torsdag, juni 25, 2009

Länk till fotoalbum..

Eftersom mannen är upptagen (mycket upptagen!Brasilien- Sydafrika.. Fotboll..) så klistrar jag nu in en länk till ett fotoalbum på småmissarna..

Bebisarna 1 vecka

Sen får vi se om det funkar.. Cobran är såklart med på ett par av bilderna.. ;o)

Mamsen är fortsatt inlagd på sjukhuset, det känns tungt! Men hon har hopp om behandling fortfarande och inte ont längre, vilket är huvudsaken. Det är inget skoj när det sprider sig, men än så länge finns lite kvar att prova i a f, och det är positivt. Jag försöker verkligen att tänka positivt och att peppa mamsen! Hon kommer i a f hem över helgen, sen blir det tillbaka till sjukhuset på söndag kväll.

Idag har det varit full rulle, sonen har firats med tacokalas, och fått sina presenter. Han var mycket nöjd! Äldsta dottern ringde från Taizé, hon har det bra och är glad att hon har näringsdryck med sig.. Maten är sisådär och de lever mycket enkelt, men hon har det bra och tycker att det är mysigt! Härligt, fast vi saknar henne mycket!
Cobran har badats, det var inte populärt, men till slut lade han sig i vattnet o såg mest lidande ut. Jag badar honom själv, sen får mannen torka... När han badats länge o väl så ställde han sig till slut upp på bakbenen o formligen VRÅLADE.. Tror att han skrek att det var nog. Men snäll är han, mannens Cobra! Efter torkningen fick han extra torkhjälp av sin Coco! Raringarna!

Imorgon blir det till att bygga utställning hela dagen lång, samt uträtta ärenden..

Ha det gott allesammans, håll tummarna för mamsens bättring, och för att världen snart ska hitta en bot mot all cancer! Ta hand om er och era nära, och kramar!

Bebisbilder, nu 1 vecka gamla!


Bebisarna mår jättebra, Irmelina har fortfarande inte öppnat sitt ena öga ordentligt, men tänk så söt man kan vara ändå!! Pluttisarna!

Mamma mår inte så bra. Det känns tungt. Nya tumörer i ben o rygg, så hon är inlagd igen och i väntan på behandling. Jag orkar inte riktigt tänka på det eller prata om det just nu, jag får ta en sak i taget. Men det är tungt och lägger en sorgesamhet över tillvaron.


Lufsa växer bra, och är en riktig pipsill, skriker i högan sky om man flyttar henne från bolådan! Jättesöt!!

Pellegrina är rund o go, men har viktmässigt förlorat dagens fettokamp mot syrran Murkla o brorsan Filiokus, de leder viktligan! Pellegrina är en riktig knubbis och alldeles bedårande söt!

Murkla är den som ser konstigast ut, kanske för att hon igår, när vi tog bilderna, inte riktigt hade öppnat ögonen. Jag ska ta nya bilder på henne idag, hon kommer garanterat att bli en strålande skönhet!

Filiokus är en riktig kille! Det syns! Han är kraftig o stor o ser t o m manlig ut, visst gör han?! Supergosig att ta i, honom gillar jag också (precis som jag gillar alla sex... ;o))!

Å så lilla Krumelura, som idag har klaröppna ögon, men som när bilden togs igår bara hade lite öppet. Nya bilder blir det på henne idag också! Ser mer o mer ut att bli smoke, hon är jätteläcker!

Tusen tack till Malin, Shirleys matte, för hjälp med fotandet och trevlig fika igår! Du är en pärla!

Ha det gott allesammans o ta hand om er o era nära o kära!
kramar!

tisdag, juni 23, 2009

Sommarväder!


Morgonens bebisvikter är mellan 165gram och 174 gram.. Alla bebisarna har tjocka, goa magar och lilla Irmelina Irrsvans öga är bättre. Hon är tvättad enbart med ljummet vatten ett par ggr per dag, och det har hjälpt bra, så vi har inte behövt salva än. Ibland kan ju bebisarna bli lite geggiga i ögonen i samband med att de öppnas, men kan man klara det bara med lite ljummet vatten så känns det bra.

