lördag, juli 12, 2008

Ny kamera!!!!


Äntligen har vi köpt en ny kamera, Hallelujah! Det var som vanligt ett impulsivt köp, fast ändå underbyggt eftersom vi gick in i affären enbart för att fråga om skillnaderna mellan två olika versioner av en kamera, och slutade såklart med en ny systemkamera. Ingen värstingkamera, det har inte ett hushåll med fyra ungar och fjorton katter råd med, men en helt ok kamera och ett extra objektiv o bra minneskort med hastighet samt blixt ingick i köpet. Husse Vildhjärta kunde inte motstå erbjudandet från försäljaren och nu bor det en ny kamera i huset, helt underbart!! Jag har inte ägt ngn systemkamera sedan min gamla, gamla Pentax gick ur tiden för typ hundra år sedan, så nu ska här fotas.. Lär väl ta typ några år innan jag lärt mig alla finesser och egenskaper, men det känns jättekul ändå. Proffsfotograf blir jag aldrig, men jag kanske i a f kan presentera lite bättre kattungebilder och fler bilder på de andra katterna framöver...Vår äldsta avelshona, Candy, 6 år gammal! Still going strong, och lite omodern utan pointade öron och lång näbb, men väldigt harmonisk och kraftfull katta! Att hon dessutom är en mild och god alfahona är ju heller ingen nackdel...Nykastrerade Dompan, ursäkta dåliga ljuset.. Dompan är lite längre på alla håll o kanter än Candy och har ett sagolikt temperament. Coolaste tjejen i stan!Stormamma Candy tar hand om lill-Vit med öm tass...
Ushki La Peyre *ES, vår förhoppningsvis blivande avelshane! Ushki har längder överallt och jag är mycket nöjd med hans utveckling så här långt. Bäst av allt är att han har ett självförtroende som en kung och en personlighet som är oerhört charmerande plus mycket trevligt temperament! Love you, Ushki!!

Nu ska vi snart susa iväg med Linn & Sacke för tältning med sina kompisar och själva ska vi åka ner på landet till mamsen o grilla..

Ha det gott allesammans och fortsatt trevlig helg!

fredag, juli 11, 2008

Kattungarna 5 veckor och barnbarnsbarn...


Inatt kom så barnbarnsbarnen hos S*Fairyhearts, Bixie (barnbarn till Dompan) fick femlingar och de är allihop jättefina! Grattis & lycka till med småbebbarna till Marie på S*Fairyhearts och husse Davids egen prinsessa Bixies småprinsar o prinsessor!

Här hemma är det full fart på de små huliganpojkarna efter Dompan & Xeke. Men vilken ska husse välja som sin kisse??? Kan det månne vara så att Cobran för tillfället ligger bäst till? ;o)Cobran är en aktiv och intelligent kille som gärna äter god mat och busar. Cobran är väldigt stilig och flashig, och verkar bli en stor herre!Cutie är killen som skulle kunna kallas Dumbo, med sina jätteöron! Han är en gosig kille med massa hyss och påhitt och en av de raraste goseklumpar man kan önska sig!Jimmy är herren på täppan, åtminstone om man får tro honom själv! Han bangar inte för att anfalla Bruce eller Ushki, för Jimmy har självförtroende som en världsstjärna. Kallas även Mini-Bazooka eftersom han är en komplett kopia av halvbrorsan Bazooka från Dompans första kull! En kraftig kille som gärna tillbringar sovtiden ovanpå sina syskon...Lill-Vit börjar komma ifrån värsta embryostadiet och ser ut att arta sig riktigt ok. Han är den lille filosofen, spatserar gärna runt i köket o kikar på sina tokiga bröder (läs Jimmy, Cutie, Cobran och Jeffrey...) som är så fulla av energi. Lill-Vit är nog Buster Lunkentuss reinkarnerad.. Sötplutten! Han charmar allt och alla!Paniken är silverkillen som lätt förväxlas med sin broder Kossan 1 aka Relient K.. Men de är ganska olika.. Paniken är en "lagom-katt", han busar o grejar, men inte lika vildsint som en del bröder, och inte heller så filosofiskt som andra (läs Lill-Vit) utan helt o hållet lagom. En kille som jag gillar tekniskt och som är harmonisk till både utseende och sätt.

