lördag, september 02, 2006

Trevlig lördag trots städning..


Idag har jag ägnat dagen åt att städa o eftermiddagen åt att laga mat. Mumsig västerbottenpaj med potatis i och kräftstjärtar på... mmmmm.. Stefan o Wilma var på bio, "Nicke Fiken", som Wilma sa, eller Nicke Nyfiken, som den egentligen heter. Själv gick jag hemma med dammsugaren i högsta hugg.. Stefan får ta all vikning av tvätt istället.. ;-))) Framåt kvällskvisten kom Marie o David för att titta på de små och jag tror nog att Marie märkte vad jag har berättat innan, dvs att tre av ungarna är aktiva som bara den och den fjärde (Corpse Bride) är en heffaklump. De är så söta. Men några bilder har jag inte tagit, men imorgon så ska det fotas... Ni får njuta av bilderna från vår första kull istället, de var heffaklumpar alla tre! Edward har varit ute på sin sedvanliga tur runt lägenheten, och den föreföll till belåtenhet uppenbarligen eftersom han var knäpptyst utom efter en stund, då han började spinna! MYCKET märklig individ det där, har en känsla av att det kommer att bli sorgesamt den dagen han ska lämna oss. Men den tanken kan jag skjuta upp, det dröjer ju tack o lov ett tag till! Han måste i alla fall hamna i ett hem där de älskar honom djupt o innerligt, för han är en synnerligen sympatisk herre. Precis som Edward Scissorhands i filmen med samma namn.. Donnie är så vacker så vacker... Ohhhh, vilken kille i min smak! Även han är aktiv, sitter upp som en vuxen katt o tittar på mig med förståndig min. Shantaram är också en goding, otroligt mycket smoke! Jag är nästan säker på att alla utom Edward är smoke nu. Men Edward är ett gränsfall.. Han ser ljus ut i botten han också, men sedan tror jag att det är allt hans vita som förblindar mig.. Nåja, vi får se, jag ska inte regga dem imorgon.. ;-) Skorpan är..tjock... men en riktig liten skönhet alleredan. Jag är ohejdat förtjust i hennes färgkomposition, med allt det svarta (som nu börjar bli grått) i ansiktet o den lilla vita mjölkmulen.. Mmmm, vilken tjeja! TUR att det inte är jag som ska välja tjej... ;-)

Nu blir det nattinatti för min del, jag är trött som en giraff!

fredag, september 01, 2006

Har egentligen inget att skriva om..

...känner mig helt tom. Är ledsen och trött och orkar knappt tänka. Bebisarna är ett lyft, de är så söta!! Edward har gått sin runda med mig o tittat på lägenheten och då var han nöjd, men annars har de rumlat runt o ylat, de små. Ingen blev nöjd förräns bolådan var full av både Candy, Herr Viggesson & mamma Dompan! Jisses, de här kattungarna är verkligt sociala!! Då lyckades de törna in och ta sin tupplur, men efter en stund var Edward uppe o kutade runt. Jaa, de har VERKLIGEN AD/HD! Fniss..

Dompan börjar ta sig så smått efter dräktigheten och Bruce mumsar fortsatt vidare foder för dräktiga o digivande.. hmmm.. Kanske han också blir därktig snart? Tror inte det.. ;-))

Ikväll har jag varit seg, tog en tur på stan med Wilma när Sacke hade fotbollsträning. Hon är ju snäll den ungen. Vi gick i en massa affärer, bl a leksaksaffärer o hon tittar men inget ha-begär alls! Härligt! Hon är definitivt inte bortskämd i alla fall! Åkte hem o tog det lugnt, jag är lite halvdeppig efter Polarens bortgång och tankarna kring den... Känner mig lite urholkad liksom.. I helgen ska jag städa o ta nya bilder på de små!

Ha det gott o var rädda om varandra och om katterna! Kramisar!

onsdag, augusti 30, 2006

Ledsen..


Idag har jag haft en tråkig dag på jobbet i hällregn.. När jag kom hem blev det inte direkt bättre.. Jag hade fått ett mail.. Poláren från vår foderkull är död! Han dog igår eftermiddag och jag blir jätteledsen! R.I.P, Poláren, vi kommer att minnas dig! Kan ju sälla mig till "de luddigas skara" och tillägga att det inte är ngt ärftligt som han dog av..

Om man ska se något positivt idag så är det att våra små bebbar mår väl och är jättesöta!! Jag får vänta ett par dagar med att ta kort på dem, för deras ögon är ju lite känsliga nu och jag vill inte trycka upp en blixt i deras små söta nunor.. Dompan tar sig, äter sin älskade lövbiff med glädje och även om hon är fortsatt tunn så börjar det arta sig i a f. Bruce har äntligen, till pappas glädje, sprängt 5kg-gränsen. Han väger nu 5 kg, men han stannar nog av snart.. Han luktar hane, men håller sig än till att pinka i lådan o det är ju bra. De andra katterna mår bra och Loppan är fortsatt lite sur, men så är hon också en ohyggligt långsint katt.. ;-)))

Nu ska jag ner o pyssla med de små kelgrisarna, de är ju riktigt kontaktsökande o keliga! Riktiga små gosemonster! Det behöver jag nu.

måndag, augusti 28, 2006

Lurad...

