lördag, augusti 12, 2006

Hur korkad får man vara...?

Här går man i sin lilla värld och tänker på hur det kan gå för Varbergskatterna, och helt plötsligt ringer telefonen. En glädjestrålande Rosmarie berättar att S*Vildhjärtas Doris Viggesdotter blivit Ex 1 av 7 på Mälarkattesn utställning! Och inte nog med det, hon fick BIV och NOM också!!! HURRA!!! JÄTTEGRATTIS DORIS & ROSMARIE, det var ni väl värda!! Jag blev så glad att jag fick ståpäls! Stort tack till Rosmarie som alltid ställer Doris så fint och som tar så väl hand om pärlan! Kan ju bara skriva under på att jag är disträ och rökt som få, HUR kunde jag glömma att Doris skulle på utställning idag? Skyller på för tidigt åldrande o demens i förtid.. ;-)))

*gör vågen* Heja Doris! *gör vågen igen*

Kan fylla på med lite Varbergs-resultat från Bazooka, som fick sitt CAGCIB och dessutom BIV & NOM han också! Brorsan Poláren var tyvärr inte med på utställningen för er som undrar.

Vilka fantastiska barn mina fina kattflickor har fått!! Inte bara härliga i temperamentet och storleken utan vackra också! Man blir ju löjligt stolt och samtidigt så glad för deras ägares skull!! Jag unnar verkligen både Rosmarie och Marie alla framgångar i världen, för jag vet ju att de uppskattar sina katter oavsett om de vinner eller förlorar! Doris skötte sig ypperligt i panelen och sånt är alltid gott att höra! Bazooka är väl lika cool som vanligt, men hela den rapporten får vänta till kvällen, för Marie går assistent i Varberg och har förmodligen händerna fulla!

STORT GRATTIS Bazooka och Doris samt Rosmarie & Marie, vilken härlig dag detta är! :-D

fredag, augusti 11, 2006

Fredag och endast två dagar kvar av semestern..

Det känns ärligt ganska skönt att börja jobba på måndag och att ungarna snart börjar skolan igen. Visserligen börjar den hysteriska perioden med skjutsar till o från stall och träningar, men trots den stressen så längtar jag till hösten.. Jag är o förblir en höstmänniska och jag tycker det är så himla mysigt när löven faller (men inte så jäkla kul att räfsa upp alla...) och mörkret kommer...
Idag har jag mest pysslat med blommorna ute, sopat igelkottsbajs, lagat mat, diskat och fikat med några goda vänner som kom på besök. En dålig sak har hänt, nästan katastrof; diskmaskinen är trasig!!! Inte skoj alls, för den ingår inte i lägenhetsstandarden, så den får man glatt bekosta själv.. :( Visserligen har den varit knepig ända sedan vi flyttade in, men herrejisses man håller på att avlida utan diskmaskin! Den brukar köras 2 ggr om dagen när vi är hemma allihopa, minst! Nåja, vi har inte råd att köpa en ny nu, så det blir till att diska för hand ett tag.. :-( Hoppas styvfar kanske kan fixa den, han har magiska fingrar med diskmaskiner... ;-)
Katterna är slöa och Blossa tjockkastrat försöker mumsa i sig Dompans babycat när hon får möjlighet! Så även Bruce och Candy, och ingen av de tre är i behov av extra fett om man säger så.. Liten Loppa, som gärna skulle få mumsa om hon ville, skiter i det.. Dompan äter och käkar sina vitaminer som hon ska och allt annat också för den delen.. Matvraket! Hon är tjock. Av bebisar, inte annat. Längtar, längtar, längtar efter bebbarna!! Nu ska jag ner o kolal friidrott, ha det gott!

torsdag, augusti 10, 2006

Stadsfest


Ikväll har vi varit en sväng inne istan på stadsfest, milda moses... MAja ville se Ola, så jag o sambon o Wilma satte oss i bilen o åkte in. Hur mycket folk som helst! Jag kan inte påstå att jag tycker dylika evenemang är någon större hit och inte heller var jag förtjust i någon av artisterna som uppträdde, men vad gör man itne för ungarnas skull? Efter Olas konsert tog vi oss fram till autografskrivningen och herrejisses vilket liv!!! JAg trodde att jag skulle få dåndimpen! Tjejerna var som tokiga och pojkstackarn skrev autografer och kramades för brinnande livet! Maja lyckades med bedriften att få kramar och autograf på armen och sedan var denna dagen räddad för henne! ;-)

