lördag, juli 08, 2006

Polenresan - del 2

Var var jag nu då... Jo, vi hade stoppat in katterna i utställningsburarna och tagit en rökpaus. Veterinärincheckningen skulle vara klar vid 9.30, och bedömningarna skulle starta klockan 10, men hela tiden kom det fler katter o checkade in... Inte samma koll på incheckningstiderna som i Sverige med andra ord.. Burraderna var uppställda i ringar och det var MASSOR av besökare! Yatzy tyckte inte att det var jättemycigt med öppet på två sidor i buren, så Marie och jag gick bort till försäljarna för att titta på puffar o små kojor.. Det var billigt! En jättefin puff med tak kostade typ 75 spänn!! Gissa vem som investerade i en sådan?! Gimpets torrschampo kostade drygt 30 spänn och kammar mm var jättebilligt. En slags hängmatta till utställningsburen köpte jag också, den kan säkert Bruce gilla såsmåningom.

Jag tog hand om Bazooka och Marie tog hand om Yatzy och som väl var så hade vi ju Satu Hämälainen (fast vi visste inte på lördagen att hon pratade svenska... ;-)) så vi antog att bedömningen skulle bli på engelska. Satus duktiga assistent pratade också engelska bra, men det som ropades ut i högtalarna hade vi noll koll på... Yatzy kom upp till domaren och fick en kanonofin bedömning och blev genast nominerad som enda kastrat. Jätteroligt! Sedan var det prins Pälslös tur! Som vanligt är ju den mannen så cool att jag inte ens tror att en jordbävning skulle kunna rubba hans balans. Helt underbar katt, för även om han är cool så har han också en lekfullhet som heter duga. Satu tyckte jättemycket om Bazooka, och han fick en jättefin bedömning och skulle återkomma för nomineringen.. Han mötte där två Maine Cooner (verkar omåttligt populära i Polen, Maine Cooner) och en ragdoll o hamnade på tredje plats. Nominerad blev en vacker Maine Coon, som senare blev både BIS och BOB, så det var tufft motstånd! Så Bazooka blev alltså Best of the Best-3:a... Fniss!!! Och den bedriften klarade han helt utan päls! Fniss!


Yatzy, som låg inkrupen i sin puff o kikade på allt o alla under hela dagen var ju nominerad och både Marie och jag letade på listorna o i katalogen efter hennes motstånd... Ehhh... Det fanns inget! Det är nästan så att man knappt vill erkänna det, men Yatzy blev BIS och det fanns inte en konkurrent så långt ögat nådde! Hallelujah! Men Yatzy ÄR jättefin, och hade säkert klarat segern även med konkurrens, men man blir så förvånad! I Sverige är det ju stenhårt även bland kastraterna, men inte i Polen! Marie var något svettig eftersom alla segrarna intervjuades (på polska) och jag garvade enormt när hon sa att hon skulle säga "Maj näjm is Inggga änd ajm fråmm Sveden", men lyckligtvis blev hon inte intervjuad!! ;-) Jag måste också berätta att jag var djupt impad av Yatzy, som visades upp och fick kommentaren "Only one neuter, but a very nice one!" och av hennes tidigare nervositet syntes inte ett spår! Mycket duktig kisse!! Marie kom salig tillbaka till mig och berättde att Yatzy hade vunnit en middag för två på en fiskerestaurang nere vid stranden! HURRA! Tack snälla Yatzy för det! Panelerna var väldigt flotta med domarna sittandes vid fina bord och de delade ut jättefina pokaler! Av alla besökarna var det två som hade stolar med sig... Gissa vilka?! Lata svenskar?!


Nåja, vi hade en trevlig utställningsdag och kände oss mycket nöjda med dagens två cert och en BIS dessutom! Både Marie och jag hade enorma förväntningar på fiskerestaurangen vi skulle besöka, enda problemet var bara att vi var griströtta.. Nåja, hemfärden med katter o kärra gick bra och vi tog en liten paus innan vi promenerade ner till stan. Vi hade via kartan konstaterat att fiskerestaurangen skulle ligga precis vid havet och att vi skulle gå en bra bit ner längs den vackra strandpromenaden. Det var jättevackert! Sopot är en underbar sommarstad och vi njöt verkligen av omgivningen! Doch var den fina fiskrestaurangen något av en besvikelse.. Vi hade trott på bordsservering och uppassning, men istället var det beställning vid disk och sedan fick man slå sig ner där det fanns plats... Vi hittade en tjej i personalen som kunde prata engelska och lyckades beställa förrätt bestående av en ENORMT god grekisk sallad, sedan en huvudrätt med grillad lax och ostgratinerade strips (det senare kan jag inte rekommendera, men laxen var kanongod!). Vi drack varsin öl till och fick dessutom kaffe, sedan var vi knökmätta! Vi satt ute, precis brevid havet och den fina sandstranden och det var jättehärligt! Gratis mat är aldrig fel, helst inte om den är god. Den grekiska salladen kommer jag att längta efter... Mmmmmm.... Promenaden hem var mysig, och jag köpte mig en god polsk mjukglass, kan varmt rekommenderas! Vi kom hem till två goa glada katter och tittade på VM-fotboll innan sänggåendet. Alltså, jag är så irriterad på fotboll, det blir aldrig som man vill! Men jag ska inte fortsätta diskutera fotboll, det är alldels för irriterande och upprörande! ;-)

