lördag, juni 09, 2007

Blom-kullen 1 vecka!


Gud, så fort tiden går! Bebisarna är redan 1 vecka gamla, och såväl Gandalf som Delfinia har fått syna världen med alldeles nyöppnade ögon! Hur söta som helst! Gandalf fortsätter öka i vikt med raketfart, nu väger han 311gram och har således gått upp hela 180 gram på en vecka.. Vi får väl se varthän han slutar.. Tjockisen.. Det är svårt att utröna något om hans typ, för han är så sabla tjock att allt bara är runt och gott o mysigt.. Honom kan jag inte se kritiskt på överhuvudtaget.. ;o) En liten blomma som utvecklas extremt fint är ju vår lille cremebulle, honom ska det bli kul att följa! Han ser så vacker ut! Delfinia ser också läcker ut, o Lill-Vale är en sån liten pipsill som är omöjligt att fota! Han vrider o vänder sig och krånglar och är alldeles hopplös! Det är nog farmors adhd-linjer som slagit igenom fullt ut på honom... Vikterna är: Delfinia väger 225g, Salmander väger 224g, Demonius 196 gram och så tjock-Gandalf väger 311g..
Nu ska vi uppdatera hemsidan med 1 veckorsbilder och sedan blir det filmkväll.. Återstår bara att enas om vad vi ska se.. Samma tjafs varje gång och jag bara VÄGRAR se på skräckfilm! Jag o Maja håller hårt på att skräckfilmer inte är bra, och de andra tre är emot.. De gillar skräck.. Suck..

Ha det så gott allesammans!

torsdag, juni 07, 2007

Torsdag - o tillbaka på jobbet..


En del kattungar går igen.. Det är liksom nåt visst som man känner igen från vissa kullar.. Jag vet inte om det är nåt som påminner mig om Vigge, eller vad det månne vara, men vissa är bara hjärtekatter trots att de kanske inte är de starkaste tekniskt i kullarna.. Ta t ex foderkullen, där fanns Raggarbjörn! Utan tvekan kattungen som stal mitt hjärta från dag 1 och som alltid har en speciell plats där. Ragge bor på landet utanför Örebro numera som lycklig kastrat och förgyller livet för sina ägare Janne & Carina. I nästa kull kom så Ragge 2, dvs Bruce.. Bruce fick stanna och förgyller vårt liv varje dag.. Utom möjligtvis när han leker Hagamannen och försöker sätta på allt som rör sig.. I vår nya lilla Blomkull finns då Ragge3 alias Lill-Bruce aka Gandalf Gladiolus. Gandalf är en tjockis, och jag känner så väl igen hans utseende och sätt.. Redan nu kan han sitta i knäet utan att knysta ett pip och jag har en känsla av att det är han som stjäl mitt hjärta i den här kullen trots att jag egentligen gillar typen bättre på "den blonde" (som Wilma kallar Salamander) och Demonius. Lill-tjejan Delfinia är alldeles ljuvligt docksöt, så feminin att man redan genom att ta en titt på hennes ansikte kan avgöra att hon är en liten dam! Gandalf är... tjock.. Han är mer än tjock, han är kolossalt FET! Men det ska ju små kattungar vara, lite komiskt bara att han sticker iväg så extremt mot de andra..i går kväll, 4,5 dagar gammal, vägde han 245gram!! Herreminje, vart ska detta sluta? De andra har trivsamma o bra vikter på 184 och 181, å så lille Demonius, som fajtades med Gandalf första dagarna om samma tutte.. Han förlorade.. Demonius väger 141 gram, men går upp sina stadiga gram varje dygn, så han är helt normal. Mer Gandalf som är ohyggligt tjock... ;o) Men alldeles ljuvligt söt!


Själv ser jag mycket likheter mellan Ragge & Bruce, trots att det skiljer ett år emellan dem. Kanske de kommer att bli rätt lika i slutändan, jag tror det.. Eller så är det för att jag tycker att de är så lika i temperament o sätt att jag liksom inbillar mig..? ;o)Idag har jag jobbat efter mina V. A. K-dagar (vård av katt) och det var skoj. En utflykt till IKEA och en skön soldag, så jag kan inte klaga. Maja & Sacke ilade iväg imorse, de ska tälta med skolan på Haga Park (Öland) och återkommer imorgon. Innan dess packades matsäck, tält, liggunderlag mm mm mm, men lyckligtvis så är de duktiga på att packa, så jag bistod bara med att handla godsaker o steka pannkakor samt packa matsäcken. Bra med duktiga ungar! Hoppas de får kanonkul!

