torsdag, januari 11, 2007

Jaja, här kommer en blogg då då...

Hmmm.. Vet inte vad jag ska börja.. Om jag skriver att jag har massor av annat att göra så tror ni mig väl inte.. Men det HAR jag.. Beirut är sorgligt försummat och Jesus, Maria, o Josef, måtte inte snön komma innan lördag kväll, för jag bara MÅSTE ut o städa täpporna.. Ikväll har jag ägnat mig åt att diska, handla, kolla läxförhör, mailat lärare o pratat med barn. Å så har jag tittat på tv, "Afterlife". En ganska spännande engelsk variant av "Medium", jag gillar ju sånt där... Parapsykologi tror jag det kallas.. eller nåt.. I veckan som har gått har jag faktiskt fått var hemma i två dagar med en febrig Wilmis. Arma barn, hon har pipit som en liten sill och jag har inte kunnat gå två steg i från henne, så jag har inte kunnat göra något mer än det mest nödvändiga.. Stackars Wilma, hon hamnade i konflikt med bästa kompisen i helgen, kom ut till mig o grinade nästan ögonen ur sig. Kompisen hade sagt något JÄTTEDUMT, enligt Wilma. Stackars kompisen satt inne på vår säng o grinade hon med, o försäkrade om att hon inte alls hade sagt nåt dumt.. Efter viss smygande utfrågning kom jag fram till att de hade lekt doktor och kompisen hade sagt att hon skulle ta blodtrycket på Wilma.. För min lilla unge, som lider av blodfobi, så var detta uttryck fullständigt chockerande! Så nu har vi tränat på att säga "blodtryck" här hemma.. fniss.. Det går inget vidare.. Paniken lyser i ögnen på Wilma så fort man säger "bl.." Hmmm... En annan fixering ungstackarn har nu är lypsyl.. Får hon inte lypsyl med jämna mellanrum under dagen så får hon PANIK! Anledningen? Jo, hon tror att om man använder lypsyl regelbundet så slipper man få näsblod...! Öhhh.... DET har jag aldrig hört, o ändå har jag hört rätt mycket vid det här laget.. Jaja, någon som har en bra synonym för ordet blod? Tips emottages tacksamt..

KAtterna mår bra, Brucen är hanigare än hanigast, men har tack o lov inte fått för sig att pinka revir.. Liten Loppa blir ivrigt uppvaktad, men hon är mest intresserad av julpyntet (NÄE, jag HAR inte plockat undan det än, trots att jag i normala fall brukar ha allt undanstädat vid trettonhelgen..) och häromdagen spydde upp en smällkaramel hon hade satt i sig.. Eller rättare sagt resterna i form av silkespapper i mängder.. Antar att det inte har någon negativ effekt på hennes hälsa, för hon mår bra för övrigt. Candy är fortsatt tjock och har fått en ny pojkvän.. Honom ska hon förhoppningsvis träffa i slutet av januari.. Förmodligen får jag ta ledigt från jobbet o ta bussen upp när damen behagar löpa.. jag vågar INTE ha henne o Bruce i hop överhuvudtaget, så det är ett evigt pusslande för att de ska vara åtskiljda.. Candy ett par timmar på Linns rum, å Bruce fritt i resten av huset å så byter vi.. Pust.. ALDRIG mer en närbesläktad hane till mina honor boendes härhemma !! Blossa är minst lika korkad som vanligt, sorgligt men sant.. Söt är hon i a f och allas vän! Alla människor borde ha en Blossa i sina liv! Dompan är mammas bebis nr 1, nu börjas det igen med att sitta som en hund brevid datorn o bara vänta på mig, så att vi ska gå o lägga oss.. Dompis ska ligga på min mage o mysa... Min älskling!

Jag har en jädra massa jobb i form av hemsideuppdateringar (som mannen "ska göra" "nångång framöver" och en massa vanligt jobb o en massa annat att göra.. Jag inser att EGENTLIGEN så borde jag ha en egen sekreterare och en egen personlig skötare (som kunde fila mina fötter medans jag dikterar mina sammanställningar från jobb o katter...).. Tror att det är ganska orimligt att begära det dock, för jag kan varken stå för lön eller husrum eller mat.. Men OM man vann sisådär en miljon på lotto, då skulle jag jobba halvtid o vara husfru halvtid.. På min "husfrustid" skulle jag surfa o städa o tvätta.. fniss... Och jag skulle inte känna mig som om jag satt i nån kvinnofälla överhuvudtaget! Jag skulle nog trivas rätt bra.. Åtminstone en vecka eller två..

Utställningsplanerna är ju helt hopplösa... Jag får omvärdera o ändra o pussla o trixa.. Jag vill ju att Brucen ska ställas lite, o så vill jag ha kattungar efter Candy, o så vill jag hinna med alla kidsens intressen och finnas till för dem.. Men en sak som jag har gjort nu efter nyårets tillbakablickar och framtidsmål är jättebra, jag har börjat laga mer näringsriktig mat! Mer fibrer, mer frukt o grönt och mer nyttiga fetter! Så nu kanske jag överlever min 40-årsdag... Kanske.. Sen var det det här med rökningen.. Hrmm.. Det går INTE bra.. Men eftersom man ska försöka tänka positivt o ta fram det bra i livet så lämnar jag det ämnet nu.. ;-)

