onsdag, september 23, 2009

Onsdag o jobbnatt!

Jag är rätt seg o trött i kroppen efter förra veckans stress o härj. Denna veckan började ju bra också, med fullt ös på måndagen med städning och plock. Dessutom så fick jag reda på att mamsen är inlagd på sjukhus igen, denna gång är det en propp i lungan.. Kan hon liksom inte få vara så frisk hon kan? Nåja, hon är en järnlady, så hon har repat sig igen, och får komma hem på torsdag. När mamsen fick fråga om vad hon helst vill göra framöver så var svaret att hon faktiskt inte varit i Ullared på vääääldigt länge.. Min mams brukar haffa mina tre äldsta ungar o ta en tur till Ullareds stora köpcentrum minst en gång per år i normala fall, något som kidsen tycker är fantastiskt kul! Nåja, om mamsen vill åka till Ullared så ska mamsen få åka till Ullared. På fredag bär det iväg! Phui! Både mannen o jag lär väl sitta som döa sillar på lördagskväll antar jag..

Rapporter från nya ägarna förtäljer att de små Vildhjärtorna som har flyttat har skött sig fint och allt är bara bra! Härligt! Imorgon flyttar min lilla plutta, Irmelina Irrsvans.. Jättesorgligt, jag kommer att gråta rejält när hon har åkt tror jag. Vet att hon får ett JÄTTEFINT hem och all den finaste omvårdnad hon bara kan få, men det blir tomt.. I varje kull älskar man verkligen alla kattungar, men oftast finns det en eller två som har det lite tuffare ibland än andra. Lilla Irmis hade problem med alldeles för tidiga tänder. Hon hade svårt att tugga och blev dålig i magen med följden att hon stod väldigt stilla i vikt. Jag gav extramat som var mjuk och lättuggad och passade på lilla Irmis jättemycket. Jag är jätteglad att säga att hon är pigg, fräsch o alldeles superbusig sedan ett par veckor tillbaka. Igår var hon och syskonen på veterinärbesiktning inför flytten och Irmis passerade utan anmärkning annat än att hon är en söt tjej och alldeles ljuvligt kelig! Krumelura å andra sidan är en heffaklump, och djupt älskad även hon! Lilla Lufsa har också haft en sväng med lös mage, men börjar återhämta sig. Dock har hon ett lindrigt blåsljud på hjärtat. Förhoppningsvis växer det bort, men vi kommer att följa henne noga o se hur det blir. Men det blir hiskeligt tomt i familjen Vildhjärtas hem! Framöver blir det nog dessutom tunt med kattungar, eftersom vi bara har en fertil hona hemma.. Om man inte räknar fetto Candy, som ska banta.. Hon är så tjock, så henne blir det nog inga fler bebisar ifrån.. ;o) Men go o glad är hon, allra helst i mat! :oD

Cutie har fått en ny flickvän, det blir nog en spännande kull att se fram emot! Hon kommer såsmåningom, när hon är i löp. Vem det är? Håll utkik på andra skogisuppfödares planer.. Mer än så säger inte jag i alla fall... ;o)

I kväll har vi varit på besök hos mamma på sjukhuset, jag har tvättat en massa och överlämnade kvällens lådtömning och disken till mannen.. Själv jobbar jag ju.. ;o)

Nu ska jag städa av här på jobbet, sedan väntar min bok..

Ha det gott allesammans!

Kramar!

måndag, september 21, 2009

Cutie på bild från SW!


Hittade denna bilden av Cutie på SW! Sötisen! Tusen tack till S*Mimitos för fina bildgallerier! Och miljoners tack till Jotta, som höll honom så fint! :o)
http://www.mimitos.se/galleri/sw_ostkatten_19sept09/index.html
http://www.mimitos.se/galleri/sw_ostkatten_20sept09/index.html

SW 2009 är över..

...och vi var där! ;o)


Någon som kanske inte får så mycket uppmärksamhet i ord och bilder i bloggen är vår fantastiske Bruce Viggesson. Han är en härlig personlighet, men gillar inte att vara med på bild. Utställningar har han också fått skippa ett tag, eftersom han trots allt fortfarande inte har kommit i päls sedan sin kastrering för ett och ett halvt år sedan. Nåja, Brucan Viggesson är och förblir the Boss i hushållet, och djupt o innerligt älskad av oss alla oavsett om han finns omnämnd i bloggen eller ej..
I helgen har Bruce gjort ett offentligt framträdande, han fick representera familjen Vildhjärta på Skälby, tillsammans med lillmatte Trotsiga Tonåringen! ;o) Jag har ännu inte fått rapport, men av bilderna att döma så hade de en mysig dag. Tack, Ingrid G, för de fina bilderna!


