lördag, juli 21, 2007

Äntligen SEMESTER!!

*gör vågen* Äntligen är det semester! Har varit enormt sliten nu, och längtat efter ledighet att få göra vad man vill.... Eller nåja, med barn i huset har man fortfarande plockfaktorn och laga-mat-faktorn att ta hänsyn till, men jag kan städa när jag vill! Dammsugaren är USEL, jag måste verkligen köpa en ny! Den suger inte upp kattsanden, och det känns som grus under fötterna trots att det är nydammsuget och torkat.. Suck.. En utgift jag INTE hade lust att få nu! Det räcker så bra med utgifter ändå... Nåja, såg att de sålde billliga dammsugare på Netto, får väl köpa en sån så länge... ALLT är bättre än den jag har.. Alternativet sopskyffel är också lockande och då förstår ni vilken usel dammsugare jag har!

Igår var barnen på bröllopsmiddag, deras pappa o pappas sambo gifte sig, och barnen åt god mat i massor o umgicks med släktingarna på fädernet. Jag o Stefan tog Wilmisen med oss o handlade lite kattsand och matvaror, plus en lov runt korvmojjen... Korvkioskmat är bra för alla utom Svea, men va fan... Till hösten ska jag ju försöka ta tag i det med träning o sånt livsfarligt, som vid blotta tanken på det får mig att ha en nära-döden upplevelse.. Brrr.. Jag och kollektiv träning är egentligen ingen bra idé, men man får väl offra sig för att slippa den eländiga värken i rygg o nacke och för att bli smäcker som en vinthund.. Eller nåja... Jag nöjer mig väl med att Svea minskar i omfång så att jag inte ser konstant gravid ut... ;o)

Kattungarna är sjövilda, och vi märker en viss parbildning.. Delfinia & Demonius är Drakar, hur aktiva o energiska som helst och hur roliga som helst. Delfinia har klara likheter med Dompan i sitt lekande, det handlar om blodigt allvar och hon gör små undanmanövrar i form av attacker mot våra ben när man leker med vippan. Hon ÄLSKAR Cyklopias vippa i giraffmönstrat tyg med lila fjäder, den är största favvisen av dem alla. Måste investera i några fler sådana som jag kan skicka med de små när de flyttar.. Delfinia är en riktig goding, jag gillar henne mer o mer för var dag som går och det kommer att bli ENORMT svårt när hon flyttar.. Så fort jag kommer ut i köket så klänger hon o klättrar på mig o gosar o busar! HÄRLIG katt!
Demonius börjar arta sig väl, jag tycker han utvecklas åt rätt riktning för varje dag som går och det ska bli kul att följa honom. Han har potential att bli riktigt stilig som vuxen också. Han är nästan lika busig som Delfinia, men mer en gentleman. Han är dock betydligt mer energisk o håller längre än Delfinia i lek, hon slocknar efter en stund, men Demonius bara leker o leker o leker.. Påminner starkt om en Duracell-kanin... ADHD-dragen förnekar sig inte... ;o)

En som gillar de små är faktiskt Bruce... Han är ju delvis separerad från våra damer o andra katter nu ett tag, för hormonerna har flödat och ylen har avlöst varandra.. Jag vill inte sätta Candy på piller eftersom hon ger di fortfarande och dessutom löper hon inte, men samtidigt vågar jag inte lämna Bruce Hagaman ensam med tjejerna... Så när vi inte är hemma så får han bo på enkelrum.. Funkar faktiskt bra, han är ju en synnerligen snäll o sympatisk herre vår Bruce Viggesson. Han tvättar gärna de små och gosar med dem, en utmärkt bror till de små! Dessvärre har han inte växt ifrån sin extremt dåliga fotonärvaro, som ni kan se på bilden.. ;o) Tror att Marie tog 30 bilder på Bruce och ingen med öppna ögon.. fniss.. Stackars ful-Bruce.. ;o)
Salamander är otroligt lovande. Jag älskar hans kvaliteter och jag hoppas innerligt att hans nya ägare kan tänka sig att ställa honom några gånger, för han har egenskaper som jag bara älskar.. En mycket stilig ung man! Han är lite fegare än de andra, lite försiktig, men absolut inte på ett negativt sätt. Han håller mycket ihop med brorsan Gandalf, de två ligger ofta o sussar ihop och leker på samma nivå, de två yrvädren Delfinia o Demonius är nog såna vi får plocka ner från gardinstängerna såsmåningom, men inte Gandalf o Salamander, de är så lagom! Visst busar de o hittar på, men inte så hysteriskt som de andra två, lite mer på Kalle Bakom-vis..