Innan idag har vi grillat mumsiga hemmamarinerade grillskivor, ätit hasselbackspotatis och ugnsstekta grönsaker. Ungarna har varit o badat o spelat fotboll, jag har städat med sambon och Wilma har cyklat rätt in i buskarna! JAg har också plockat in bolådan o fixat till den, samt pälsvårdat katterna. Loppan o Blossa är i full päls, Dompan o Candy i nästan full päls och Bruce ser ut som en huskatt. Livet är orättvist! Har läst lite i min bok av Marian Keyes (en favvisförfattare, idag har jag skrattat högt så att familjen har tittat på mig med konstiga blickar o himlat med ögonen...) och sedan har det inte hänt så mycket..

Nu ska jag ner o mumsa i mig nåt gott, som typ ett knäcke med ost eller så och dricka en kopp kaffe. Tack o hej för idag och LYCKA TILL alla ni som ska till Varberg i helgen!

onsdag, augusti 09, 2006

Trött familj..


Idag hoppade Wilma och jag upp vid halv nio, och nu, två timmar senare sover alla fortfarande, utom vi.. Vilken morgontrött familj man har! ;-)



Har ägnat morgonen åt vägning av katterna:
Dompan 5,2kg, har gått upp 1,3kg sedan hon kom hem från Maximus (eftersom hon löpte nästan hela våren i väntan på parning så var hon tunn som spagetti redan när hon åkte till sin pojkvän..). Fem kattungar? Vi får se efter nästa helg...

Bruce väger 4,7 kg.
Candy väger 4,6 kg.
Blossa väger 3,9kg.
Loppan vägen 3,5 kg.

I ärlighetens namn måste erkännas att Bruce Viggeson och hans moder är aningens feta... Men det gör inte något, för det är "lagom" fett, inte så att de lider av det.
Nu ska jag borsta o klippa klor, sedan ska jag sortera böckerna vi fick av min kusin och se om de går in i bokhyllan. Får se om jag hinner förbi antikvariatet idag för att lämna in böcker som vi inte behöver.. Och jag ska INTE på Rix Fm festival idag, för det är imorgon.. Snacka om att man har noll koll på dagarna nu när man har semester..
Har tagit kort på Bruce med tjejerna, att han står ut den katten! Lika cool o lugn fast han ligger helt inklämd mellan dem... Han är en goding!

Ikväll blir det lugnt, bara det gamla vanliga med städ o tvätt o matlagning och disk.
På återseende!

tisdag, augusti 08, 2006

Inget skönt att vara på stranden..

Vi skulle ha heldag på stranden idag. Trodde vi.. Det blåste som bara den och var så kallt att jag hade kycklingskinn.. Så vi stannade ett tag, sedan bar det hem hit o så fikade vi istället.. Sedan åkte de tre stora till pappa pu och vi lagade smarrig middag bestående av fläskfilé och potatiskakor, mumsigt värre... Sedan började vi (med vi menas alltså Stefan, själv är jag ju bara rådgivare.. Fniss...)greja med den nya designen som vi har plockat med ett tag nu.. Få se när nu det kommer ut, tiden räcker ju sällan till..
När vi hade grejat en stund hittade vi Bruce nere i köket, han tycker att en stol är för lite för hans långa kropp och ligger numera uthälld över två stolar.. Helrökt kisse!! Annars inget nytt, nu ska jag gå ner o titta på friidrott o dricka kaffe samt äta ett mumsigt knäckflarn..
Vem den nye killen som Candy ska träffa är?? Hehehe, han är en go och mysig kille som jag verkligen tycker är JÄTTESTILIG! Dessutom har han en mycket trivsam stamtavla med katter som jag gillar och synnerligen sympatisk uppfödare och jättetrevlig ägare... Kan det bli bättre? Så sukta på ni bara, den här karamellen ska jag suga på lääääänge... Som den principfasta människa jag är (eller snarare inte är... *fnissar*) så har jag tänkt åka på utställning när kattungarna är en månad lite drygt.. Anledningen är att Herr viggesson behöver ltie träning och även om konkurrensen är mördande i form av otäcka brunmönstrade pojkar så får man väl se det som en träningsmatch! ;-) Nästa utställning blir alltså den 24/9 för Bruce Viggesson och sedan har vi paus ett tag igen.. Tror jag... Hej hopp!