Helgen började helt ok, förutom att det var extremt stressigt i fredags. Jag hade jobbat natt, sen skulle jag hem, bada katt, packa, städa av, åka till veterinären med de tre som skulle flytta (Murkla, Filiokus och Gnistra) och så helst komma iväg mot Nyköping innan klockan var alltför mycket.. Och jag var sååå trött efter mitt vakna nattjobb... Nåja, skam den som ger sig! Det blev virrigt packat, halvdåligt badad katt, sömn en och en halv timme och sen veterinären. Det gick super, alla kattungarna skötte sig ypperligt, fick sin andra vaccindos, chipmärktes och de passerade veterinärbesiktningen utan problem. Filiokus har fått små vårtiga födelsemärken som är pälsiga precis vid öronbasen, men det var normala födelsemärken som kan uppstå ibland enligt vår veterinär. Skönt att höra, man nojjar alltid upp sig en del ändå.. Lämnade Filiokus hos hans mysiga matte Tove, och första rapporten förtäljer att allt funkar bra! Skönt! Nästa anhalt hemma, och plocka ihop packningen, samtidigt som våra gulliga kattungeköpare familjen W kom för att hämta Murklan. Stress o stirr, som tur är så är familjen W coola och känner vår stirriga familj väl, så även om det var rörigt så funkade överlämnandet bra. Tack! Ni är pärlor!! Jag är så glad att även Murkla fått hem hos er, tillsammans med Delfinia/Kitty och Donnie o Edward! Jätteglad!

Sent omsider kom då oorganiserade familjen Vildhjärta iväg med organiserade familjen Fairyhearts, som fått vänta en stund på oss.. Kosan styrdes mot Nyköping och en camping! Med oss i kattväg hade vi Cobran o Cutie, samt Maries älsklings-Bazooka!

Resan gick bra, vi sov en del och stannade till för att köpa korv i Fårbo. När vi sedan kom till Nyköping blev det en lång o krokig väg mitt ut till ödemarken (i mörker!) till campingen.. Våra stugor var små, men rena o fräscha, så det kändes helt ok. Marie o jag satt ute o rökte, och eftersom jag varit förutseende nog att köpa tre askar cigg så fick hon gärna röka på mig.. Men var var mina askar? Jo givetvis hemma... Suck..

På lördagsmorgonen åkte vi tidigt till SW-lokalen! Träffade på massor av kända kattmänniskor o goda vänner, jättetrevligt! Cutie hade fyra konkurrenter enligt katalogen, så där räknade jag kallt med en ex oplacerad, Cobran hade sin "vanlige" konkurrent, en jättefin svartvit kille som har snäppet vassare öron o päls i nuläget. Nåja, ärligt talat kommer den katten alltid att ha bättre öronlinjer än Cobris, men pälsen kommer nog på vår lille Skutt såsmåningom, så den är jag inte orolig över. Cobran hade fått Anne Köhn som domare, jätteduktig och proffsig, men Anne är oerhört svag för vackra och stoooora öron, så där räknade vi också med en ex 2. Ett litet hopp närdes dock, för den andre killen är lite mer hormongnällig än Cobran, och har ibland förlorat på det. Nåja, det blir som det blir. Målet för oss var att våra grabbar skulle visa upp sig fint, och att vi skulle ha det roligt och trevligt i alla goda vänners sällskap!

Cuties konkurrens minskade då två av dem var frånvarande. Hans domare var Raymond Saetre, som är duktig och kan skogisar på alla sina fingrar. Cuties grupp får nog räknas till den med hårdast konkurrens, det finns MASSOR av supervackra skogisar i grp 4. Visst är vår kille fin, men han är ung och med babypäls fortfarande.. Så man får ta att man ibland får en lite sämre placering trots att man egentligen vet att man har en riktigt fin katt. Det är samma för alla, alla skogisar utvecklas olika snabbt o en del är mer utvecklade vid vissa åldrar osv. Kattis, Johanna och Helena gjorde storjobb med att preparera, kamma och spraya våra killar på lördagsmorgonen! TUSEN TACK, jag är så enormt glad att ni hjälper oss! Helt otroligt snällt och omtänksamt! Så killarna blev superfina och fick också såsmåningom fina omdömen om sin preparering!

Mannen och jag skulle gå assistenter, och jag måste bara komma ihåg att säga att Östkatten hade gjort ett fantastiskt temaarrangemang! Domarna kom med häst och vagn, alla funktionärer var utklädda till medeltidspersoner och det var helt fantastisk stämning! Helt fantastiskt! Som assistenter fick vi följa med "vår" domare som vi skulle assistera, Raymond Saetre, upp på scenen och presenteras, lite pinsamt, men det fick väl gå.. För er som är nyfikna på bilder kan jag länka till S*Solstrimmans hemsida
Sen började dagen!
Först hade vi en massa fina MCO, därefter startade grp 4 skogkatter. En av de första upp var farfar Eärfalas Alfons. Fine killen, i full pälskondition och så go som guld. Alfons gick först mot en snygg dansk kastratkille i samma klass. Pirrigt, men Alfons vann och blev Supreme Champion! GRATTIS! Sen fick han tävla mot superkändisen Terrie Viking, som också är en oerhört go o trevlig katt, men för dagen inte i full pälskondition. Raymond hade extremt svårt att välja.. Så han sköt upp Bäst i Variant-uttagningen till dagen därpå med kastraterna (som också bestod av kastratflickan Zac's Goodie, också jättefin och go!).

