fredag, januari 09, 2009

Byte av rum..
Det råder undantagstillstånd i Beirut! Efter ett idogt funderande och flytt mellan olika rum så har mannen och jag numera ett eget sovrum, det minsta i huset, och Wilma o Maja delar rum. Sen får vi se hur länge det funkar.. Maja tillbringar mesta av sin vakna tid i stallet och Wilma behöver mer lekyta, så efter lite funderande så blev lösningen denna.. Tjejerna har det största rummet, och med tanke på berget av saker som ska sorteras så kan det behövas.. Phui!

Igår när alla pep iväg till skola o jobb så började supermamman, aka jag, sitt arbete. Majas resårbotten petades in under Wilmas loftsäng, och det var en tung bit.. Phui! Men supermammor klarar ALLT, så efter lite direktiv från mina båda medhjälpare Cutie o Cobran så hamnade sängen på plats, och det blev riktigt mysigt! Jag köpte tyg på rea för typ två år sedan och just det tyget kommer att bli PERFEKT som gardiner o tillbehör i flickornas rum, så det är inte alltid av ondo att samla på sig saker.. Fast å andra sidan är jag aningens betänksam över VAR tyget kan finnas? Nåja, det kommer nog fram så småningom.. Än så länge är gardinsömnad det lägst prioriterade.. Jag ska sortera o plocka ur alla leksaker först.. Givetvis har jag synnerligen effektiv hjälp från Cobran o Cutie under alla moment av sortering, plock och ommöblerande, så jag gör det ju inte ensam... ;o) Cutie lyckades med bedriften att klämma tassen under loftsängen, under högljudd klagan, men lyckligtvis så blev det ingen större skada, bara lite ömhet i några sekunder, sedan kunde han fortsätta med sin insats i stora ommöbleringen.. Å så råkade jag ryta åt Cobran när han nästan hamnade under resårbottnen, och den stackars lille Skutten blev alldeles förfärad över att jag inte förstod att han faktiskt bara skulle visa exakt var den skulle ligga.. Nåväl, efter någon minuts surande återkom min käre medhjälpare o så var de två igen.Maja är ju dessutom minst lika katastrofal som jag med att samla på sig diverse pryttlar, så att bara sortera över alla hennes saker var ett idogt arbete.. Efter att ha pressat in hennes säng under loftsängen bar jag över alla prylar och rensade hela hennes rum (utom garderoben!) för att sedan ägna mig åt skurande av väggar o golv.. Jättehärligt med doften av såpa! Å så började jag kånka över mannens o min säng. Det bar sig inte bättre än att jag fick skruva bort huvudgaveln på sängeländet innan jag lyckades förflytta den mellan rummen. Nåja, med hjälp av herr Ushki lyckades även sängbottnarna hamna på rätt köl i sängramen, och så började det arta sig någorlunda. Att kartonger, lådor o annat skumt står staplat över hela övervåningen får man ha överseende med, man måste ju ha en vision! Plockade med gardiner o gardinstänger, samt lite allmänt bärande av prylar fram o tillbaka, innan det var dags att hämta Wilma på fritids.


Wilma blev, trots röran, överförtjust i att få dela rum med storasyster! Och så måste jag bara berätta hur rolig hon är just nu, innan jag fortsätter berätta om ommöbleringen..

