställningspaus under hösten. För att sedan ta nya tag i vår! Då blir det ju inte några kullar.. (och förhoppningsvis mår min älskade lilla mamma bra då!) Men det sitter som sagt långt inne.. Jag vill ju så hjärtinnerligt gärna ställa ut, men det blir alltid så långa resor och så mycket man är hemifrån. Jag måste försöka behålla harmonin i katteriet, helst när jag dessutom ska ha två kullar i sensommar och i höst/vinter. Så det blir en lugn period framöver, åtminstone utställningsmässigt. Däremot hoppas jag på lite mer action i avelsarbetet! ;-) Jag ser fram emot våra kommande kullar ENORMT mycket!
Dompan Törnbladh förnekar sig inte.. Jag vet inte om ni minns att jag har berättat att hon är galen i en "mus på tråd" och vi har gömt en sådan i vår städskrubb nere. Tidigare idag öppnade Wilma städskrubben och lämnade dörren öppen ett tag. Gissa vem som var där på två sekunder och som sprang iväg som en iller med musen o tråden (hon har tidigare bitit av tråden så att pinnen har åkt bort...).. Jodå, Dompan Törnbladh! Jag fick fatt på henne och lyckades slita ut musen under hennes morrande och en liten sudd av musens päls lyckades hon behålla! Den massakrerade hon rejält och la i vattenskålen för den slutgiltiga dränkningen. För en stund sedan öppnades städskrubbsdörren igen, och då tog det ungefär en sekund innan musen på tråd var i Dompans mule! Hon sprang in på toan och mannen (som precis hade kommit hem från jobbet) ropade på mig. Med gemensamma krafter försökte vi få henne att släppa musen, men icke! Det var bara att ge upp... Hon slank iväg under vardagsrumsbordet och efter en liten stund smög jag mig på henne och räddade den lilla mususlingen.. Men Dompan har bestämt sig, den där musen ska DÖ!... Hu... Ibland skrämmer hon mig nästan, tur att hon är så go och har bra temperament, det är bara när det gäller jaktinstinkten som hon är GRYM! Jag är rysligt glad att hon inte har möjlighet att fånga riktiga möss, för då hade jag blivit olycklig! Lite bilder av Dompan o musen blev det i alla fall, håll till godo... ;-)
Usch, så långsamt tiden går när man väntar kattungar.. Man får vänta o vänta o vänta... Man försöker tänka positivt och att "den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!" men det är så seeeeeeeeeeegt! Men imorgon ska jag till IKEA, undras just om jag hittar något fint till katterna?! Jag ska genast gå in på deras internetsida och kolla läget... So long!

söndag, juli 23, 2006

Härligt med semester!

