torsdag, maj 24, 2007

Irriterad o trött o imorgon åker jag..

Ikväll satte jag nästan hjärtat i halsgropen.. Mannen hojtade från vardagsrummet att "Det ligger en blodfläck här!" GAH!!!! Sprang runt o kikade efter Candy, nope, inget konstigt syntes i hennes rumpa, däremot bubblade det friskt i magen av småttingar som rullar runt.. Jag följde kattan som en hök i en kvart innan jag kom på... Wilma hade mumsat hallonisglass i vardagsrummet.. Det var en liten bit som hade trillat av precis när Wilmas kompis skulle bli hämtad och jag stod o pratade med hennes mamma o tänkte att "den där isbiten tar jag sen.." och eftersom ni nu har lärt er min filosofi vet att jag är expert på att skjuta upp saker, fast i det här fallet glömde jag faktiskt.. Så det var hallonis.. Phu! Ett tag till får hon fasingen klämma inne de små, jag vill ha kattbebisar nästa fredag, så det så! 1 juni är en MYCKET bra dag att föda på, det har jag bestämt! ;o) Som om jag skulle få bestämma.. ;o)

Har retat mig en del på nybörjaruppfödare igen och vågar knappt tänka på hur irriterande jag var som ny.. fniss... Förmodligen plågade jag nästan livet ur Bitten, Ulrica, Fjellan & såsmåningom Rosmarie o Kattis med alla mina fåniga frågor om både det ena o det andra.. ;o) Nåja, tolerans mot nya har jag, däremot har jag enorma problem med alla nötter som avlar friskt och köper in åtta nya avelskatter samma år och gärna några hanar också o sen är man uppfödare bara för att man har betalat 1500kr för ett stamnamn.. Hälsa? Vad är det? Stress hos katter? Finns det? Suck... Man blir så begeistrad att man inte kan hålla sig, och jag VET ju hur det är! Vi köpte Blossa våren 2002, Candy på hösten 2002 (som sällskap till Blossa eftersom Wilmisen var på väg!), Loppan julen 2003 och Dompan våren 2004.. Men sen var det stopp. Och när Loppan kom in i bilden så var redan Blossa kastrat, så det var ju tänkt att vi skulle ha två avelshonor. Idag är jag tacksam över att ha två kastrater o två fertila, för mer än två kullar per år skulle jag aldrig hinna med! Men jag har ju huset fullt av ungar också, plus att man jobbar heltid, så det är inget allmänt att man max bör ha två kullar per år utan en åsikt baserad på min egen livssituation.. Sen snacket om att bara man har en rasren skogis så kan man avla på, för ens egen katt är finast i hela världen, så det så.. Jo, mina katter är finast i världen för mig också, oavsett om det gäller kastraterna eller de fertila, men därmed inte sagt att de är perfekta sett ur avelssynpunkt! Om en del fick välja så skulle väl snart skogkatterna se ut som små turkar, fast å andra sidan är det rätt många skogisar som också gör det nuförtiden på utställning.. :o( Men jag kanske är ute o seglar.. Det kanske är så att vi SKA avla på vad som helst och hur som helst, för alla som köper en katt har ju rätt att göra vad de vill med den.. Kanske dags för mig, som är kräsen, att lägga ner istället.. För fasicken vet om man någonsin vill sälja sin kattunge till ett pucko.. Tack o lov har jag hittills haft ansvarsfulla, goa köpare till våra kattungar uppfödda här hemma, men jag kommer nog definitivt att fortsätta vara kräsen.. För jag tycker ärligt talat att man bör tänka sig för och framförallt tänka att det är en hel ras framtid man håller i sin hand när man är uppfödare!

Nu ska jag packa, imorgon bär det av till Stockholm!
kram o hej!

onsdag, maj 23, 2007

Onsdagssnurr...