måndag, augusti 07, 2006

Två bloggar idag...

...för imorgon blir det nog ingen.. Då ska jag till stranden hela dagen och på kvällen blir det myyyyys... Idag röjdes resterna av Beirut i vardagsrummet och resulterade i ett mycket fräscht och trevligt vardagsrum (nåja..ok kanske var rätta ordet..). Önskar att jag var rik o kunde köpa nya, fina möbler, men nu är jag ju inte det, så de gamla får hänga kvar ett tag till. Nåja, jag har aldrig brytt mig så mycket om yta egentligen, man ska vara glad över att man faktiskt har möbler, har någonstans att bo och att man lever och mår väl! Beirut har på något mystiskt vis förflyttats till mellandotterns rum, så där lär man få en heldag o röja lite.. Pust..
Jag har varit en kort stund på stranden, men det var för kallt för att bada (tyckte jag..) så jag gick hem o fixade fika till de badande istället.. Grejat med fetsvansen och sedan fixat lite lättlunch. På kvällen åkte vi ner till lilla mamsen och käkade kludda o pratade o fikade. Jättemysigt! Jag plockade fästingar på Ricko (deras hund). Nice! Moster Gittan kom förbi och hade fått böcker medskickade från min kusin till Linn.. Hehehe, snart är bokhyllorna överfulla igen.. ;-)
Om någon råkar undra vad denna snygge svartsmokekisse gör på denna sidan kan jag berätta att han är Candys näste tilltänkte! Förhoppningsvis kommer de att träffas någon gång i höst/vinter och det ska bli såååå trevligt!! Visst är han charmig?! En redig snygging! Nu ska jag ner och lägga ihop knäckflarnen med chokladsmörkräm emellan. Jag bakade lite chokladbröd och knäckflarn ikväll eftersom frysen var lite tunn på godsaker att ta med till stranden imorgon. Nattinatti och sov gott!

Bara en vecka kvar...

