lördag, januari 30, 2010

Dagsläget...

Näjj, Beirut är inte välstädat precis efter mina hittills två jobbade nätter, och det är en kvar. I natt. Sen väntar långledigt, och DÅ har jag tid att städa. Tills vidare är det kompisförbud för samtliga i hemmet, dock har TT redan lyckats bryta det. Konstigt va? Sonen har fått order om att städa sitt rum, och sköta sina läxor, innan dess inga pengar! Eftersom han suktar efter påfyllning av sitt WoW-konto a 150kr så misstänker jag att han snart gör en drastisk insats och läser på såväl islam (som han torskade i på provet! IG i religion är inte acceptabelt för en funktionsduglig son i sina bästa år med hyfsad intelligens, t o m mer än hyfsad!) som städar sitt rum. Äldsta har organiserat sina garderober, vilket säkerligen innebär att jag kommer att få bära mycket ut i förrådet. Säkert sånt som jag tycker är "bra att ha", men Gud vet till vad? Jag måste släppa mina hamsterfasoner och RENSA i förrådet, i år är det dags! Big Time! Vi har områdets största förråd, och mäklaren som värderade för några år sedan konstaterade att om all bråten plockades bort så skulle vi kunna ha en arbetsbod där minsann.. För en snickare eller annan händig. Nu funkar det ju inte riktigt så i vår familj, där mannen är datanörd och jag personligen föredrar staplade lådor på varandra utifall att bistra tider skulle komma och jag kanske skulle behöva den där handlingslappen från 1999... Eller nåt annat som jag inte kunnat låta bli att spara på utifall att... Datorer går inte att stapla i förrådet, inte heller får man förvara onödiga saker som mannens stereo från 80-talet (som numera står oanvänd, oinkopplad och tar plats! i vårt sovrum, eftersom den inte överlever i förrådet.. So what, who cares? Mannen, uppenbarligen...), gamla LPskivor som man inte lyssnar på och inte heller alla miljoners datakablar, databöcker och annat som jag personligen benämner med "bråte".. Alltså, förrådet är Beiruts numera värsta krigszon, eftersom TT:s och Wilmis rum är städat. Mission impossible? Vi får se, i år SKA det ske! Förrådet ska rensas!

Mannen har lagat sin andra paradrätt, tacos ikväll. Jag gillar inte tacos. Efter att ha ätit tacos en gång i veckan sedan det introducerades i Sverige och man insåg att kidsen gillade det OCH att det är hyfsat bra för att få i dem grönsaker så är jag trött på tacos. Men jag kan säkert mula i mig lite, bara för att.

Idag har det varit stor kattutställning i Örebro. Vi var inte där, men barn till min bebis Cutie var det. Kattis Drakborg rapporterade. Inget särdeles intressant som hände, men kul att höra att pappa Cutie kändes igen i barna. Tilltänkta fästmön till honom inspekterades också, och allt föll till belåtenhet. Visste jag väl! Hon är fin, tjejen han ska få träffa! Och jag tror att hon och Cutie kan få fina bebisar! :o)

Två jobbade nätter, en kvar. Lugna nätter med få larm. :o) Skönt! I natt tittade jag på en film, PS.I love you. Söt film. Jättesöt. Men knappast realistisk. Ibland vill jag också vara i en hollywoodfilm. Då blir allting så bra. Där finns inga Trotsiga Tonåringar (eller kanske en stund, men sen blir det bra!), ingen röra och bara en massa bra saker som händer. Om man gjorde en film om mig o min familj så skulle det förmodligen bli en dramadokumentär i syfte att avskräcka folk.

Nu ska jag mula tacos, ha en trevlig kväll o natt, själv hoppas jag på detsamma!

torsdag, januari 28, 2010

Big congrats!!!


BIG congrats to Cobalto La Peyre*ES, his owners and his breeder to his 1st place as the Best Junior in kat II in Portugal 2009! We are really proud, especially granddad Bruce Viggesson! As you can see the resemblance is... amazing.. ;o) Grandad and grandson, same same but different! ;o) I imagine Cobalto is as interested of being photographed as his grandad, which means NOT! ;o)

Time flies, jag kan inte fatta var den bara tar vägen!!

London Boy, 3 veckor! En riktig darling!!

Wilma sitter nere i vardagsrummet med ett litet rött brickbord framför sig och äter flingor o kollar på tv. Hon har svinkoppor och hade en liten sväng feber, så hon har varit hemma från skolan hela veckan.. Lite vådligt att skicka iväg henne eftersom hon har en tendens att pilla på det mesta, och då skulle väl hela klassen drabbas av svinkoppor.. Urrkk.. Nyss ropade hon och bad mig komma med tv-kontrollen, för hon ville byta kanal.. Och jag gick snällt ner från övervåningen och levererade. Ibland undrar jag hur de ska bli när de blir stora, barna?! Full service till o från, och alldeles särskilt nu när jag jobbat natt och varit ledig mycket.. Fasar lite för när jag börjar jobba heltid dag igen, det blir mycket då för lilla mamman, misstänker jag.. Nåja, den dagen den sorgen! ;o)

Vincent Vega, tre veckor, iakttas av släktingen PR S*Vildhjärtas Edward Scissorhands.. Finingar!

