lördag, februari 17, 2007

Lördagsbad för småtjejer!

I morse var jag seg som få, det var tröööööööögt att stiga upp... Nåja, upp kommer man ju i sinom tid, men kul var det inte.. Mannen o jag o Wilmisen passade på att åka ner till Ljungbyholm när vi ändå skjutsade Maja till stallet. Marie Bazooka med familj bor ju i världsmetropolen Ljungbyholm och eftersom det är utställning nästa helg skulle vi bada Shanta och Bixie, samt föna de små primadonnorna. Passade på att ta lite bilder på damerna, men hallå, jag ÄR ju bara helt hopplös.. Motljus.. fniss.. Nåja, man ser lite hur Shanta ser ut i a f! Söt som socker och lika cool som mor o far!
Damerna fann sig i badet utan större problem, likaså i föningen.. Duktiga små damer! De små kattbebisarna var tjocka om magarna och ivrigt beundrade av Wilmisen, som längtar efter att våra katter ska få smått.. Håller fortsatt tummarna för att parningen mellan Blomman o Candy har tagit och att vi verkligen får smått i april... Skulle vara så skoj!!
När vi kom hem lagade jag lasagne, sen väntade Eketorp, eftersom Wilmisen gick in till grannbarnet för lek.. Så mysigt, mannen o jag låg i varsin soffhörna o slumrade.. Härligt! Ikväll har vi tittat på Melodifestivalen och Majas o mina favvisar gick vidare, nämligen Idolerna Sebastian och Måns! Och nu bär det i säng, har tänkt läsa en stund.. I nästa vecka ska vi hälsa på de andra barnen från Johnny Depp-kullen för att se hur de har utvecklats och det ska bli jätteskoj!
Tack o hej o gonatten!

fredag, februari 16, 2007

Hektisk fredag!

Idag har jag varit hemma med Wilmisen o Sacke, som båda hade ont i mage o huvud. Själv kände jag mig kass i går kväll, men idag har jag varit helt ok. På eftermiddagen bakade vi drömrulltårtor och mitt i smörkrämen ringde telefonen.. En lätt stressad Marie hojtade att Beyonce hade fött en unge och om jag ville åka med så fick jag bli klar på fem röda.. På med smörkräm på de klara bottnarna o ihop med rulltårtorna, sen åkte vi! Jättefin kattungeförlossning med duktig mamma som skötte allt själv.. De små var så vackra och alldeles underbara!




Candy trivs och har myst med Vale i dagarna, men nu tycker Vale det är nog.. Han har tröttnat, så nu börjar tumhållandet för att det har tagit!
Tusen tack för bilderna, Arne på S*Kattfarmens!!

Är jättetrött o sliten, så nu blir det inte mer skrivet ikväll, titta in på S*Fairyheart's hemsida för att kika på underverken som föddes i eftermiddag!

Ha det bra!
Tack o godnatt från mej!

torsdag, februari 15, 2007

En alldeles lusande torsdag....


I morse vaknade jag tidigt, och hoppade upp fort (trots att Wilma hade hållt låda hela natten med växtvärk o halsont och sömnen hade lyst med sin frånvaro) eftersom Maja & Sacke skulle till ishallen och matsäck skulle packas.. Ungarna kom upp och så även mannen efter lite morrande.. När frukosten var avklarad så berättade sonen att det kliade i huvudet, "Kan du inte kolla så att jag inte har löss, mamma, jag glömde säga det igår!" säger han.. Fram med luskam, men den behövdes knappast.. Det hoppade fram en lus bara jag delade på håret.. Urrrkkkkk!!!! Mannen fick nästintill frispel och hojade om att raka av allt håret, Linn var bekymrad eftersom hon precis hade sprayat upp håret i rätt stuk och själv kände jag bara olust och kli i hela huvudet.. Usch! För några år sedan hade Maja löss så att det bara hoppade i hela huvudet!! Då hade både jag och Linn också fått, men Sacke klarade sig. Nåja, det var bara att ringa skolan och dagis o berätta att sonen skulle avlusas och att Wilma inte mådde bra, för hennes halsonda satt i och dessutom klagade hon över ont i magen. Sonen bröt nästan ihop! Just idag, när alla skulle till ishallen och åka skridskor! Så typiskt den ungens ständiga otur... Vi kammade ur hans hår under Wilmas nyfikna granskning, hon var mycket intresserad av de små äckliga krypen.. En hel bunt stora, några mellanstora och en hel del pyttesmå kammades fram.. Bara att sätta sig på cykeln och cykla till apoteket för att köpa lusmedel.. Efter att ha dränkt sonens hår i linimentet var det så dags för min egen kamning över badkaret.. Jodå, där fanns en stor och några små lusar.. Fan! I med liniment i mitt huvud också och kamning av Wilmas tunna, ljusa hårman, men hon hade tack o lov klarat sig! Sonen och jag har tillbringat dagen med mössor på huvudena och ser nog tämligen komiska ut, men det kan man bjuda på bara man slipper den värsta linimentlukten och lössen! Usch! Maja kammades igenom, men inga löss, och nu väntar vi på att Linn ska komma hem o kammas.. Suck.. Nåja, löss två gånger någonsin är ingen större katastrof, det går ju i flera omgångar varje år och vi brukar klara oss tack o lov, så man ska inte klaga. Wilmisens dåliga mage oroar lite dock, hon är inte allvarligt sjuk, men definitivt inte frisk i magen och jag ber till gud att vi slipper magsjukan nu... Usch, det vore inte något vidare efter lusepidemin...