Framöver kommer en kort fortsättning på söndagens äfventyr i staden Sopot...

Idag har vi varit slöa... Tagit en tur med Linn till till hennes stall och tittat på fölen och varit sällskap under hennes stallbestyr. Vi har också plockat liiiiite i Beirut, samt tagit med Bloss apå en långpromenad till vattnet. Hon är som en hund, Blossa, går i kopplet som hon aldrig hade gjort nåt annat! Bruce har busat med brorsan Nemo en stund, för Nemo är ju här i helgen på kort visit. Vi har grillat lax och kött och ätit gott och imorgon vankas middag hos svärföräldrarna! Mumisigt som vanligt, säkert!

Grattis Tyskland (även om jag hejade på Portugal) till bronset i FotbollsVM! Tack o godnatt, o heja Frankrike imorgon! ;-)

PS. Glöm inte att kika in på Marie, Bazooka & Yatzys hemsida på http://web.telia.com/~u48025818/ Ds

fredag, juli 07, 2006

Sorry att det dröjer...

Usch! Som vanligt är jag helt fel ute med mitt tidsperspektiv, jag hinner inte fullt så mycket som jag tycker att jag borde hinna... Tidsoptimist? Javisst! :-/ Lovar att uppdatera under helgen, men jobb, barn, familj och annat har tagit lite tid, så allt annat har inte hunnits med.. Imorgon blir det krafttag i Beirut och ikväll har jag ägnat tiden åt att gosa med Nemo Lillbatting från "Nemokullen"! Han är ju på besök eftersom hans ägare skulle resa bort och det är så kul att få träffa Candy & Vigges barn igen! Sötnosen! Han är kraftig o rejäl och ser fantastiskt välskött ut (Tack Karin & Peter!). Om jag utvärderar avelsarbetet och är kritisk så kan jag se att han har fått det jag stärvar efter, dvs storlek o stomme samt längder, men falerar lite på öronstorlek. VAd gör väl det?! Helt underbar är han och jag jobbar långsiktigt! Nemo är jättefin, han har fin päls, vackert uttryck och en alldeles härlig, pratsam personlighet! Vi ska ta nya foton o väga imorgon, det ska bli skoj!

Ha det gott allihopa o glöm inte att kika in hos S*Trollgummans, min absoluta favvisuppfödare, för hon har kalasfina kattbebisar till salu! http://www.trollgummans.com/

Kram o gonatt från trätt Malin (som vanligt! ;-))

tisdag, juli 04, 2006

Vår resa till Polen - del 1

Det hela började med att Stefan skjutsade mig till Ljungbyholm, där Marie med familj bor. Wilma var också med och bjöd på det mest tårdrypande avsked jag någonsin har varit med om! Det SVED i hjärtat att behöva lämna lillungen och hon var alldeles förkrossad. Redan när jag packade hemma så kom hon ut i köket med sin tandborste och Bamse-tandkräm och skulle packa ner dem i min väska, för såklart att hon skulle följa med mamma… Usch! Det gjorde ont i hjärtat, men det var bara att bita ihop och sätta sig i Maries o Davids bil o åka… Vi kom fram till Karlskrona och Marie checkade in en minut innan vår tid gick ut... Sedan väntade vi i nästan en timme innan vi fick gå ombord på båten. Gissa om folk glodde?! Där stod vi med trimbordet fullpackat med katter o väskor o allt möjligt. Vi kom ombord och lyckligtvis var vår hytt på entrédäcket, så det var bara att packa in Yatzy, Gizmo och packning i hytten, och Marie fixade mat o låda till kissarna. Sedan tog vi en tur runt båten och då blev jag tvungen att äta middag (döhungrig!) och Marie drack en god kaffedrink! Vi shoppade lite öl i butiken och spanade på vad vi skulle köpa på hemvägen, plus att vi växlade våra svenska pengar till zloty. Sedan var det nästan dags för sängen, för vi var jättetrötta!

