lördag, maj 19, 2007

GRATTIS BAMBI & MALIN TILL BIS!!!!

Hallelujah moment!! Malin Mindfields katta S*Trollgummans Okelani Olathe har idag blivit inte mindre än BIS HONA KAT II!!! GRATTIS I SUPERMEGAFORM, Malin & Bambi! Jag börjar nästan lipa av lycka för er o Trollgumman, som fött upp denna vackra (och tjocka.. ;oD) katta!
Kramar från Malin

Kattvakt & lördagsmys!

Här kommer bild på brorsans fina Maja som fick 6 små bebisar för drygt en vecka sedan. Brorsan har varit duktig o redan hittat hem till de små, förutom två små knattar. Vid en noggrann koll kunde vi se att det var två små pojkar och 4 flickor. Brorsan tyckte att kattungarna var såååå häftiga i färgen och blev smått besviken när jag berättade att de var frostade och att deras färg var svart & vit och att det gråa skulle växa bort.. De två hanarna var minst frostade, men jag fick en ok bild på den honan som var nästan mest frostad. Vilket fenomen frostning är egentligen! Omvänd silver liksom.. Vi lämnade vitaminer o kattmat till mamma Maja och om två veckor ska vi dit igen och hjälpa till att mata de små. Så mysigt, även om jag fortfarande hade önskat att Maja blivit kastrerad utan att ha fått kattungar.... Candy ÄR tjock! Hon ska föda om tidigast 13 dagar om jag har räknat rätt och hon har ju haft ganska bra födelsevikter på sina tidigare ungar, så jag misstänker att det inte är så många, däremot stora bebisar.. Pappa Vale är ju heller inte ngn liten kille, så det bådar ju gott för kattungarnas framtida storlek. Lite orolig är jag, jag vill ju så gärna att allt ska gå bra med förlossning o sånt och att de små liven ska må bra.. Ibland händer det ju saker vid förlossningar som man inte kan förutspå och även om Candy vid tidigare förlossningar har skött sig ypperligt med den äran så är jag ändå orolig...

Idag ska jag vara kattvakt åt S*Simzonites & S*Offsides! Så mysigt att få kela med de små européebarna o perserkatterna plus huskatt o skogis! En härlig kattfamilj och jag ser nästan fram emot att få passa dem!
Drabbades i morse av tillståndet "Lamus filurus".. Ett tillstånd av nästintill katatoni... Man vet att man har tusen saker att göra och att Beirut borde städas ordentligt (igen) men man kan liksom inte bestämma sig för var och vad man ska börja med och blir därför komplett handlingsförlamad och gör ingenting istället.. Känner ni igen det? Man blir liksom som deg i kropp o skalle... Nåja, jag har eftermiddag o kväll på mig.. Mannen ska ner till landet o hämta de övernattande tre (Wilma, Sacke & Maja) och då får jag ta tag i Beirut. Ikväll ska mannen på releaseparty för sin kompis bands skiva, och jag o barna ska vara hemma o mysa! Härligt!
Ha det gott allesammans! Och tummarna hålles för såväl Mandel som Ozzy, som tävlar på SVISS utställning i helgen. Imorgon ska mannen Bazooka och Lottas perserkatter tävla, då håller jag tummarna även för dem!
Uppdatering:
Har fått höra att både Mandel & Ozzy tog sina cert, supermegagrattis till dem!!! Tror att Ozzymannen blev Champion också om jag inte har räknat fel! Härligt!!!
Här hemma har jag känt på Candy och kan konstatera att kattungarna rör på sig i magen, men inte så aktivt.. Antingen är det få och stora barn eller många som slåss om utrymmet! :oO Hoppas att det är typ fyra med tjocka magar... ;o)
Har matat söta små europékattungar, ta gärna en kik på S*Offsides hemsida.. Kattungarna är så söta att man nästan svimmar.. T o m lille perserkillen Foxy är en liten hjälte och supersöt!! Trodde väl aldrig att JAG skulle säga så om en perser, men så är det... Foxy finns att beskåda på S*Simzonite's hemsida.. Kan tillägga att Lotta som har S*Simzonite's & Johan som har S*Offside's är sambos, så jag ränner inte i varje kattägares hem här i Kalmar.. På ett o samma ställe finns dessa 6 godingar att beskåda! ;o)

fredag, maj 18, 2007

Fredagsmys o kroppkakor hos mamsen!