Candy och Vale har äntligen fattat rejält tycke för varandra och kallas numera för "pippisarna".. fniss... Bara att hoppas att det tar sig och att det kommer en kull ungar efter denna nervpress i o med att hon först inte ville, sen ville hon lite under vissa protester och nu vill hon.. Dessa katter... Det kan bli ett MYCKET spännande färgutfall, precis som förra kullen nästan, fast ändå lite mer variation.. Blått, blåpaddor och cremehanar.. Med eller utan mönster o vitt.. I förra kullen kunde det ju bara bli svart eller svartsmoke med eller utan vitt, så vi förnyar oss lite i a f.. Tänk en liten blåtabby tjej.. Med vitt.. Mums! Jag kommer troligtvis att kastrera Candy efter denna kullen, så det blir nog hennes sista.. Vi har haft jättesvårt att se när hon löper och efter denna pärsen med Bruce o henne så känns det som att jag gärna ser att hon blir kastrat.. Men man vet aldrig, saker o ting kan ändras och hon kanske inte ens är dräktig.. Hoppas o tänka framåt får man ju ändå göra. Ett av problemen jag har är att jag nog måste arrangera ett tillfälligt boende för Candy tills jag säkert vet att hon är dräktig.. Jag vågar inte ha henne o Bruce tillsammans utifall att hon inte är dräktig och det känns som att hålla dem separerade är hopplöst.. Men vi får se..Candy kommer ju inte hem förrän samma helg som Sydkatten är, då ska mina snälla vänner från storstan komma ner dit o ha Candy med sig, så att vi slipper kuska ännu en gång.. TACK!
Sydkattens utställning första helgen i mars bjuder som vanligt på tuff konkurrens för Herr Viggesson, men jag lipar inte om han förlorar mot katter som är bättre i fas.. I slutändan är ju Bruce bäst ändå.. fniss...Han råmar nästan livet ur sig här hemma, som den snusktänkande älgkalv han trots allt är, och Loppan är inte sugen på att ställa upp trots idoga försök.. Maja ska åka med oss till Sydkatten, och firar därmed sin elfte födelsedag i Malmö på kattutställning! Hon fyller år den 3 mars, så jag antar att jag får släpa med några paket. Oftast önskar hon sig behändiga saker som ridläger o liknande och de tar som väl är inte så stor plats (men kostar desto mera.. Puh!). Hoppas att hennes pappa, som bor i Malmö, kan bjuda ut henne på middag eller bio under dagen, det skulle vara perfekt! Får inte glömma att ringa honom om det (antecknar i hjärnkontoret som sällan minns något ändå.. fniss)..
Tessie på S*MissMikkus har fått fyra små hjärtebarn igår! Grattis Tessie & Maximus o såklart Lilly! !! Vi önskar all lycka med de små och tycker såklart att favvisen är den svartsilvriga med vitt! Barnen är halvsyskon till vår Johnny Depp-kull och kommer säkerligen att bli kanonfina!
Ha det gott, ikväll blir det Medium med vaniljglass och körsbärssås! Mums.. Beach 2007 släng dig i väggen... ;-)

onsdag, februari 14, 2007

Alla hjärtans dag!

Idag har jag haft en rätt bra dag på jobbet, och ingen unge är sjuk längre tack o lov.. Hämtade Wilmisen på dagis och då fick jag en ros av ungen!! Så söt! Och vilka gulliga dagisfröknar de har! Helt underbara människor! Hon hade fått hjälp av sin dagisfröken Anna med att skriva "Till mamma och pappa med puss o kram från Wilma". Maja kom hem med fina kort som hon hade gjort till hela familjen och sedan lagade vi tre mat o efterrätt till hela familjen. Tacopaj med vitlökssås och till efterrätt toscapäron o massa glass.. Mumsigt värre!

Idag hoppas jag att Candy o Vale har haft en riktigt snuskig dag.. *rodnar* men jag vet inget säkert.. Jag blev hiskeligt glad igår när jag fick höra att de hade gjort "det" så att man nästan svimmar! Härligt! Go, Vale, go! ;-)

Nu börjar Wilma lipa, så jag måste rusa..

Nattinatti!

tisdag, februari 13, 2007

Tisdag i deppighetens tecken..