En usel liten vecka, sedan är semestern slut.. Känns som om den precis börjat! Men jag ska inte klaga, mitt jobb är härlligt och underbart, det är ju bara det att man alltid har så mycket annat att göra.. Ikväll ska vi ner till mamma och äta "kludda", dvs potatispannkaka i långpanna.. Jättemumsigt! En god sak jag har gjort under semestern har varit att äntligen baka pizzabullar, och det kan jag berätta att det inte direkt är sista gången.. Jag gjorde en variant till kidsen med skinka och ost samt tomatsås, men vuxenvarianten med pepparsalami, fetaost och svarta oliver var UNDERBART goda!! Mums! Igår röjde vi ur alla Wilmas trasiga leksaker. Det blev en kasse plus en säck som vi ska bära ut i förrådet med såna prylar som hon sällan leker med. Skönt att äntligen få i ordning därinnelite, det börjar arta sig i Beirut, tänkte jag i morse när jag steg upp. Men ack vad jag bedrog mig.. Eftersom jag pysslade med grejor inne hela eftermiddagen och kvällen så innebar det att jag loosade kontrollen över uteplatsen fram.. Där var inte vackert, kunde jag konstatera när jag gick ut för att hämta tidningen. Usch! Dessutom står det fiskespön och ouppackade fikaväskor i hela hallen efter de tre storas fiskeutflykt igår. Jag blir galen! Plus alla miljarders skor, som det verkar vara dödsstraff på att sätta i skohyllan.. Jag är ingen pedant, långtifrån (och tur är väl det, annars hade jag nog suttit inspärrad vid det här laget) men lite ordning vill man ju ändå ha, fast det verkar omöjligt här..
Wilma och Bruce är så söta varje morgon när de kollar på barntv! Han är så gosig den katten, och vet ni, han väger hela 7 kg nu!! *Fnissar så att jag håller på att kissa på mig* Skojar bara!! Men jag är glad att han är rejäl i stomme och storlek, även om man så tydligt ser att han är inne i en utvecklingsfas där allt verkar spreta åt alla håll o kanter..Finaste kissen i världen! Imorse gick han upp till Stefan som vanligt, skulle krypa under täcket och gosa med husse. Efter en stund kröp han fram igen och då var det han och jag som skulle gosa. Hångelpellen, han är i hela ansiktet på mig och drar så hela tandraden känns mot kinderna.. Han fick svansen rentvättad från fett igår och idag blir det olivoljekuren. Alla katterna blev borstade, men klorna tar jag idag, det hann jag inte igår. Jag ska också ut i förrådet o hämta stora bolådan, för jag samlar alltid på mig datakartonger o tvkartonger som jag kan ha som bolådor. Enkelt och smidigt och dessutom kan jag slänga dem när de fyllt sitt syfte. Jag har KMR och allt annat jag ska ha hemma, så det är inte mycket som behövs inför den stundande förlossningen, oj så jag längtar!
Dompans söner Bazooka och Polar Bear var på utställning igår, Prins Pälslös tog sitt cert (Bazooka) och brorsan tog sitt samt BIV och BIS. De hade skött sig ypperligt som vanligt och pappa Vigge passade på att bli IP på samma utställning! Grattis! Jag är kanske inte mest stolt för alla BIS:ar och NOM och BIV som katterna i foderkullen har fått (de som har ställts ut alltså) utan allra allra mest för att de är så störtsköna i temperamentet! Coola killar som trots fertilitet och tjejer runt omkring alltid sköter sig och utstår i stort sett vilken behandling som helst. Ljuvliga, hoppas att nästa kull blir lika härlig. Maximus har ju också ett kanontemperament, så jag tror och hoppas på en bunt godingar!
Det var allt för idag, vi höres!

Ps Ett bra citat: "Om man inte kan säga något snällt är det bättre att inte säga något alls!" Visst är det bra? Citatet kommer från Stampe i filmen Bambi... ;-) Ska försöka följa det lite bättre. Ds

söndag, augusti 06, 2006

Söndag i städandets tecken!