Jesus, Maria o Josef, vår lägenhet är verkligen något för heminredningsakuter.. suck.. Nåja, det skulle spela mindre roll egentligen, för nu är det ju så att städning sällan är ngt bestående och definitivt inte med 4 ungar och 5 katter... Kidsen är skogstokiga och springer ner till bryggan o badar varje dag! Huuuuu!!! Just nu viker de små änglarna tvätt och ska sedan ta ett snabbdopp innan väskorna ska packas och vi åker ner till mamsens på landet.. Brorsans katt har fått ungar.. Suck... 6 stycken dessutom, återkommer kanske med bilder på dem.. Inte för att jag är så nöjd med det, men vad ska man göra? Slå ihjäl dem? Näe, vi får hjälpas åt att hitta hem till de små huskatterna, brorsan hävdar att en ska stanna och jag har sagt att han måste kastrera sin hona OCH den lille.. Har packat ner lite god mat till mamma katt och längtar efter att få se de små underverken trots att jag innerst inne hade önskat att honan hade varit kastrerad o inte fått några..
Här hemma lär det inte bli några 6 ungar i alla fall.. Eller? Mamma Candy är tjockare än en tunna och ligger mest o sover hela dagarna, när hon inte äter.. Undras just hur många det kan vara.. Nu känner jag fosterrörelser alldeles bestämt och jag är sååååå nyfiken och spänd. Majas rum ska städas ur och jag hoppas att hon kan hysa de små därinne, för mamma Candy är lite mer asocial och rädd om ungarna än Dompan. Dompan bara måste ha sina kattungar "mitt i smeten" annars hoppar hon på dörrarna och flyttar de små.. Candy däremot är såååå nöjd med att bara vara med sina små o tvätta o putsa dem.
Favoritplatserna brukar vara strykbrädan och badrumshyllorna, men där kommer hon inte upp längre, så hon har fått en matta i vardagsrummet som duger gott.. Dammsugarslangen är som vanligt poppis att ligga vid, vet inte varför det är så..
Snart ska vi ner till mamsen, kroppkakor står på matsedeln för sista gången innan hösten. Man bör ju inte göra kroppkakor på nypotatis, för det smakar inte bra och är nästintill omöjligt att göra.. Maja, Sacke & Wilma har bestämt att de ska sova över hos mormor, så mannen, jag o Linn blir själva i kväll. Vi ska kolla på film och mysa oss..
Ha det gott allesammans! Kramar!

tisdag, maj 15, 2007

Onsdag o kortvecka!

Hallelujah moment, jobbat tre dagar o är ledig i fyra dagar, alldeles alldeles UNDERBART! Så här borde det vara jämt! Mannen är fortfarande lite purken för att jag flänger o far hela tiden, men men... Om man slår ihop fotboll á 3 timmar i veckan, bandy á 1,5 timme i veckan, spela fotboll á 1,5 timme i veckan o drar ut det på de åren vi har varit tillsammans o lägger ihop alla mina utställningshelger i timmar så tror jag det går ganska jämt upp.. Jag väljer att tro det i a f.. fniss... Men han har så rätt så, mannen, det har verkligen varit mycket nu! Nåja, välbehövlig utställningspaus, bara kick-off med Skogkattslingan hela nästa helg också.. puh.. sen ska det väl lugna ner sig ett tag.. Närmaste utställning för Brucen i mitt sällskap (han ska ju med mannen o Maja till SW) är ju inte förrän sista helgen i juli och till dess är det lååååååååååångt!! Har dock viss förståelse för mannen, inte skoj att sitta hemma med fyra ungar var o varannan helg, det är ju en hel del praktiska göromål som tar tid. De tre äldsta har ju en fader som sällan har tid, han är ju fullt upptagen med sitt eget liv, så stackars mannen har ju fått överta den rollen också.. Tror att pappan just nu befinner sig i Turkiet på semester.. Jaja, vi väljer alla hur vi vill leva våra liv.. Själv är jag djupt tacksam över att ha mina barn boende hos mig i alla fall! Trots att det alltsom oftast känns som att man är mol allena förälder med stor hjälp av mannen såväl praktiskt som ekonomiskt.. Kan inte riktigt förstå det där med "frånvarande pappor".. Fattar inte alls hur de resonerar o tänker, men jag antar att de skapar sig ett liv helt utan barnen och tycker att det räcker om man betalar underhåll och umgås med sina barn var fjärde (eller var sjätte?!) vecka.. Alla utgifter i form av cyklar o annat ska mamman stå för, annars får man ta vacker tass o tigga o be... Finns säkert en del mammor som också skiter i sina ungar o skaffar sig nya liv kanske, men dem har jag aldrig hört talas om.. Jäkligt surt är det i a f att man som morsa måste ta allt ekonomiskt ansvar och alltid finnas där medans pappan kan komma och gå efter eget behag.. Och inte har en enda skyldighet utöver underhåll! Eller sorgesamt påstå att man faktiskt inte har tiiiid att ta hand om sina egna barn, för man måste jobba eller gå på bröllop eller åka till Turkiet på semester.. Förra året var det visst Thailand.. Suck.. Själv har jag heller inte alltid tid, men jag får skapa det. O när inte jag har tid så får mannen rycka in.. Stackars sate, han visste nog inte vad han gav sig in på när han skaffade mig o barnen... ;o) Och för egen del kan jag säga att det känns TUNGT ibland..

