lördag, oktober 11, 2008

Två nätter kvar..

..och två nätter jobbade. Det känns bra, förutom att jag inte är helt hemma i alla rutiner, av förklarliga skäl.. Verkar vara ett trevligt ställe med trevliga arbetskamrater, och det är ju bra. Sen att jag saknar en del av de gamla arbetskamraterna är ju inte så konstigt, några av dem har jag ju jobbat med i massor av år..

Candy har börjat löpa, och Sharin också. Ingen av dem har gått på piller på ett tag, jag försöker ju ha pillerfria perioder när vi har kattungar eftersom ingen verkar löpa då. Ushki är nada intresserad av Candy, är hon för fet o för gammal? Men Sharin håller hans ömma låga brinnande, så nu är det separering av katterna när vi inte är hemma. Funkar bra, vi hade ju god träning under Bruce hankattsperiod. Småkillarna o resten av katterna får vara ifred, och det är ju bra. Bara lite synd om Sharin som ju trots allt har en Ushki i nacken så fort de inte är separerade.. Inget pink än, peppar peppar, och Ushki håller sig relativt tyst, det är vi tacksamma för. Loppan får också vara ifred, verkar som att Sharin börjar slippa ifrån värsta retperioden och att Ushkis känslor för Loppan har svalnat till Sharins nackdel..

Cobran har blivit kelmonstret nr 1, han vet knappt till sig av kärlek till matte, husse o Wilma. Han tvättar våra ansikten, ger oss kärleksbett och kryper gärna in under våra täcken för att gosa. Myskillen! Cutie är lite mer egen, han har sina gosestunder, men helt o håller på hans villkor, dock är han oerhört social o trevlig han också.

Övernattningar för de stora kidsen i helgen igen, varsin kompis. Maja hänger i stallet mest hela tiden, precis som man själv gjorde i den åldern. Wilma är i tjurigaste tjurperioden, och gnäller o piper för det mesta.

Nu ska jag stryka lite tvätt och dammsuga, sedan blir det uppladdning inför natten.

Ha det gott o simma lugnt!

torsdag, oktober 09, 2008

Pirr och oro...


Bruce har fått en ny adept, nämligen Cutie. De två hänger i hop alltsom oftast. Cobran har fastnat för Wilma, och varje kväll vid Wilmas sänggående så kommer en kelsjuk Cobris och buffar o puffar undan sagoboken för att bli kelad. Sedan ligger han kvar hos Wilma o bara myser för en stund.

Ikväll o inatt smäller det! Första ensamma natten på nya jobbet, jag är jättepirrig o nervös! Livrädd för att glömma ngt livsviktigt och för att göra en massa fel, men jag hoppas på förståelse från den andra personalen. Det är inte lätt att komma in i rutiner o liknande på ett nytt jobb med sex stycken boende som alla har olika önskningar o behov.. Håll tummarna för mig i natt.

Annars inget nytt på fronten, så jag avslutar dagens blogg kort o koncist. Tack o hej, leverpastej!

måndag, oktober 06, 2008

Det har lagt sig lite..

..men inte helt.. Jag är fortfarande helt överväldigad och plockar fram minnena från helgen som små guldkorn att glädjas åt.. :o)Här har vi ytterligare något att glädjas åt, jag tog minsann ett fåtal bilder under utställningen. Inte på alla katterna, det hanns såklart inte med när man sprang assistent, men jag är glad att två fina avkommor hamnade på bild i a f. Ovan är Sun King, från vår första kull. En fortfarande fertil kille som är jättetrevlig att ha att göra med. Go o härlig benstomme o fina linjer på öronen! Tack till Marita o Mikko som ställer honom så fint! Ni gör oss jättestolta och glada!


Å så fina Shirley, lika go o mysig hon! Tyvärr fick hon fajtas mot mamma Shanta i helgen, så därför blev hon Ex 2 av tre med den äran. Tack snälla matte Malin för att du visar Shirley så fint, ni gör oss glada och stolta! De hamnade också på bild på Östkattens galleri från utställningen, www.ostkatten.com

Idag har jag varit helt off, inte orkat knappt någonting! Helt slut! Kanske inte så konstigt, helgen har inneburit en del jobb och korta sovpass. Vi snåla smålänningar valde ju ett billigt hotell mellan lördag o söndag.. Där hade vi en bar strax under oss plus att det var slagsmål mm utanför, så det är tur att när man väl somnar så sover man riktigt hårt!! ;o) Inte ens en atombomb skulle nog kunna väcka mig!

Idag har bekräftelsen till WW kommit. Jag mailade o frågade och fick till svar att jag inte fått bekräftelsen eftersom de inte hade min mailadress.. Ok... Så OM jag inte hade mailat o frågat hade jag m a o kanske inte fått ngn bekräftelse? Märkligt.. Har man inte postgång i Portugal? Nåja, det är inga problem för mig nu när jag vet det.

Cobran o Cutie har ägnat dagen åt att leka med sina fina leksaker de fick av goda vänner som grattis! Tack, Cyklopias leksaker är djupt uppskattade av hela kattfamiljen!

Imorgon är det möte på skolan gånger 2 och sen på kvällen ska jag jobba.. Hmmm.. Känns helt konstigt att jobba på nytt ställe! Men det blir nog bra...