Förra fredagen var vi nerbjudna på middag hos mamsen o hennes man, det skulle serveras lutfisk och diverse släkt var inbjuden. Mamsen, som känner sin dotters familj väl, följde inte lillbrorsans råd om att säga en tid en timme tidigare än korrekt tid. Min lillebror har nämligen som förslag att om mamsen säger till mig o mannen att det är middag vid 14 så kommer vi lagom till 15 när alla de andra anländer.. Nåja, det är lätt för den lille skitungen att säga, han har bara sambo o hund, försök få vår familj med samtliga 6 personer klara i tid när man är tidsoptimist dessutom.. Nåväl, klockan 15 skulle middagen serveras och mamsen poängterade att det var Mycket Viktigt att komma i tid.. Förvånansvärt nog så kom mannen hem från jobbet strax innnan 14, och beräknad o önskad avgång var klockan 14.10. Jag var klar, Linn var klar och Wilma var nästintill klar redan klockan 14. Då säger sonen att han måste duscha.. Ok, en MYCKET snabb dusch på en minut bara för att vaska av sig var dealen.. Efter tio minuter vrålade vi alla på sonen, som givetvis fortfarande stod i duschen. Till slut skickades Wilma upp för att banka på badrumsdörren. Å då bankar hon på o säger: "-Sacke, du måste komma nu!" med bestämd röst. Sonen skriker att han kommer. Då svarar Wilma: "-Vi är inte arga på dig, Sacke, vi är bara MYCKET besvikna!" Å vi vrålar av skratt...
Nåväl, eftermiddagen ägnades åt plockande, plus att jag samtidigt gjorde hemggjord müsli (kalasgod!) och lufsa (potatispannkaka i ugn för er som inte vet vad det är) till kvällsmat. Precis när Linn kommer hem från skolan o Wilma visar henne vårt nya rum så känner jag en omisskännlig odör.. Kattkiss!!! Ifrån vårt nyskurade sovrum! Satan i gatan! Vem är den skyldige? Jag o mannen hade våra sängkläder med oss till Kattis o Mats o bodde i deras gäststuga, som också används som parningsrum (för katter kan tilläggas! ;o)) och eftersom vi var synnerligen trötta o lata vid hemkomst så tvättade vi inte dem, utan la dem bara i sängarna.. Med facit i hand var det förmodligen en dum idé.. För NÅGON har kissat i vårt sovrum och frågan är bara VAR? Det syns inget, och har vi enorm otur så är det på resårbottnarna.. Suck och trippelsuck.. Idag har jag grovtvättstugan o då ska allt skuras o tvättas om, igår skurade jag golvet hundra gånger utan att doften helt försvann.. Undrar just om det är herr Ushki Törnbladh som har markerat för första gången i sitt liv, eller om fru Blossom Törnbladh har återgått till sin dåliga vana som fertil (eller när hon blir sur!) att kissa på saker..? Med tanke på doften så skulle jag sätta en slant på att det är den förstnämnde.. Jag vet att Bruce markerade när vi målade om på bottenvåningen o allt flyttades runt, då la han två pölar i varsitt hörn av rummet.. Men jag hoppas innerligen att Ushki inte börjar skvätta, för då blir jag tossig! Nåja, vi håller tummarna att det bara är en engångsföreteelse, och att han inte gör om det..
Näe, nu har jag suttit här en låååång stund och det finns massor att göra! Jag ska förbereda så mycket jag kan så att mannen o jag ikväll kan ägna oss åt att fixa med tavlor o lite garderobsröj..

Ha det gott allesammans o trevlig helg!

tisdag, januari 06, 2009

Skogkattmästerskap o förhoppningsvis ett nyförvärv...Nu är vi hemkomna från besök i Drakborgen, Stockholm, och vi vill främst tacka Kattis o Mats för (som vanligt!) god mat, trevligt umgänge och allt annat! Vi hade två anledningar att åka upp, inte bara Skogkattmästerskapet på måndagen, utan även för att titta på en tilltänkt arvtagerska till Dompan.. Vi har i nuläget en gammal avelshona, och en ung hona som vi hoppas funkar i avel, men ingen Dompa... Dompan har varit en underbar avelshona som gett vårt avelsarbete en enorm skjuts. Candy har bidragit med sin del och vi är jättenöjda att vi har en avkomma efter henne i avel (Delfinia hos foderfamilj) samt ett barnbarn till dem båda (Sharin Foo), men nytt blod behövs.. Vi kan ju inte bara ha kastrathonor och hanar... ;o) Så vi var o tittade om vår tilltänkta blivande avelshona o katt passar oss såväl temperamentsmässigt som typmässigt och jag kan väl lugnt säga att hela familjen var stormförtjust i detta lilla yrväder som har namnet S*Drakborgens Coco la coccinelle... Så om allt går planenligt så kommer lilla Coco att flytta hem till familjen Vildhjärta och göra vår kattfamilj komplett.. Tusen tack för denna möjlighet, Kattis! Vi är inte bara stormförtjusta i mamma Quiddie såväl till yttre egenskaper som inre, utan även stora fan till pappa Solskinn, som är en riktig idol! Vi träffade honom för några år sedan på WW och han fastnade direkt i hjärtat! Så att vi är glada över att få lov att köpa en avkomma till dessa båda katter känns helt fantastiskt!

