lördag, februari 09, 2008

Slapp helg.. Tack o lov..


Känner att alla saker som måste och har gjorts både på jobb, kattfront och vanligt liv har satt sina spår. Inte för att det har varit tråkigt eller så, tvärtom har jag haft jättekul med resa upp till Stockholm, weekend i Strängnäs, utställning i Örebro och kurshelg, plus en massa kul på jobbet med omflyttningar mm, men det tar sin kraft.. Har idag haft en av de få dagarna med bara få måsten som att se till att barnen får mat på bordet och att det värsta plockas undan, men sen har det varit slötid.. En promenad på kvällskvisten med mannen blev det också, men annars har jag bara softat hela dagen och det har varit jätteskönt! Inga tider att passa, inga måsten som ska göras, bara lugn stillsamhet.. Eller.. Så stillsamt det nu kan bli med fem barn i huset.. Sacke har haft kompis hemma för övernattning i helgen, men de är rara, om än aningens stirriga ibland när de brottas o fånar sig sådär som killar ofta gör.. ;o)

I onsdags blev så mannen Viggesson kastratkille, och det gick bra! Han tror fortfarande att han är fertil, sjunger lite då o då, men det känns skönt att ha det gjort! Nu kan han få slå sig till ro som 6-barnspappa, och vem vet, kanske det blir fler barn? Han har i a f gjort sitt bästa och lyckades till allas förtjusning att skrämma häcken av den lille spanjoren! ;o) Ushki är ju som bekant ett äkta AD/HD de luxe, han är överallt och pockar på ständig uppmärksamhet, tack o lov är han intelligent och rolig att ha att göra med, så vi letar hela tiden nya lekar o påfund för honom så att han stimuleras på bra nivå. När Ushki har tråkigt roar han sig nämligen att antingen jaga liten Loppa, som blir så arg o sur så att få kan mäta sig med hennes surhetsgrad.. Eller så hoppar han i vattenskålarna, för vatten är bara blött o inte farligt.. Att det sedan svämmar vatten i hela köket bryr sig herr spanjor mindre om, men vi desto mer.. Bara nåt händer i Ushki World liksom... Har man extremt tråkigt när man heter Ushki så lägger man sig gärna i lurpass för de andra katterna på de mest märkliga ställen.. Eller vad sägs om att gömma sig längst in i hålan i klöspelaren och samtidigt som tant Blossa klättrar upp så kastar man sig fram o vrålar i högan sky! Hmm.. Behöver jag tillägga att tant Blossa nästintill slår halvt ihjäl sig när hon kastar sig undan i fruktansvärd skräck..? Eller också kan man lura i trappan, precis bakom kröken så att man inte syns, och sen hoppar man jämfota hopp upp i luften o skrämmer en stackar intet ont anande Dompan, som ruskar på sig o bara BLÄNGER på den otäcka lilla röda monsterkatten med stort förakt.. Man kan också roa sig med att hänga som en svans efter hövding Candy och bita henne i de mer fläskiga partierna av magen, det är synnerligen smaskigt.. Att sedan Candy spöar upp honom är helt ok BARA DET HÄNDER NÅT!! Som ni kanske förstår så är detta något stundtals enerverande för både folk o fä i hushållet, och gissa om vi alla njöt när herr Ushki fick smaka på sin egen medicin i fredags?! ;o))) Bruce fick nämligen äran av att bära tratt, då han oavbrutet ville tvätta sin ömma bakdel efter kastreringen, och i fredags lunch kom tratten på. Ushki missade detta event, men började röra sig ut mot köket (det lät ju som det hände nåt där!) samtidigt som Bruce i ovanligt hög fart begav sig mot vardagsrummet (där Ushki var) iförd sin otäcka tratt.. I hörnet möttes de, och jag trodde Ushki skulle dö av skräck! Han fräste, hoppade jämfota hopp på ca 2 meter och gallskrek innan han i vild karriär sprang uppför trappan till övervåningen för att slippa ifrån detta otäcka trattmonster som skulle äta upp honom.. Eller vad han nu trodde.. Skiträdd blev han i alla fall, och även om inte Brucen log så skrattade jag så att tårarna rann! HAHA, Ushki, där fick du igen för alla gångerna du har skrämt alla de andra! ;o)
Jag TROR att Ushki har fått sin överkvinna i lilla rara Sharin Foo, Bruces dotter, som flyttade hit i fredags.. Hon är en busa och verkar ha ärvt mamma och morbröder samt mosters intelligens, och henne är det minsann ingen som sätter sig på. Bruce är årets gentleman och man kan nästan se scenen i Djungelboken mellan björnen Baloo (Bruce) och Mowgli (Sharin Foo) när Baloo säger "Jag ska lära dig allt jag kan!" De sover ihop i sängen och även om Bruce inte riktigt har blivit övertygad om att Sharin Foo inte är hans nya flamma utan hans dotter, så är de två supersöta ihop. Jag har lite ångest för att stressnivån i katteriet blir aningens hög med Loppans operation, Bruces kastrering o så en ny katt på det, men vad ska man göra? Loppan surar lite, men det är helt ok ändå, hon verkar nöjd o belåten ändå och resten av katterna sköter sig ypperligt. Candy har gett den lilla lite väs o fräs för att tala om att hon är hövding, men annars går allt prima. Lillsessan är så söt som socker, en riktig liten docka.. Tack snälla Marie o David för lilla Sharin Foo, hon är underbar!!

Nu ska jag lägga mig o läsa en stund sen i morgon blir det strykning av finkläder, för liten Linnea ska döpas. Jag har köpt ett synnerligen häftigt smyckeskrin med Lilla My från Mumintrollet som dansande ballerina i, och ett halsband, hoppas Linnea blir glad för det..