Jag LÄNGTAR efter kattbebisar! HEMSKT mycket... Det är som en drog, det suger o drar i tarmen o ibland måste jag ge mig in på andra skogkattsidor o bra sukta! Jag ser såååå mycket fina bebisar överallt! Härligt! Vill bara att Candy ska få massa fina bebbar.. Eller.. Inte en massa, tre eller fyra räcker så gott! Blåtabby... mmmmmm.... jaja, silver lär hon ju definitivt inte få med sin nye pojkvän, men å andra sidan har hon aldrig fått ett enda silverbarn trots silverpojkvän, så det hade jag ändå inte förväntat mig.. Men hoppet hade levt.. Nu får jag istället tänka dilution.. Mums! Hanen vi ska använda är jättetrevlig, eller var åtminstone när jag träffade honom som liten! Och enligt andra så är han än trevligare nu, och han är VACKER! Herreminje, vilken snygging.. Han kan förhoppningsvis få fina bebbar med Candy.. Nåja.. nu känner jag hur ögonen håller på att glida ihop trots detta intressanta spekulerande om framtida kattbebisar.. så nu blir det godnatten!
Kramar från Malin

söndag, januari 07, 2007

Söndagsmorgon

Jag har varit så slö med bloggandet att det inte är klokt.. En massa annat har upptagit min tid och jag har helt enkelt inte haft ork o lust att sätta mig vid datorn.. Men det passar ju bra att jag har det som ett av målen inför 2007, att inte sitta alltför mycket vid datorn.. fniss.. VAd har jag för andra mål under 2007 då? Om jag ska hålla mig till "kattlivet" så är det att Bruce Viggesson ska bli Internationell Champion, och det lär bli nog så svårt med tanke på konkurrensen.. Jag kommer heller inte att ställa så mycket, men lite grand. Målsättningen var en utställning i månaden, men troligtvis stupar det direkt eftersom en del utställningar har blivit inställda och som det ser ut nu så får nog Brucan följa med till Boråskatten, Sydkatten och så åker vi till Finland med La Familiga i slutet av mars.. Hmm.. gäller att se till att Candy inte är på g att föda just den helgen då... I april blir det kanske en utställning o i maj kanske någon.. I juli ska vi till Polen, döskoj!! Då ska Brucen med. Målet är också att Bruce ska vara fertil fram till nästa höst/vinter, så att han kan få en date med Shantaram.. Vi får se hur det går.. Än så länge är han cool i den bemärkelsen att han inte kissar, men han är petig med maten och ylar en del, så om han skulle gå ner i vikt mer så får vi väl se.. Han ska må bra, det är prioritet nr 1.Maken till keligare o gosigare katt har jag sällan sett, så om han o Shanta ska bli ett par blir det mycket intressant att följa de barna..
Jag har ytterligare en målsättning och det är att Candy ska få en kull till. Efter den kullen får vi se, jag bävar för att kastrera henne... Hon är tjock som fertil, och hon lär bli kolossal som kastrat... Pust.. Nåja, den dagen den sorgen.. Våra andra kastratflickor här hemma, Blossa & Loppan, håller sig smärta o välslimmade utan problem, men Candy.. Pust.. Under året ska också alla tre avelskatterna HCM-testas. Vi får se om Candy ska släpas med på ngn mer utställning, om allt går bra med det tänkta kullen så kanske hon kan tävla som avelshona.?! Vi får se..
I år blir det fler utställningar som mannen får följa med på också, han har ju blivit sorgligt åtsidosatt o fått sitta hemma med alla barnen när jag har flaxat Sverige runt.. fniss.. Stackarn.. I år ska han få följa med lite mera.. Vi har ju en urgullig farmor o farfar till Wilma som gärna passar henne, så det är ju bra! Just nu sitter Herr Viggesson brevid mig o kollar på alla fåglar som flyger utanför fönstret.. han är ju så söt! Det är ett mål också, att få en bra bild på allt annat än fotogeniska Bruce Viggesson.. Han ser oftast ut som en fåntratt på bilder, men jag får väl ta honom till fotograf... Hans päls är "under utveckling", fniss, han har massor av täckhår på ben och under magen!! men annars mest ull... Hmmm... Hans mammas päls kom ju sent, så jag antar att det blir till att vänta på full pälskondition ett tag till.. Candy fick sin rejäla krage först förra våren! Innan dess hade hon inte mycket att ståta med.. Men en kanonkvalitet, så låt oss hoppas att Brucen ärver den! I fredags var vi hemma hos Marie & David (S*Fairyhearts) där vi fick god mat o dryck. Shanta har vuxit en del, hon är sååå fin! Visserligen är hon inte en heffaklump som sin mor, hon påminner nog mest om pappsen, men så lik mamma till sättet och vissa rörelser! Tack, Marie m familj för att ni tar så väl hand om lilla Kantarellen! Shanta har fått en kompis också, halvbrorsan Bazookas dotter Bixie. En jättevacker kattjej, så fin! Det ska bli spännande att följa dem båda! Bazooka var lika cool som vanligt, men lite kär i småtjejerna var han.. Även han påminner om både far o mor och det är så kul att se avkommor som är så goa och mysiga och inte bara vackra.
Idag ska vi på middag hos svärföräldrarna, jättetrevligt. Å så ska vi hämta Maja vid bussen, hon ska åka från Strängnäs idag till sin stora sorg. Men igår saknade hon oss lite i a f.. ;-) Jag ska städa av lite också och byta lite sängkläder till barnen, annars blir det lugnt. Ha en bra dag! Kram från Malin