Så här såg Candy ut när hon var dräktig första gången, och då var det 2 dagar innan hon födde fem kattungar.. Dessvärre var två dödfödda, men de tre som överlevde var pigga o krya!Så här såg hon ut när hon väntade andra kullen, ca 10 dagar innan förlossning och då blev det också fem barn varav första ungen dödfödd.. :o(

Å nu då? Hur många ungar döljer sig och måtte de leva allihopa den här gången!! Det är så fruktansvärt sorgesamt när man får en liten dödfödd, men å andra sidan så har jag pratat med andra uppfödare och veterinärer och samtliga har sagt att det är naturens gång.. Jag var ju först beredd efter första kullen att ta henne ur avel just för att hon födde två döda ungar (fullt utvecklade med bra vikter, dock väldigt döda.. I andra kullen samma sak, fast en dödfödd..). Idag är jag glad att jag inte gjorde det, för hon har fått fina goa levande ungar också o alla har mått väl o varit friska. Endast ett dödsfall, en bil som tragiskt ändade lille Nemos liv.. :o( Jättetråkigt! Men nu är jag grymt nyfiken o spänd på hur utfallet blir!! Precis som jag skrev häromdagen så önskar jag bara att de små är friska o välskapta, några andra önskemål har jag faktiskt inte, men det är ju så GRYMT spännande!! Jag kommer nog att bita ner mina naglar nästa helg.. Candy visar tecken på att det snart är dags, för hon, som ALDRIG är dålig i magen (och jag menar ALDRIG!) utom veckan innan hon ska föda bajsade löst i lådan i morse... Då vet jag att de förra gångerna började lösbajsen komma exakt en vecka innan väntad förlossning. Jag har en punktlig dam! Det är så oerhört värdefullt att följa upp och iaktta varje väntad kull och så extremt fascinerande! Candy betedde sig oroligt första gången hon födde och utvecklades till en riktig hönsmamma, bara Blossa fick titta på barna.. Andra gången sökte hon upp mig redan kvällen innan och satt uppfordrande o pratade med mig när jag försökte se på film i soffan. Hon talade liksom om att det hade satt igång, men eftersom hennes första gång var väldigt snabb (vi märkte det någon timme innan ungarna kom ut trots att vi var hemma allesammans!) så beredde jag mig på att det skulle bli likadant.. Nähä, vi fick vänta ända till morgonen innan de små såg dagens ljus! Andra kullen var hon inte lika hönsmammig, men ville helst vara ifred med sina små, så hon har alltid haft Linns rum som barnkammare. I år ska hon få bo inne hos Maja, OM jag hinner städa hos henne.. Suck... Den ungen har ett rum som är som en krigszon.. Alltid! Nåja, jag SKA städa det.. framöver.. Ni kommer väl ihåg mitt tragiska motto? Skjut inte upp till morgondagen vad du kan göra i övermorgon.. Sorgligt faktum att jag är en sådan människa, snart ska jag börja ett nytt liv.. Igen.. ;o)

Mannen är på väg hem, kryss i taket! Att han bara vill!!

Linn, Sacke & Maja är på bio, Pirates of The Caribbiean (hur fan stavas det??) och biobiljetterna kostade 95 kronor styck!! Jesus Maria o Josef! Visserligen får de definitivt valuta för pengarna eftersom bion är 2 timmar och 48 minuter lång, men det var mer än jag hade räknat med.. Så biogodiset fick bestå av medtagen saft, chips och popcorn. Mina barn är grymt snälla och protesterade inte över det, det finns ju bortskämda sattyg som ska ha allt! Vi gick också o tittade i affärer och jag måste faktiskt skryta med att de ALDRIG tjatar om något! De kan visa att de önskar sig saker och så, men ALDRIG något gnäll vare sig från Wilma eller dem om att de "ska ha". Det är jag stolt över samtidigt som en liten tagg i hjärtat önskar att man hade råd att ge dem mer än man gör.. De är sannerligen inte bortskämda med vare sig pengar eller annat, utan synnerligen tacksamma för det mesta! Tio poäng till barnen idag alltså, trots att jag höll på att få ett smärre nervsammanbrott på Maja & Linn som ALLTID ska tjafsa med varandra o går o näbbar mot varandra.. Suck.. Nåja, man får tåla det, kallas visst syskonkärlek tror jag... ;o)

Nu tror jag att Wilmisen har somnat framför tv:n, hon var aptrött! Ska gå ner o natta henne och plocka i ordning lite. Ha det gott allesammans! Kram.

tisdag, maj 22, 2007

Inte fullt så virrig tisdag...

