lördag, maj 31, 2008

Snuvlördag...


Idag har jag varit en riktig överlevare.. Fullproppad med treo för huvudvärken och snuvig till max, jag låter nästan som Bonnie Tyler.. Om någon nu minns henne..? Jag har varit på Granngården med Skit-Erik, Minnie och Bruce. Bruce charmade i vanlig ordning alla med sin underbara coolhet, nedärvd i rakt nedstigande led från hans fader Konung.. Vigge menar jag.. :o) Härligt att se hur Brucen bara finner sig i allt och går i koppel och gosar med besökarna! Han är en idol! Idag blev han kär också, för första gången i sitt liv.. I en lite lätt rund Cornish rex-dam, svartsköldpadda med vitt och en riktig raring. Hon o Bruce slängde smäktande blickar på varandra hela dagen, kul att se.. Minnie och Skit-Erik skötte sig väl de också, även om de mestadels vistades i sin bur.

Eftermiddagen och kvällen har varit i soffläge och en stund satt jag ute på altanden också. Middag = Italia-pizza, godast i stan! Mannen och jag har bägge varit ganska utslagna av förkylningen, även om han inte verkar lika illa däran som jag.. Just nu sitter jag med kvällens sista treococktail för att kunna somna..

Fina bilder har jag fått på mailen idag, av Sun Kings ägare, Grattis Sun King, Jaffa o Gizmo idag! Fyra år minsann! :o) Tusen tack Marita o Mikko för de fina bilderna på fyraåringen Sun King som får illustrera dagens blogg!Annars händer här inte mkt.. Mannen hämtar de två äldsta kidsen o deras vänner från Springbreak (årligt musikevenemang för ungdomar o nöjeslystna på Kalmars 4H-gård). de skulle egentligen vara hos pappa den här helgen, men i natt sover de hemma med sina kompisar.

Sacke lyckades i veckan med bedriften att slarva bort sitt VISA-kort, lagom till han åker nästa vecka.. :o( Massa strul med bankbesök och spärrning av kort, men tack o lov så var det "bara" kortet och en hundring som försvann, det kan man leva med även om man är fattig.. Just nu funderar jag på hur jag ska lyckas bli rik, det är ett projekt jag drömt om i flera år men ännu inte lyckats förverkliga.. Tvärtom, fattig som en lus för det mesta.. Nåja, hellre fattig o glad (om än förkyld..) än rik o olycklig... Dock läste jag att pengar faktiskt gör människor lyckligare, i lagom pott.. För en annan som alltid ligger på minus så är det förståeligt.. Men man vänjer sig vid sin status, så är det. Så länge man lever och har boende o mat samt nära o kära så ska man faktiskt inte klaga tycker jag.

Ikväll har jag serverat grishjärta igen, smakfullt enligt Dompan. Jag har också köpt hem extra fet mat nu igen, så Candy får väl bli fetare än fetast.. Märkligt, alla katterna här är i lagom hull utom Dompa som är mager och Candy som är fet-tjock.. Så hade inte Candy varit så tjock som hon är hade det inte skadat med att alltid servera fet mat, men nu blir det ju så ett tag med kattungar i huset.. Jag får väl försöka separera Candy från de andra, men det blir inte lätt.. :o/ Ingen som har lust att härbärgera en fet fertil blåpadda med bantningsbehov ett par månader? ;o)

Nu rinner näsan igen, torkdags.. Gonatt o sov gott allesammans!

torsdag, maj 29, 2008

Mycket i maj..


Dompan hjärta Xeke= kattbebisar

Nu var det evigheter sedan jag skrev sist.. Mer än en månad sedan... Men tiden räcker inte till, som vanligt, funderar på om man kan deala med Gud eller vem som nu bestämmer allt världsligt o annat om att få några extra timmar per dygn..? Hmm.. vid närmare eftertanke så skulle jag få vissa problem med motiveringen.. "Jag behöver en extra timme per dygn så att jag hinner blogga o ytterligar en timme..." Känns aningen patetiskt när man tänker på livet i det stora hela o alldeles särskilt när någon man bryr sig om har dött nyligen.. :o( Så jag får nog leva med att det förmodligen är jag som är dålig på att prioritera o förvalta min tid så att jag hinner med allt jag borde göra och avstå min begäran om extra tid till vår Herre..

Massa saker har hänt, både roliga, men många tråkiga också... Jag orkar inte ta upp de tråkiga, men det har varit en del lip o deppighet och tandgnisslan över dem.. Livet går vidare, men ibland känns det tommare när man vet att en del människor saknas... Förvisso är livet kort och förgängligt, men jag får perioder av svårmod när ngn man känner går bort.. Då kommer minnen tillbaka av andra som dött och det blir deppigt..