Wilmisen var trött idag. Hon var uppe sent igår kväll o trots en massa mutor i form av glass o löfte om att gå till stranden så försvann hon in på sitt rum, där jag fem minuter senare hittade henne sovandes på sängen! Nåja, hon får väl sova.. Ikväll är således mannen, jag o Linn allena. Förmodligen somnar man tidigt och det kan i o f sig vara rätt skönt!

Annars inget nytt på fronten!
Ha en trevlig kväll o simma lugnt!

måndag, juni 04, 2007

Kattungemys och alldeles ledig!


Idag har Wilma och jag tagit det alldeles särskilt lugnt! Lite tvätt, men annars bara mys med bebisar o lugn o ro. Vi har också packat upp utställningsväskorna och tvättat burskynken mm till nästa gång, som blir i Kalmar, men då ställer vi bara avkommor och det ska bli särskilt kul att träffa både Corpse Bride, Edward & Donnie från Depp-kullen o sist men inte minst Sun King från vår allra första kull! Härligt! Bruce Viggesson har varit ute på fotosession i eftermiddag också.. Man ser vissa saker under utveckling, men generellt är jag supernöjd med vår Bruce! Han är en underbar katt och alldeles särskilt nöjd är jag över att han aldrig ägnar sig åt att hugga domare i fingrarna.. ;o) Även om en del av dem kanske förtjänar ett litet hugg då o då..

Ikväll kommer Marie Bazooka förbi o kikar på de små o levererar senaste skvallret från SW, så spännande! Två av killarna i vår Blom-kull är med största sannolikhet redan bokade, återstår bara att se vilka två det blir... De är så söta och går upp i vikt o mår gott precis som små bebisar ska göra! Härligt med kattungar igen!!

Nu ska jag ner o sätta på kaffe till Marie, för snart kommer hon.. Ikväll kanske vi hinner uppdatera hemsidan, annars kommer det imorgon..

Tack o hej för mej! Kram!

söndag, juni 03, 2007

Shanta NOM!!!!

Hallelujah moment! Shantaram blev Nom idag, hon slog ut birman hon tävlade mot... Så nu blir det intensiv tumhållning och önskningarna har vuxit till att man önskar att hon får en röst.. Men det mest roliga som känns just nu är att vår Dompa har fått två kullar och i den första kullen blev Polar Bear SW och nu i hennes andra kull blir lilla Shanta nominerad! Det känns superkul, helst eftersom Dompan från början var katten som ingen ville ha!
Megasuperdupergrattis till Lotta Långäng som fått sin härliga Hdvig S*Ulabrands Opal) nominerad som vuxen hona, Hejjahejja!!

Kramar till alla och HÅLL TUMMARNA!!

Ps Kattungarna mår prima, mamma Candy lämnar inte bolådan utan ligger där o tar hand om sina små! Två av dem har gått upp i raketfart o de andra två sackar lite, men de mår bra allihopa o Lill-Vale skriker inte så mycket, så nu verkar han ha hittat rätt tutte! Även om det hade varit kul med SW så är det än mer roligt att vara hemma med de små grynen o pussa på dem.. Mamma Candy behöver också extra omsorger i form av klappar o mat serverad i lådan så att hon mår väl, så hur roligt det än hade varit att vara på SW så är jag ändå på precis rätt plats! Ds

Uppdatering kl.15.16

Shanta fick ingen röst i panelen, en röst vardera på en skogis o en maine coon, annars gick alla andra röster till en norsk birma som blev SW junior, grattis!! Själv satt jag med i telefon och fick höra mitt o Maries namn ropas upp som ägare till Shantaram och då föll en liten tår, det måste erkännas... Jag är så stolt över att Shanta visade upp sig och enligt Marie var hon helt avslappnad och kolugn trots alla applåder o allt stim o stoj o musik. Härligt med sånt temperament!! Så nu kan jag lugnt återgå till mina sysslor som består av att bleka Linns hår, vika tvätt o pyssla med kattungar..