Coco med syskon är jättevackra och i mina ögon mycket lovande allihopa, men det är Coco som jag hela tiden har återkommit till.. Hennes två systrar är ljuvligt vackra de också, men Coco har något visst..Å även husse höll med, Coco ska det vara!


<
En bild på pappa Xeke, BIS avelshane och nominerad som vuxen hane, tillsammans med sina fyra söner från vår kull! Visst är de fina?!

På måndagen var det skogkattmästerskap i Skogkattslingans regi! En jättetrevlig utställning, men man undrade ju lite över hur katterna skulle reagera med får och papegojor som gol mest hela tiden, som grannar i hallen... Allrahelst lille Skutt alias Cobran, som visat att han faktiskt inte är så överförtjust i att visa upp sig på utställningar.. Men han fick fantastisk träning och skötte sig med den äran! Duktig kille! Cobran blev Ex 2 (av fyra) efter en tre månader äldre kille som var i strålande form och det var en helt rättvis placering i mina ögon. Vi var dock lika glada för det, för huvudsaken var att Cobran skötte sig väl och tyckte det var ok, och det gjorde han! Grattis Gun o Mats till segern med vackre S*Magorias X-man! Cobran fick stående ovationer för sin preparering och det gjorde matte extra stolt... ;o)Paniken o Lillvit lånade vi av deras matte Lillemor, och de har aldrig varit på utställning innan.. Men bägge pojkarna var coola precis som mor o far, och skötte sig ypperligt! Paniken vann sin klass (över brorsan o ytterligare en konkurrent!) och blev dessutom BIV, grattis! Paniken fick också en egen fanclub som tyckte att han var supervacker, så det var jätteskoj!Lillvit förvånade oss alla med att knipa en andraplats efter brorsan, och han skötte sig ypperligt. Han behöver mycket tid för utveckling, men jag tror att han kommer att bli riktigt fin i slutändan. Kvaliteter finns därbakom all gänglighet o pälslöshet trots allt!Men mest förvånande av allt var Cuties resultat! Cutie är vacker, jag älskar honom, men han är definitivt en kille som utvecklas i ryck och kanske inte den mest harmoniske i dagsläget... Han skulle också behöva lite tofsar på öronen, och länga i huvudet lite, men faktum är att han faktiskt har en hel del fina egenskaper. Han är lång o kraftfull i kroppen, har en fantastisk kvalitet på den lilla päls han har och är oerhört sympatisk och lätthanterlig. Dessutom har han bra höjd på huvud och rak, fin profil, fin öronplacering och storlek på öronen och allmänt mysig o go! Han vann över sin konkurrent, blev BIV och dessutom nominerad! Jätteroligt, och inte alls förväntat! I panelen blev han slagen av Cobrans baneman, men det var också helt rättvist och ändå skoj att få träna Cutie lite i panel. Superroligt! Att jag sedan kan reta mannen för att min katt är bättre än hans älskade Cobra är ju inte mindre kul precis.. ;o))))Vi träffade också pappa Xeke med anhang, det var jättetrevligt! Xeke är så vacker och en alldeles underbar personlighet, och att vi dessutom är stormförtjusta i hans ägare Jane o Bert samt hans privata "handler" Johanna är ju också en bonus! Grattis till framgångarna, pappa Xeke!Trevligt att träffa alla människor, ingen nämnd o ingen glömd, och en härlig weekend i storstaden! Nu ska jag plocka lite härhemma och sedan ska jag sova läääääänge imorgon!

Ha det gott allesammans o gonatten!