Idag vaknade Wilmasnuttan strax efter halv åtta.. Man har blivit bortskämd med sovmorgnar till typ nio-halv tio innan, men det var bara att hoppa upp ur bingen. Mannen låg brevid, de körde från Lindesberg i natt, så han är nog trött som en gnu! I går hade vi det ganska mysigt, de tre stora kidsen var ute sent och fiskade, kom hem glada i hågen för kompisen hade fångat en stor gädda! Sackes fiskespö hade blivit avtrampat, och jag är inte direkt förvånad över att det var just hans fiskespö som gick av. Sonen som lyckas med allt i otursväg.. Fördelen är att jag alltid får reda på alla hyss han gör, för han åker ofelbart dit på allt! Han har också lyckats med bedrifter som att slarva bort en trombon (gissa hur kul det var på en skala att gå in på Konsum och fårga om de hade sett en trombon! INTE kul! Hela kön skrattade och jag skämdes..), låsa in bilnycklarna i bilen när han var med sin pappa i Skagen och dessutom vågar jag inte ens tänka på alla saker han genom åren slarvat bort, husnycklar inte minst! Pust! Men han är en go unge, fast en olycksfågel..
Själv kollade jag på tv efter dagens alla sysslor, "Into the west", jättebra serie. Slog sedan över o hamnade på en av mina favvisfilmer, "Och han älskade dem alla".. Brrr. Ibland blir man mörkrädd.. Kottarna har varit här, men jag är lite tveksam om det är två nya kottar och att Herr Battikå lyser med sin frånvaro, för kottarna är inte alls lika coola som han var, de är fegare. Men så söta! De mumsar kattfoder med glädje och det är så roligt att titta på dem! Men igelkottsbajs luktar inget vidare.. Får nog ut och skura plattorna någon dag i nästa vecka...
MArie och Bazooka var här en sväng och vi försökte fixa till hans svarthaka och fetsvans. När han kom tänkte jag bara att det ALDRIG skulle gå att få honom presentabel, men med lite goda tips från uppfödarkollegor (Annelie på S*Taz Woods, TACK!) så lyckades vi göra hakan om inte kritvit så ialla fall vitare... Mina egna katter hann jag dock inte kamma, men ikväll blir det allmän kloklippning och pälsvård, det finns några begynnande fetsvansar här hemma också minsann.
Har klurat lite på hur jag ska göra med katternas rabiesvaccineringar. Bruce är ju klar, ska ta antikroppstest nu i slutet av augusti. Men hur göra med flickorna (Candy & Dompan)? Dompan blir åksjuk som en gris, spyr o har sig, frågan är om jag ska släpa runt på henne på utställningar? Hon har en del cert att plocka och hon står sig gott i konkurrensen faktiskt. Är fortfarande superstolt över Frithiofs kommentar om henne på Birkas utställning i december förra året! När han såg henne utbrast han "Jag hoppas verkligen den här katten är lika bra som hon ser ut att vara!" När jag sedan satte ner Dompan på bordet och han började lyfta och greja med henne så sa han: "Jag måste erkänna att hon inte är lika bra som jag trodde!" Hmmm, då blev jag lite ledsen, men sedan fyllde han i "Hon är faktiskt BÄTTRE än jag trodde!". Jippie! Min Dompa! Sådana kommentarer etsar sig likosm fast i hjärnan på en! Katten som ingen ville ha och som jag lät flytta hem hit på foder eftersom jag tyckte det var så synd att en så fin katt i en av mina favvisfärger skulle behöva gå osåld! Hon var drygt fyra månader och Loppan var SKITSUR i flera veckor efter att Dompan hade flyttat till oss! Hon låg längst uppe på bokhyllan o morrade och klev bara ner för att äta nån liten portion mat då och då, men kela? Icke! Sedan blev de bra kompisar, och det var ju skönt! Men tillbaka till rabiesfunderingarna... Jag har ju också Candy, som kanske är lite "gammalmodig" i sitt utseende, lite kort och lite bred i huvudet, men med enorm päls och stomme. Dessvärre blev hon utställd första gången vid 1 ½ års ålder och hon gillar inte precis att vara på utställning. Hon gör aldrig något, men när hon ser andra katter morrar hon och drar ihop sig som en liten boll. Är det värt att dra iväg med de två på utställningar? Nej, jag skippar nog det! De är Champion bägge två och har tagit varsitt cert i konkurrens till IC, så jag får nog ge mig och strunta i att rabiesvaccinera dem. OM det skulle vara så att något ändras så kan jag ju åka till Norge och ta cert, men förmodligen kommer jag att lägga krut på att ställa Bruce och andra avkommor istället. Känns liksom som om jag utsätter mina damer för mer än de borde få utstå om jag ska dra runt dem för min egen fåfängas skull...
Bruce Viggesson fortsätter leka Den Store Hanen personifierad! Pip och yl och lite rullande och igår LUKTADE det om hans pink! Hu!!Gode Gud, Jesus, Maria & Josef, måtte eländet inte börja strila också! Peppar peppar så har Bazooka varit fertil i snart ett halvår och skött sig utmärkt (förutom en liten "olycka" på husse Davids dykardräkt... fniss...), men med min vanliga tur lär jag ju få en pissenisse... Nåja, den dagen den sorgen! Jag ska sy ett par sexiga "studpants" till honom, det har jag bestämt! I leopardtyg! Hehehe, det blir sannerligen en syn för gudar! Lovar att ta kort på honom i dem när de är färdiga!
Nu ska jag gå ner o plocka ur diskmaskinen och greja lite i vardagsrummet, idag måste mina små sega städprojekt bli klara, för jag måste verkligen rensa lite i förrådet nästa vecka... Tack o hej för mej!