Vid lunchen kom rara familjen Kenny o Jane och hämtade lilla Gnistra. Tusen tack för att ni ger Gnistra ett fint hem och lycka till! Jag ser fram emot att träffas igen framöver!

Sedan var det dags för de fertila..Jag kände pirrigheten komma.. Min lille Cutie! Å all denna konkurrens.. Hujedamej! Nåja, så länge han bara sköter sig och visar upp sig så är jag nöjd, minns jag att jag tänkte. Som assistent åt en domare bör man vara så proffessionell att man inte låter genomskina att man har katt hos just sin domare, det är extra viktigt på en assistentutställing. Och både jag o Stefan gick ju assistenter. Så vad skulle vi göra med Cutie? I största möjligaste mån skulle vi försöka undvika att visa honom själva.. Nåja, som väl var hade vi snällaste Lena Nenya's där! Hon ställde upp och visade Cutie så fint så fint! Jättefint! Stefan och jag gjorde vårt bästa för att visa upp Cuties konkurrenter så fint vi kunde, och där stod vi tre.. Raymond valde Cutie som etta!!! Jag dog nästan! Hallelujah moment! Cutie fick stanna kvar för att jämföras mot de bästa äldre hanarna, och den bäste av dem, som var en stilig kille och ett år äldre än Cutie. Cutie vann över honom också!! Då var jag i mitt hjärta redan världsvinnare, för så gott kändes det! Allt annat kändes helt och totalt oviktigt, för Raymond hade valt Cutie som bästa NFO grp 4 hane, och det var mer än nog för oss och helt överraskande (även om jag såklart tycker att Cutie är jättefin och värd det)! HELT OTROLIGT roligt! Cutie vann på sina tekniska kvaliteter, sitt temperament och sin storlek för sin ålder. Han fick enormt mycket lovord! Jättehärligt! BIV:en skulle han få tävla i också, på söndagen, mot en jättefin hona. Och Cutie visade upp sig sååååååå fint i Lenas händer! Nu är hon ju proffs ut i fingerspetsarna, men ändå ;o).. Lille bebisgubben var så fin så fin, jag var stolt över honom!

Cobrans konkurrent hade en bra dag, och vann klassen över Cobran. Helt rättvist, så det har jag inga som helst problem med. Roligt för Bert-Åke med fru att han vann, men katten är ju också en stilig kille! Cobran skötte sig också superfint och visade upp sig kanonbra, så jag är jättenöjd med även hans insats!

Lördagen var full med jobb för oss assistenter, men vi skötte oss helt ok enligt Raymond, så det var ett bra dagsverke. På kvällen åkte vi hem till Tessan Skuggfors och fick god pizza o öl, samt lite mys med La Familiga! Jättetrevligt! Roligt att träffa er alla igen, ingen nämnd och ingen glömd! ;o)

På söndagen var det då dags för Grand Finale och vissa BIV-uttagningar. Cutie förlorade Biv:en mot honan, helt ok, jag var ändå nöjd med honom! Tyvärr hann vi inte kamma igenom honom, men han visade ändå upp sig fint! NOM gick till en äldre Maine Coon-hane, men Cutie blev 2:a! Jätteroligt, stolheten var stor! Tusen tack till Lena Nenya's som fick göra en insats o kamma o preparera Cutie. Våra stackars preparerare hade fullt upp med sina katter, så de hann inte. Stackarna, vi hade bara öst över våra katter på dem också, men jag är ändå så tacksam över all hjälp vi får!

Fine Alfons gjorde en stor insats! Han vann över näst intill oövervinnerlige Viking, och blev bästa kastrathane och nominerad! HELT otroligt! Stort grattis! Kastrathonan tog BIV och vann senare även titeln Scandinavian Winner 2009, grattis!

Yllin gjorde också en slam och blev bästa hane hos sin domare och blev panelhöna! Grattis YllinPyllin Pip! Även älsklingsBazooka gjorde en sådan bedrift och kom till panel! GRATTIS! SÅ roligt, då hade vi några att heja på i panelen. Tyvärr vann ingen av dem, men det var så fina katter i finalerna att det var en enorm bedrift att bara ta sig dit!

På söndagskvällen bar det sedan hemåt, med trötta människor o katter, men väääääldigt nöjda! :o)

Nu ska jag städa lite här hemma o packa upp.. Ha det gott allesammans o kramar!