lördag, juli 17, 2010

Migrän och åska!

Det finns katter som är underbara och det finns katter som är bara som de är och alldeles bäst. Bruce Viggesson är the One And Only Boss! Ovanstående bild är från när vi hade fullt upp i vardagsrummet med att montera nya bokhyllorna. Vem lägger sig MITT i hela centrum av rörigheten och bara relaxar? Givetvis Bruce Viggesson. Coolare katt har sällan skådats.. Men jag kanske ska berätta i lite hyfsad ordning vad som har hänt här hemma de senaste dagarna, som varit hektiska som vanligt.. ;o)

I torsdags var mannen o jag på IKEA på kvällen för att kolla på bokhyllor och priser på olika saker vi behöver "någon gång" framöver.. Knatade runt i godan ro och insåg med fasa att just våra bokhylledörrar var nedsatta till en tredjedel av priset för att de ska gå ur sortimentet!! Panik!!! För att förtydliga ytterligare kan jag berätta att jag fick fyra bokhyllor i rödbrunt av min kära mams när jag separerade från de tre äldsta kidsens pappa. Bokhyllorna har varit superbra, men i o med att vi flyttade hit så blev det så att bara de två höga med glasdörrar passade in i vardagsrummet. De andra två små har flyttats runt på olika platser och är numera kasserade. För ett bra tag sedan bestämde vi att vi behövde fler höga bokhyllor eftersom mannen är en samlare av cd-skivor. De rödbruna Billysarna hade utgått ur sortimentet sedan länge och frågan var då vad vi skulle ha istället. Vi bestämde oss för vita, med vanliga glasdörrar. Inhandlade dem, och bestämde oss för att snåla lite och låta de gamla vara kvar i ena änden av vardagsrummet, och de nya placerades en bit ifrån. Sen har ju det där gnagt lite, att hyllorna inte passar in. Förra sommaren köpte vi ny tv och tvbänk, och de är också vita. Sen blev det lite tomt på ena väggen och då köpte vi en byrå. Den har stått vid väggen och jag har mer o mer retat mig på den, för den passar inte där. Det skulle nog bli bättre med låga, vita Billysar istället..? För er som känner oss är det kanske ingen överraskning att vi segat med inköp av nya bokhyllor och liksom sugit på tanken rätt länge.. Men när vi så kom till IKEA i torsdags på spaning, inser att snart kan vi inte köpa våra glasdörrar längre, ja, då blev det lite panik i det vildhjärtska hemmet. Hem o räknade och mätte, och på fredagen blev det dags att åka till IKEA igen, för att handla hyllor o diverse annat. Lillsnigel, Sonen och Äldsta åkte också med. Bestämde oss för att starta med att äta lunch, efter att först ha packat på glasdörrarna på vagnen. Vi är ju inte direkt snabba av oss, så trots att ambitionen varit att vara på IKEA när de öppnade vid tio så var vi väl där runt ett-snåret.. ;o)