Gandalf är forfarande lill-Bruce o lill-Ragge, han påminner så starkt om de två under uppväxten att jag nästan kan förutsäga hur han ska reagera på olika saker.. Kul samtidigt som det nästan är kusligt... Gandalf är rund o god o vääääääldigt Kalle Bakom... ;o) Men han är så mysig att man bara älskar honom! Älskar också "Kattis-vippan" från Cyklopia... Den är favorit!

Nu ska jag gå ner o dricka kaffe, sovmorgonen idag satte Wilma p för, hon vaknade kl.7.. ;o) Men tänk så härligt det är att stiga upp när man slipper åka o jobba!!
Ha det gott allesammans!

onsdag, juli 18, 2007

Onsdag, ännu en dag mindre innan semester...

Har haft en trivsam dag på jobbet med en glad gamäng som nog kan klassas som min favvis bland alla pärlorna, så jag kan inte klaga. Cyklat i värmen har man gjort, men också haft mys o lugn o ro, så dagen har förflutit väl. Chefen var inne en stund på fm, måste skryta lite med att hon är en synnerligen sympatisk människa, både som chef och som individ! En pärla! Tack, chefen, för att du är så bra! Vi ska byta chef till hösten, och denna blir nog svårt att ersätta, men det kommer säkert att gå bra, även om vår nuvarande chef är fantastisk så finns det hopp om den nya också. Allt handlar om att ge en chans och försöka förstå varandra på samma plan, vilket måste erkännas att jag har haft svårt med tidigare, men nu tror jag att jag har en lite mer ödmjuk inställning och dessutom så är vi ingen svår arbetsgrupp att ha o göra med, så det ska nog ordna sig.

Möttes vid hemkomsten av "lille Mäster" som var i full färd med att ansa häckarna inne på gården.. Grannarnas häck ansade han på insidan och tror ni att han tog bort grenarna? Svaret är nej.. Så nu tror jag mig veta vem häckmarodören är.. Suck... Nåja, må va hänt att vi bor i en polisstat, men jag får väl överleva ett tag till, för undantaget från häckmarodören och diverse "näsan i vädret"-människor så trivs jag bra i min lilla lägenhet även om den är trång o i allt annat än gott skick.. Snart kommer Anti-cimex för inspektion av våra våtutrymmen, som enligt lille mäster är i ypperligt skick, det är bara våra katter som stinker.. Suck.. Att sen svartmöglet hänger i flagor och kakelplattorna darrar vid minsta beröring är väl antagligen våra katters fel också antar jag..? Sen har vi ju fenomenet med "hålen i väggarna".. När vi fick tillträde till vår lägenhet så hade den hål på diverse platser i badrummen och det är då INTE vi som borrat dem, utan förre innehavaren. Problemet är ju bara att den som inspekterade lägenheten inte fixade dem, utan de sitter där de sitter och vi har heller inte gjort nåt åt dem.. Suck.. Antar att om det blir badrumsproblem så lär väl vi få betala för dem ändå, lagen om alltings jävvlighet rules as u know..

Annars är allt väl, längtar fortfarande till nästa helg o Järva.. Å så har jag spännande planer för framtiden, men de får vila ett tag till..

Ha en trevlig kväll allesammans och kram!

PS Vill bara tillägga att jag ABSOLUT inte har några problem med personer som utövar läraryrket, tvärtom har jag all respekt! Men jag har av en del grannar förstått att det är "finare" att vara lärare än pedagogisk assistent (som jag är) och jag har lite svårt för hela den här "finhetsgrejen"... Är man finare om man är chef än arbetare? Är man finare om man tjänar mer än en annan? Jag vet inte, men för mig handlar det om människornas inre, inte deras yrke eller lönenivå. Lönen sätter i o för sig nivå på vad man kan o inte kan göra i viss mån, så självklart har den betydelse, men den har ju inte ngn betydelse för personligheten.. Eller?? Jag har vänner o släkt som är såväl företagsledare som städerskor o allt däremellan, och jag tycker de är fantastiska, mina vänner & släkt, oavsett yrke. Sen finns det folk som är skitstövlar i alla läger, men jag vill förtydliga att jag DEFINITIVT inte har något emot lärare, bara mot folk som tror sig vara förmer än andra. Inför döden är vi alla lika, som en god vän till mig brukar säga... ;0) Ds

tisdag, juli 17, 2007

Tisdag, och tre arbetsdagar kvar..Pust!