Vaknade morgonen därpå och tog en runda ut på däck för att blossa, sedan köpte vi kaffe och hörde flera gånger i högtalarna att vi som hade hytt var tvungna att lämna hytterna så att de skulle kunna städa. Jotack, vi sniglade oss fram och när vi så småningom kom till hytten så var Yatzy borta!!! Vi såg alla möjliga scener framför oss, allt från att hon hade fastnat i den lilla glipan mellan sängen o väggen till att städpersonalen hade börjat städa och släppt ut henne o nu jagade henne för fullt i båtens alla korridorer! Men Yatzy är en cool dam, och hon hade bara bestämt sig för att gömma sig bakom all packning för att busa med oss… PUH! På med all packning och sedan av båten med förhoppning om att vår chaufför (som Marie hade bokat via en hjälpsam kattuppfödarkollega med rötter i Polen) skulle möta oss… Jojo, så snart vi klev i land kom vår chaufför med en skylt där det stod Maries namn på och hjälpte oss att lasta in alla saker i sin stora bil. Vi anlände till hotellet strax efter halv åtta, och innan dess visade han oss var utställningshallen var, dvs tennishallen i Sopot. Vi bestämde att vi skulle promenera till stan senare på dagen och då skulle vi ju också gå förbi tennishallen så att vi skulle veta vilken tid vi skulle ge oss av på morgonen.

När vi kom fram till hotellet så kollade vi om vårt rum var ledigt, men icke… Vi skulle få checka in tidigast klockan 12 och vår receptionist upplyste också Marie om att de inte längre tog emot katter på hotellet!!! Lyckligtvis hade välorganiserade Marie med sig mail mm från hotellet och receptionisten berättade att de hade bestämt att fr o m den 10 april skulle de inte längre ta emot katter (för de stökade till så mycket) och vi hade bokat den 5:e april.. Så vi skulle få vårt rum i alla fall… Puh! Men vad skulle vi hitta på ända fram till tolv? Receptionisten lovade att försöka se till att vi skulle få tillgång till rummet lite tidigare, men det var fortfarande några timmar att slå ihjäl… Vi satt ute och pladdrade o rökte, sedan bestämde vi oss för att gå bort till hotellets restaurang för att se om vi kunde äta lite frukost där. Lyckträff! Vi betalade 14 zloty (för 100 skr får man 43 zloty ungefär) och satt o mumsade i oss ägg o korv o mackor o drack kaffe ända tills klockan var halv tolv! Heheheee, den frukosten var guld värd, det vill jag lova. Katterna satt i sina burar på trappavsatsen precis utanför frukostrummet under uppsikt av oss hela tiden, och de såg inte ut att må dåligt de heller.