Lunch mumsades, liksom efterrätt. Insåg att jag glömt mina cigg hemma, bad idea.. Nåja, det fick väl gå.. Skrev massa nummer, hämtplatser o annat, sen hade vi huxflux TRE fullastade vagnar med prylar!! Bäddsoffa, lampa, hyllor, och speglar mm. Hamnade i ett litet dilemma då "våra" glasdörrar inte längre fanns till de låga hyllorna, men det fick bli en annan variant. De hyllorna står ju inte ihop med de andra, så det skulle funka. Äldsta tjatade, hon skulle skjutsas till Öland till en kompis.. O tiden rann iväg.. Kom ut till bilen, insåg att allt inte skulle få plats i en vända. Eftersom mannen är panikslagen över att köra med släp så fick det bli två vändor istället. Sonen o Äldsta packade in sig i första lasset med mannen, just för att Äldsta skulle hem o packa så att hon var klar när vi kom med andra lasset.. Jag o Lillsnigel fick vakta grejor o vänta. Utan cigg. Tjuvade till mig en cigg genom att fråga snällt ett par som rökte utanför, tackom! Kände liksom att irritationen börjat komma o det var lite onödigt.. Hem, lasta ur andra lasset o sen in i bilen igen för att köra Äldsta till Vickleby på Öland. Stannade på Ölands köpstad o handlade lite. Skitdåligt utbud på godis, dum affär! Hem o sen började vi bygga. Vi är fortfarande inte färdiga. Om de två vuxna i familjen ständigt har som motto : "Gör inte idag vad du kan göra i övermorgon..." så inser ni ju själva att Beirut kommer att vara som en byggarbetsplats ett tag till framöver. Själv känner jag som Bruce Viggesson, jag kan lätt lägga mig mitt i röran o ta en sovstund.. ;o)Lillsnigel övernattade hos en kompis (som bor granne med oss) i natt. Det gick bra, trots att hon natten innan krypit ner till mig eftersom hon drömt mycket mardrömmar på sistone.. Mannen o jag skruvade hyllor och lyssnade på Johnny Cash. Skitbra gubbe, vilken idol!! :o) Mannen har dessutom lagt ner en hel del möda på att montera plastkanaler till alla nätverkssladdar, och det är ju några stycken med tanke på att alla tre kidsen har egna datorer och vi har två i datahallen.. Eftersom vår kära Coco Bänga älskar att tugga sladdar och nätverkssladdar är väldigt dyra så var kanalerna nödvändiga. Behöver jag säga att p g a kanalerna så kan vi inte ha våra nyinköpta Billy bokhyllor mot väggen, för plastkanalerna är i vägen. Alltså får mannen ta bort lite och meka lite så att det ska funka. Suck.. Varför är aldrig något enkelt i vårt hem? Möjligen för att vi är impulsiva och gör saker innan vi tänkt igenom dem riktigt noga..


Vaknade tidigt i morse av åskdunder och att mannen rusade runt och drog ur alla sladdar.. ;o) Kravlade mig upp ur soffan, där jag numera sover nattetid eftersom övervåningen är drygt 40 grader varm och så gott som olidlig.. Susade iväg för att slänga kartonger, och inhandla lite som vi givetvis glömt handla igår. Plus ett nytt cyklop till Lillsnigel, eftersom Äldsta o Sonen försnillat hennes och därmed var hennes liv så gott som outhärdligt. Utan cyklop-inget liv, solklart, eller hur?! ;o)Givetvis lyckades hon tigga till sig Petshop-djur i ett litet paket, sen var man världens bästaste mamma i hela fem minuter! Det ni! :o)

Åkte förbi svärföräldrarna och redan i bilen på väg dit brakade åskan lös och mitt huvud började värka konstigt.. Ont som fan, första migränanfallet på väldigt länge. Kände mig som en surmule hos svärföräldrarna, men jag förklarade att jag hade så sabla ont i huvudet.. Hem, proppa i sig treo och la mig sen på soffan med en kylklamp i en frottéhandduk som sällskap. Somnade. När jag vaknade fanns en aning om huvudvärken kvar, men värsta borta, tack o lov. Tittade på när mannen skulle montera fast glasdörrarna. Eländigt jobbigt tydligen. Gick upp när han började svära, och bad Sonen hjälpa honom. Glasdörrarna kom på plats efter mycket slit och svordomar.. ;o) Nu återstår bara att ta bort de gamla Billysarna och montera upp nya på deras plats. Suck.. Vi blir nog färdiga lagom till nästa sommar.. ;o)

Nu ska jag gå ut på altanen o sätta mig o svalka mig lite. Jag har penslat på "ta bort myggj**larna grejs", tänt myggspiralen och hällt upp ett stort glas kallt mineralvatten.

Ha det så bra o ta hand om er! Kramar!

torsdag, juli 15, 2010

Ett livstecken i sommarvärmen!

S*Djurbolaget Thymus, en vacker svartvit kille, son till Cobran o Honey.

Det har varit en varm sommar hittills. Jag har lyckats pricka in en oerhört somrig och solig semestertid, och alla de måsten jag hade tänkt göra under semestern har liksom "svettats bort".. Inga måsten, bara vätska, sol, överlevnad. Det har varit VARMT utomhus, och på vår övervåning ännu hetare.. Phuuuui... Jag, som är ökänd som badkruka, har badat massor av gånger per dag bara för att hålla kroppen sval. Inte ens kvällstid har det svalkat, det har bara blivit aningens mindre kvavt.. Men man ska inte klaga, sägs det, så jag hoppas väl istället på svalka framöver. Hoppas kan man ju göra, eller hur?!