Bebisen som illustrerar dagens blogg är Filiokus Fjant. Namnen är speciella, men det är en speciell kull också. Filiokus var väldigt nära att få heta Bosse Bastard, men tänk på den lille söt tjockisen, att ha ett sånt namn?! Harry Potter var ett hett tema, men aningens uttjatat. Så vi bestämde oss för att hitta på namn som skulle illustrera Harry Potters okända vänner o trollkarlar i samma värld som han enligt vår fantasi. Å sen blev det som det blev. Fast jag hade nog gärna haft en Stina Snorkråka också.. ;o)

Igår blev en städ o tvättdag. Det behövdes. Sonen har övernattande kompisar och dessutom har jag varit rätt loj tidigare med städeriet. Känns lite trist att städa när man har målare utanför fönstren och ingen ordning ö h t utomhus. Altanen gapar tom på möbler och mina plantor står längst bort vid häcken och väntar på att målningsarbetet ska bli klart. Det verkar som att framsidan på huset är i stort sett färdigmålad, bara fönstrens utsida som ska målas. Det blir spännande, för då ska fönstren öppnas.. Undrar hur många katter vi har kvar efter det?! ;o)

Igår kväll hade vi också besök av tre boende från mitt jobb. Då blev jag imponerad av våra katter. De är så rara! In dundrar två personal och tre boende, alla med mycket prat, yviga rörelser och minst sagt lite annorlunda beteende. Ingen av katterna brydde sig nämnvärt, utan gjorde stor succé genom att de var så keliga och lekfulla! Härligt! Bebisarna blev ivrigt beundrade och diskussion om huruvida man skulle kunna ha katt i boendet o gömma den i personalrummet startade.. ;o) Sötisarna! Visst kan det vara tungt att arbeta inom omsorgen, men jag måste ändå säga att det är mycket man får tillbaka också! Goa, rara individer med mycket värme och glädje till livet, ibland tycker jag att vi "normala" borde lära oss lite av det.. Vi är så fokuserade på materiella saker och värden och bekymmer så att vi ofta glömmer att bara vara.. De här människorna ligger sällan sömnlösa för finanskriser och elände.. ;o) Att få åka hem till en personal o titta på katter samt fika nere vid havet är en tiopoängare, och det var tre lyckliga individer som senare åkte hem igen för att berätta för resten av gänget hur de hade haft det! Mysmänniskor!

När vi fikade på jordgubbstårta satt vi nere vid vår båtbrygga o Wilma o hennes kompis K passade på att bada tillsammans med trotsiga tonåringen. Eller bada o bada.. Wilma stod på stegen, och doppade ansiktet, vilket innebär att man har doppat sig enligt hennes normer.. Nåja, alla värderar vi olika och jag hade aldrig ens gjort det.. Det är kallt!!


Idag ska jag städa på övervåningen, det hann jag inte igår. Bädda rent i sängarna, dammsuga, torka golv, städa toalett o sånt roligt.. Not! Nåja, efteråt känns det bra i a f, så man får nöja sig med det. Tänkte att jag skulle sätta på Motörhead ganska högt, det borde dessutom få fart på de sömniga tonåringarna.. Hehehehe...Igår var det kamning o förberedelser inför utställningen. Cobran o Coco ska bada, liksom herr Ushki, men Cutie är så fin i pälsen att han slipper. Jag känner mig helt lugn inför lördagens utställning, trots att jag har varit pirrig för Cuties morr o fräs tidigare. Jag har liksom inga förväntningar ö h t, räknar kallt med att om vi har konkurrens så blir vi sist, även om jag tycker att våra katter är fina. Det är ju liksom inte riktigt Vildhjärtas flyt just nu, känns som att vi har extrem otur o oflyt allover.. ;o) Så det är bara att slappna av o ta det lugnt, det är inte hur man har det utan hur man tar det. Så mitt mål med helgen är att ha roligt, umgås med kattvänner o jobba för att utställningen ska flyta på bra, se till att katterna åtminstone är rena, fräscha och välpresenterade och sen blir det som det blir! Efterso jag antar att konkurrensen blir extremt mördande i Cuties klass så hoppas jag att han kanske kan vinna över någon av konkurrenterna och att han sköter sig bra. Senast vi tävlade var det sju killar i öppen klass. O Cutie blev trea till min stora stolthet eftersom han och Maddox (som blev fyra) var klart yngst i klassen. Cobran hoppas jag är lite mer avslappnad och cool, han håller på att byta päls och har ganska litet huvud i förhållande till sin kropp just nu. Han behöver lite mer tid helt enkelt, så är han ensam kanske han kan få cert, har han konkurrens av äldre så blir det säkert svårt. Coco hoppas jag visar upp sig så fint som bara hon kan, hon är i en långsmal fas utan päls, och konkurrensen brukar vara stenhård. Nåja, Coco är fin, så jag är nöjd, och hon behöver träna. Ushki har inte varit ute sedan World show, så för hans del hoppas jag att han slipper draget cert, han har ju sällan konkurrens. Fast jag tycker att Ushki faktiskt är värd cert, han har stabiliserat sig rätt bra, även om han fortfarande inte har breddat i huvudet. Kroppen är stabil och massiv trots att han faktiskt inte är så jättestor. Han går i klass 7 och borde rimligtvis uppnå poäng för det?

