torsdag, september 18, 2008

Utveckling...


Idag har vi fotat Jimmy lite, men högst oengagerat måste erkännas. Ont i nacke och huvudvärk i ett par dagar har gjort att inspirationen har varit minimal.. Tyvärr.. Jimmy är fortsatt rar o gosig, och en riktig myskille! Kraftig benstomme har han också.. Å ett stort gap! ;o)


Jeffan är så ullig o gullig och ska flytta till sitt nya hem på lördag. Han ska bli sällskapskisse åt en trevlig dam! Hoppas de kommer att trivas tillsammans.


Cutie är under utveckling, just nu börjar han sätta med hull på sin långa kropp, och det är bra. Det är jättespännande att följa hans utveckling, men den här veckan har han blivit omsprungen av en annan som utvecklas ENORMT nu! Cobris!


Cobra är en raring! Så läcker, trots att jag egentligen tycker att han har alldeles för mkt vitt..

Annars inga nyheter, jag är mest avslagen o seg och orkar inte skriva mer nu..

Dagens bästa är att Jeffan har hittat hem, dagens sämsta att Jimmy ännu inte har något.. Sötplutten!

Ha det gott allesammans!

måndag, september 15, 2008

Det blir inte alltid som man tänkt sig...


Det blir inte alltid som man tänkt sig.. Jimmy flyttade hem till oss igen igår, nye husse drabbades av kalla fötter och ville lämna tillbaka honom. Det fick han självklart! Jimmy är därför tillbaka hos oss och fortsatt till salu. Lite synd, för han har haft massor av människor som velat ha honom, men varit bokad av nye hussen länge.. Nåväl, inget att gråta över spilld mjölk, Jimmy mår gott trots sin lilla utflykt och nu fortsätter vi att leta hem till honom o Jeffree. Lite besök finns inplanerade framöver av intressenter, så förhoppningsvis hittar även de här två killarna just sina ägare framöver.

Jimmy är en stilig kille, oerhört lik halvbror Bazooka från Foderkullen..


Profil under utveckling, precis som Dompans barn brukar se ut i den här åldern innan näsbenet rätat ut sig o funnit sin längd.
Behöver jag säga att Jimmy är en oerhört trevlig o busig liten kille? Det är han i a f, och utseende o pälskvalitet samt storlek är också bra.


Jeffree är också en snygging, om än en liten knubbis! Rund, rund mage o gosigt ullig, precis som en gosig kattunge ska vara!


Söt-Jeffan!Idag har vi också varit på Djursjukhuset halva dagen, Salamander Solros, Shantaram, Ushki, Bruce och Candy har träffat Torkel Falk, och alla fem har fina, starka hjärtan utan tecken på defekter eller sjukdomar. Det kändes bra! Salamanders veterinär (som gjorde en vanlig röntgen av hans hjärta) påstod nämligen att han hade för stort hjärta och kunde lida av hjärtsvikt! Så gissa om Salamanders matte o husse var lättade när Torkel berättade att Salamanders hjärta var helt normalt och såg finfint ut!!! Candy är ju 6 år nu, skulle egentligen testats redan förra året, men vi avvaktade lite grand så vi kunde ta flera katter på samma gång.. Hon var över 3 år vid första testet och det var inte mkt som hade förändrats sedan dess.. Förutom vikten.. *rodnar* Vi gjorde också invägning av henne och skaffade bantarfoder, för nu är det dags att göra något åt hennes fetma...

Det känns också skönt att det nu är fritt fram för Ushki att träffa tjejer! Vi ska bara invänta svaren på hans Fiv/Felv test, GSD IV är han redan fri från då hans föräldrar är testade. Marie o jag har varsin hona till honom, men om intresse finns så kommer han att lånas ut ett fåtal ggr innan han blir kastrat. Uski är jättego, medium i storlek och långsamväxande med fin harmoni. Han har ett utmärkt temperament med hög gosfaktor och sköter sig än så länge ypperligt! I höst ska han till World Show samt till Östkatten på utställning. Ushki var så söt, två ggr fick han bli stucken i benen för att lämna blod, och trots att det gjorde ont så var han jättesnäll. Sprattlig, men inga som helst tendenser till att bitas eller vara otrevlig, sånt temperament gillar jag!

Bruce imponerar som vanligt när man är iväg med honom, han är coolast av de coola! Stor, maffig och med enorm päls gör att folk ofta tror vi har en hund med oss, men det är bara Brucen... Goseplutten!

Shanta skötte sig, liksom Salamander, på undersökningsbordet! Inga sura miner alls, bara gjorde precis det som förväntades, dvs låg stilla och lät undersökningen gå sin gilla gång.. Då blir man stolt som uppfödare!

Nu ska jag plocka undan lite tvätt o städa av, sedan blir det föräldramöte och därefter ska jag till nya jobbet på provnatt.. Såklart har jag inte sovit en blund under dagen, men men, en natt brukar man fixa..

Ha det gott allesammans!