Ja, man kan väl lätt säga att Svea har fått sin överman(kvinna) i Candys mage... Herreminje, så stor hon är! Men jag vet ju att hon var som en koloss de förra gångerna också.. Candy är ju rätt grov o kompakt, så hennes mage blir ju större än magen på en som är lång o tunn.. Hehe, det är nog DÄRFÖR som Svea är så stor, för att jag är kort! Alltså är jag inte fet om man drar ut det och gör mig längre.. Fniss.. Visst är det bra att man kan vända o vrida på saker o ting som man vill? ;o)
Hallelujah moment, Pucko de Luxe har pengar på kontot igen tack vare en Häxängel! ;o) Tack för lånet! Pengarna återställs på fredag.. För då har jag ju knappt några räkningar att betala.. ;o)Bion är räddad och ungarna är glada, så nu tältar de mer än gärna i sommar! I ärlighetens namn vet jag faktiskt inte om Linn & Sacke ens kommer att vara hemma när vi har vår utställning i slutet av juni, risken finns att de ilar iväg till farmor eller mormor, för här hemma kommer det ju att vara relativt tomt.. Dessutom så är det så att de GILLAR att tälta, så för dem är tältning inte ett straff, utan en bonus som de gärna vill ha! Så inga skånedamer behöver ha dåligt samvete.. Regnar det så får ungarna sova i pingislokalen, vilket också är en populär företeelse för alla utom våra grannar.... ;o) Det blir lite spring ut o in om man säger så.. Knack på dörrar o väggar och sömnen inträffar sällan före klockan tre på natten.. Så ungarna kommer att ha det gott oavsett om de tältar eller ej! Däremot blir det mat på papperstallrikar o dryck i plastmuggar hela helgen, för si diska tänker jag inte göra och inte mina gäster heller! ;o) Men det går ju bra! Haha, idag hade jag pengar igen, och köpte förutom mjölk o ägg (det går ca 4 liter mjölk per dag här hemma..) isglass, till Wilmisens stora förtjusning! Så hon har kollat en stund på tv och mumsat isglass, skitig som en liten gris efter en heldag på dagis. Idag har hon dessutom cyklat hela vägen till o från dagis, vilket var en stor händelse i liten människas liv! Hon var SÅ stolt över att ha cyklat o bedyrade att hon nu är en stor tjej.. Japp.. Med tutten i munnen hela vägen dit... ;o) Såååå stor är hon inte.. Orkar inte ta tag i tuttandet, det får hamna på mannens bord.. Det är ju han som följer Wilma till tandläkare... Hehehe...

Mannen är en man som verkar i det fördolda, och hans göromål är flera än man kanske kan tro.. Det har märkts nu när han har varit borta mer än ett dygn! Han är saknad och jag hoppas o tror att han kommer tillbaka... ;o) Har inte ens orkat bädda upp Ektorp, utan ligger på ena sidan med bäddmadrass... Lat...

Annars intet nytt på fronten, imorgon blir det härjigt värre med bio för de stora och föräldramöte för mig på Linns skola.. Ikväll blir det lite praktiskt arbete med assistentlistor o lite annat smått o gott som ska göras inför vår utställning..Saknar fortfarande en bunt assistenter på kategori II, kan inte förstå varför det alltid är så eländigt att hitta assistenter på vår kategori! Har t o m reserver på söndagen o på lördagen saknar jag hälften... Suck... Nåja, det brukar lösa sig till slut i a f..

Ha det gott allesammans och simma lugnt! KRAM!

måndag, maj 21, 2007

Kan inte låta bli...

Har letat saker på nätet som ska få mig på bra humör... Mwoahahaha... Favoritbild:


Natti natti!

Pucko de Luxe- and I am the winner!!

Okej att modepolisen då o då tar sig en lov runt mig och min outfit för att få mig att se piffigare ut, men jag har nog fått en överman i min egen dotter.. Hallå liksom, kolla hennes outfit! ;o) Träskor och för kort klänning, vad månde bliva av detta? Nåja, jag har hört nånstans att det är insidan som räknas och tur är väl det, för Wilmisens insida är än så länge vacker o relativt oförstörd... Om man bortser från ett o annat aggressivt utbrott i diskarna med potatissallad på Maxi.. ;o)