Ungarna mår bra o de två äldsta hade haft det bra på Liseberg i helgen! Maja o Wilma har varit hemma o myst med Stefan och också haft det bra. Linn har dagen till ära bytt hårfärg (igeeeen!) till brunt. Nåja, det är fint och man ska väl inte klaga när det endast är hårfärg.. Värre då med tjat om piercingar o liknande, men där går min gräns!

Nu bär det snart i säng, och jag kommer säkerligen att drömma fina drömmar om helgen som varit...

Tack o gonatt!

söndag, oktober 05, 2008

VILKEN HELG!!!!

Jag går nästan fortfarande i koma och känner mig JÄTTESTOLT och GLAD och ÖVERVÄLDIGAD! WAOWE liksom! Vilken helg!!!

Jag åkte till Östkatten med våra två småkillar och Ushki med förhoppningen om att de skulle sköta sig väl och visa upp sig fint, liksom alla våra underbara avkommor och deras lika underbara ägare! Snacka om att vi fick ett lyckorus utan dess like! I lördags var småkillarna o Ushki ensamma i sina klasser, Ex 1 för alla tre, HÄRLIGT! Jag var JÄTTENÖJD med det plus att både husses Cobris o Cutie visade upp sig fint och var alldeles fantastiskt duktiga, liksom Ushki. Våra andra avkommor lyckades också väl och skötte sig ypperligt, så det var en stolt jag som gladdes åt allt... Men det slutade inte med det.. Cutie blev även BIV, jätteunderbart kul! O Cobris blev också BIV! UNDERBART fantastiskt.. Sen blev Cobris NOM!! Hallelujah moment liksom! Å så blev Shanta, som surat de senaste två utställningarna, också NOM och skötte sig alldeles perfekt! Allas vår Vigge blev Europapremier (MEGAGRATTIS!!!) och Eärfalas Allie, farfaster till Cobra o Cutie, Europachampion (SUPERGRATTIS!) och jag var så glad så glad så glad! Vilken underbar dag! I panelen fick jag således inte bära något bland ungdjuren kat 2, så jag kunde torka bord o titta på om Cobran skötte sig väl. Det gjorde han! Han fick t o m en röst. Cuties baneman i nom, Lotta Långängs fina Foxen, fick också en röst, ganska självklart då han är en stilig kille. Sen fick Cobran en röst till, och jag blev så jättestolt igen! Å Foxen fick en röst till. Sen fattade jag ingenting.. De sa liksom fel! De sa att Cobran hade fått den femte o sista avgörande rösten, och jag väntade bara på att de skulle ändra sig. Men det gjorde de inte!! Mannens Cobra VANN!!! Han blev BIS ungdjur! HALLELUJAH HALLELUJAH moment megamycket!!! Tårarna flödade och jag fick grattiskramar, pokal och priser och ringde husse som nästan grinade av glädje han också! Lille Cobris var dödscool, han struntade väl i all uppståndelse och var fullt nöjd med livet, BIS eller ej... Vilken känsla! Sen blev vi BIS uppfödning också tack vare alla avkommors finfina resultat, och då dog jag nästan.. Tack alla Vildhjärteavkommors ägare som ställde katterna så fint! Ni o era katter gör oss så stolta! Å fina Shanta som skötte sig så vackert i assistent Sonnys händer. Inte ett väs eller fräs eller någonting dumt, bara hängde där så vacker i panelen. Hon fick inga röster, men vad gjorde väl det!? Vi svävade ju ändå på små moln... ;o)

Söndagen kunde såklart inte toppa lördagen, tänkte jag, och var supernöjd med att Cobra blev Ex 1 av två, och sen minns jag knappt i vilken ordning allt hände... Ushki blev Champion! Shanta blev Champion också! Edward blev Premier! Å så blev Cobran NOM och Lena Nenyas kom o flinade o grattade, för det visade sig att Cutie var enda kat 2, klass 12 som hans domare hade.. Snacka om att glida på en räkmacka i massor av majonnäs...!! I panelen var Cutie o Cobran tillsammans! Stolthet på hög nivå, extra stolt när en av mina favvisdomare tog Cutie o jämförde med Cobran! Haha, härligt, kanske en av grabbarna kunde få en röst även idag? JA, när rösterna kom så fick Cutie en röst.. Foxen fick en.. Å Cutie fick en röst till.. Å Foxen fick en röst till.. Sen minns jag inte mer! Jag vet bara att jag fick en BIS-pokal och att Cutie låg underst på min arm o Cobran överst och vi vann! Idag var det Cuties tur!! Han vann!! Min bebis vann!! Jag blir tårögd vid blotta tanken! Tänk att man kan bli så glad när ens bebis vinner! Igår var jag glad för att mannens bebi vann och idag var jag glad för att min bebi vann, känslostorm! Rebecca tog foton på Cutie o pokalen o mig och jag kände hur tårarna bara rann o rann o rann! Snacka om tvättbjörnsögon.. Vi blev BIS uppfödning i kat 2 idag också! Så visst har vi haft en fantastisk helg med fantastiska resultat! Jag är jättestolt och jätteglad och jättetacksam och tusen tusen tack för alla grattisar o presenter o härligt o roligt sällskap!! Den här helgen kommer jag ALDRIG att glömma, den är t o m bättre än när Bruce blev NOM på WW förrförra året!!