Idag är jag nedstämd, och likaså i går.. Finns just inget som känns positivt just nu, man bara väntar på att allt ska gå åt pipsvängen.. Candy vill inte mysa med Blomman, hon har nog kommit av sig i löpet, eller var hon inte i löp, eller så vet jag inte.. Fan! Jag kunde SVÄRA på att hon var i löp! Hon ylade på torsdagsmorgonen, och på fredagen var hon så kärvänlig så, likaså stod Bruce som en iller utanför dörren där Candy var innanför o sniffade o var alldeles till sig i trasorna.. Så jag är relativt säker på att hon löpte.. Lite trist att ha åkt 80 mil i onödan annars.. Suck... Men som Stefan sa, vi har haft sånt jädra flyt innan med att parningarna har gått som på räls, så någon gång måste det ju misslyckas för oss också. Jag är o förblir en orolig själ, så därför målar jag upp olika scenarier varför Candy inte vill låta sig paras.. Jätteläskigt.. Anna är jättegullig o uppdaterar mig med jämna mellanrum, det enda tråkiga är väl att det liksom inte händer nåt mer än Blomstackarn försöker o försöker.. Candy får dessutom stanna ett tag och jag hoppas verkligen att hon "hottar till sig" o gör sin plikt som avelshona.. fniss..

Annars händer här inte mkt, Linn o Wilmisen är sjuka, Linn har rejält ont i halsen, så har hon inte blivit bättre till i morgon bär det iväg till vårdcentralen.. det går mkt halsfluss nu.. Att komma fram till vårdcentralen är dock ett projekt för sig och nio av tio ggr säger de ändå att man ska avvakta. Vilket i o för sig är rätt, oftast är det ju virus som spökar och det hjälper ju inte penicillin emot, men ibland känner man sig så ohyggligt besvärlig för att man bara ringer... Wilma har sin vanliga hypokondri samt dessutom halsont. Hon får lätta panikattacker varje gång hon blir lite slemmig i halsen och illvrålar : "MAMMA, SLEM!!!!!!" så måste jag komma med juice och skölja ner slemmet.. Pust.. En lätt hysterisk unge, precis som sin ömma moder.. fniss...

Nähä, nu ska jag inta liggläge i Ektorp o läsa en bok innan tvättberget kallar igen..

Tack o hej från mej!

söndag, februari 11, 2007

Söndagstankar...

Här kommer en bild på spanaren Bruce.. Han hänger ofta sådär över köksstolen o spanar ut efter snygga brudar..

Idag har vi varit o kollat på huset.. Och jag måste erkänna att det var en besvikelse... Läget var kanon, huset har charm och är mysigt, framförallt på bottenvåningen, men tyvärr ingen potential... Pannrummet var minimalt, badrummet var ok men inte mer och det var många små konstigheter.. Så tyvärr så känns det som att det var alldeles för mycket som behövdes göras vid och inte så mycket möjligheter att göra det utan att bygga om hela huset.. Främst är det väl pannrum o panna som bekymrar, det är ju bra om man kan använda annat än el som energikälla.. Så som det ser ut nu så är det tyvärr nej tack, vi har inte råd att rusta upp huset så pass mycket som behövdes, men det skär nästan i hjärtat att skriva det... För trots allt så fanns det många fina saker också.. Uthus.. Läget... köket... vardagsrummet.. hallen... fina skafferiet med små trähyllor.. matkällaren.. Men men, det kommer fler hus att titta på, nu är tanken väckt att kanske byta boendeform, återstår bara att hitta rätt hus!

Rapporterna från Stockholm är lyckligtvis relativt täta, kanske de två ändå fattar tycke för varandra!?! Candy verkar ha kommit ur löpet något, hoppas bara att hon får varmare känslor för Blomman snart, jag vill ju så gärna att den parningen ska lyckas!! Tänk att få småblommor! Såååå mysigt! Så fortsätt gärna hålla tummarna för att det ska bli till stånd!

Grattis Häxan o Mandel till andra certet, nu blir det stenhårt i Borås eftersom bägge har titelchans... Så lär det säkert komma ngn annan katt o sno certet mitt framför våra ögon.. fniss.. Det skulle vara lite tragikomiskt! Nåja, Bruce Viggesson är världens finaste katt i alla fall, så det så!! ;-) Bara att hålla tummarna o hoppas att domarna tycker det också! Å jag vet att Häxan har samma åsikt om sin Mandel, tur att vi älskar våra katter över allt annat och att vi ändock är goda förlorare! ;-) För om inte Bruce tar cert i Borås så hoppas jag VERKLIGEN att Mandel är den som tar det, så det så!

Nej, nu är det tack o hej för mig, Ektorp kallar.. Kramisar!

Åhhhh, glömde ju skriva att Marie som äger Edward & Donnie ringde ikväll! Grabbarna har vuxit jättemycket och är sååå fina o goa! Jätteroligt att höra, och nu har vi bokat in besök! Ska bli skoj att väga dem, och att se deras utveckling. Donnie är cool och klipsk, Edward tror att han är kung och kör med mer muskler än hjärna... ;-) Längtar efter att få se dem!!