...Donnie Brasco är inte ns.. Han är ns 09, för han har en yttepytteliten vitfläck bak mellan låren.. Skit också! Nåja, fin är han i alla fall, men jag kan inte hjälpa att jag blir lite besviken ändå.. Jaja, de mår bra i alla fall de små trollen, och alla har de röstresurser som heter duga! Mamma Dompan har just nu inte fullt i juvren eftersom kattungarna ökat explosionsartat i vikt och därför är lilla larven Edward och Donnie inte nöjda. De SKRIKER och jag har inte kunnat låta bli utan gett dem några små snuttar med KMR.. De stod lite stilla i vikt i går, men efter en liten dutt KMR och tuttvakt så har de ökat bra igen. Inte konstigt om de inte går upp mer, herregud, de springer MARATON i bolådan! Edward har nog en släng Damp och Donnie likaså, för herrejisses så de springer! Har aldrig sett så aktiva bebisar i hela mitt liv! Tjejerna är coolare, även om också Shantaram är som en liten larv o krälar runt. Corpse Bride..äter..o äter..o äter ännu mera.. Hon är mer rund än lång nu, och inte fullt så aktiv som sina syskon. Edward är ju så läcker också, för han vill gosa! En kelkatt alleredan! Donnie har fått små ögon, liksom Corps Bride & Edward, men Shantaram är ännu blind. Jaja, den här kullen lär ta livet av en, man tror de håller på att dö med jämna mellanrum, så de springer o skriker.. Men de mår bra, de vill bara gosa... hoppas jag... De tystnar så fort man tar upp dem o kelar och Edward o Donnie slickar t o m på mina fingrar.. Märkliga ungar det här!

Annars är vi snorförkylda allihopa och jag har varit på heldagsutflykt med grabbarna på jobbet idag. Stefan har det bra uppe i Stockholm och Loppan har varit på nedervåningen o busat med Bruce. Candy o Blossa är alldeles upprörda över kattbebisarna, så de sitter i givakt utanför bolådan, beredda att rycka in med första hjälpen om mamma Dompan vill ha dem där. Det vill hon än så länge inte. Nåja, vi får se vad som händer, nu ska jag ner o väga de små grisarna, sedan blir det sängen.. Nattnatti!

söndag, augusti 27, 2006

Nu är jag jävligt trött!!!

Satt precis innan o skrev ett lååååååångt inlägg, men vips så blev det snurr när jag skulle publicera och hoppsan! Där försvann det... Skittrist.. Å aldrig lär man sig att kopiera innan man skickar... En sådan busenkel sak liksom, bara markera o kopiera o klistra in i notepad, men ändå glömmer jag nästa ALLTID att göra det.. Nåja, är man en korkskalle så är man.. Somligt är bara inte "meant to be"..
Här är allt bara bra, vi har tillbringat förmiddagen med att städa och sedan åkte vi till mamma och hennes man för att fira brorsans 25-årsdag. Lillebror börjar bli stor!! Jag och min andra lillbrorsa Coffe gick ihop och jag köpte en skitsnygg löpare samt en "äppleformad" vas i svart glas och ett jättevackert limegrönt glasfat (Ingela Benson) och brorsan blev jättegald. Min andra lillbrorsa är i Grekland, så honom fick vi inte träffa denna helgen (hrmpf..33grader varmt, nädå, jag är inte avis alls..) men vi fick träffa storebrorsan med fru o lille söte Gabriel (jättegoa bägge två) samt Coffes flickvän (jättesöt o rar!) å så var det ju mamsen o hennes man, som vanligt gärstfria och underbara! Mamsen visade flinten och sin jättesnygga peruk! Hon såg jättefin ut i sin peruk, men allt klär en skönhet, eller hur?! När peruken åkte av så blev hon...morfar!! Hon är så kolossalt lik morfar att man nästan svimmar!! Fast en feminin variant såklart! Vi åte exotisk bricka, sedan drog Stefan till Stockholm, och vi andra käkade tårta och fikade. Regnet stod som spön i backen och som en blixt från klar himmel så slog åskan ner i skogen! Vi blev skiträdda allihop, det var verkligen en fruktansvärd knall o blixt samtidigt! Tack o lov att det regnade jättemycket, för då var det knappast någon risk att det skulle börja brinna, o det var ju bra.
Kattbebbarna mår bra, men jäklars vad de springer runt i bolådan! Bara Corpse Bride som är cool och äter o äter o äter, de andra har värsta aktivitetsnivåerna och springer varv på varv i lådan.. Märkliga ungar, troligtvis ett Drakborgsdrag... ;-)))
Nu ska jag gå ner o pyssla med liten Loppa, som surat i dagarna 6 för att vi har kattbebisar! Hon har inte ens kommit när vi har kallat och DÅ är hon SUR! Sist hon var riktigt sur var när Dompan flyttade hit, då låg hon högst uppe på bokhyllan o vägrade komma ner för annat än mat o lådbesök.. Hmmm.. Nåja, med lite fjäsk brukar det ordna sig.. ;-)
GRATTIS S*NENYAS GENTLEMAN JIM till SW'06!!!!!!*gör vågen* Den titeln måste man väl verkligen ha förtjänat efter en j-la massa BIS:ar, eller hur?! Jättegrattis, hoppas ni är ÖVERLYCKLIGA nu Lena, Lotta & sist men inte minst Jim! ;-)))