Nåja, det är ju inga världsproblem precis. Och det ska bli så jätteroligt att få träffa alla som kommer från La Familiga. En del av dem är ju inte med, och det är synd! Men vi får hoppas att det blir fler tillfällen..

Ha det gott allesammans och ta hand om er! Imorgon blir det nya bilder på smågrisarna!

söndag, juni 21, 2009

Små bebisar är underbara!


Idag har jag sovit, jobbade ju i natt. Kom hem, vägde de små grynen, och alla hade gått upp bra i vikt.. Från födelsevikt till dagsvikt har de ökat mellan 34-52 gram på 3 ½ dag.. Verkar som om Sharin har grädde i tuttarna. Sharin är fortsatt duktig, äter bra, och vilar utanför bolådan då o då, men mest är hon med sina bebisar. Hon är lugn o trygg och det är jätteskönt!

Alla håller på att få ögon, det är väldigt tidigt tycker jag?! Det får mig att klura på om Sharin har smyglöpt flera dagar innan och att kattungarna är sent födda? Jag vet inte.. Jag var i o för sig hemma väldigt mycket innan påsken, men man vet ju aldrig..

Lilla Irmelina har fått lite var i ena ögat i samband med ögonöppningen, så vi kommer att behandla henne med ögonsalva. Annars är hon pigg o glad med enorma röstresurser. Hennes svanstipp är väldigt vit och hon är väldigt mörk på kroppen. Blir nog vackert tabbymönstrad så småningom.

Lufsa Lurvfot är väldigt lurvig, och väldigt misstänkt silver.. Vi får väl se, blått kan ibland se mer silvrigt ut än det egentligen är.. Lufsa är jätterar och har bra vikt, trots att hon vägde minst vid födseln (84 gram, idag 132gram).

Pellegrina Proppmätt är, som namnet kanske visar, en riktig tjockis! Hon har tittat på världen ända sedan födseln, aldrig har jag sett en nyfödd kattunge med redan vakna ögon tidigare!

Murkla Mys är den som gått upp allra mest i vikt, och leder ligan tillsammans med brorsan på 144g. Hon har dock lång kropp och ser inte lika knubbig ut som Pellegrina. Vacker tjej med sin fina bläs, den som mest ser ut som pappsen i samma ålder..

Filiokus Fjant är tjock o rekorderlig. Han äter o äter o äter och har ena ögat helt öppet sedan dag 1 och numera kisar han även med det andra. En go kille!

Krumelura Knuff har en häftig teckning och den som visar minst ögon hittills, m a o mest normal.. ;o) Jättefin färg, kanske t o m hon visar sig bli blåsmoke? Vi får se.. Knuffas o buffas gärna med syskonen till bästa tutten..

Det var allt för idag, mannen jobbar hårt med hemsideuppdaterandet, och själv är jag rätt slö efter två nätter vakna med jobb. Så jag säger tack för idag, slut för idag, ha det gott allesammans!