Ha det gott allesammans o gonatt!

tisdag, februari 05, 2008

Spännande kurshelg med massor av väckta tankar och frågeställningar…


Tack för dagens bloggfoton till Anders, som bodde här i helgen och som tog fina bilder på Blossa, Loppan o Ushki som han skickade till oss sen..
I helgen blev den så av, kurshelgen som jag längtat efter i flera år, nämligen den som skulle lära mig mer om avel, genetik och hälsa mm. Jätteroligt! Det mest roliga var att Marie o jag hade föreställt oss att 10-15 personer skulle vara intresserade, och helt plötsligt så var det 40 anmälda! Härligt! Innan vi ens kom till kurshelgen skulle vi hämta Ulrika på flyget o dessförinnan lämna Dolores O’Moose hos sin nya ägare Anna i Nybro.. Hektiskt schema i vanlig ordning alltså.. Tro’t eller ej, men vi lyckades självklart köra vilse i metropolen Nybro, så tiden bara rann iväg.. Nåväl, vi hann i tid för att hämta Ulrika och skjutsa henne till hotellet, lämna Wilma hos farmor o farfar o sen hem o ta emot övernattningsgästerna från Göteborgshållet. På lördagsmorgonen var det ilfart upp till jobbet och fixa klart lokalen där vi skulle vara och phui, lyckligtvis så fanns där en vit duk o allt! Mannen hade begivit sig till Köpenhamn med sina jobbarkompisar tidigt på morgonen, och alla kidsen var utleasade på olika håll, så jag kunde blott o enbart fokusera på kurshelgen. Marie Bazooka kom o tillsammans fixade vi iordning fika o allt annat innan deltagarna började droppa in. Marie hämtade Ulrika på hotellet och så skulle föreläsningen starta… men var fanns projektorn? Hehe, något missförstånd, för både Ulrika o jag såg förmodligen ut som frågetecken.. Telefonerade snabbt till mannen, som satt på Öresundsbron i en tågkupé och efter en förmiddag med panoreringar av laptopsskärmen för kursdeltagarna så hade vi till slut med hjälp av mannens trevliga arbetskollega en projektor också.. Jättetrevlig och informativ dag, även om en del av genetikens mysterier redan hade fastnat i frk Holgerssons lätt förvirrade hjärna, dock var jag oerhört intresserad av biten gällande hälsoprogram. Superbt!


På lördagskvällen skvallrade vi, käkade ost o kex samt pizza o drack vin. Trivsamt. Dag två var också fantastiskt lärorik, då pratade vi om avel och selektion och man fick sig en hel del tankeställare… En av de mest otäcka bitarna var hur lätt vi uppfödare dras till det extrema och varför? Är det för att vi KAN eller för att domarna premierar det? Är det så att ju större desto bättre, eller ju större öron desto bättre, eller ju spetsigare desto bättre? Många frågor att ställa sig och fundera över.. Är vi här för att bevara en ras eller för att förändra den till våra ideal? Många intressanta diskussioner och synpunkter, jag tror att vi alla var ganska fullmatade i våra huvuden efter kurshelgen!

Igår var jag således helt färdig och MASSOR att göra på jobbet! Vår filial är nedstängd o arbetstagaren uppflyttad till vår ordinarie lokal vilket har skapat en massa extrajobb. Tack o lov har vi tidigare haft en chef som ansökt om att vi ska få en friskvårdspeng (sånt existerar ju normalt sett inte i vår kommun, det kostar alldeles för mkt pengar och vi som jobbar inom omsorgen ska ju helst se våra jobb som en gåva hellre än arbeten…) så i måndags eftermiddag var det dags för mig att utnyttja den till 45 minuters massage.. Åh, så trivsamt! Helt ljuvligt att få nacke o rygg knådad, och jag njöt så att jag nästan dreglade… ;o) Trött som en gnu efteråt, så igår kväll var det inte mycket som hände hemma, och sändags tidigt.. Idag har allt varit full fart på jobbet igen, och dessutom har jag lite annat att styra med.. Typ barn o familj o sånt.. Fick panikångest när jag tänkte på Dompans HCM-test på måndag, tänk om nåt är fel!!? Avbokade Candys kastrering imorgon, men Brucens kulor ryker i a f i morgon.. Om allt är väl med Dompan så ska Candy kastreras, men jag vill nog vänta tills jag har resultatet i min hand… Sen bär det väl iväg med testning av Bruce o Candys hjärtan också, bara för säkerhets skull, men det lär bli tidigast i sensommar/höst.. Jag får väl se mig som testhysteriska om det roar någon..

På fredag ska vi hämta lilla pärlan, jag tror att det är ok trots att det är nära inpå Brucens kastrering.. Känns som att annars kommer hon aldrig hem, och det vill jag ju! Fina Sharin Foo, gosig, kelig och busig, hoppas hon kommer att trivas hos oss…

Roade mig med att mäta Bruce Viggesson ikväll också, vid en ålder av 2 år och 1 månad. Lillemannen har en kropp som från skuldra till svansrot är 40 cm, svansen räcker ju då inte till skulderbladet med sina 34 cm, men i gengäld är svans o bakben lika långa/höga. Frambenen är 30 cm långa och hans liksidiga triangelformade huvud är 11 cm i varje del. Öronen är 6 cm från mitten av örat till spetsen och basen är 4,5 cm. Emellan de inre öronbaserna har han 4,7 cm. Tofsarna lyser fortfarande med sin frånvaro, men kanske kommer de när han blir kastrat? *asgarv* Eller.. jag tror nog inte det... ;o)Nu blir det lite smått surfande, sen sängen, jag är trött ikväll också.. Ha det gott allesammans o nattinatti!