söndag, december 21, 2008

Stress innan jul?!Julstress? Det kan ni fetglömma! Jag har tills nu inhandlat TRE julklappar (av typ en miljon som ska inhandlas...) och är delaktig på ytterligare en eftersom min välsignade broder ringde idag o frågade om vi kunde tänkas vara med på en julklapp till morsan o hennes man, japps, hemskt gärna.. Så nu sitter jag o väntar på att "någon" ska ringa/maila/meddela på något vis o säga att tyvärr hinner mänskligheten inte fira jul på onsdag, så vi skjuter upp det en vecka.. *varggrin* Men det lär ju inte hända, och trots miljoner saker i elden så VÄGRAR jag att julstressa, för då blir hela julen förstörd! Näe, istället handlar det om smarta drag och att välja rätt affärer o planera sin tid.. ;o) O sånt är jag ju som bekant ohyggligt bra på... eller kanske inte.. Men jag kan i a f springa fort in o ut i affärer och jag vet på ett ungefär vad som ska inhandlas och i yttersta nödfall så får väl mannen handla nåt också.. Eller vid närmare eftertanke så kanske inte.. Mannen är bra att ha till mycket, men att handla julklappar är inte en av dem. (Mannen har också vänligen bett mig påpeka att han faktiskt städar ibland och att han gör sina sysslor i hemmet om nu någon skulle tro något annat. Mission is compleeted, mannen! ;o)) Prioriteringslistan ser ut som sådan att jag städar under morgondagen, och på tisdag ska julklapparna inhandlas. En sak i taket, och julafton blir det på onsdag oavsett om familjen Beirut hoppas på en veckas frist och that's it! Så det är liksom bara att gilla läget.. Jag har nämligen i vanlig ordning skjutit upp allt som går att skjuta upp, och eftersom veckan innan jul egentligen var fullbokad redan innan så får man glatt skylla sig själv att man inte är lite förutseende o handlar julklappar tidigare än dagen innan julafton.. Jag har varit på julfest med gamla jobbet i tisdags kväll, jättetrevligt! Jag har också jobbat natt i onsdags och torsdags, ledig fredag, men då var mannen på femtioårsfest och Wilma har varit sjuk torsdag o fredag dag o hemma från skolan, så då blev inte mkt gjort.. Sacke var också sjuk i fredags, stackarn, hög feber och ont i hela kroppen! Inte mkt sovit efter jobbpassen alltså... Lördag = stalljour i stallet mellan 7-13.30, söndag stalljour mellan 13-19.30, phui! Men vad gör man inte för att få umgås med sin stalltokiga dotter Maja och hjälpa henne för att hon ska få rida oftare?! Jag ska jobba natt måndag, tisdag och onsdag.. Städa hemmet måndag och julhandla tisdag, och däremellan sova lite så att jag överlever mina tre jobbnätter i rad.. För att sedan vara ledig juldagen, o annandagen o sedan jobba två nätter till.. Phui! Å andra sidan finns det massvis med skäl för att INTE handla julklappar innan dagen innan julafton. Här följer en lista:
Man bör inte handla julklappar för tidigt för att:

* har man katter så kan de tugga i sig julklappssnören och då blir det en mycket orolig och stressande förberedelse inför julafton! Katterna kan även tugga i sig själva paketerna, och då måste man köpa nya, och hallå, hur billigt är det? För att inte tala om att katterna faktiskt kan bli sjuka av innehållet också.

* är man trångbodd som vi så får helt enkelt inte alla julklappar plats...

* det tillhör traditionen att flexibelt kunna välja andra julklappar eftersom alla julklappar man har planerat köpa redan är slutsålda i affärerna.. ;o)

* man går miste om julstämningen och alla önskelistor som är i ständigt förnyande hos ambivalenta barn/ungdomar..

* Förhoppningsvis har alla andra duktiga människor redan handlat sina julklappar dagen innan julaftonen, eller möjligen på morgonen så snart affärerna öppnat, så på eftermiddagen gapar affärerna tomma o alla affärsbiträden står oroligt o gnager på naglarna för de har för lite att göra samtidigt som de oroar sig för att butiken ska göra nedskärningar p g a att de sålt för lite i år.. Då kommer familjen Beirut med anhang som räddande änglar o räddar dessa biträden både genom att handla deras varor o höja affärens omsättning och genom att ge dem något att göra samtidigt som resten av välorganiserade Sverige är hemma o kokar julskinka och myser. Det gör inte familjen Beirut av tradition, för julskinkan kokar mamsen till mig och sedan ska vi hem dit o käka julmat på julafton o på juldagen är det hem till svärföräldrarna o mumsa, och på annandagen är vi ändå så trötta på julmat att vi förmodligen köper pizza.. ;o)


Så. Det var fem YPPERLIGA skäl för att handla julklappar dagen innan julafton, eller hur?!

Och som ni säkert alla förstår så kommer tiden inte att räcka till för att svara på alla grymt fina o mysiga julkort som har dimpit ner i såväl mailbox som postlåda, men ni ska veta att de värmer hjärta o själ och ger den där extra lilla julstämningen!

Tusen tack för alla julhälsningar!

Men jag hoppas att ni inte blir ledsna för att jag inte tvingar någon familjemedlem att pyssla mer i photoshop än Linn har gjort. För ovanstående knepade hon ihop på fem minuter framför datorn och det tycker jag är strongt. Helst eftersom det förmodligen hade tagit mig hela mitt liv att ö h t göra ngt mer än att öppna programmet.. ;o)


Det kom ett gulligt God Jul-mail från söta rara Dita Von Moose aka Elsa! Tusen tack, Margareta & Peter! Så Dita får också illustrera bloggen idag.

Själv ska jag nu gå ner o titta över Beirut och se hur mycket och vad jag ska ägna morgondagens städande åt. Jag har tagit lite här o där under veckan som har gått, bytt lite gardiner, städat ur lite kökslådor med hjälp av Linn, tvättat, skurat kattlådor och mannen har faktiskt plockat in trädgårdsmöblerna i förrådet o tömt alla krukor ute på döda pelargoner som sorgligt vinkat till omgivningen om hushållets fördärv..

Ha det så gott allesammans och ha en riktigt God och Härlig Jul!