måndag, augusti 13, 2007

Glömde ju kattporren... ;o)


Ja, vår stackars Bruce har verkligen fått sina fiskar varma... Han har träffat sin bitch och både fått på pälsen rejält samtidigt som han förhoppningsvis har gjort sitt första jobb som avelshane.. Så vi håller tummarna att de tu ska ha lyckats..

Bilder säger mer än tusen ord.. ;o)

(Hehe, Mandel, Ozzy har redan vunnit med sina kullar, men vem blir pappa först av oss? ;o) Säkert vinner du även den interntävlingen, men Brucen flåsar dig nog i hasorna... ;o)))

Kattungebesök och mys..


Idag har jag vägt småttingarna, har varit hopplöst dålig på det.. Jag har ju sett att de växer o mår gott, så då glöms vägningen lätt bort.. Man måste ju dessutom passa på när de är som mest sömniga, annars går det inte så bra... Gandalf leder viktligan med 1728g, Demonius därefter på 1703g, o sen Salamander på 1510g och Delfinia på 1320g. Gosiga små tjockmagar har de, utom Salamander & Delfinia som är av den mer gängliga sorten för dagen.. Demonius är på gränsen till fet, men det är ju bra att ta av.. Letar fortsatt efter ett eget hem, vi har ingen lycka alls med försäljningen av honom. Men visst är han härlig?!

Delfinia har haft besök av halva sin foderfamilj och som ni ser verkar hon rätt nöjd med dem... ;o) Mys både med Salamander och Delfinia, de andra två var upptagna med annat..

Delfinia är så söt som socker och så feminin att jag bara älskar henne! Visst, man kan peta på detaljer som kunde bli bättre, men ärligt talat, hur kul är det att avla från perfekt för att få mer perfekt? Tjusningen ligger ju i att hela tiden sakta men säkert förbättra o befästa, åtminstone i mitt avelstänkande. Och alla är de ju underbara individer oavsett detaljer som borde putsas.. Nåja, jag älskar rasen Norsk skogkatt, den saken är säker!

Nu blir det sängen, o imorgon väntar ännu en dags arbete.. Nattinatti!

söndag, augusti 12, 2007

Söndags-tankar...


Ja, nu börjar det hetta till i Skogkattsverige ordentligt, i mina ögon inte en dag för sent.. Tänk om drömmen om uppfödarcertifiering skulle kunna gå igenom, det vore verkligen underbart! Och skogkattseminarium! Jag ryser av vällust bara vid tanken.. ;o) Vad händer i vårt lilla katteri då? Tja, inte så mycket, eller en hel del, beror på hur man ser det.. Brucen ska ner på parning till Shanta, som ålar o åmar sig efter en hane och kastrerade brorsan Bazooka är inte ett dugg intresserad.. Så Bruce får ställa upp.. ;o) Candy ska kastreras så snart vi har levererat alla kattungar, det blir nog bra. Tid, ork och engagemang finns inte för tre avelshonor i vårt katteri, jag vill dessutom gå vidare ett steg och det får jag ju förhoppningsvis möjlighet att göra i o med Delfinia. Förutom Delfinia har Candy tre andra fertila avkommor från sina tre kullar, vår egen Bruce Viggesson, Sun King från första kullen och så Doris (Bruce's syster). En ganska bra blandning av avkommor och vi kan tacka Candy för hennes bidrag till skogkatternas avelsbas. Kvar får vi alltså Shanta (ett tag till i a f) som vi deläger med S*Fairyhearts, Delfinia (som vi samäger med foderfamiljen) och så Dompan.


Pratade precis med Aggie Häxan i telefon, hon var nöjd med Mandelgryn som fått cert bägge dagarna plus BIV och NOM ena dagen. Attans, nu leder den där Mandelslyngeln grp 3 hanarnas interna liga över flest tagna cert.. Nåja, Brucen får stanna hemma ett tag till, han har lite jobb som hane att göra innan jag vill att han ställs igen.. ;o) Stort grattis till Häxan & Mandel, ni är väl värda alla framgångarna! Precis som lille Cheese, som vart nominerad bägge dagarna också! Härligt!

Annars inget nytt på fronten, massa att göra o jobba med såväl proffessionellt (jobbet) som ideelt (föreningarna).. Återkommer med blogg när tid ges..

Ha det gott allesammans, och kom ihåg att om man kastar pajer kan man själv få igen.... ;o)