Idag har vi grillat på jobbet, smaskigt! Jag gjorde en fantastiskt god sallad bestående av salladsmix, rödlök, fetaost, tomater, svarta oliver, vattenmelon, paprika och såna där ärtbaljor. Mmmmm.. Så gott att jag t o m var lite nyttig o hoppade över pommesen som en av arbetstagarna hade bestämt att vi skulle ha till.. Åt massor av sallad o känder mig mycket nyttig, trots att två starka korvar gled ner i Svea också.. Är korv nyttigt? Knappast, det är ju gott! ;o) Hämtade Wilmisen på dagis och när vi kom hem hade hennes dagiskompis Klara ringt. Klara kom hit för lekstund, och de två knatade hem till grannbarnet för att vara hos henne o leka.. Hehe, smidigt, då hann jag dammsuga o torka av golven alldeles ostört.

Mannen har gjort ett hästjobb idag, han har klippt häcken! ;o) Visserligen med elmojäng, men ändå... Tydligen uppskattar inte någon vår vildvuxna häck, för bäst som det var hade "någon" varit o klippt utsidan av häcken...? Grenarna hade de dock inte bemödat sig med att kratta upp... O de hade klippt alldeles för mycket också i min smak, men det var väl antingen vaktmästarna eller nån sur jävel som irriterat sig över häcken, varför man nu ödar tid på sånt.. Vi har ju en "liten mäster" här i området som gärna lägger sin snok i blöt o verkar tro att han äger området.. Han har säkerligen ett finger med i spelet och jag o Stefan har gått här innanför vår lummiga häck och varit så nöjda med att slippa insynen... Men tji fick vi, vi fattade piken när yttre halvan av häcken plötsligt var nersågad o grenarna låg som skräp nedanför.. Kontigt bara att man inte kan lägga en lapp i brevlådan istället, eller säga till, undras just hur det skulle uppskattas om jag började klippa lite här o var i folks rabatter o häckar för att JAG tycker att det ska vara så.. Hmmm. Måste erkänna att jag är lite sur, men samtidigt är jag så fruktansvärt trött på dessa världspoliser att jag nästan dånar.. TÄNK så skönt det skulle vara om alla vore så perfekta att allt var likadant och lika fint och på ett visst sätt hela tiden.. Eller? Jävligt tråkigt, är min åsikt, fast jag är ju en rätt trist jävel som inte ens bryr mig om hur grannarna har det hemma hos sig och huruvida de har nya gardiner, ny bil eller annat som jag förväntas reagera på... Suck... Jag är nog rätt ovanlig, för jag skiter fullständigt i hur andra har det och hur mycket folk tjänar eller vad de gör av sina liv. Och jag är fullt nöjd med att ha det så, önskar bara att andra kunde ge samma respekt tillbaka...

Vår gode "lille mäster" själv mötte jag när jag kom hem idag, han stod ute på gården o skvallrade med en granne. Jag vägrar bli så paranoid att jag tror att det är oss han pratar om, men misstankarna gnager lite ändå, det måste erkännas.. Det är "lille mäster" som sopar upp kattsanden som vi slänger hej vilt på gården, och som gärna meddelar alla våra grannar detta brott mot mänskligheten.. Eller kanske det snarare handlar om allmän nedskräpning, vad vet jag? Sicken tur vår "lille mäster" har som vet allt om alla och som vet hur saker o ting ska vara, och som dagligen går sina lovar runt området för att kolla att grannarna sköter sig.. Suck... Troligtvis har han ett synnerligen tråkigt liv, men jag önskar att han kunde ge fan i att snacka skit om folk! Gubbjävel! Så. Ut med det onda bara.. ;o) Jag känner väl att vi inte riktigt passar in här och alldeles särskilt inte eftersom vi har fem katter (hehe, nio just nu), fyra barn och en vildvuxen täppa. Inte heller jobbar vi som lärare, och de få pengar vi har lägger vi på barnens aktiviteter och våra intressen och katterna istället för på statusprylar. Fast jag har väl mer eller mindre förstått att vårt tankesätt är av utdöende art. Självklart skulle jag vilja ha obegränsat med pengar (eller nja, några miljoner skulle räcka..) men nu har jag inte det, och jag vägrar att gå livet igenom o vara bitter för att jag inte har senaste modet, senaste tv:n, senaste bilen osv. FÖR DET KOMMER JU HELA TIDEN NYA! Så länge det man har funkar så är det ju bra, det är min filosofi. Att öda de få slantar man har över på att försöka hänga med i statusjakten ligger dessvärre inte för mig, o därmed passar jag nog inte in, så är det bara.

