lördag, april 07, 2007

Glad Påsk allihopa!

Jaha, så är det halvtid på påskfirandet.. Eller för vår del börjar det nu... Idag är det middag o övernattning nere på landet hos mamsen med hela tjocka familjen och imorgon är det middag hos svärföräldrarna. Nice! På skärtorsdagen satt vi o spelade kort hela kvällen och igår hade vi besök av Fairyheartsarna för de hade lite dataproblem. Hela gårdagen var vi hemma o softade och det var superskönt! Beirut hade fått sig en duvning på torsdagseftermiddagen och idag är det bara lite av den dagliga dammsugningen som krävs, sen är det hyfsat fräscht! Hallelujah! Sonen har haft två kompisar på övernattning och de har skött sig ypperligt! Wilma gick påskkärring i torsdags, och när allt godis hade plockats ur korgen så besöktes den av såväl Bruce som Dompan.. Tydligen mysigt att ligga i korgar, kan inte riktigt förstå det men det är bara så med katter..
Hoppas alla ni andra har en mysig o härlig påsk, med god mat o trevligt sällskap. Själv ska jag nu bada Wilma klart, hon vill inte att Snuskas ska hämta henne.. Snuskas? Ah, det är en läskig, skitig gubbe som bor i en kojja ute i skogen och som hämtar alla barn som inte tvättar sig o borstar tänderna, för han gillar smutsgrisar.. Wilma vill inte bo hos Snuskas, så sedan hans skrönor har berättats så är det inga problem alls med att tvätta hår och ibland fäller hon själv kommentarer som får en att nästan skratta på sig.. I morse hade hon supersmutsiga händer efter att ha geggat i frukosten och sen i sitt påskägg (med chokladpraliner i...).. "Nu du mamma, nu skulle Snuskas se mig! Bäst att jag badar va?" säger ungen då.. Fantasi är bra och synnerligen användbart i barnuppfostran..
GLAD PÅSK PÅ ER ALLIHOPA!

onsdag, april 04, 2007

Irritationsmoment hela onsdagen!

Idag har jag varit arg. Riktigt ARG! Det hela började egentligen redan för flera år sedan, när sonen inte kunde åka till simhallen längre eftersom han får allergiska reaktioner på klor. Det hela har bara blivit värre o värre o enligt doktorns rekommendationer så provar han simhallsbesök eller bad i klorbassäng en gång om året, med allergimedicinen redo. Men det blir aldrig bättre, snarare värre. Senast han var i simhallen (förra året) så hade han utslag över hela kroppen och det kliade så att han inte kunde sova på flera veckor.. Tragiskt men sant, sonen ÄLSKAR att åka till simhallen, men det är ett nöje som ej är honom förunnat..

Nu är det ju så att skolan då o då åker till simhallen och under tiden som de andra barnen simmar och har skoj så har läraren bestämt att sonen ska räkna matte... Inte poppis.. Detta har jag under flera års tid tagit upp med tidigare lärare och även nuvarande och jag undrade främst vad syftet var med simhallsbesöket. Det var att sonen o klasskamraterna skulle lära sig simma samt röra på sig... Då bad jag om likvärdig sysselsättning i skolan, för jag vet ju att min son mer än gärna rör på sig.. Simma har han lärt sig i havet på sommaren, så det kan han redan. Dessvärre kunde skolan inte erbjuda annat än att sonen fick tillbringa skoldagen när de andra var i simhallen i klasserna under och räkna matte.. Suck.. Gissa hur orättvist behandlad han har känt sig? Till slut nådde vi en lösning, han fick håltimme när de andra var i simhallen och jag ansvarade för att han skulle få ngn fysisk träning på fritiden istället. Problemet var att denna överenskommelse som jag gjorde med lärarna omvärderades av dem med jämna mellanrum, utan att de meddelade mig.. Alltså har sonen fått ett budskap hemma att det är ok att ha håltimme istället för simhall och ena gången har det varit ok i skolan också för att nästa gång leda till irritation och diskussion... Idag kom droppen som fick bägaren att rinna över, för i höst hade jag ett samtal med nuvarande klassföreståndare om att sonen skulle få håltimme när de andra åkte till simhallen och att jag skulle ansvara för att han ägnade sig åt ngn fysisk aktivitet på fritiden istället. Idag var det simhallsbesök, och sonen ringde till mig hemifrån o grät i luren. Han hade blivit anklagad för att vara en skolkare och en annan lärare hade hotat med att ringa både mig o rektorn för att tala om att han skolkade.. Suck... För idag hade man tydligen bestämt att sonen skulle sitta kvar o jobba med matte o engelska medans de andra var på Äventyrsbadet.. Tvärt emot vad jag hade sagt igår, när han frågade mig, eftersom jag hade min o klassföreståndarens överenskommelse i färskt minne.. När sonen protesterade och skulle gå från skolan blev väl läraren arg och när han frågade om när de skulle vara tillbaka på skolan, så att han då kunde komma dit samtidigt så svarade tydligen läraren "Det tänker jag inte tala om, för du ska stanna kvar här o jobba o inte gå hem!" Märkliga lärare som kan besluta en sak i samråd med förälder för att sedan dra tillbaka det utan att ens informera föräldern, som i detta fallet dessvärre råkade vara jag.. Och jag blev skitarg! Och sonen, som är sin mors son, gick hem!