Relient K får leva med namnet Kossan, trots att han inte är dum som en ko, snarare tvärtom. Kossan har utvecklats enormt bara på en vecka och artar sig väl. Men uppblött mat gillar han inte! Det ska vara torrfoder för den här killen, och Dompans mjölk, allt annat är oacceptabelt att stoppa i Kossans mule..Jeffree är ... Jeffree... Han är så oerhört personlig och charmig och komplett omöjlig att motstå, man ler bara man ser honom. Ett tag kallades han för kattungen som Gud glömde, för man kunde absolut inte kalla honom vacker och ingenting kände jag igen, men nu börjar Jeffree se riktigt trevlig ut.. Jeffre är vår lilla tunna som alltid vill ha uppmärksamhet och som verkligen är en liten diva som tror att världen kretsar runt honom. Gör den inte det så piper Jeffree.. Högt och ihållande tills någon uppmärksammar honom, då är allt bra igen. Jeffree är och förblir en idol!

Så, nu är det vila en stund, att vaka kattungar tar sin kraft.. Ha en bra dag o helg allesammans!

kramar från Malin

söndag, juli 06, 2008

Färger och syskonkärlek..


Idag har det varit lupp-dag.. Dvs vi har gått igenom kattungarnas färger och mönster med lupp och konstaterat att vi har två ickesilver.. Cutie är en klar brunmönstrad kille, det ser man ju tydligt och hade jag bara haft tid att titta efter så hade jag ju sett det långt tidigare.. Men som ni vet så har vår utställning och det tar enormt mycket tid, sen har jag varit i Spanien o lämnat Minnie och man kan väl minst av allt säga att vi har haft fullt upp.. ;o) Cuties mönster däremot vet jag sannerligen inte, men det lutar ju åt tabby, har ngn annan nåt förslag så välkomna med det! ;o) Lite roligt är det allt, för Cutie är vår första brunmönstrade kattunge någonsin! Vi har aldrig fått brunmönstrade innan!Cobran lutar åt att bli ickesilver, med reservation.. Edward (Scissorhands från Dompans förra kull) såg väldigt svart ut lääääänge, men blev smoke i sinom tid, så vi får se hur Cobran utvecklas. Hittills inga spår av vare sig spökmarkeringar eller smoke i a f, så vi skriver om honom till ickesilver tills vidare och följer med spänning hans päls... ;o)

Jag vet inte hur vi ö h t ska kunna skiljas från någon av killarna.. Alla är så mysiga o goa och personliga! Så fort man visar sig är det full action med små ben som tultar emot en och glada små mjauanden, och eftersom detta är Dompans sista kull känns ett vemod. Hennes kullar har alltid varit oerhört personliga och enormt sociala. Candys kullar har alltid varit trevliga o goa också, men det där lilla speciella trixandet och busandet har alltid kommit från Dompan-barn.
Nåja, vi har ju ett barnbarn i form av Sharin kvar, måtte hon kunna producera fina avkommor i äkta Dompan-anda framöver..

Ha det gott!

Matdags!


Kattungarna är alldeles synnerligen mysiga! Alla sju är sociala och oerhört sällskapliga, vilket inte minst har märkts i helgen när vi har haft tonårings-invasion.. Linn & Sacke skulle i fredags ha filmkväll och övernattning för sina kompisar.. Åtta tonåringar tryckte därmed ihop sig i vårt vardagsrum och kattungarna blev såklart ivrigt uppvaktade i sitt rum köket.. Alla sju ungarna klängde o klättrade på tonåringarna utan minsta blyghet och blev omåttligt populära! Hur söta som helst. Varje morgon har jag en kör av små kattungepip som vill ha frukost och så fort det är matlagning så startar kören igen. Godingarna! Men som vanligt finns det en i kullen som absolut inte äter välling med mjuk mat..

Kossan, alias Relient K, gillar bara hårdisar, allt mjukt är läskigt att äta! Så han går alltid undan vid vällingdagsen och låter syskonen slafsa i fred.


Jeffree får oftast en alldeles egen matskål, eftersom hans ätteknik inte uppskattas av de andra småttingarna.. Jeffre äter nämligen med hela kroppen, och har fått en alldeles egen tvätterska i matvraket Candy. Genom att tvätta Jeffree får ju även hon sin del av maten som är menad till de som behöver näring o fett mer än Candy... För gudarna ska veta att hon verkligen är rund nu..


Jimmy har en lite vackrare matstil, en rund liten gourmet! Rent och snyggt ska det ätas med vackert bordsskick..


Cobra har nackdelen i matsituationer att vara vit, och brukar därför se alldeles brun ut efter matdags. Men han tvättas gärna av Sharin Foo, som tvättar o putsar blandat med tjuvnyp och daskar med tassarna.. Men Cobran finner sig i det, han blir ju såsmåningom ren o snygg igen!


Ren o snygg efter mat är knappast Jeffree.. Men faktum är att med extramamma Candys insatser så tar det inte lång stund innan han är fräsch igen, hur otroligt det än kan verka..


Vem vill pussa Jeffree nu? Svar: Candy!


Jimmy däremot ser synnerligen välartad ut, en väluppfostrad renlig kille!

Ha det gott allesammans!