I går tillbringade vi dagen på norra Öland, nämligen Böda sand. Jättehärligt! Alla ungarna packades in i bilen med matsäckar och allt annat. I Böda stannade vi på ett bageri och köpte gott nybakat bröd som vi mumsade i oss med förtjusning. Ungarna badade och lekte och Wilma fick nästan hjärtsnörp när hon hoppade tillsammans med de andra barnen på den jättelika studsmattan! Helt plötsligt fick hon studs och flög nog en meter upp i luften (men jag höll henne i handen) och blev såklart dörädd!! Sedan var det färdighoppat på den, kan man säga... Stefan badade, men Wilma och jag höll oss på grunt vatten, vi är riktiga kärringar både hon och jag med bad... Väl hemma fixade vi middag och sedan satt jag o glodde på tv:n, jag gillar den nya serien "Into the west". Trist nog så var första delen den kvällen vi var på bröllop, så den har jag missat, men del 2 kollade vi på och den var bra. Så nu vet man vad man ska göra om lördagskvällarna klockan 20.. ;-)
Idag har vi tvättat o grejat eftersom de tre stora skulle hämtas av sin pappa och åka till Damnark. De ska bo i stuga i Skagen och ha det mysigt. Klänningsband skulle sys fast, kläder packas och helst vara rena, och vilka skor skulle de ha med sig?! Mina ungar har en förkärlek för att "glömma" lägga kläder i tvättkorgen och mycket riktigt så hade inte sonen mer än ett par shorts.. De andra låg i en smutsig hög under hans säng... Hopplösa unge!! Det är nackdelen när man har fyra barn, man har inte den kollen och hinner inte in o greja o städa i deras rum, och då får man lite överraskningar när man väl gör det.. Nåja, vi fick en ny tvättmaskin häromdagen och den är kanonbra, så han fick med sig lite shorts till slut. Och som vanligt var det jag som packade och kollade allt medans kidsen var nere och badade.. Nåja, mannen hjälpte till såklart, han är en klippa. Wilma har lekt mest hela dagen med sin kompis och eftersom båda två är bestämda damer med mycket vilja så blir det lite tjafs ibland. Men de är ju så söta!
Bruce Viggesson kör en charmoffensiv mot mig just nu! Hehehe... Nu är han en mattekatt, mest för att reta Dompan (som är mammas lilla bebis om nätterna och ska ligga på magen o gosa) tror jag. Och det är ju inte svårt att göra det i nuläget... Loppan är helt fixerad vid övervåningen och ligger mest i sonens säng eller på databordet och KRÄVER kärlek! Hon är helt omöjlig den katten med all sin kärlek! Gosar och pussar och gnider sig över hela oss! Hon har dessutom en alldeles underbar pälskvalité, jag tror aldrig den katten har varit ur päls! Hur mycket krage som helst och härlig kvalitet! Typmässigt och temperamentsmässigt är hon den i särklass finaste katten vi har tror jag! Hon har släktingar till salu hos S*Trollgummans och jag är kär i flera stycken av dem!! TUR att jag inte ska köpa fler katter... Eller inte... Jag är så förtjust i lille Othello och faktiskt även i Ojsan! Herreminje, jag börjar gilla röda katter! Måste vara Nemo och Doris, för innan har jag aldrig varit förtjust i rött eller creme! Men nu... Samtidigt så KAN man ju köpa fler, men frågan är hur pass seriös jag skulle känna mig då.. Jag ser vackra kattungar hela tiden och ögat säger "vill ha", men jag vet ju hur mycket jag har omkring mig och det viktigaste är ju att katterna man har får den uppmärksamhet och kärlek de behöver. Så jag får vänta några år innan jag skaffar fler, för jag vill verkligen att alla våra katter ska känna att just de betyder något speciellt för oss, för det gör de ju! Den dagen jag köper in bara för att avla eller nå framgångar så har jag nog blivit helt förryckt...

Candy är tjock! Hon äter o äter och jag hoppas verkligen att mina spännande planer för hennes del verkligen blir av till hösten, sedan får vi se om hon ska sälla sig till kastraternas skara här. Men det beror på. Även ur den kombinationen skulle jag bara jubla om jag kunde få behålla någon, men jag ska inte göra det. Jag måste försöka bestämma sånt innan, annars går det åt pipsvängen.. ;-) Men jag är allt bra sugen, det kommer nog att bli superbra! Dompan är ju dräktig och hon är så mammasjuk så! Helst skulle hon vilja gå i mitt ledband dagarna i ända, men hon nöjer sig med att placera sig max en meter från mig och när jag går ut på altanen sitter hon på fönsterbrädan och tittar efter mig. Blossa är lika rökt som vanligt. Hon har definitivt inte alla hästarna hemma, den katten.. Men vilken charmig dam hon är! Hon är underbar!

Nu ska jag gå ner o fixa lite käk, sedan ska vi kolla på film. I morgon ska mannen jobba och jag ska börja röja lite, för på tisdag ska vi till IKEA. KUL! Vi måste köpa nya glas o tallrikar, de börjar sina nu..
Ha det gott!