torsdag, december 13, 2007

Lucia på alla håll o kanter...


Linn på "catwalken".. Coolt sminkad och stylad i håret gick hon in till musik från Rammstein & temat "Rock".. Gissa hur stolt den ömma modern var som nästan fick pilla tårar i ögonvrån...? :o)Idag har jag varit på filialen, rätt skönt med lugn och ro och inte tillbringa dagen i ett hus där det skrålar musik (olika varianter från barnvisor till hårdrock..) från fem olika håll och man har ständig uppvaktning.. Samtidigt är det nästan FÖR tyst på filialen, men men, man är väl aldrig nöjd antar jag..

Igår var vi först på lucia på Wilmisens dagis, jättefint och trevligt som vanligt! God julgröt och goda mackor bjöds det på bland små tomtenissar, pepparkaksgubbar o lucior i mängder. Wilma var lucia och alldeles bedårande! Roligaste momentet är alltid när ungarna ska sjunga den där tomtevisan "När nätterna blir långa o kölden sätter in.." det börjar alltid relativt mumligt och sen när det kommer till refrängen så lyfter man nästan från stolen av ljudvågen som vrålar "HEJSAN HOPPSAN FALLERALLERA"... *fniss* Så söta!

När lussetåget på dagis var över så sprang vi över till kyrkan mittemot, för där skulle Linn vara motsträvig lucia. Komisk unge det där, förmodligen den enda i världen som INTE vill vara lucia, och som vid lottning givetvis blev lucia... Lagen om alltings jävlighet som vanligt! Nåja, hon insåg att om hon inte var lucia nu så skulle hon troligtvis ångra sig, så hon accepterade sitt öde... *fniss* Till saken hör ju också att hon ikväll ska gå hårmodell på Kalmar slott, på en hårshow, så hennes hår har blivit piffat o fixat i två dagar, och GIVETVIS så kom det en stor klump stearin i det... Undras just vad hennes frisör säger om det idag..? Nåja, det gick att pilla bort, så jag tror inte någon större skada skedde.. Linn var fin som lucia och det var jättevackert att se. Mindre vackert var väl att Wilma Törnbladh smet från pappa och sprang fram till storasyster längst fram i kyrkan och ställde sig framför henne, iförd joggingbyxor och med tröstnapp i munnen.. aningens pinsamt för vår lucia... och för oss, men vi är ju rätt vana vid att alltid skämma ut oss på endera viset, så det kändes rätt lugnt..

Ikväll är det då hårshow på slottet, och sonen är... borta? Hmm, känns lite surt att ha köpt en biljett för 100 spänn till honom när han förmodligen tomtar runt hos nån kompis utan tanke på att han egentligen skulle gå direkt hem.. Knasbollen!

Ha det gott allesammans och trevlig lucia!

//Malin

söndag, december 09, 2007

Måleri och kattungar...


Äntligen har vi målat om.. Hallen uppe och trappan och vardagsrummet, så ni kan ju ana att det har tagit lite tid.. Vardagsrummet är nästan färdigplockat, bara mannens nymålade cdskåp som ska upp på väggen o svälja alla cd:s som nu ligger i kartonger o annat. Illvitt var färgen vi valde och det blev helt rätt! :o)


Kattbebisarna växer o frodas och jag har då äntligen valt.. Efter att ha lyssnat för mycket på min hjärna (som skrek att Sharin är den klart bästa silverhonan utan vitt) så har jag nu valt att lyssna på mitt hjärta, och det är bestämt att lilla Dita Von Moose ska flytta hem till pappa, farmor och mormor här hemma! En söt liten pälstjej med stora öron, bred öronbas, fin profillinje, fin haka och tassar som dasslock! :o) Shirley är bokad upp till Gävle, till en kanontrevlig ny ägarinna, och det känns toppen. Resten letar fortfarande hem även om intressenter finns.. Alla kattungarna är så fina och så mysiga att man helst vill ta hem de allihopa! Helt underbara! Dessutom ser det ut som att kombinationen Shanta + Bruce var lyckad, kvalitén känns hög på bebisarna och det är en relativt jämn kull. Dita & Shirley är mest åt morfar Maximushållet, de andra är mer lika varandra, men alla har stor syskonlikhet, vilket inte minst visar sig på våra misslyckade kullbilder.. ;o)

Annars är det fullt uppbokad vecka, imorgon ska jag handla, på tisdag är det städning, på onsdag är det lucia x 2, på torsdag är det frisörshow på slottet där Linn ska vara med, och på fredag är jag troligen halvdöd.. Då ska vi trycka klart tidningen, och på lördag är det styrelsemöte i kattklubben.. Söndag är vilodag..

Ha det gott allesammans o simma lugnt..