S*Djurbolaget Satureja, en svartvit liten kosseflicka! Jättecharmig!

Igår gick jag och Äldsta motionsslingan som går runt i skogarna o längs vattnet här i området. Den är väl drygt 2 km, och vi gick 2 varv minsann! Sen hoppade vi i vattnet vid handikappsbadbryggan Koudden och simmade några hundra meter till vår båtbrygga! Härligt! Ikväll blir det da capo! Känner att jag måste försöka göra något åt bukfetman som sitter som en smäck med åldern och bekvämligheten... ;o)

Vackre S*Djurbolaget Hyssopus, en läcker kille!

Jag hade ju tänkt göra en massa nu under min semester.. Men inget har blivit gjort.. Vardagsrummet är i bortre änden belamrat med utställningsprylar som är nytvättade och ihopplockade i högar för att göras av någonstans. Förrådet ute är proppfullt och behöver seriös rensning.. Och själv går jag runt och försmäktar i hettan.. Eftersom det inte ens är svalt om kvällarna så blir man helt matt även då. Det är visserligen rätt skönt att skita i "måstena" men när ska jag hinna med dem?!
S*Djurbolaget Melissa, artar sig kalasfint! Ser ni att hon har pappa Cobrans ögonlinjer?! Åtminstone tycker jag det! :o)

Äldsta har börjat sitt sommarjobb, Sonen har avslutat sitt. TT är mycket i stallet och pysslar, men är en typisk drönartonåring i övrigt.. ;o) Ska bli MYCKET spännande med skolstarten i höst, de lär vara som sengångare ett bra tag.. O lagom till de kommit i rytm så är det dags för helg eller lov.. Suck..

Allra vackraste S*Djurbolaget Borago, en superstilig kille PRECIS i min smak! :o)

Katterna tar det lugnt i värmen förutom de galna tre, dvs Coco, Cobran o Sharin, som tar sina tokryck ibland. Vi gör mycket mjukmat med massa vatten i för att de ska få i sig nog med vätska. Alla verkar dock klara sig fint och sover mycket för att senare på kvällen ägna sig åt myggjagande. Cobran blir lite uttråkad och försöker ideligen sätta igång nåt, och när inte det går så ägnar han sig åt att proppa i sig onyttiga saker som plastpåsar, plastremsor, papper, kattleksaker och annat. Jag bara väntar på att vi ska bli tvungna att åka in till Djursjukhuset för att operera bort något som han har tryckt i sig trots att vi försöker vara noga med allt som får vara framme.. Knaskatt!!


I måndags skedde det mest sorgliga i kattväg vi har varit med om någonsin. Allra finaste prinsessan Delfinia, kallad Kitty, fick somna in på Djursjukhuset i sällskap av sina mattar och mig. Vila i frid, Kitty..

Kitty var hängig i vår strax efter hon fick sina kattbebisar, men fick penicillin, bättrade på sig och några veckor senare blev hon dålig igen. Ny penicillinkur och lite prover togs. Hennes njurar var i dåligt skick, varför vet vi inte. Vi har ju hennes mamma, som är kärnfrisk och pigg, och på pappas håll finns inget känt. Det kan bero på många olika saker givetvis, men det är så oerhört tråkigt att vår kära foderfamilj ska behöva förlora sin vackra och goa Kitty.. :o(((( Efter ett många veckors pigghet och behandling började vårt hopp stiga, och så blev Kitty hängig igen. :o( Hon ville inte äta, drack bara och pälsen blev matt och glanslös. På rekommendation av behandlande veterinär beslutade vi att låta henne somna in. Det fanns liksom inte så mycket mer att göra mer än att starta tvångsmatning, mer behandlingar osv osv, och för vems skull? Det handlade ju bara om att skjuta upp något som ändå var ofrånkomligt.

Kitty hade ett fint liv med mycket kärlek och bästa omvårdnad, tyvärr blev det alldeles för kort.

Vi väntar på besked från obduktion, och meddelar detta så snart vi fått det.


Kramar till er alla!