Edward har varit på djursjukhus efter att ha försökt tugga i sig en bikini.. Det var väl kanske inte det mest sunda att knapra i sig, undras just hur nöjd han är med sin bantningskur egentligen? ;o))) Skojjar bara! ;o) Hans rara familj har tagit väl hand om honom och hans odrägliga uppfödare har dagligen glömt att ringa o kolla läget igen, men jag ska försöka komma i håg det i helgen.. I väntrummet hos veterinären träffade de på Moullan, från Dompans första kull, och det var kul att höra att hon lever o har hälsan! En del kattungar tappar man ju kontakten med, och jag är ju som sagt en glömsk individ som sällan kommer ihåg bemärkelsedagar o annat viktigt, så jag får skylla mig själv och vara glad för de raringar som verkligen hör av sig o berättar, tack! Vår första kull fyller 4 år på lördag! Grattis i förväg (om jag glömmer det!) Sun King, Jaffa Blå och Gizmo! Jag kan knappt fatta att det är fyra år sedan kullen föddes! Med andra ord har vi bott här i huset i fyra år också till sommaren! Tiden går fort vill jag lova...

Domino är tjock om magen, men tunn annars. Hon är som ett benrangel med en enorm mage... Vi matar extra med nötkött, babycat (som mest hamnar i Candys mage...) och .. grishjärta! Första gången jag köper det, men det var så uppskattat att jag nog måste göra det igen. Mannen fick äran att skära det.. Fast roligast var nog äldsta dotterns blick ner i kundvagnen när vi handlade.. "Grishjärta?!" "Japp", sa jag, "Det är jättegott att grilla!" Jag trodde ungen skulle dö knall fall... I hlegen är det billigt kalvkött på Citygross, det får nog bli en vända dit och kolla.. Köttförråden krymper raskt i familjen.. Kokade t o m fisk till henne, men den passade inte damen.. Rött kött ska det vara, allt annat får vara.. Då bara sniffar hon i skålen och tittar på mig med lite förbittrad min.. "Ska jag.. äta det DÄR??" Givetvis får hon istället något annat.. Dompan är på god väg att utvecklas från dammsugare till gourmet!

Det rör sig i Dompamagen, men inte så mkt så att de verkar ha det rymligt, så jag misstänker att det är antingen tre eller fyra heffaklumpar (önsketänkande!) eller 6-7 st normalviktiga (GAH!).. Min önskan är friska bebisar, det är allt jag vågar önska, och så länge de är friska så kan jag leva med antalet.. Men helst inte fler än 6 st.... I nästa vecka ska bebisarna komma enligt planerna, så i helgen ska vi bädda bolåda och storstäda samt plocka fram våg, filtar, anteckningsblock o allt annat.. Och ni kan ju gissa två gånger om vi har ngn kamera? Nope.. Den har gått sönder... Förhoppningsvis kan vi låna någon, men drömmen om en systemkamera finns.. Dock lär den inte bli verklig de närmaste femton åren känns det som.. :o(

Sonen åker i slutet av nästa vecka till Italien och Österrike med en kompis.. Phui, han ska vara iväg i två veckor med kompisens familj och vi kommer att sakna honom enormt! Hoppas att hans resa blir kul!! Vi har kommit ihåg att fixa pass, kort från Försäkringskassan och försäkringsbolaget samt allergitabletter, så nu är det bara all annan packning som ska kommas ihåg...

I helgen är det uppvisning av katter på Granngården.. Undrar just vilka jag ska visa upp.. Skit-Erik (alias Ushki alias spanjoren alias Raoul... kärt barn har många namn!), Bruce nakensvans, Minnie Sötpäls, Sharin Mattegris, Candy fetpadda, Blossa Ekorre, Loppan liten... Vilka ska med? Kanske en blandad kompott med Minnie, Skit-Erik och Bruce kunde vara nåt? Eller tre generationer med Candy, Bruce och Minnie/Sharin? Nja.. Lite väl mkt blått kanske.. Det får nog bli Skit-Erik och Brucen o kanske nån av småtjejerna... Skit-Erik? Undrar ni hur han fått namnet? Inget konstigt alls egentligen.. Mannen gick i taket fullständigt på tredje gången av Ushkis torkfasoner.. Dvs Ushki går på lådan, sedan "torkar" han sig genom att kana över hela bottenvåningen (vardagsrum, kök, badrum och hall) så att hans bruna bromsspår icke kan missas.. De är kort o gott ÖVERALLT... Mannen skrek därför åt sin nästbäste vän "Nu slutar du upp med det där din jävla Skit-Erik!" och så var namnet gjutet.. Inte för att Ushki har gett upp precis, men han har i a f fått ett nytt namn.. Och om någon undrar så är Bruce mannens allra bästa vän, därefter kommer Skit-Erik.. Var jag hamnar i vänskalan? Tja någonstans emellan Sharin och Candy tror jag.. ;o)


Nu ska jag försöka jaga sonen till lärdomar i biologirester.. Maskar.. Eller tagghudingar.. Eller vad det nu var, blötdjur kanske? Stackars unge, inte lätt att komma ihåg när man ärvt teflonminne av sin morsa..

Nattinatti o ha det gott allihopa!