måndag, juni 21, 2010

Norgeresa och skolavslutningar bland annat...

Sonen tar emot sitt betyg, och lyckades trots alla motgångar med märkliga lärare o annat få godkänt i alla ämnen, utom i de ämnena han fick VG, bra jobbat!!!


Förra veckan var milt sagt OERHÖRT hektisk.. I familjen Vildhjärta är det ofta så att först händer ingenting.. Sen ingenting... sen ingenting... Å sen händer allt..!! :o) Det som stod på agendan för förra veckan var diverse aktiviteter med barnen, diverse aktiviteter för barnen och så skolavslutnigar med en resa till Norge för mig, mannen, Lillsnigel o Cutie o Cobran samt ressällskap.. Phui.
Veckan flöt på, fram till torsdag, då insåg jag att Candy hade rejäla flytningar.. Variga. Ringde djursjukhuset, åkte in, kollade henne, johopp, livmoderinflammation. Tid för operation fredag morgon kl.8, och då åkte vi o lämnade damen.

Sen stress iväg till skolavslutning kl.9. Mannen o farmor fick gå på lillsnigelns skolavslutning själva, jag var tvungen att fixa allt inför sonens lilla avslutningsmiddag på eftermiddagen.. Veterinären ringde, operationen hade gått bra o Candy var vaken o pigg, tack o lov. Bestämde att vi skulle hämta henne kl.16, hjälp, vi skulle ju få mina brorsor o styvfar på besök kl.15?! Nåja, det får väl gå.. Mannen kom hem, susade iväg till Citygross o hämtade tårtor o köpte hem lite snabbmat utifall att kidsen inte skulle orka laga under helgen.. Linn hade bestämt med kopisar (fem stycken!!!!) att de skulle stanna över härhemma o grilla o kolla filmer på fredagen eftersom vi ändå inte skulle vara hemma.. Suck.. Nåja, man får väl vara glad att kidsen har kompisar, eller hur? Always look on the bright side of life... ;o)
Glad Linn, ÄNTLIGEN sommarlov! :o)

Susade in till stan o på skolavslutningen för sonen, "bara" 20 minuter sena.. Fick se en stackars fanbärarinna svimma framför scenen, men allt gick bra, som tur var! Sen fick sonen sitt betyg, o sen smet mannen o jag, pengar skulle växlas in och mannen behövde gå in på jobbet en stund.. Hem i full sinkadus, o fixa med pastasalladen o dressingar o allt inför familjens ankomst. Hann käka o sen var mannen o jag tvungna att lämna sällskapet o åka för att hämta Candy o hennes medicin. Allt gick bra, o Candy var pigg o vaken! Hem igen, fixade fika till gästerna, och sen åkte de hem o Sonen installerade sig på sitt rum med sin kompis.

Vid 18-tiden packade vi så in allt i bilen inför resan till Norge. Man, Lillsnigel, Cutie, Cobran o jag plus all packning. Stoppade till i Smedby där vi hämtade upp klubbkompisen Ulf o hans två fina britter Sina o Dandy. Sen började den drygt åtta timmar långa resan till Dal, Norge.

Cutie klarade inte av att sitta längst bak i bilen, så efter att ha tuggat fradga o mått illa fick han flytta fram o sitta mellan Ulf o Lillsnigel i baksätet. Då blev det bättre. Anlände till utställningshallen utan större missöden vid halv tre på morgonkvisten.... Försökte sova lite, men det var griskallt trots filtar, och Lillsnigel, som sovit hela resan, var speedad o pigg.. Huu.. Somnade till en liten stund, sen var det dags att gå in på veterinärincheckningen..

Upptäckte att Cutie skitit på sig, hela bakbenen, svansen o ryggen full av illaluktande kattbajs! FAAAAN! Gjorde i ordning buren, sen in på handikappstoan o Cutie-stackaren fick bada i handfatet... Cutie formligen HATAR att bada, men han finner sig i det, tack o lov. Men handfatsbadet var liksom inte alls till belåtenhet, tvärtom trodde jag ärligt talat att han skulle bryta ihop totalt, kattstackaren! Han formligen hankattsbrölade hela badet igenom, sen fick vi försöka torka honom torr.. Inte skoj.. Men det gick.. Sen var det bara att kamma, kamma o kamma... Pudra, pudra o pudra.. Kamma igen, o sen var han acceptabel, men extremt mjuk i pälsen.. Suck.. Cutie var dock ensam i sin klass, så jag närde ändå ett litet hopp om cert..

Mannen o jag hade pimpat buren med Kalmar FF-flagga!

Cobran hade sin vanlige konkurrent emot sig, så där närde vi inga som helst förhoppningar om cert, dock fick vi reda på att konkurrenten skulle gå upp en klass om han vann idag, så hopp fanns om cert för morgondagen. Cobran är väldigt fin, och jag är mycket nöjd med honom, MEN fullkomligt ur pälskondition och om man då möter en fin nästan fullpälsad hane som kommit lite längre i utvecklingen så får man liksom bita i det sura äpplet o förbereda sig på en andraplats. That's life! ;o) Själv gick jag assistent hos Cobrans domare, så jag hade lite koll på när han skulle upp.