Helgen i Ulricehamn var trevlig, och med lite överraskningar. En positiv sådan var faktiskt en domare (näe, det var faktiskt inte Aliosha, även om han är en trevlig prick, för si det visste jag ju redan innan Ulricehamn att han var!)! Jörgen Jensen dömde NFO grp 8 på lördagen och hade svåra bekymmer med att placera Shanta o S*Myselisia's Tortiella. Själv tycker jag nog att Shanta i dagsläget har samma utveckling som sin kära moder, dvs en stor kropp med ett litet huvud, så för mig tedde det sig ganska självklart att "Tårtan" var etta, men vi fick svettas ända till det var dags för nomineringarna innan han bestämde sig. Shanta blev ex 2, och det är alltid trevligt att förlora till sympatiska medtävlare, så stort grattis till Myselisias, som f ö tog förstaplatsen även på söndagen. Shanta fick 2xex 2 men det kändes helt ok! Hon är så vacker, lilla damen, och vi har gott om tid att ställa henne framöver! Å då får nog Tårtan se upp.. ;o) SW står på planen för Shanta o då möter hon även sin kompis Bixie och förmodligen Tårtan o ett gäng till! Spännande! Jag känner dock att hon inte är det mest harmoniska som går med ett par snöskor, så resultatet blir som det blir... ;o) Jörgen Jensen var en oerhört trevlig domare som jag gick assistent åt på lördagen och det var synnerligen trevligt! En sympatisk person som jag blev positivt överraskad av! Bazooka knep sina cert bägge dagarna och även Nom, och gissa om vi nästan dog när han fick två röster på lördagen (den som vann fick tre!)!! Bazooka i päls, då får du huka dig, Viking! ;o))) Vi träffade en massa trevligt folk o lyckligtvis ingen otrevlig ;o), så utställningshelgen var klart lyckad!! Supertack till Marie för trevligt sällskap o allt!

Ikväll är det tvkväll, så då blir det inget surfande.. Har dessutom fått hem dvd:er med mitt ABSOLUTA favoritprogram; "Kalla Fötter"!! Sååååååååååå underbart, igårkväll gottade jag mig med inte mindre än FYRA avsnitt!! Jättemysigt! imorgon väntar styrelsemöte i kattklubben (om inte mannen stryper mig... ;o)) och på fredag ska vi röja Beirut!

Till alla gnällspikar som vill läsa mera blogg, kom hit o städa o tvätta o gå på föräldramöten o dagismöten o fixa o dona så sitter jag mer än gärna framför datorn o bloggar... *asgarv* Någon frivillig?? Inte det? Okej, då får ni ta det som det blir! ;o)))

Kramisar o ha det så gott!

Ps MEGASTORT GRATTIS TILL MANDEL FÖR IC-TITELN!!! HURRA!!! Synd bara att du förr eller senare måste möta Snygg-Bruce o förlora... *HAHAHAHAHA* Ds