torsdag, november 06, 2008

Som vanligt räcker aldrig tiden till...


..men det är egentligen en dålig ursäkt eftersom jag faktiskt har mer fri tid till förfogande nu. En influensakänning och diverse resor o jobb har dock gjort att mesta tiden sedan jag kom hem från Göteborg i söndags kväll har gått till att sova all ledig tid.. Två nätter på jobbet o resten av tiden har jag endast ägnat åt att hämta vinterkläder i vårt röriga förråd och sen har jag sovit.. O sovit.. o sovit.. Gick o lade mig kl. 19.40 igår kväll och sov till klockan kvart i sju i morse.. Det ni! Då är man sömnig! Värk i kropp o hals o huvudont har gjort att jag misstänker influensa på g, eller är kroppen bara slutkörd.. Jag har haft ett hektiskt schema med mycket jobb innan Lissabon, resan till o från Lissabon samt jobb därefter o sen tåg tur o retur till Göteborg plus att allt ska funka härhemma.. Så antingen influensa eller "enbart" slutkördhet har gjort att blogg o annat är sorgligt ouppdaterat.. Sorry!

Ovan en bild från sista kvällen med gänget i Lissabon! Tack till alla för en spännande resa!! Hoppas vi har möjlighet att åka på WW nästa år också... :o)Alfons är och förblir en favoritkatt, och jag är jätteglad att just han finns bakom våra två småpojkar Cutie o Cobran. Härligt att ha kattungar med ett arv av en så rak linje av vackra hanar o honor bakom pappa Xeke, det gillar jag! Alfons är kraftfull och trevlig, en kalaspojke! Husse är också nöjd med Alfons bakom sin Cobra, det syns väl?

I helgen som var åkte vi till Göteborg för NU:s utställning. En eloge till NU som jobbat på bra och som bjöd på en välorganiserad och trevlig tillställning! Cobran vann sin klass i svår konkurrens, det gjorde mig stolt, och han lyckades även knipa BIVen. Tror det var sju konkurrenter.. Cobran fick en strålande bedömning av Raymond, och gjorde matte mycket stolt! Han var en av de två som fick gå upp till NOM, men blev slagen av en liten söt, vit bebis med enorma öron o vackra öronlinjer, helt ok! Dessvärre var Cobran en sprattelgubbe, ville inte visa upp sig ö h t, även om han var trevlig o godmodig, men att hänga där o glo var inget för Cobris. Så nu är det träning som gäller! Han är aldrig bråkig eller ilsk, de orden o handlingarna finns ö h t inte i Cobrans tankar, men just sprattlig som en ål. Lite ADHD, till skillnad från brorsan Cutie, som är precis som mamma Dompan när man visar upp honom! Han bara hänger där och visar upp sig som den stjärna han själv tycker att han är, cool kille! Cutie var uppe hos sin domare på bordet i endast någon kort minut eftersom det var tidspress, så det kändes lite surt. Sedan jämfördes kattungarna i burarna, och det var också lite synd, för även om Cutie faktiskt inte tycks behöva träning så hade det varit kul att få visa upp honom riktigt. Han blev Ex 3 av 4, och det kändes väntat och helt ok. Det var en tuff grupp och då Cutie varken har särskilt mkt päls eller tofsar på öronen så stod han sig rätt slätt i jämförelse med de andra.. Bebisen som vann gruppen blev dessutom BIS, och ärligt talat var det BISkvalitet på den som blev Ex 2 också, så jag var väldigt nöjd med resultatet! Dock inte med den korta bedömningen, men det finns massor av olika anledningar som är acceptabla till den, så jag är heller inte särskilt besviken.. ;o) Ändå tycker jag att det är lite surt, även om resultatet var rättvist, för man anmäler ju främst kattbebisar till utställning för att de ska få framtida träning, åtminstone är det så jag ser på det. Och en kort vända på bordet, för att sedan ligga i buren bakom domaren en stund o sedan tillbaka till sin bur ger knappast träning ö h t.. Nåja, jag är en erfarenhet rikare i a f.. ;o)


Ushki har haft bråda dagar sedan Lissabon, han har haft två dater med Shanta o Delfinia... Frågan är bara om han är mogen? Nåja, det får tiden utvisa, men damerna krävde långvarig uppvaktning av vår käre spanjor, och det fick de! Han är en gentleman! Så nu blir det väntan för att se om det kommer löp eller bebisar.. Själv tror jag det blir omparningar på bägge plan, men man har väl aldrig haft rätt på den fronten innan, så vi får se...


Bruce är SÅ nöjd med att vara hemma igen! Han äter och leker och är nöjd med att slippa resor ett tag framöver. Till våren tar vi förhoppningsvis nya tag för att jaga cert så att Brucan kanske kan få ngn kastrattitel.. Bruce Viggesson är o förblir en idol! Kanske han inte hade så svår konkurrens på WW, men han var NOM med den äran och gjorde oss stolta genom att vara just den fina killen som han faktiskt är. Tittar man bakom alla flashiga detaljer som andra katter har så finns det en fin teknisk katt i Bruce Viggesson, och ett sagolikt temperament! Han artar sig bättre o bättre för varje år som går och han har något som inte många panelkastrater har, nämligen höjd på benen och längder! Det är väl också värt något? Sen saknar han ju tofsarna och flashigheten, men vi är så glada över honom ändå! I våra hjärtan är och förblir han en BIS och det kommer aldrig någon domare eller kritiker att ändra på! Så vi kanske får ändra och skriva att Bruce är en BIH-katt! Best In Home! :o)

Det var dagens tankar o funderingar...

Dagens bästa är att vi har fantastiskt goa katter, Blossa, Loppan, Bruce, Candy, Dompan osv osv osv och att vi ALDRIG skulle byta ut dem!

Dagens sämsta är min influensavarning! Äter c-vitamin, dricker honungste och hoppas att det försvinner!!

Kramar från Malin