Idag är det INTE min dag.. Det började i morse när jag skulle köpa cigg, och maskinen vägrade medge köp! En jobbarkompis betalade ciggen, för mitt kort funkade inte. Skitsur var jag, och gnällde nog rätt friskt på den stackars mannen i Pressbyrån.. *skäms* Tror att ordet "Jävla teknik" och "Har ni köpt den här apparaten på postorder eller??" må ha slunkit ur min lilla mule... *skäms ännu mera* Jag hade ju pengar kvar, hallå liksom, jag fick barnbidrag i fredags..! Efter jobbet blev det en omväg runt bankomaten och såg till min fasa att mitt konto innehåller 8 kronor!!!!! GAH!!! Inte bra.. Det är bra mycket mindre pengar än jag hade räknat ut att det skulle vara!! Barnens biobiljetter ska betalas på onsdag, Linns biljett till Springbreak ska betalas och var faan är mina pengar?? På kontoutdraget stod inget av värde, bara de senaste tidens inköp och den facila summan á 8 kronor! Mannen är i Stockholm och återkommer på onsdag natt kan tilläggas... Hemåt i full sinkadus för att kolla bankkontot via internet och det är bara att säga Godnatt, Malin! Hur blåst kan man bli på en skala?? Jag har alltså lagt in räkningarna idag, och inte den 27:e... Hur dum i huvudet får man vara... Det stod att jag inte hade täckning för de resterande räkningarna... Näe, det tror fasen det, lön får jag inte förrän på fredag!! Suck.. Så nu sitter man utfattig fram till lön på fredag o mannen återkommer först på onsdagsnatten.. Tur att jag har mat i kyl o frys i a f, för handlat har jag gjort, men det är ju så jävvla TYPISKT mig att skriva fel datum, är jag stressad eller bara fullkomligt hjärndöd??

KLockan 17 ringde de från WIlmas dagis o påminde om kvällens utvecklingssamtal kl. 18.15.. Hehe, DET hade jag glömt... Maja passade Wilma tillsammans med storasyster och jag ilade iväg.. Jotack, Wilmisen sköter sig väl på dagis och är en sympatisk unge, tack o lov, så det var inga konstigheter.. Annars har telefonen gått varm här hemma och mannen var djupt bestört över tre faktum som levererades i något kallsinnig ton av mig per telefon... 1) den 29 juni invaderas vårt hem av fyra skånska kvinnor med katter, för middag o övernattning, så barna får bo i tält.. ;o) 2) när mannen, Bruce & Maja åker till Örebro för att bo på Ibis hotell så måste de dela rum med Shanta o Bixie, för Bazookamannen piper som en sill om han hör andra tjejer på rummet än matte Marie.. Bruce Viggesson däremot sover gärna på toaletten utan ett knyst, så han får hålla till godo med liten kuppe nattetid... 3) berättade om mitt drama runt de "försvunna" pengarna också.. Suck.. Jag tror att min man är en mycket hårt prövad herre, och frågan är om han någonsin återvänder från Stockholm... Med dagens leverans av nyheter så är det synnerligen tveksamt..

Nu blir det ner o laga mat.. Tur att jag har handlat, men på mjölk- och äggfronten ser det värre ut.. Jaja, enda gången i mitt liv jag har varit ledsen för att jag inte har kreditkort utan bara vanligt kort.. :o/

Ha det gott allesammans, och kom ihåg, känner ni er korkade, så tänk på mig... Ett äkta pucko de Luxe... ;o) Och det bjuder jag på.. ;o) Kram!

Ps Menyn inför damernas invasion fredagen den 29 juni består nog av lite plockmat i form av sallad, köttfärspaj med vitlöksfeta och nån annan paj samt grillkött. Till efterrätt jordgubbspaj och kladdkaka, duger det till skånedamer?? Ds

söndag, maj 20, 2007

En alldeles vanlig söndag?!


Idag har jag övervunnit en stor del av Lamus Filurus, köket har knäskurats, brunch bestående av äggröra, bacon, bröd, honungsmelon & grönsaker har serverats, liksom en kvällsvard bestående av grillat och hasselbackspotatis samt pommes och fetaost samt grönsaker.. Dammsugaren har gått varm och likaså tvättmaskin och torktumlare. Imorgon åker mannen till Stockholm och återkommer på onsdagkväll.. På onsdag är det även föräldramöte plus att de tre stora kidsen ska gå på ”Pirates.. ” nr 3… Undras just hur jag ska sno ihop det..? Får väl försöka dumpa Wilmisen hos grannen när jag är på föräldramöte.. På framsidan har jag sedan i vintras haft ljung med murgröna i små korgar på väggen.. Suck.. De har varit vissna sedan i februari tror jag.. Men idag har små penséer planterats i korgarna, och mannen har klippt gräset på framsidan, hallelujah! Ser nästan riktigt propert ut..
Maja åkte till stallet kl.11 och återkom kl. 19.45 ikväll! Den ungen är så galen i stallet att hon nog skulle kunna bosätta sig där! Tänk om man vore rik och kunde köpa henne en egen häst! Hon mufflade glatt i sig två grillspett, en grillskiva och en massa potatis o pommes! Att vara i stallet ger matlust, vilken tur att jag inte rider längre!!! ;o)