Jag började med att ringa rektorn, men det var såklart ingen som svarade. Sen ringde jag biträdande rektorn, men inte heller denne svarade.. Då blev jag om möjligt ÄNNU argare! Och då mailade jag.. Jag skrev att jag tycker det är synnerligen oproffesionellt av en pedagog och ingå en överenskommelse som sedan bryts utan att man meddelar och dessutom att jag är synnerligen upprörd över sk pedagogers sätt att hantera situationen. Hur svårt är det på en skala att lyfta telefonluren och ringa o berätta för mig att man inte längre vill ha denna överenskommelse.. Sonen har fått ett budskap hemifrån, dvs att det är ok att han är hemma, och olika från skolan beroende på vilket humör lärarna verkar vara på.. Skrämmande...

Några timmar senare ringde telefonen och jag diskuterade en stund med biträdande rektor som påpekade att min son har allmän skolplikt, precis som alla andra barn och att föräldrar kan bli dömda att betala vite om de orättmätigt håller sina barn hemma från skolan.. Jojo, den biten kan jag vara beredd att ta strid för! ALDRIG att jag kommer att gå med på att man diskriminerar någon för att denna har en allergi eller ett handikapp! Då säger biträdande rektor att det finns barn av andra religioner som tyvärr inte får följa med till svenska kyrkan på deras aktiviteter. Jag hävdade tillbaka att det faktiskt är ett val man har, att välja tro. Min son har knappast valt att bli allergisk mot klor, så det var i mina ögon en synnerligen korkad jämförelse! Eller är det möjligen så att ett besök i en svensk kyrka ger en människa av annan tro allergiska reaktioner och utslag över hela kroppen i flera veckor? Alla barn har en skyldighet enligt biträdande rektor att befinna sig i skolan på skoltid och då ställer jag mig en stilla fråga över vad faan de andra gör i simhallen då?? Näe, sånt här får mig att koka, och när jag nu i fyra års tid har bett om att de ordnar en annan lösning som inte är som ett straff för min son när de andra åker till simhallen, och vi fortfarande står kvar på ruta noll, då blir det liksom droppen som får bägaren att rinna över.. Biträdande rektor höll dock med mig om att det var synnerligen olyckligt att sonen skulle få dubbla budskap och att man faktiskt kan ringa hem till mig innan för att diskutera en lösning på problemet, men annars tvivlar jag på att något av det jag sa egentligen gick in.. Ibland blir jag mörkrädd när jag hör sk "pedagogers" ord återges av barnen.. Självklart så finns det kanonbra lärare och skolpersonal också, tack o lov, men en del är bara alltför mycket... Så, vad tycker ni? Är det ok att man skickar de andra barnen till simhallen och låter en annan sitta kvar hemma o jobba matte när de andra ägnar sig åt något som han mest av allt i hela världen skulle vilja kunna delta i? Är det inte ett straff nog i sig att vara allergisk?

Annars är allt lugnt, ikväll blir det tvkväll med flickorna igen.. Men in trees och Top Model.

Ha det gott o våga stå för er åsikt o stå på er för orättvisor, annars fortgår de för evigt...

Ps O se för fasicken till att få alla överenskommelser skriftligt, för en del människor ändrar sig snabbt utan att informera om ändringen.. fniss... ds

tisdag, april 03, 2007

Tisdag och väntan pågår!

I söndags kväll kom då vår Candysnuppa hem! Hon fick åka buss med min fd svärmor, som var på väg hem från Stockholm, och nu har den ivriga väntan börjat.. Ibland känner jag att jag liksom blänger på henne med onda ögat "se nu till att vara dräktig kattskrälle!" precis som om hon själv kan göra nåt åt den saken.. Eller jo, visst kan hon göra något, och det har hon gjort *fniss* men så mycket mer än så styr man ju liksom inte över.. Blir det kattbebisar så blir det.. Nåja, jag hoppas så det värker.. Vågar knappt tänka tanken, men denna gången har jag inte samma känsla som förra gången. Då kände jag på mig att hon inte var dräktig och nu känner jag på mig att hon är det.. Hmmm.. Fast å andra sidan så har vi alla fel ibland, även ett orakel som jag.. :o) Candy mår synnerligen väl och har haft det toppen hos Anna o Arne, supertack för allt!

Bruce Viggesson upptäckte att hans mamma luktade synnerligen mumma, så han har ägnat sin tid åt serenader och ljuva kärleksballader, men det har han dessvärre inte något för eftersom hans mamma o han är åtskiljda.. Stackars Brucen! Mager o eländig är han också, men sånt är livet när mat är underordnat tankar om snusk... Loppan fortsätter hävda sin status som nucka, annars hade han kanske kunnat "träna" lite på henne, men si det går inte enligt Loppa! Däremot är hon sitt vanliga retsamma jag och håller på att driva Dompan till vanvett! Loppan retar upp allt o alla o sen flyger hon upp på någon högt belägen plats o liksom hångrinar åt de andra klufsarna som inte äger hennes totala smidighet och vighet...

Ikväll blir det premiär för tandborstning av katterna, o en alldeles egen eltandborste har de.... För min får de inte låna.. ;o) Jag har i o f sig en "vanlig" manuell tandborste.. Blossa står först i kö och sen följer Dompan och Bruce o Loppan. Candy får slippa ett tag, vill inte stirra med henne i onödan nu, om hon är dräktig.

Annars intet nytt på fronten...

Ha det gott allesammans o simma lugnt..