fredag, oktober 02, 2009

Dags för fredagsmys?!Vi har en gratistidning i Kalmar som kommer ut varje torsdag, och heter "Kalmarposten".. I detta nr fanns en idol på bild, eller två... Trotsiga tonåringen, som när vi var på SW ägnade en dag åt att förevisa Bruce Viggesson på Skälby 4H gård. Å givetvis hamnade linslusarna i tidningen, på sidan 45-46.. Titta här!

Igår var en lugn dag, jag sov en del, precis som jag brukar när jag jobbat tre nätter på raken. Klev upp mitt på dagen och var allmänt seg. Åkte med Äldsta till vårdcentralen, känns som hon får åka dit titt som tätt.. Tidigare tog vi blodprov som visade på järnbrist och blodbrist, så då fick hon rejäla järntabletter utskrivna. Nu har ungen blivit förkyld och piercingen i örat (i den där lilla broskbiten som sticker ut framför örat liksom, om ni fattar vad jag menar?) har blivit lite infekterad o svullen. Farbror doktorn hade raka besked: "Enda sättet att helt bli av med infektionen är att plocka ut piercingen!" Ungen blev inte så glad, och frågade om alternativ. Så nu har hon penicillin i tio dagar, vi avvaktar i några dagar o ser hur det går med svullnad osv, och så lägger vi ett alsollösningsomslag i en halvtimme varje kväll på örat. Vi får väl se hur det slutar.. Jag kan fortfarande inte förstå vitsen med en massa piercingar, men det är ju inte min kropp.. Vi har haft diskussioner runt detta med piercing och jag godtog en piercing i örat om hon gick ut med bra betyg i nian. Det gjorde hon. Så då får man bjuda till, även om man inte gillar läget.. Åtminstone är det min filosofi som förälder. Det finns gränser, men man måste ge o ta. Penicillin, piercing o dyl får hon betala själv, enligt principen "själv göra-själv ha".. Däremot har jag betalat förbandsmaterial, bomullstussar osv. Hon protesterar inte, däremot är hon förgrymmat irriterad på att jag var negativ till piercingen redan innan, och pratade ingående med henne om infektioner osv.. Å nu kan jag ju säga "Vad var det jag sa?!" o det är inte populärt.. ;o)))))

På lördag åker jag till Hässleholm för att gå assistent, utan katt, men i goda vänners sällskap! ;o) Ska bli skoj att komma iväg en dag i a f, även om det är surt att inte kunna ta med Cutie, som ju är i fin form. Å andra sidan har vi det lite rörigt i katteriet just nu med kattgrupperna, så vi sparar oss till KM istället. Då kan de bo hemma o bara vara på utställning över dagen. Brucan ska också få följa med, på Wilmas begäran. Söte Brucen, han har inte varit på utställning sedan WW i Lissabon..

Alla kattungarna verkar trivas bra i sina nya hem och har varit trevliga o trygga individer enligt sina nya ägare. Skönt! Men det är tomt utan dem!!! Samtidigt är det skönt, och man är glad att alla fått finfina hem och vi har fått nya bekantskaper. Härligt!

Sedan är ju frågan om Delfinia/Kitty är dräktig..? Hon beter sig märkligt, men verkar ha klarat sig undan värsta viruset som kattkompisarna drabbats av. Om hon är dräktig, har det då påverkat bebisarna? Vet inte, som vanligt är det bara att vänta o se..

Mamsen skulle till onkologen idag på möte, så jag ska strax ringa o kolla hur det har gått.. Kanske hon får komma hem i helgen. Vi får se! Vi tar en dag i taget.

Mannen har kommit hem från Ven. Han hade haft det bra, men Wilmisen blev så glad när han kom hem att hon började gråta! Sötungen!

Nähä, nu får jag ta tag i mitt liv o städa av lite här hemma. Massa tvätt o städ nu när mannen varit bortrest, o jag jobbat mycket. Så jag måste hinna i kapp, plus att jag måste ut i förrådet o hitta lite vinterprylar. Det är KALLT nu om kvällar o morgnar!! Iskallt! Men jag gillar tiden vi går emot, så jag ska inte klaga!

Ha det gott allesammans o simma lugnt!
Kramar!

måndag, september 28, 2009

Upp som en sol o ner som en pannkaka!

Mamsen blev sjuk igen, och fick istället för att åka på shoppingtur åka raka vägen till sjukhuset. Inget skojsigt, men än kämpar hon på. Finaste mamsen! Mannen o jag satte oss själva i bilen o susade iväg o shoppade lite kläder främst till kidsen. Wilmisen hittade också lite till sig, men mest av allt fick sonen o trotsiga tonåringen. Äldsta behövde inte så mycket, men i söndags köpte hon ett nytt skrivbord på IKEA för sina alldeles egna ihoparbetade pengar. Jättefint!

Själv har jag haft hektiska dagar med massa styr o plock hemma, turer till mamsen på sjukhuset och diverse annat.. Lilla Irmelina flyttade och jag måste erkänna att jag fällde några tårar när hon hade åkt.. Lilla pluttan, hon var en riktig raring. Som väl är så har jag istället fått ha kvar Krumeluren o Lufsa några dagar extra. Pissenisse aka Ushki har fått fina studpants som han struttar runt i numera, och han är en kvittrande fågel mest hela tiden, sällan tyst.. Men han är söt ändå, även fast han just nu inte tål åsynen av Cutie o Cobran. Så nu är det två olika kattgrupper i huset som flyttar runt mellan övervåning o bottenvåning. Ganska snärjigt, men man har ju som bekant inte roligare än man gör sig.. ;o) Själv jobbar jag nu tre nätter och imorgon kommer mannen att åka på jobbresa i dagarna tre till Ven.. Lite trist, jag hade önskat att han kunnat vara hemma istället nu när det är lite rörigt med mamsen på sjukhuset o allt. Nåja, jag hoppas han får lite lugn o ro och kan njuta mellan studiebesöken i a f. Vi klarar oss.


Själv har jag en sabla värk i nacken igen.. Stress o orosrelaterat kanske?! Jag vet inte, men ont gör det. O jag som har städning på schemat i natt.. Nåja, jag överlever.

Så just nu är det bara gnäll o pip hos fru Vildhjärta. ;o) Tror att jag avslutar bloggen med detta lilla gnälliga livstecken och hoppas att alla ni andra har det desto bättre o trevligare! Kramar o ta hand om er!