Linn har faktiskt varit ute två gånger i dag, en gång för att bada och en gång för att gå med Wilma till gungorna. Annars är det mest datorn som har hägrat! Sonen har spelat fotboll med grannbarnen och badat flera ggr.. Att de bara vill bada nu! Svinkallt!!!

Stefan var på kalas igår, så han har varit lite trött idag….. ;o) Nåja, det är honom väl förunnat! Han är i Stockholm måndag till onsdag och jag ska dit på fredag till söndag. Carro har bokat boende hos Draken tror jag… Är hopplöst oorganiserad när det gäller sådant, så det är tur att andra människor är ordningssamma o rediga nog att boka boende å sånt.. Tack, Carro!

Idag har jag också ägnat mig åt katternas skönhetsvård, lika bra att göra sånt INNAN man dammsuger o skurar golv.. Bruce o Dompan har fått olja i sina fetsvansar o blivit kammade och de andra två har blivit borstade. Samtliga har blivit kloklippta, utom Candy, hon behöver sina klor för att försvara sig mot sin hormonstinne son… Bruce har försökt sätta på Blossa, till hennes stora förskräckelse! Annars är det ju mest Loppan som han umgås med, även om inte heller hon släpper till… Klockan 1 varje natt kör Loppan & Bruce race i hela lägenheten, så ungarna uppe sover numera med stängda sovrumsdörrar… Annars blir de anfallna i sömnen av galna katter!

Jag har hittat nåt fantastiskt gott! Gevalias chokladkaffe… Mmmmmmmm, lägger sig som fetvadd runt Svea! Så fruktat gott!!! Men livsfarligt beroendeframkallande, det är nog chokladen som suger.. Det KÄNNS som om det är nyttigare att dricka choklad än att äta det, men jag vet… det är bara inbillning… Nåja, Svea mår gott av det i a f… *fniss*

Idag har Bazooka fått ytterligare ett CACE! Grattis! Fina resultat också från resten av Sydfraktionen av La Familigas katter, alla fick cert o en del nomar blev det också, men inget går nog upp mot gårdagen! Bambi BIS, S*Zarkeshas BIS uppfödning och BIS kull, plus flera katter i panel.. Inte illa pinkat! Ska nog planera in SVISS nästa år trots att Bajamajorna inte verkade vara någon större hit… ;o)

Candy är så trött så trött och magen är så stor, så stor! Även idag har de små kvillrat runt lite och jag har känt rörelser. Jag är grymt nyfiken på resultatet! Tänk om det blir en blåtabby hona med läckert vitt… Då DÖR jag!!! Jag hoppas att det bara svischar till och att alla intressenterna bokar direkt så att jag slipper fundera.. Men nu får man väl hålla igen lite, ungarna har inte ens kommit ut.. fniss… Bara de är friska o välskapta så blir jag nöjd!
De små barna hos S*Offsides & S*Simzonite's mådde så gott idag och jag har verkligen fallit för Foxen... Hans små klotrunda ögon har tittat så sött på mig både idag o igår och det är ju synd att han är perser!!! Små är de söta men stora... Nåja, Lotta HAR fantastiskt fina perserkatter, jättecharmiga o goa, Jane har följt Wilma som en skugga när vi har varit där i helgen.. Så go katt! Wilma var helt bedårad av henne! "Hon GILLAR mej, mamma!" sa Wilma stolt!

Nähä, nu blir det lite mera plock här hemma, har fortfarande inte städat Majas rum.. Suck... Jag ska inte bli ilsk över det, för ungen kan verkligen inte städa.. Det där med organisering o planering vid städ är obefintliga egenskaper hos min underbara dotter, så jag måste helt enkelt hjälpa henne.. Själv behöver jag ju mest hjälp vid annan planering o organisering.. fniss... Nåja, i veckan blir det städning vare sig jag vill eller inte.. suck...

Ha det gott o stort grattis till alla som fått så fina resultat på SVISS idag också! kram!