Cobran skötte sig utmärkt hos sin domare, fick en fin bedömning och blev som beräknat 2:a, grattis till Iréne o Bert-Åke, som med sin Ray Davies fick cert o titeln IC! Sen var det dags för Cutie..

Cutie fick en enormt fin bedömning och sitt cert, o blev därmed IC. I BIV:en blev han slagen, men kvarstod som domarens bästa grp 4 hane, inte illa! :o) Sen blev det dags för NOM och döm om min förvåning, men Cutie blev nominerad till panel!!! Hallelujah! Jättekul!

I panelen fick han en röst, men det var rejält spridda skurar med en röst på några andra också. Den som vann fick två röster! Vi var dock väldigt stolta o nöjda ändå med bara certet, så nomen var som grädde på moset liksom! Stort grattis till Bibbi som fick en BIS med sin S*Beyond's American Pie som kastrathona! Jätteroligt!


På kvällen var vi supertrötta, så det blev buffé på hotellet (som låg i anslutning till utställningshallen, och sen i säng. Grämde mig extremt eftersom jag tidigare lyckats slarva bort min mirakelkam... En ny kam, som jag givetvis var tvungen att ha, skulle kosta 295 norska kronor.. Suck.. Nåja, själv göra, själv ha..

På söndagen var det lite styr med assistentgången, och jag skulle först gå assistent hos en korthårsdomare...! Sen fick jag byta med en assistent, varpå en annan kom o var missnöjd över att behöva gå hos samma domare som han fått kritik hos dagen innan.. Den domaren var den som skulle ha Cutie o Cobran, så jag bytte glatt o förberedde mig på att kanske få en del kritik som assistent o hoppades på att åtminstone få cert på våra grabbar.

Inhandlade en ny mirakelkam, o fick t o m priset lägre när jag berättade att jag förlorat min kam o att i Sverige kostar minsann kammarna bara 250 svenska kronor. Försäljaren gav mig då kammen för 250 norska kronor, tack för det. Kammade Cobran o Cutie som nu såg aningens bättre ut i pälsen trots handfatsbadet dagen innan.

Cobran var först ut och fick sitt cert utan problem, hurra!! Domaren var mycket förtjust i honom, men påpekade att han var ut kondition. Dock menade han på att eftersom Cobran var så välbyggd och kraftfull så gick det ändå att ställa ut honom utan problem trots bristen på päls! Många hjärtan o fina omdömen på Cobran, men givetvis förlorade han i BIV:en mot Iréne o Bert-Åkes kille. Jag var glad o nöjd ändå, alldeles särskilt eftersom domaren dessutom berömde Cobrans temperament och skrev "Large, beautiful, calm male!"

Sen kom Cutie, som dagen till ära hade konkurrens av en fin ung hane som tagit mååånga Best in show... Nåja, jag hoppades på Cutie i a f, och var ändå glad för att domaren berömde hans konkurrent jättemycket. Det är en superfin ung kille som är ett halvår yngre än Cutie o lite mindre eftersom han inte kommit lika långt i sin utveckling. Cutie fick därefter också en jättefin bedömning, bl a skrev domaren: "Beautiful boy, very attractive! Calm!" Sen skulle de två mötas o vi få veta vem som blev etta o fick certet o vem som skulle bli tvåa. Jag måste ärligt talat säga att jag hade köpt vilket som.. Jag skulle förlora i s f med hedern i behåll och utan protest liksom. Den andra killen har lite mer pointade öron och för dagen bättre pälskvalitet, Cutie hade större storlek o bättre haka. Men Cutie vann! Han fick så fina lovord och domaren var jättenöjd med honom! Tack!

I BIV:en blev det lite av en ringutställning. En del vackra katter fick gå hem, kvar stod sen Cutie o en norsk hane som var i full kondition och nästan två år äldre än min Cutie. Som tredje bästa grupp 4 katt i BIVen blev den vackre unge hane som Cutie slog, grattis Maria o S*Pysidas Pigalle!! Som andra bästa blev Cutie, och vinnare blev Britas Skaujentas Heike, grattis! Jag var ändå fullt nöjd med Cuties insats och bedömning! Dagen innan var det ju Cutie som stod som fullständig vinnare o blev nominerad, så lite omväxling förnöjer, eller hur?! :oD Själv fick jag superfint omdöme som assistent till domaren, så jag var också mer än nöjd med det! :o)Senare på dagen var det så äntligen dags att få åka hem till Sverige igen. Lite felkörning blev det, trots GPS, men hem kom vi..

Nu väntar hemmets lugn i dagarna två, sen blir det jobb, sen midsommar o därefter väntar Kalmar-utställningen, spännande o skoj! :o)

Ha det gott allesammans o ta hand om er! Kramar!

Aldo Raine med morfar Vale!


Allra raraste S*Vildhjärtas Aldo Raine med morfar Vale i sitt nya hem hos Arne o Anna o alla kattsläktingar!
Tusen tack till Arne o Anna för fotona!