Vi gick tillbaka till vår reception och fick tillgång till vårt rum. Härligt! Katterna trivdes ypperligt på rummet och eftersom vi var relativt pigga efter vår brakfrukost så bestämde vi oss för att skippa att vila, så när vi såg att katterna trivdes o hade funnit sig tillrätta så travade vi in till stan. Sopot är en UNDERBAR sommarstad! Vi åt gyrostallrik, drack öl, flanerade och tog en tur ner till den fina sandstranden. Vi införskaffade lite mat o dryck till kvällen och morgonen och kikade i en massa affärer. Skor var jättebilligt! En djuraffär lyckades vi också hitta, men det var nästan samma priser som i Sverige. Mätta o belåtna travade vi hem till hotellet igen o kikade på fotboll…. Eller rättare sagt, JAG tittade på fotboll o drack öl, Marie somnade… EGENTLIGEN hade jag kunnat lägga ut en vääääääldigt vacker bild jag tog på henne då här, men jag avstår… ;-) Sedan kröp vi i säng och ställde klockorna så att vi skulle vara i god tid på utställningen eftersom vi skulle ha veterinärens signatur på avmaskningen mm..
Upp med tuppen, och sedan packade vi ihop det som skulle med till utställningen och travade iväg. Det tog en kvart ungefär att dra trimbordskärran ner till tennishallen och när vi väl kom dit såg vi knappt en kotte… Vi tittade på varandra och undrade vart kön var? I Sverige är det ju nästan alltid kö när man kommer tidigt på morgonen. Nåja, vi gick in och jag väntade medan Marie sökte funktionärer som inte bara pratade polska. Hon fick tag i en tjej som hon tidigare haft kontakt med, och som var kassör i klubben, och när hon skulle betala så ville de först ha betalt i euro.. Problemet var bara att om man ville betala euro så kostade det ungefär dubbelt så mycket som om man betalade i zloty… Marie fixade dock sin betalning med zloty, och det var ju bra! Vidare till veterinärincheckningen.. Veterinärerna kikade länge o väl på katternas eu-pass och diskuterade en hel del sinsemellan. Jag proppade i både Gizmo o Yatzy drontal (mot dvärgbandsmask) och veterinären skrev på klockslag, datum och signerade passen. Det kostade ingenting extra. Marie checkade in, fick en påse med kattmat och ett kjuvert med två utställarlappar och nummerlappar till katterna samt katalog. Både Gizmo o Yatzy fanns med i katalogen och de var själva! Två grupp 8-skogisar, och det var de. Två grupp 6 skogisar och vid en närmare kik så insåg vi att det bara var 11 skogisar anmälda.. Ingen konkurrens om certen med andra ord, och vi som varit så oroliga! Sedan gick vi in till utställningshallen o började klä burarna. Det droppade in folk lite då o då, men ingen tillströmning direkt. Domarfördelningen var upptejpad på entré-dörrarna och när vi kikade på dem insåg vi att ingen NFO grp 8 fanns med hos någon domare. Vi travade in på sekreteriatet och frågade vilken domare vi skulle ha och en bastant polsk sekreterare berättade att vi ju bara skulle tävla på söndagen! PANIK!!! Nej, sa Marie och jag, bägge katterna är anmälda bägge dagarna och Marie hade ju dessutom betalat för bägge dagarna tidigare på morgonen. Damen tittade på oss och slog upp katalogen och visade att det bara stod söndag på katterna… Jo, på polska… Tror ni att vi fattade det? ”No problems, we fix this!” sa hon och sedan kluddade hon lite på papper, klurade lite och sa att vi skulle få Satu Hämäläinen som domare på lördagen. Vi ändrade också Yatzy, som stod som hane, och kollade så att katternas klasser o annat var rätt. Sedan pustade vi ut och bestämde oss för att gå ut o röka. Tänk så lätt saker går att fixa med lite vilja och vänlighet! Helt underbart med så hjälpsamma och trevliga människor, även om det förvisso förmodligen var de som hade gjort fel från början så var det ändå inte kalla handen (som man säkert hade fått i Sverige), utan vänlighet och hjälpsamhet! Ett stort plus! Tilläggas kan också att Marie inte hade fått någon bekräftelse hemskickad.. Det får man tydligen inte i alla klubbar.. Därför hade hon med sig alla mailen som hon hade skrivit o fått från den polska klubben, sånt kan ju vara bra att ta med.. Fortfarande droppade folk in och klockan gick.

När vi gick ut från utställningshallen höll de på att bygga ett öltält med korvgrillning och kaffeservering! Häftigt! Sånt lyser ju med sin frånvaro i Sverige.. Gissa vilka två som bara var tvungna att gå dit o mumsa korv o dricka öl lite senare på dagen? Hehehehe, JÄTTEGOTT!! Men nu går jag händelserna i förväg.. Och faktum är att jag hinner inte skriva mer nu… Så ni får ha tålamod, så återkommer jag med resten av berättelsen senast i morgon!

Ha det gott!

måndag, juli 03, 2006

Hemma igen!

Ojojojojojojojojoj! VILKEN resa!! HELT underbart, HELT fantastiskt och jag kan LOVA att jag definitivt kommer att åka till Polen på utställning igen (även om det kändes OERHÖRT frustrerande att inte fatta ett dugg av alla meddelanden i högtalaren!).. GRATTIS till Yatzy (IP S*Laterna Magica's Escada Que Viva) för två cert och dessutom BIS och BOX! WAOWE! Grattis också till prins pälslös, dvs Bazooka, som trots bristen på päls tog sina cert och numera kan titulera sig IC!! Stort tack till min ständiga vapendragare Marie! Jag kan inte tacka nog för denna härliga resa, medbjuden som sällskapsdam som man var! Helt underbart och vi har haft både kul och trevligt och vilsamt, så jag har verkligen haft en UNDERBAR weekend!

HÄRLIGT att vara borta och UNDERBART att komma hem o mötas av mina älsklingar, både katter o folk! Återkommer imorgon med rapport del 1 från utställningen! ;-)

HA det gott o gonatt!