Kattbarna o de stora katterna mår bra, likaså vi av människoart. Bara mamman i familjen som är sur, men det går nog snart över..

Nu ska jag gå ut o klippa lite i grannens häck bara för att.. ;o) Natti natti o sov gott allesammans!

måndag, juli 16, 2007

Måndag, fyra dagar kvar till semester!


Fyra arbetsdagar kvar, sen semester. Idag har jag jobbat hela dagen, cyklat som en dåre och sen hem o på med grillen. Marinerade kyckling i går och idag grillade vi kycklingspett, utom mannen som fick grillskiva eftersom han hatar kyckling.. Kan till viss del bero på att han tvingats äta kycklingfilé på både längden o tvären i flera års tid eftersom det ett tag var det enda som kidsen åt allesammans, o istället för att göra flera rätter så fick det bli kyckling.. Till mannens fasa... ;o) Skillnaden mellan män o barn är att männen ändå äter, kidsen svälter o knaprar i sig nån liten morot i stället och eftersom mina barn är av den magrare varianten så är det bättre att mannen får svälta före barnen.. För mannen äter ändå, under viss klagan dock.. Måste erkänna att även jag är något trött på kyckling, men men.. Det drabbar ingen mager om jag äter lite mindre.. *fniss*

Ikväll tog vi en lov ner till båtbryggan, för Linn, Maja & Wilma ville bada. Det har varit kokhett hela dagen, svettigt värre.. Nåja, Wilmisen doppade sig till anklarna ungefär och sen hoppade Stefan i badet! ! ! Waowe... Linn & Maja, som har badat sedan Valborg, hävdade att det var varmt, men inte varmt nog för mig. Jag ska göra mitt premiärdopp för året i Böda sand har jag bestämt, för där gillar jag att bada.. Sandstrand o sandbotten, härligt! Hoppas det blir fint väder i helgen, för då ska vi till Böda! Sonen? Han är hos en kompis sedan i går kväll.... Komiskt är att vi bor två minuter från havet och han måste ändå hem till kompisen o bada i kompisens pool... ;o) Ungar!

Annars no news on the front.. Ska lägga mig alldeles strax, har påbörjat Liza Marklunds "Nobels testamente" och den är ganska bra. Jag tycker hennes böcker är helt ok, trots att jag hade ett enormt motstånd till att läsa dem till en början. Jag är sån där ibland, kärringen mot strömmen, avskyr att läsa böcker som andra lovordar i massor. Och med "andra" så menar jag inte goda vänner som ger lästips, utan "den stora massan".. ;o) Fånigt, men bara att acceptera att jag är aningens tramsig.. ;o) Får väl leva med det o försöka bli en bättre människa, men fasen så svårt det är.. Å i höst hägrar "reduceringen av Svea".. Huuuuu.. Jag bävar.. Men inte förrän semestern är över o allt annat sånt som lockar till matsynd..

I helgen ska vi kanske till Öland, om vädret är fint, och så ska vi ta det lugnt. Sen nästa vecka så är det STOCKHOLM! Yihaa! Mannen ska jag nog bjuda på middag inne i stan på fredagskvällen, få se om vi ska gå på Staffan Hellstrand o Nomads också.. Mannen fyller nämligen de heliga 39+1 första helgen i augusti, men då ska han på rockfestival, så han o jag får fira på fredagen en vecka innan.. Fest vägrar han ha, och han vägrar fira, men bjuden på middag av mig blir han gärna... Å åker på festival med massa punkmusik.. Jaja, det är ju HANS önskan, min är ju att springa assistent på kattutställningar, tur att vi respekterar varandras intressen i a f.

Nu blir det gonatten!
Kram o ha det gott i värmen!