Tiden går fort, när man har mycket att göra. Jag har jobbat mycket och haft många projekt hemma samtidigt som det är en massa runt vår skogkattutställning i Stockholm i februari. Samtidigt har jag suttit massor vid Facebook o farmat.. ;o) Det behövs för att rensa hjärnan och är lätt att ägna sig åt för att få tankarna på rätt köl. Mamma har varit död i drygt 2 ½ månad nu, och jag tror att jag först nu har kommit till insikt om vad det innebär, samtidigt som jag gör mitt bästa för att hålla mig sysselsatt med olika saker så att jag inte blir helt deprimerad. Första tiden var mycket praktiskt att tänka på, sen var jag dessutom innerligt tacksam att hon fått ett fint slut och slapp ha ont något mera. Nu kommer saknaden med stora steg, och det konstiga är att den ökar nästan för varje dag. Jag får konstiga gråtattacker vid de mest märkliga situationer, samtidigt som jag håller mig helt neutral i andra. Wilma ville ha ett foto av mormor att sätta i sin lilla snöglob. Jag skrev ut fotot och Wilma bad om tejp. "Vad ska du ha tejpen till?" frågade jag. "Jag måste klistra fast ett litet kors så att man vet att hon är död" svarade Wilma. För henne är det helt naturligt, och det är skönt. Hon ser på saken praktiskt. Själv log jag inombords och tänkte att den historien skulle mamma ha skrattat åt! Hon såg verkligen humor i många tragikomiska situationer, och det tror jag att jag har ärvt. Men jag saknar henne något enormt. Saknaden är som ett stort svart hål inombords som bara växer o växer. Det är eländigt att mista någon man älskar så mycket.

Beatrix Kiddo, 3 veckor

Nu har jag varit ledig i tre nätter, och jobbar tre med start i natt. Nästa vecka är jag ledig mest hela veckan, förutom ett möte. Den lediga tiden har jag ägnat åt Beiruts värsta krigszon, dvs TT & W:s rum. De delar rum och detta rum är alltsom oftast alldeles belamrat med diverse ... BRÅTE! Bägge samlar och ingen kan göra sig av med något. Att sedan TT varit i sin absolut värsta fas i trots och gnäll och tänder till på alla cylindrar vid minsta lilla fråga gör att jag har bävat för uppgiften. TT kan inte städa eftersom förmågan att planera, organisera och strukturera är minimal. W är lat och liten och städar på sitt eget vis. Mannen har gjort stödinsatser med att plocka upp, men kan inte sortera och organisera leksakerna eftersom han tycker att allt är skräp.. ;o) Så igår bet jag ihop och började röja... Sorterade ut massor, och städade hela dagen. JISSES vilken röra.. Jag hittade massor av konstigheter, och jag måste erkänna att det känns skönt att ha sorterat och organiserat ordentligt. W ville på egen begäran ta bort en massa leksaker som hon har växt ifrån, tack o lov! TT hjälpte till att fixa i ordning en egen liten hörna för henne, med datorn och lite mys. Jättetrevligt. En liten ommöblering blev det m a o, men det är bra nu, så jag är nöjd. Idag återstår att sortera barbiedockorna o slänga de som är kass och behålla ett litet fåtal inför framtiden.. ;o) Men det känns skönt att ha gjort detta äntligen! Och då kan jag ägna nästa lediga vecka åt allt annat.. Garderober, skåp och lådor ska sorteras, och mycket ska slängas.. Phui, man vet vad man ska göra i a f..

Aldo Raine, 3 veckor

Småbebisarna hos vår foderfamilj växer! De är stora o rekorderliga, jättemysiga! Och familjen är kanonbra, så vi är supernöjda med denna kull och ser fram emot flera framöver.. ;o)
Aldo Raine igen...

Nähä, nu måste jag ta tag i saker o ting och röja av. Alla sängkläder hos TT och W har tvättats och nu återstår fönsterputs och gardinupphängning, samt lite sorterande, sen är ett rum klart.. Och det värsta av dem alla...

Ha det gott och kramar!

söndag, januari 24, 2010

Lördagsnatt på jobbet.. Igeeeeeeen...


Ovan London Boy, sötast i stan!!!
Det har varit mycket jobb den här veckan, är inne på 50 timmar nu och imorgon jobbar jag ytterligare 10.. 60 timmar på en vecka, rätt mycket.. Nåja, jag är faktiskt ledig nästa veckas tre första dagar, tack o lov! Februari med mycket ledigt hägrar också, det är skönt att se fram emot! Hemma blir allt lite halvt upp o nervänt när man jobbar mycket, man sover en del o resten av tiden ägnas åt lite hushållspyssel och så måste man ta det hyfsat lugnt åxå för att orka! Veckans höjdpunkter hittills har varit ett besök på Elwins lekland, det uppskattade Wilma mycket! Sen var det såklart besöket hos småpluttarna London Boy, Vincent, Aldo och Bea, supersöta små kattbebisar! Så mysiga!


Vincent, en liten raring!

Jag har ärligt talat inget roligt att förtälja, och tack o lov inget tråkigt heller, så det är delvis därför jag inte bloggat.. ;o) Mer inspiration kommer väl med lite ledighet, just nu är huvudet upptaget av jobb, jobb och jobb...


Gulle-Bea!

Mannen är på punkkonsert i Malmö, så Äldsta o Sonen passar lillgrisen Wilma. TT är hos kompis. Idag har de tre tjejerna varit på bio, "Alvin o gänget 2" och på måndag ska mannen o jag se sista delen i Millenniumtrilogin; "Luftslottet som sprängdes".Avslutar därför dagens blogg med en förhoppning att ni har det gott o mår väl. Själv ska jag bita ihop o jobba på lite nu.. Städa, stryka och plocka i ordning.. Suck, det borde göras hemma åxå..

Ha det gott o kramar!